Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#981 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2007 - 08:24 AM

Цитат

undefinedMorti, да, но тези хора не са развъдчици. Тях не ги интересуват родословия и правила.
Ако става дума за мене не съм развъдник ,но ме интересува запазването на породата,а не да се създават някакви бараци

Цитат

undefinedобаче собственик на женско куче,който отива при този мъжки,при положение,че ако толкова е приритал за бебета все ще се намери и някой здрав мераклия,просто вече нямам думи
НЕ съм толкова изпаднал че да отивам да се моля на някой за мъжкото му куче "инвалид"

Цитат

undefinedима муцуна на Добреман-подобно  Жалка гледка- и с гордост казват "А и аз имам Ротвайлер".Имат- ДРЪЖКИ   
Ако става дума за моя ротвайлер нямам дръжки а просто искам да кажа че на твоя със "родословието" има дръжки родословие с тая малка глава

Цитат

undefinedMorti и всички останали, които се грижат за моето "невежество", ще се опитам да обясня така, че и невежите да разберат. Въпросното куче- с единият тестис не е по рождение така. При сбиване с ризеншнауцер загубва тестиса си. И мисля, че преди да се опиташ да покажеш колко си компетентен трябва наистина да си подготвен. И ние знаем азбуката.
bravoS bravoS bravoS bravoS

#982 Потребителят е офлайн   Kireto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 February 2007 - 01:42 PM

In4et0 малко си се объркала.Никога не съм имал куче на име "Тара".А относно Кай,него все още си го имам и това ку4е на последната снимка е самият Кай b) Просто е малко фризиран...Козината му падаше адски много и се наложи да го поподстрижем.Кай се чувства и изглежда много добре и така,но...е доста по-различен.А и като сум свикнал да го гледам с голямата му козина,сега така подстриган ми изглежда много слаб.Та затова пратих тази снимка,за да ми кажете дали не е слаб и според вас?Чао за сега и поздрави... bgflag

#983 Потребителят е офлайн   KOKI4A Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 12:02 AM

здравеите приятели спомняте ли си ме аз съм коки4а моят род много напредна с разтежа,а е на 4месеца това нормално ли е

#984 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 12:26 PM

Цитат

Цитат

undefinedMorti, да, но тези хора не са развъдчици. Тях не ги интересуват родословия и правила.
Ако става дума за мене не съм развъдник ,но ме интересува запазването на породата,а не да се създават някакви бараци

Цитат

undefinedима муцуна на Добреман-подобно  Жалка гледка- и с гордост казват "А и аз имам Ротвайлер".Имат- ДРЪЖКИ   
Ако става дума за моя ротвайлер нямам дръжки а просто искам да кажа че на твоя със "родословието" има дръжки родословие с тая малка глава

Ей,що толкова се засягате не можах да разбера,ако всичко ви е наред,кучето си ви е супер и развъждате ПО ПРАВИЛАТА,а? По полека с нервите.
За НИКОЕ куче в този форум не съм казала лошо.
Ако толкова се биете в гърдите,че не създавате бараци,а пазите породата, ОК,но не видях едно куче с родословие да покажете.Не видях да кажете за едно куче кои са родителите му.За какво да говорим повече.
Колкото до моето куче- Кучето ми е било на няколко клубни изложби,CAC и CACIB.Има 3 Отлични оценки,2 Много.добри и 1 Добър. Съдили са я както български съдии такак и сръбски и немски. Кучето ми е минало изпит за развъдна годност в НКР. С това до тук мога да кажа,че имам куче,което е добро за стандартите на породата и е допуснато до разплод.
Ако вие всички,които се обиждате от думите ми кажете същото за вашите кучета- ВЕДНАГА СИ ВЗИМАМ ДУМИТЕ НАЗАД И ВИ СЕ ИЗВИНЯВАМ!
Ако ли не, не обиждайте на мен!
И НЕ СИ МИСЛЯТЕ,ЧЕ ЩЕ МЕ ЗАСЕГНЕТЕ КАТО ОБИЖДАТЕ КУЧЕТО МИ:)СМЕШНО Е,ПРИЗНАК НА СЛАБОСТ:)ОСВЕН АКО НЕ СТЕ ПО-ВЕЛИК СЪДИЯ ОТ ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ.

Ето това е АЗБУКАТА,прочетете я!Важно!!!

#985 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 12:53 PM

Ами аз не съм почнал да обижда мойте коментари са на основа на нещо cl) Благодаря за извинението искам и аз да ти се извиня малко много се ядоосах l)

#986 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 12:56 PM

На каква основа?И аз това исках да разбера!

#987 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 01:02 PM

Ма защото всички ме почнахте имал ли съм акъл да си пускам кучето на дрого "инвали" и вече почнаха мненията алчен съм бил къв съм бил що съм бил и аз тва

#988 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 12:55 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ей,що толкова се засягате не можах да разбера,ако всичко ви е наред,кучето си ви е супер и развъждате ПО ПРАВИЛАТА,а? По полека с нервите.
За НИКОЕ куче в този форум не съм казала лошо.
Ако толкова се биете в гърдите,че не създавате бараци,а пазите породата, ОК,но не видях едно куче с родословие да покажете.Не видях да кажете за едно куче кои са родителите му.За какво да говорим повече.
Колкото до моето куче- Кучето ми е било на няколко клубни изложби,CAC и CACIB.Има 3 Отлични оценки,2 Много.добри и 1 Добър. Съдили са я както български съдии такак и сръбски и немски. Кучето ми е минало изпит за развъдна годност в НКР. С това до тук мога да кажа,че имам куче,което е добро за стандартите на породата и е допуснато до разплод.
Ако вие всички,които се обиждате от думите ми кажете същото за вашите кучета- ВЕДНАГА СИ ВЗИМАМ ДУМИТЕ НАЗАД И ВИ СЕ ИЗВИНЯВАМ!
Ако ли не, не обиждайте на мен!
И НЕ СИ МИСЛЯТЕ,ЧЕ ЩЕ МЕ ЗАСЕГНЕТЕ КАТО ОБИЖДАТЕ КУЧЕТО МИ:)СМЕШНО Е,ПРИЗНАК НА СЛАБОСТ:)ОСВЕН АКО НЕ СТЕ ПО-ВЕЛИК СЪДИЯ ОТ ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ.

Ето това е АЗБУКАТА,прочетете я!Важно!!!

Интересуваме кой немски съдия те е съдил ако можеш да го назовеш по име.За последния сръбски съдия който е отсъдил твоето куче,знаем каква не особенно ласкава отценка ти е присъдил.Ако не съм прав сканирай отценителния лист и дай да го видим,от съдията Стоядинович. b)

#989 Потребителят е офлайн   Nacho_bg Икона

Публикувано: 19 February 2007 - 08:59 AM

Здравейте до сега не бях попадал на този сайт но намерих доста полезна информация въпреки това имам още няколко въпроса. Моят ротвайлер е вече на 9 месеца а изглежда доста малък въпреки че майка му и баща му са над средния ръст за породата и взех да се притеснявам че не го храня достатъчно за сега му давам два пъти на ден по 200гр. дрожди но не знам дали не трябва да мина на едно ядене на ден.
Другото което се интересувам дали някой знае добър учител за района на Пловдив защото не ми остава много време да се занимавам и на каква възраст е най добре да се даде на убочение.
Ще се радвам някой да даде съвет какво да направя

#990 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 10:14 AM

Цитат

.За последния сръбски съдия който е отсъдил твоето куче,знаем каква не особенно ласкава отценка ти е присъдил.

Да,точно така,този съдия ми даде гореспоменатата оценка Добър:))) Но както знаеш и с оценка Добър можеш да заплодиш женско куче!.Макар и на мен да не ми трябва тя!

#991 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 19 February 2007 - 10:29 AM

Немога да разбера защо водите тази война? Нормално е да имате различни интереси...и аз имам, но немога да накарам "другият", който мисли различно от мен да ме подкрепи. Едни гледат професионално кучета, други не. Неможе хората, чийто кучета не са родословни да не гледат на тях с обич. Всеки си обича неговото си куче. Нека не превръщаме форумът в бойно поле. Нека говорим за ротвайлер, проблеми, гледане, обучение, всичко...и да смекчим тона. Обичам породата, почитателка съм и и ми е приятно да говоря за тях. Но когато видя такъв спор...какво да кажа?
Качена снимка
Поздрави!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#992 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 09:59 PM

Качена снимка

Здравейте отново 1super

#993 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 11:57 PM

За Петърчо Кобаков,нали питаше защо нямам титла от клубна изложба,и тука ще те изненадам. b)

Int.CH MultiCH.Brita Siki Rottweiler - клубен шампион 2004г.Млади женски

Качена снимка

#994 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 11:10 AM

може ли някои да ми каже дали е нормално промяната в поведението на ку4ето като се разгони.Моето се разгони за пръв път преди няколкодни и това просто не е моито ку4е много е унилоняма никаква енергия в негоне му се играе само като види др ку4е и отка4а.Нормално ли е това поведение илида го заведа лекар. s)

#995 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 01:05 PM

zdraveite ,iskam da popitam ot kade to4no moga da poly4a informciq za izlojbi ,iziskvaniqta za vida na ky4eto i tn.i 4etoh v edna statiq 4e visnalata gu6a pri rotvailerite e defekt spored vas taka li e za6toto moqt ramon ima takava gy6a a ako tova e defekt zna4i po dobre da ne go podgotvqm za sastezaniq
User's Signature

Качена снимка

#996 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2007 - 01:07 PM

В страницата на FCI има стандартите на всички породи там можеш да видиш,което те интересува.

http://www.fci.be/home.asp?lang=en
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#997 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 February 2007 - 02:31 PM

Ето го и стандарта на български от сайта на националния клуб:
Стандарт
Както ще видиш, увиснала кожа на шията е недостатък, но не е в графа големи недостатъци, нито е порок.
Моето куче е от друга порода, за която в стандарта е записано същото и също има подвес на шията, ясно видим. Това обаче не му е попречило да получи над 20 отлични оценки от много експерти, наши и чужди, да стане шампион на 3 държави и да покрие изискванията за интершампион. Съдиите често го отбелязват, но не го санкционират твърде строго. От първостепенна важност са правилната анатомия и движенията, а кожата на шията е по-скоро козметичен недостатък.
Разбира се, за ротвайлер нещата може да стоят другояче, зависи и от конкуренцията, ще ти кажат от опит феновете на породата.
При всички положения е добре да го покажеш на изложба, за да получиш оценка и реална цялостна представа за него.

Освен това имай предвид, че младите кучета имат известен "кожен резерв", който се изпълва когато добият маса. А и идеалното куче, отговарящо 100% на стандарта, не съществува.

Моля, пиши на кирилица.

#998 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 04:53 PM

Цитат

може ли някои да ми каже дали е нормално промяната в поведението на ку4ето като се разгони.Моето се разгони за пръв път преди няколкодни и това просто не е моито ку4е много е унилоняма никаква енергия в негоне му се играе само като види др ку4е и отка4а.Нормално ли е това поведение илида го заведа лекар. s)

Аз мисля,че е нормално да се промени,когато е разгонена.Моето куче се държи по-странно:)И е по-унила!

#999 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 05:51 PM

Ето малко снимки на Корина
Ако ви е пислало от снимки кажете

Ама значи преди малко бяхме на стадиона и бяха пуснали вода зада се напои тревата,и се беше образувала голяма локва.Корина много обича вода и веднага се хвърли към нея.На снимката пие от водата.(чиста е ако не беше нямаше да и дам да пие) Качена снимка

Тука се отръсква от водата по нея.Мале целия бях мокър.Много е смешна нали?
Качена снимка
Неможах да направя повече снимки защото ми падна батерията s) .Обещавам да пусна още

#1000 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2007 - 09:02 AM

това е рамон като беше на месец

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 48