Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#231 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2006 - 11:40 AM

bravoS bravoS bravoS w)

#232 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 12:01 PM

Красавец си беше той!Наистина си го знаех, не само, защото си беше моя кучо!Преди няколко дена видях майка му!На 12 години!Стана ми толкова тъжно!

#233 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 12:46 PM

Ей, майка му е на завидни години:)))Това са си много за Ротвайлер.

#234 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 02:40 PM

Ето го и моето щастие b)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  drol.JPG (64K)
    Брой сваляния: 126

User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#235 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 03:30 PM

Ето го и моето "чудовище с нежно сърце" w) w) w)

Качена снимка

Качена снимка

С големи благодарности на Дог.бг и за двете снимки:))))))))))))))))))))))

#236 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 07:18 PM

Цитат

Ето го и моето "чудовище с нежно сърце" w) w) w)

Качена снимка

Качена снимка

С големи благодарности на Дог.бг и за двете снимки:))))))))))))))))))))))

w) w) w) w) w) w) bravoS bravoS bravoS bravoS

#237 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 10:16 AM

Здравейте на всички, които са във форума сега. Аз съм съвсем начинаеща в участието си в такива е-дискусии и се надявам, че ще ми бъде полезно и забавно. Имам ротвайлер на година и четири месеца. Казва се Ерк и е много любвеобвилен. Проблемът с него е, че е доста страхлив понякога. Това е причината да бъде похапван от време на време от някое друго куче. Това нормално ли е за неговата възраст или не?

#238 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 10:24 AM

Не, това не е нормално за Ротвайлер.Но нека тук се включи някой по-компетентен,за да обясни какво се прави в такива случаи,как се работи по проблема.
Кучето ви социализирано ли е?Плашено ли е от нещо като е било по-малко?

#239 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 11:12 AM

Напоследък това е доста често срещан проблем при ротвайлера, но за съжаление незнам на какво се дължи.Ротът на съседите ни се страхува от всякакви кучета. bl) Това не е характерно за породата.Изобщо даже.Ще го нарека "Вирусът на страха", който се разпространява напоследък между много породи.Най-често това се дължи на недостатъчна социализация, нападения когато кучето е било малко или когато самото то е малко, но не е свикнало с по-големи кучета.Има и ред други причини.Не мога да се изказвам компетентно, защото нито едно от кучетата ми:3 НОК, РОТ, АСТ, 2ПОЙНТЕРА, ДАКЕЛ, БОКСЕР, БЕЗПОРОДНО И ДРАТХАР няма и не е имало такъв проблем.Всички са/бяха възпитани, смели красиви и способни на нападение при команда над много по-голямо от тях куче или човек.Съжалявам, че не мога да помогна с проблема ви.

С уважение: Надя

#240 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 12:41 PM

Смятам, че е доста добре социализиран. Нямаме никакви проблеми с хората. Даже напротив. Много е любопитен и обича да го галят и гушкат. Иначе е отгледан с много грижи и любов. Единственото нещо, което ми идва на ум е, че преди известно време го блъсна кола. Слава богу, ударът беше много лек, но от тогава изпитва страх от движещи се коли. По отношение на другите кучета е различно. По принцип е хапан няколко пъти като малък, но без сериозни последици.

#241 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 01:25 PM

А как се справяте с всеобщото мнение, че ротвайлерите са много опасни кучета. На мен много често ми се случва когато се разхождаме, хората да ни заобикалят отдалече. Все едно водя крокодил, а не куче. Дори и другите собственици на кучета веднага си прибират любимците и отделече питат: "Вие добри ли сте?" Омръзна ми да слушам как от моя пухчо ще излезе свиреп и зъл звяр, готов да разкъса всичко живо по пътя си! Защо хората имат толкова лошо мнение за тази порода? Някой има ли обяснение?

#242 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 01:54 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#243 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 03:53 PM

Аз имам обяснение до някаква степен... майките казват на децата си : "я виж куче ела да не те охапе, че е лошо" , плашат си децата и те остават наплашени и като възрастни също подлъгват малките си деца да се плашат и странят от кучета и така в един омагьосан кръг...слава богу има хора, които обичат кучета и децата им се отглеждат редом с верния домашен любимец, който е най-добрият приятел на малкия бебо, който скоро ще порасне и ще оцени колко е било важно това приятелче кучето за неготово правилно развитие ... Разбира се, че едно куче трябва да ходи с наморник когато се разхожда в града - първо така е по закон и втори можете да предпазите не някой друг , самото куче от някое дете или човек, които правят необмислени постъпки... На каквото и да е учено едно куче , според мен, когато е предизвикано по някакъв начин то реагира, точно както и хората го правят ... Малките деца са наивни, но напоследък доста агресивни и си позволяват твърде много...Около моя кучо често се събират деца, които го дразнят отвън портата, а той седи от другата страна и ги лае лае , след което обикновено му писва и се прибира, поглеждайки от време на време какво става... Манталитета на много от децата днес е насочен доста погрешно, аз не виждам оправия честно казано, затова си пазете кучетата от подобни ситуации, в които не е виновно то, но накрая така излиза - държавата винаги защитава потърпевшия и като цяло Човека... бъдете внимателни и слагаите наморници на кучетата си когато ги разхождате из града...
User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#244 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:34 PM

Цитат

А как се справяте с всеобщото мнение, че ротвайлерите са много опасни кучета. ......! Защо хората имат толкова лошо мнение за тази порода? Някой има ли обяснение?

Заради безотговорни стопани от тази порода.
Пример: В моя квартал има 2 ротвайлера на еди стопанин,които не са били социализирани и при разходка преди 2 години нападат една жена и гледката е била жестока- кръв и писъци.От тази случка целия квартал гледа моето куче с ужас!А то какво е виновно.Но така става когато си вземат куче хора,които си нямат и понятие от това как се възпитава едно куче,особенно по-сериозна порода.

А относно въпроса на Poohi- когато твоето куче е нападнато от друго , каква е твоята реакция,успокояваш ли го или се държиш така,все едно нищо не се е случило?

#245 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:34 PM

Това за децата съм съгласна. И на мен ми се е случвало да минават покрай нас майка с дете и тя да му казва: "Внимавай да не те ухапе кучето." Голяма идиотщина! Все едно ние тези кучета ги разхождаме по улиците за да хапят хората. И от къде разбра, че ще го ухапе?!!
А за закона не съм съгласна. След една разправия в градинката пред блока си направих труда да изровя Закона за ветеринарното дело с най-последните поправки. В него се посочва, че кучетата трябва задължително да са с повод при разходка навън, а когато става въпрос за агресивни такива, то стопаните са задължени да му слагат и намордник. Само в такъв случай.

#246 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:43 PM

На въпроса на Морти - По специализираната литература пише, че милването или потупването на кучето е напълно погрешно в такава ситуация, защото кучето не възприема това нещо като утеха, а като похвала за проявения страх. Затова в тези моменти гледам да го отърва от нападателя дори с риск да бъда изпохапана. А той сам търси утеха и защита като ми се бута в краката или застава зад мен.

#247 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 04:54 PM

Да в такава ситуация трябва да се държиш съвсем нормално все едно нищо не е станало!Без милване,успокояване и закриляне.Продължавате си разходката спокойно.

#248 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 25 March 2006 - 10:40 AM

Може ли някой да ми даде интересни линкове с галерии на ротвайлери?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#249 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 12:14 PM

Щ е потърся и ще ти дам линкче! r)
http://images.google...8%26inlang%3Dru

http://images.google...8%26inlang%3Dru

http://images.google....jpg&imgrefurl=

http://www.canycat.c...g%3Dru%26sa%3DN
-задължително виж второто
http://images.google...g%3Dru%26sa%3DN

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ____.jpg (40.95K)
    Брой сваляния: 128

#250 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 25 March 2006 - 07:36 PM

Трябват ми по-скоро снимки на кучета, от които да мога да разпозная (поне по снимка) ротвайлер пет клас от шоу клас...незнам дали се изразявам правилно. Мисля че би-трябвало да има такива снимки в някои по-големи сайтове на породата, но като несъм навътре с породата angelpik Затова и не се обръщам към гугъла, там мога да намеря снимки, но не точно това,което ми трябва.Искам да видя примерно ротвайлера в различните етапи от растежа...и от живота r)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни