Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1321 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 02 June 2007 - 07:44 AM

amsteljlo, съвсем нормално е при малките кученца да се клатушкат или връткат. Те са все още малки, меки, с големи лапки...и все още не знаят що е то тръс, походка или галоп. Понякога се спъват в краката си...просто бебета. Снимка за дисплазия можеш да направиш в Студ.Град в София, Син Кръст на Панчерево, Стара Загора и напоследък дучувам, че има още една клиника където се правят снимки, но нямам инфо за нея. Ако имаш нужда от телефони или адреси, мога да ти обясня на лична как да стигнеш.
Поздрави!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1322 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2007 - 04:26 PM

здравейте, отново имам нужда от помощ. моя рот, който утре става на 8 месеца е доста страхлив. когато го разхождам и някое улично куче се разлае по него и той полудява от страх и почва да ме дърпа, чудя се нормално ли е това и да очаквам да отмине като порастне още малко, или има някакъв проблем. може би не е достатъчно социализиран ли- не знам, но досега все го пазим с приятеля ми, да не би да сгрешихме? наистина няма много чести контакти с кучета, има 2 приятелчета от квартала, но те са възрастни и не им се играе. какъв съвет ще ми дадете?

#1323 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 June 2007 - 04:37 PM

А от какво го пазите?
Не обичам сравнението кучета-хора, но в случая ще си позволя - какво става с едно дете, ако постоянно го държат за ръчичка и не го пускат да си играе с другите, защото може някой да го бутне и да падне? Прочетете темите в раздела за възпитание, мисля, че ще са ви от помощ. Социализацията си е важно нещо r)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1324 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2007 - 05:08 PM

Цитат

А от какво го пазите?
Не обичам сравнението кучета-хора, но в случая ще си позволя - какво става с едно дете, ако постоянно го държат за ръчичка и не го пускат да си играе с другите, защото може някой да го бутне и да падне? Прочетете темите в раздела за възпитание, мисля, че ще са ви от помощ. Социализацията си е важно нещо r)

ами пазя го да не го нападнне глутницата улични кучета. иначе и аз подозирам проблем със социализацията

#1325 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 02:18 PM

Не го пазете. Аз имам Доберман, който беше на 4 месеца, когато го бях пуснал да си обикаля покрай мен в парка докато аз си приказвам с приятели. По едно време го видях, че проявава интерес към глутницата улични кучета в парка и има идеята да отиде в тяхната територия да провери какво става. Реших да го оставя и да наблюдавам какво ще стане. Когато взе да ги наближава, забелязах как те не са много доволни от това и взеха да се прегрупират. той се спря на 5 метра от тях и започнаха да се гледат. След една минута те го нападнаха, а него го хвана шубето и на бегом към мен със едно жално скимтене, а след него 5 кучета го гонят да го бият. Аз го пресрещнах, за да си разделим пътя, който не беше малко (другите кучета нямаха никакъв шанс да го догонят, но не се отказваха) и застанах пред него, а той зад мен само стои и наднича. Глутницата се спря пред мен, аз ги навиках едно хубаво и те си се върнаха обратно. Тогава моя седна и започна да ги наблюдава. След малко реши пак да се върне при тях, но този път по-предпазлив. Те не го нападнаха, а аз го извиках. На следващия ден нямаше и помен от страх от други кучета. В един друг парк три възрастни улични кучета, пак се опитаха да го нападнат и този път удариха на дърво. Нашия си върна и за тези от предния ден. Видях едно напълно променено куче само за един ден по отношение на другите кучета, само за един ден. Онези бягаха, а нашия като горд победител, който гони нашествениците с страшен лай ги преследваше по петите докато не ми се скриха от погледа. Тогава той се спря и се върна доволен, че е овладял майсторството да се защити сам. Похвалих го.
Към днешна дата се е научил да разпознава перфектно кога го грози опасност от друго куче и кога не. Към добрите кучета е добър, внимателен и даже гальовен, а лошите получават строго мъмрене още преди да са го доближили.
Така,че смятам, че не трябва да одобрявате страха и даже да му се карате когато го проявава, но не и да го насъсквате срещу другите. Просто да знае, че когато го е страх ви пада в очите, а не му се радвате и го глезите.
Това е, което мога да дам като съвет. Вече конкретната ситуация изисква конкретна реакция от ваша страна или липсата на реакция.

#1326 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 June 2007 - 11:17 PM

Здравей Калина22,
според мен за 8 месечно куче ,  чак такъв страх не е много добре.По- добре го събирай с повече кучета,но по-полека, защото ако с първите срещи на непознати за него кучета не се получи може да стане по-лошо.Ако имаш възможност за срещи с кучета на неговата възраст ще ви е по лесно.Опитай и ти желая  успех   1super  
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1327 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 10:34 AM

Ето един цитат от един руски сайт, който се отнася за Доберманите, но не смятам, че за Ротвайлера не е в сила.

Период страха
Длится несколько недель. В это время доберман без при-чины может пугаться как давно знакомых предметов, мимо которых вы с ним проходили множество раз, так к совершенно незнакомых. В любых случаях поступайте следующим обра-зом: дав команду "Стоять", подойдите к предмету, вызвавше-му испуг, и потрогайте его. Подзовите к себе собаку, пусть она понюхает предмет и поймет, что он не опасен. В данном слу-чае важно ваше спокойствие, оно придаст уверенность питомцу.

Става дума за предмети, но и с всичко останало е така. Когато става въпрос за страх от живи същества обаче, по-горе написах какво трябва да е вашето държание.
Не е ненормално да го е страх животинчето в тази възраст. Просто вие трябва да изкорените този страх с държанието си.

#1328 Потребителят е офлайн   htsvetomir Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 10:56 AM

Здравейте, прочетох доста теми за дресировка на кучета, но никаде не открих как да го науча да не взема храна от чужд човек. Казвали са ми че трябва някой да му даде люто, но не ми се иска да пробвам приди да съм сигурен че е така.

#1329 Потребителят е офлайн   poznai Икона

• :)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ротвайлероподобен, питбулоподобен

Публикувано: 04 June 2007 - 11:21 AM

Не знам защо линка за търсене във форума липсва: http://dog.bg/f/index.php?act=Search

Открих 2 теми по въпроса, които може да погледнеш:

#1330 Потребителят е офлайн   htsvetomir Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 12:04 PM

Благодаря ти, сега ще го прочета!!!

#1331 Потребителят е офлайн   R.B.Riddick Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 08:23 PM

bravoS Tok4ev,
покажи ми четиримесечно куче,което ще прогони само глутница.Нещо послъгваш.

#1332 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 June 2007 - 09:44 AM

Качена снимка
User's Signature

#1333 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 11 June 2007 - 03:54 PM

Някой има ли инфо за резултатите на нашите кучета от Европейското?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1334 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 03:57 PM

Трябва да се поразтърся и ако намеря ще публикувам

#1335 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 02:02 PM

Здравейте на всички. 1super Скоро не съм писала, защото все съм заета, но сега ще се похваля с моето роти. Вече е на 1 година super best , мрази всички животни и стана агресивен, но ние много си го обичаме w) , много е послушен, но когато нещо не му хареса няма спиране d) .

#1336 Потребителят е офлайн   poznai Икона

• :)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ротвайлероподобен, питбулоподобен

Публикувано: 13 June 2007 - 02:13 PM

Цитат

много е послушен, но когато нещо не му хареса няма спиране.

b)

#1337 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 13 June 2007 - 02:40 PM

Пусни малко снимки да видим този немирник
User's Signature

#1338 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 04:37 PM

Ето и снимки на Рони victoryVVV

Прикачени файлове

#1339 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 04:40 PM

Никога немога да намалям снимките. Пробвах как ли не и пак нестава. Апарата ми е 4 пиксела, как да ги смалявам? Някой ако може да ми обясни нека да ми пише? oleeee

#1340 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 04:46 PM

Ето го пак

Прикачени файлове

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67