Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#611 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2006 - 11:43 AM

Няма как ,да!Свикнала съм моето куче да не пие вода през дена-не знам защо,явно докъто е сама спи и лежи и няма нужда.Иначе вода си има,но си стои така,както съм я оставила преди да изляза.За това не съобразих,че може да иам проблем с вода.

#612 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2006 - 12:08 PM

Има най-различни наморници, може да се избере такъв, с който кучето д аможе да пие вода. Нали има едни с дупка отпред, а ако няма ще си направите вие. За да може да отваря уста и да вади език, но да не може да захапва разни предмети.
Изобретателността ще ви помогне ;)
А и сега идва зима, едва ли пият чак толкова често вода. Лятото е проблема.
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#613 Потребителят е офлайн   bib Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2006 - 08:34 PM

Здравейте!
Разбрах за този сайт чрез google, изчетох почти всички форуми и искам да поздравя създателите му и всички потребители, сайта е върха!!! А това е моето бебче Зара w) !

#614 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 08:14 AM

Добре дошъл/ла .Дай снимки на Зара да й се порадваме и ние:)Да ти е жива и здрава 1super

#615 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 11:30 AM

Ей Еврика,
Благодаря ви много,вие направо ме спасихте,не се бях сетила за наморник,ама незнам как ще го понася,и какъв трябва да взема,за да не си го маха сам.Ако някой използва такава техника за опазване на мебелите си,моля,да сподели с мен.
Благодарско още веднъж. 1super

#616 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 12:12 PM

Ми лично аз нямам,но един познат така си опази дома,докъто порасна неговия Рот:)))Търси да е специално за Ротвайлери,и ако може да е кожен.Най-доре е да си с кучето като купуваш,за да мериш на място:)Успех:)
ПП.В началото ще се дърпа,че се опитва да го свали,бе ще му е много криво,но ще свикне:)както като бебета не обичат поводите и се мяткат като риба на сухо,после не ги забелязват:)

#617 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 12:15 PM

И аз си имам едно бебче на почти 3 месеца. Едно малко лъвче (по зодия) на име Бруно. Общо взето и аз имам проблем с опустошаване на къщното имущество bl) Не бях подготвена за такъв ураган, тъй като имам още две кученца, но те са чихуахуа и бяха далеч по-кротки като малки r)

Сега в събота ще му слагам третата ваксина и нямам търпение 20 дена след това да го водя на разходка!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#618 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 02:24 PM

Цитат

..Сега в събота ще му слагам третата ваксина и нямам търпение 20 дена след това да го водя на разходка!

Защо 20 дена след ваксината ще ви е първата разходка:)Наааай-много 10 дена след това се излиза- за максимална сигурност.Иначе може и след седмица.на кучето му трябват доколкото знам 3-4 дни максимум,за да преболедува. Но 20 дена е адски много:))
Иначе,да ти е живо и здраво бебето:)))А как се разбира с тези малки Чихуинца,дето си имаш oleeee

#619 Потребителят е офлайн   bib Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 03:24 PM

Цитат

Добре дошъл/ла .Дай снимки на Зара да й се порадваме и ние:)Да ти е жива и здрава 1super

Как бих искала да сложа някоя нейна снимка, но за съжаление тя много прeдвидливо прегриза кабела от фотоапарата към компютъра, странното е, че и беше за пръв и единствен път, малко дяволче!!! angelpik

#620 Потребителят е офлайн   bib Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2006 - 04:19 PM

Искам да задам един въпрос, ако може, скоро ще си ходя в Лондон и ме интересува какво трябва да направя, за да взема Зара с мен, има ли някой, минал тази процедура, ще съм много благодарна !!!

#621 Потребителят е офлайн   Lora-Preta Икона

Публикувано: 26 October 2006 - 09:16 AM

Бих ви помолила ако имате номер на някой добър учител да ми пишете,искам да дам Лора на училище.Предварително благодаря!

#622 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 26 October 2006 - 10:05 AM

bib , виж в тази тема
http://dog.bg/f/inde...f=38&t=5281&hl=
питай там ако имаш още въпроси.

#623 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 11:24 AM

Благодаря ви за съветите,
сега ще се впуснем да му търсим наморник,защото в мазето въобще не му харесва.Ще ви моля да ме насочите към място във Варна,където мога да си закупя?Знам за 2 зоо магазина до колхозният пазар,но ако някой знае и за други по-добри места нека да сподели с мен.
Благодарско още веднъж. 1super

#624 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 11:28 AM

Цитат

Искам да задам един въпрос, ако може, скоро ще си ходя в Лондон и ме интересува какво трябва да направя, за да взема Зара с мен, има ли някой, минал тази процедура, ще съм много благодарна !!!

Аз водих моите чихи-та преди седмица в Холандия. трябват им паспорти, задължително трябва да имат ваксина против бяс направена минимално 20 дена преди патуването, микрочип и декларация от здравната ветеринарна служба, 4е кученцето е здраво. Това е всичко. Много лесна процедура. За 1 час и си готова b)
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#625 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 11:30 AM

Цитат

Цитат

..Сега в събота ще му слагам третата ваксина и нямам търпение 20 дена след това да го водя на разходка!

Защо 20 дена след ваксината ще ви е първата разходка:)Наааай-много 10 дена след това се излиза- за максимална сигурност.Иначе може и след седмица.на кучето му трябват доколкото знам 3-4 дни максимум,за да преболедува. Но 20 дена е адски много:))
Иначе,да ти е живо и здраво бебето:)))А как се разбира с тези малки Чихуинца,дето си имаш oleeee

Така ми казаха от Бай Вет b) Иначе с удоволствие бих го извела и по-рано b)
User's Signature

#626 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 11:57 AM

Въпрос: Имам ротвайлерче на 5 месеца. До сега се оправяхме криво-ляво с възпитанието му. Кученцето е социално (поне според мен), без да е досадно. В смисъл, че не ходи да се моли на всеки да му се радва, най-много да подуши някой и си продължава заниманието. Искаме да го научим да пази при команда. Тоест когато го разхождам рано сутрин и късно вечер да мога да разчитам на него при евентуален проблем. Бях готова да имам най-лигавото куче на света, което да се радва на всички, но няколко не дотам приятни инцидента ме убедиха, че ще трябва да направя нещо по въпроса. Най-сложното е, че не искам кучето ми да се превърне в кръвожаден звяр, а само да ме защити, ако се наложи. Съпругът ми е обучавал овчарка, но е разполагал с безкрайно много свободно време, а и овчарката не е ротвайлер. Не искам да експериментирам с кучето, а да се обърна направо към специалист. Ако може някои да ме насочи. По принцип изключвах намесата на учители във възпитанието на кучето, но сега не смея да пробвам сама защото тук грешката може да е фатална. Другият ми страх при специалистите е да не го озлобят прекалено... Затова ви моля ако някой е давал кучето си за подобно обучение да пише, за да не попадна на псевдо учители. Благодаря предварително. r)

#627 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 01:16 PM

Цитат

Въпрос: Имам ротвайлерче на 5 месеца. До сега се оправяхме криво-ляво с възпитанието му. Кученцето е социално (поне според мен), без да е досадно. В смисъл, че не ходи да се моли на всеки да му се радва, най-много да подуши някой и си продължава заниманието. Искаме да го научим да пази при команда. Тоест когато го разхождам рано сутрин и късно вечер да мога да разчитам на него при евентуален проблем. Бях готова да имам най-лигавото куче на света, което да се радва на всички, но няколко не дотам приятни инцидента ме убедиха, че ще трябва да направя нещо по въпроса. Най-сложното е, че не искам кучето ми да се превърне в кръвожаден звяр, а само да ме защити, ако се наложи. Съпругът ми е обучавал овчарка, но е разполагал с безкрайно много свободно време, а и овчарката не е ротвайлер. Не искам да експериментирам с кучето, а да се обърна направо към специалист. Ако може някои да ме насочи. По принцип изключвах намесата на учители във възпитанието на кучето, но сега не смея да пробвам сама защото тук грешката може да е фатална. Другият ми страх при специалистите е да не го озлобят прекалено... Затова ви моля ако някой е давал кучето си за подобно обучение да пише, за да не попадна на псевдо учители. Благодаря предварително. r)

Е няма начин обаче - ах или даф както се вика. Можеш да го научиш да напада по команда, но след това винаги ще трябва да си нащрек, защото не знаеш кога в главата му командите ще се объркат. Ако кучето е обучено да напада рано или късно става фал, затова трябва да сте подготвени

#628 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 01:23 PM

Цитат

Здравейте,
моят Бруно ве4е е на 7 месеца,много е умен див и красив,имаме само един проблем.Когато ни няма вкъщи повече от 4 часа,като се върнем има нещо изядено,вчера това беше солидна част от дивана,просто закъснях малко и като се върнах бях ужасена от гледката едното крило на дивана беше напълно обезкостено,лятото се беше случила подобна случка и на леглата,матраците бяха изядени.Днес повръща частиците плат дето е наял,но му няма нищо де,не му е за първи път,миналата седмица си изяде част от играчките и пак повръща няколко дена,сега вече има само каучукови играчки oleeee .Незнам какво да правя с него,как може да се отучи да прави бели като ни няма,отднес вече като излизаме на работа и го затваряме в една стая в мазето,иначе не виждам как ще си опазим имуществото.Някой ако има подобен проблем,моля да сподели или някакво решение worthy

Аз този проблем го разреших с две стъпки

1. Нарочно водих кучето до определени места в апартамента, оставях го да тръгне да захапва и в този момент ПЛЯС с вестника + думата НЕ.
2. В същия момент на всяко масто в жилището трябва да се търкалят свински (за по-малко) или телешки (за голямо куче) кокали и играчки, за да има с какво да се занимава.

По този начин със сигурност "статичните" предмети като мебели, врати и стени ще бъдат спасени. За обувките обаще няма спасение. Докато не му писне ще яде :)

#629 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 01:55 PM

Даааа, wattie и на мен ми се струва, че си напълно прав/а. Но не мога да спра да го разхождам, нито мога да убедя всички психопати, наркомани и сие да си стоят вкъщи докато ние се разхождаме. Лоша и шантава работа. В интернет намерих доста обяви на хора, които обучават кучета, но как да разбера кой наистина го прави... Дано някой който се е сблъсквал с подобен проблем пише. bl)

#630 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 04:33 PM

За обучението на ротвайлер за реална защита...аз лично не бих рискувала да си правя сама опити-нито с помощта на човек,който някога бил обучавал овчарка...по-скоро ви съветвам да наблегнете на послушанието-ротвайлерът е сериозно куче и си помислете какво ще стане,ако учен-недоучен реши,че нещо ви заплашва,а не можете да го спрете-а ситуации,които биха могли да го объркат-дал Господ-от тичащ човек край вас в тъмното до изплашено дете,което размахва пръчка и вика и т.н.Така че лично аз винаги съм си мислела,че е много по-важно такова куче да е максимално социализирано и свикнало с нещата,които се случват по улиците в града-а що се отнася до защитата-то в повечето случаи смятам,че присъствието му до вас ще е напълно достатъчно да откаже лошите хора от намеренията им.
Факт от миналата седмица-крадци са влезли в стълбището и избата на къщата,в която живеем докато сме били на работа.Вратата към жилището не се заключва,но кучето си беше в къщи:)-познай дали са влязли вътре...

Ако отидете да погледате тренировка на клуб Сириус ще видите как се учат кучетата на защита,която е част от спортната дресура-но това е мноого различно от реална ситуация-ротвайлерите задържат фигуранта с голямо удоволствие и изобщо това им е любимата част от всяка тренировка,но това в никакъв случай не е агресия насочена срещу човека.И е само една малка част от цялостното обучеие,.където послушанието поне за мен е много по-важно.
User's Signature

Качена снимка

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена