Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 02 June 2007 - 07:44 AM
Поздрави!

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 02 June 2007 - 04:26 PM
Публикувано: 02 June 2007 - 04:37 PM
Не обичам сравнението кучета-хора, но в случая ще си позволя - какво става с едно дете, ако постоянно го държат за ръчичка и не го пускат да си играе с другите, защото може някой да го бутне и да падне? Прочетете темите в раздела за възпитание, мисля, че ще са ви от помощ. Социализацията си е важно нещо r)
Публикувано: 02 June 2007 - 05:08 PM
Цитат
Не обичам сравнението кучета-хора, но в случая ще си позволя - какво става с едно дете, ако постоянно го държат за ръчичка и не го пускат да си играе с другите, защото може някой да го бутне и да падне? Прочетете темите в раздела за възпитание, мисля, че ще са ви от помощ. Социализацията си е важно нещо r)
ами пазя го да не го нападнне глутницата улични кучета. иначе и аз подозирам проблем със социализацията
Публикувано: 03 June 2007 - 02:18 PM
Към днешна дата се е научил да разпознава перфектно кога го грози опасност от друго куче и кога не. Към добрите кучета е добър, внимателен и даже гальовен, а лошите получават строго мъмрене още преди да са го доближили.
Така,че смятам, че не трябва да одобрявате страха и даже да му се карате когато го проявава, но не и да го насъсквате срещу другите. Просто да знае, че когато го е страх ви пада в очите, а не му се радвате и го глезите.
Това е, което мога да дам като съвет. Вече конкретната ситуация изисква конкретна реакция от ваша страна или липсата на реакция.
Публикувано: 03 June 2007 - 11:17 PM
според мен за 8 месечно куче , чак такъв страх не е много добре.По- добре го събирай с повече кучета,но по-полека, защото ако с първите срещи на непознати за него кучета не се получи може да стане по-лошо.Ако имаш възможност за срещи с кучета на неговата възраст ще ви е по лесно.Опитай и ти желая успех 1super

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 04 June 2007 - 10:34 AM
Период страха
Длится несколько недель. В это время доберман без при-чины может пугаться как давно знакомых предметов, мимо которых вы с ним проходили множество раз, так к совершенно незнакомых. В любых случаях поступайте следующим обра-зом: дав команду "Стоять", подойдите к предмету, вызвавше-му испуг, и потрогайте его. Подзовите к себе собаку, пусть она понюхает предмет и поймет, что он не опасен. В данном слу-чае важно ваше спокойствие, оно придаст уверенность питомцу.
Става дума за предмети, но и с всичко останало е така. Когато става въпрос за страх от живи същества обаче, по-горе написах какво трябва да е вашето държание.
Не е ненормално да го е страх животинчето в тази възраст. Просто вие трябва да изкорените този страх с държанието си.
Публикувано: 04 June 2007 - 11:21 AM
Открих 2 теми по въпроса, които може да погледнеш:
Публикувано: 13 June 2007 - 02:02 PM
Публикувано: 13 June 2007 - 04:37 PM
Прикачени файлове
-
_______bvbc.JPG (112.2K)
Брой сваляния: 53
Публикувано: 13 June 2007 - 04:46 PM
Прикачени файлове
-
Picture_030.jpg (35.67K)