Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#641 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 October 2006 - 12:15 AM

w)

Прикачени файлове

#642 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 11:27 AM

е KuKli4kaTa_DaRkY-многоооооо е сладичък Парис(малко,сладко бебе) w) !!!!

s_i_d ужасно е но мисля че небива да убиваш онези кучета-те може да са нападнали теб и смелчагата ти,но те не са виовни-просто природата ги принуждава да са такива за да уцелеят!!! w) s)

Иначе аз съм имала подобен случай с моята пинчерка(голямата)когато едно улично куче(немска овчарка bl) ) и отхапа месото до опашката и се наложиха две тежки операций,но на кучето нищо не сме правили(само доста псувни изяде де b) l) b) )!!!

Дени как е твоя рот-усещаш ли някаква промяна от негово страна откакто носиш една мишчица в себеси? r) w) r)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#643 Потребителят е офлайн   direwolf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 11:33 AM

Цитат

те не са виовни-просто природата ги принуждава да са такива за да уцелеят!!! w) s)

това е пълна глупост.

като улични помияри би трябвало да са свикнали на простия факт, че нормалната реакция на хората към тях ще бъде негативна, често обувна.

изпросили са си го. аз бих постъпил по същия начин, най-вероятно.

в случая ми е интересно друго - ротът е захапал и държал песа дълго време - като питоподобните. това характерно ли е за тях? същата ли е тактиката на ротвайлера, или е като немската овчарка - повече захапвания?
User's Signature

blood tells.

#644 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 11:53 AM

Цитат

Дени как е твоя рот-усещаш ли някаква промяна от негово страна откакто носиш една мишчица в себеси? r) w) r)

Притил,куч е умърлушен тия дни, предположенията ми са, че страда за мъжа ми, защото е в чужбина.Иначе занапред сигурно ще усеща нещо,ще има промяна в миризмите при мене и Рик пръв ще ги долови.
Като са ми идвали бременни приятелки на гости много по-дълго ги души отколкото другите. l)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#645 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 11:57 AM

Цитат

Цитат

те не са виовни-просто природата ги принуждава да са такива за да уцелеят!!! w)  s)

това е пълна глупост.

като улични помияри би трябвало да са свикнали на простия факт, че нормалната реакция на хората към тях ще бъде негативна, често обувна.

изпросили са си го. аз бих постъпил по същия начин, най-вероятно.

ок щом така мислиш добре,но каквато и да е причината да са нападнали според мин небива да ги убива!! r)

дени може и заради мъжа ти,но както каза някой в другата тема за пинчовците-ще е добра бавачка l) (и ще те души целиии 9 месеца l) b) )
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#646 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 12:11 PM

s_i_d - Аз пък докато живях в Бъкстон и руския териер беше по-млад - битките с улични и даже домашни кучета бяха всекидневие (е не батални като твоята, но и до кръв се е стигало, но рядко). Той сам си се разхождаше и те го нападаха, просто защото е различен. Иначе не е лош. Въпроса, е че с абсолютно същите помиари японския хин няма никакви проблеми и дори си играеше понякога

Това на което искам да наблегна, е че ако ти не беше с ротвайлер а с мини пинчер то тея помиари никога нямаше да нападнат. Питай някой човек със самбернар дали има улица в София по която да мине и да не се събере тълпа псета, които да го лаят.

Колкото до въпросните псета, с които се е било твоето - факт е че те нямат работа по улиците и не трябва да ги има

Един съвет към останалите - ако видите, че вашето куче се кани да напада, то никога не тръгвайте да тичате да го хващате. Това то винаги ще го приеме като старт на атака (все едно и човека се включва). По всякакъв начин се опитайте да му отклоните вниманието... аз лично му викам много и вървя в обратна посока.
Е ако и другото куче отковори на поканата за бой - няма спасение.

#647 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 October 2006 - 12:23 PM

Цитат

Снощи излизаме на разходка и изведнъж от тъмнината изка4ат 4 - 5 помяра и запо4ват неква свирепа атака, просто ей така без при4ина.Добре 4е е яки4ък и смел и бях му обърнал строгия нашииник навън с бодлите ,ина4е не ми се мисли кво щеше да ни се слу4и.. Най якия от помярите беше моментално захапан за муцуната и не искам да ви обснявам какви писъци се разнесоха из кватрала ,не го пусна поне 2 минути ,откъсна му полвината нос и 4аст от устата.Останалите копеленца оба4е го нахапаха доста ,докато го държеше.Засилих 2 яки павета и едното издрън4а на щупен 4ереп някъде в кълбото от побеснели ку4та.Цялата работа беше не пове4е от 5 минути ,но после се 4уствах так се едно съм се бил с хора а не с некви песове.Равномсетката - множество ухапвани по ку4енцето ми ,по краката и по дупето ,яка рана на главата и рани по муцуната.На мен нищо.На помярите ,само на шефа много поражения, и едно като си тръгваше залиташе и падаше и едвам се изправяше (сигурно от камъка ,беше бая голям).Ветеринаря каза 4е нищо му няма на моето ку4е само повърхносни рани ,проми го ,би му няква инжекция и му залепи главата 4е яко те4еше кръв.Просто съм адски щастлив 4е имам ротвайлер ,адски смели, адски силни,адски умни животни ,сега се убедих 100% просто го видях в действие.Дори за секунда не се уплаши ,дори за секунда не се разколеба ,направо влезе в боя,истински бодигард.Дове4ера ще спретна една доста мащабна акция с у4астието на доста мои приятели ,в резултат на която доста помяри ще бъдат изтребени.Колкото и да оби4ам животните ,дове4ера ще убивам с удоволствие.Може да ме намразите сега и да ме обвините в бездушие или в квото там искате, но не ми дреме.Просто исках да ви разкажа тази история ,защото никога не беше ми се слу4вало такова нещо и доста се нервирах .Представям си ако нямах ротвайлер ами някой дородушен голдън или някое мопс4е или кокер ,сега ку4енцето ми щеше да е мъртво.Дове4ера ще има разплата на всяка цена ,никаква милост пове4е. a)

И ,какво ново при вас ,изби ли ги вече?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#648 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 04:11 PM

Моля ви, дайте ми съвет. Парис е все още много малък, а изобщо не се държи като малко сладко бебе... Предното ми куче не беше такова, хапеше, но не така. Парис се държи доста злобно бих казала със всеки worthy , хапе, ръмжи и сякаш не си играе а е сериозен bl) Кажете ми трябва ли да го бия когато се звери (защото той прави това постоянно) ??? Незнам как да процедирам, страх ме е да не стане прекалено злобен... Не искам баскервилското куче у нас oleeee Казват ми че трябва да го удрям, когато ръмжи насреща ми, пробвах - той започва да хапе още повече, страх ме е да не ме намрази! Моля ви, който знае нещо по въпроса да ми помогне.

#649 Потребителят е офлайн   Lora-Preta Икона

Публикувано: 29 October 2006 - 06:09 PM

Прочетох историята за нападнатия от помияри ротвайлер.Не мога да повярвам, че това е писано от човек който обича кучетата......... Нашите ротвайлери са също кучета и не мога да си представя,че човек гледащ куче е горд че е хвърлил камък по улично животно!!!

#650 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 06:38 PM

s_i_d, мисля че постъпваш правилно. Щом за уличното куче е въпрос на оцеляване, то и при теб е така. Или те теб, или ти тях. А който има претенции за по-хуманно отношение да си ги вземе у тях... n)

#651 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 October 2006 - 07:21 PM

Цитат

s_i_d, мисля че постъпваш правилно. Щом за уличното куче е въпрос на оцеляване, то и при теб е така. Или те теб, или ти тях. А който има претенции за по-хуманно отношение да си ги вземе у тях... n)

Много ясно!Особено ми хареса "довечера ще убивам с удоволствие". super best
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#652 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 29 October 2006 - 09:50 PM

KuKli4kaTa_DaRkY , малките кученца много често си играят като ръмжат , голят зъби , даже може да ги вдигнеш да висят на парцал без да го пускат. Трябва да прецениш кога е на игра ядосан и кога е ,защото иска да се налага. Ако много те притеснява потърси съвет от специалист и покажи пред него какво прави кученцето. Той ще ти каже дали имаш проблем наистина.

#653 Потребителят е офлайн   stoenjo Икона

Публикувано: 29 October 2006 - 10:25 PM

Значи имам родвайлер на 7 месеца и всичко е точно- развива се добре като мъжкар, но не изпълнява почти нищо което му кажеш и понякога даже хапе . Моля кажете ми какво да правя ? може би да покажа кой е господапя ? а за тези каишки които се забиват в кожата ако направат рана опасно ли е ?

#654 Потребителят е офлайн   bib Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 10:35 PM

Цитат

Моля ви, дайте ми съвет. Парис е все още много малък, а изобщо не се държи като малко сладко бебе... Предното ми куче не беше такова, хапеше, но не така. Парис се държи доста злобно бих казала със всеки worthy , хапе, ръмжи и сякаш не си играе а е сериозен bl) Кажете ми трябва ли да го бия когато се звери (защото той прави това постоянно) ??? Незнам как да процедирам, страх ме е да не стане прекалено злобен... Не искам баскервилското куче у нас oleeee Казват ми че трябва да го удрям, когато ръмжи насреща ми, пробвах - той започва да хапе още повече, страх ме е да не ме намрази! Моля ви, който знае нещо по въпроса да ми помогне.

Аз имам същия проблем, докато ме дърпа за крачола да си играем и започва да ръмжи, да хапе, понякога трудно мога да я контролирам, а е все още бебе. Вече имам белези по ръцете от малки зъбки d)

#655 Потребителят е офлайн   stoenjo Икона

Публикувано: 29 October 2006 - 10:40 PM

Цитат

Цитат

Моля ви, дайте ми съвет. Парис е все още много малък, а изобщо не се държи като малко сладко бебе... Предното ми куче не беше такова, хапеше, но не така. Парис се държи доста злобно бих казала със всеки  worthy , хапе, ръмжи и сякаш не си играе а е сериозен  bl)  Кажете ми трябва ли да го бия когато се звери (защото той прави това постоянно) ??? Незнам как да процедирам, страх ме е да не стане прекалено злобен... Не искам баскервилското куче у нас  oleeee  Казват ми че трябва да го удрям, когато ръмжи насреща ми, пробвах - той започва да хапе още повече, страх ме е да не ме намрази! Моля ви, който знае нещо по въпроса да ми помогне.

Аз имам същия проблем, докато ме дърпа за крачола да си играем и започва да ръмжи, да хапе, понякога трудно мога да я контролирам, а е все още бебе. Вече имам белези по ръцете от малки зъбки d)

еми и моя така, но вече е голям и наистина нз какво да права

#656 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 11:16 PM

Аз лично ще ви посъветвам веднага да се консултирате със специалист-не си правете майтап с тия работи защото в един хубав ден кучето ще порасне и вече ще ви бъде много по-трудно да го контролирате.Коригирайте нежеланото поведение и особено хапането много сериозно-ама така,че то НАИСТИНА да разбере,че го коригираш -и ако изръмжи след това пак и пак-без да ви омръзва на вас докато не изградите правилни отношения.Кучето не е човек,не се обижда,не ви се сърди-то просто търси реда от неговия си свят и ако не му покажат кой е лидера се стреми той да застане начело-допуснете ли това не се чудете ако изпонахапе всички в къщи.Това може да се случи със всяко едно куче,да не говорим за ротвайлерите,които са си доминантни по природа.
Не казвам да го пребивате от бой-има най-различни начини за корекция и именно затова съветвам да се консултирате с някой,който разбира.Същевременно -много занимания всеки ден-с лакомство и играчка учете елементарни команди-нека то знае,че с вас е много забавно ако спазва правилата.
User's Signature

Качена снимка

#657 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 01:00 AM

Мерси много, смятам веднага да потърся помощ от някой, който разбира.. Е, виждам че и други имат проблем като моя...
Трудничко е: когато го плясвам по муцуната явно не го боли и започва да хапе по-злобно, но само лекичко да го дръпна за вратлето и се умирява, спира да хапе. Същевременно му се карам назидателно a) Изобщо Парис е много своенравен, трудно е с него.
Иначе днес игра с децата от квартала, тичаха из двора като диваци l) Изразходи доста енергия, пък и е добре да свиква с деца, за мен това е важно.. Като се прибрахме веднага заспа oo Най-обичам когато спинка, толкова е кроооотък!!! w)

#658 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 10:17 AM

Именно зад врата го хващаш докато е малък и разтърсваш яко -така ги наказва майката докато са малки-плясването може и за игра да го вземе.Най-важно е да установиш правила,които да следиш да спазва-да не се качва по мебелите,да яде след като разрешиш и да можеш да му вземеш паницата по всяко време,да започнете да се учите на "седни","легни","ела тук" и т.н .като те хапе казваш "не" и коригираш,след което му насочваш вниманието към играчка,която е разрешено да хапе.
User's Signature

Качена снимка

#659 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 11:43 AM

Държа да се похваля, че освен шивач (защото изяде няколко макари с конци) моето куче е и електротехник. Вече втори път съвсем успешно премахва един контакт. Във връзка с това се принудихме вчера да се лишим завинаги от услугите на въпросния контакт, изолирахме жичките, запълнихме дупката и довечера ще видим. b)
Така че ако имате нужда от майстор не се колебаите, а се обърнете към кучето ми. То е готово на всичко за залък сух хляб.(обожава да ХРУСКА препечени късчета хляб) Ако цената Ви се вижда твърде висока, просто запазете фаса от цигарата си, кучето ми с удоволствие ще сдъвче и него. dribble

#660 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 12:54 PM

Elha супер е твоето куче мултифункционално трябва да го включат в рекламата на паста за зъби- ******/да не правим реклама сега ама вие нали се сещате за коя паста говоря/та и кучето ти така!!като научи още нещо казвай,че направо да знаем-проблем(без значение към коя област е/електротехника,строител и т.н./)-кучето на Elha-резултат-Майстор Тричко-разваля всичко!! l) b) l)
а цената е супер-мноо ефтино разваля!!! l) w)

п.с.черпя ти куча с една BEER за упоритоста да е спец в унищожаването на каквото и да било!! b)
User's Signature

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни