Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1741 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 August 2007 - 08:06 AM

Тайгър

Прикачени файлове

User's Signature

Умният начин да се държат хората пасивни и послушни, е да се сложат ясни граници за спектъра от допустими мнения и да се разреши широко обсъждане вътре в тези граници, като дори се окуражават най-критичните и дисидентски възгледи. Това дава на хората чувството, че имат свобода на мисленето, докато през цялото време основанията на системата се подсилват посредством ограничаването на обхвата на обсъждането.
Ноам Чомски

#1742 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 08:19 AM

w)

Прикачени файлове

User's Signature

Умният начин да се държат хората пасивни и послушни, е да се сложат ясни граници за спектъра от допустими мнения и да се разреши широко обсъждане вътре в тези граници, като дори се окуражават най-критичните и дисидентски възгледи. Това дава на хората чувството, че имат свобода на мисленето, докато през цялото време основанията на системата се подсилват посредством ограничаването на обхвата на обсъждането.
Ноам Чомски

#1743 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 08:24 AM

w)

Прикачени файлове

User's Signature

Ноам Чомски

#1744 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 08:27 AM

Приятелката на Тайгър.
Джина Стоева.

Прикачени файлове

User's Signature

Ноам Чомски

#1745 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 08:52 AM

dogmasters много е сладак. а от каде сте?

#1746 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 08:58 AM

Цитат

Е.... има всякакви развъдници!! Просто казах как процедират повечето от тях, които имат много повече поръчки за кученца от дадено кучило от колкото могат да поемат. Мисля, че написах кое е нормално според мен като бройка, а именно 7-8 и се опитах да обясня как се раждат многото кученца - че повечето пъти не е от едно качване. А за 5-тия пръст не можах да разбера какво е твоето мнение в крайна сметка и аз не споря, а предполагам как са нещата изхождайки от други породи, като считам че и тук е така. Все пак не съм имал ротвайлер до сега. А дали има 5-ти пръст въпросното куче много се чудя - аз не виждам такъв...

Аз пък се опитвам да ти кажа, че е нормално да раждат не повече от 6 кученца. Добрите развъдници не биха заплодили повторно животно, което веднъж е родило 14 кученца! Освен това, добрите развъдници имат не повече от 4-5 кучила на година, може тук да има и изключения, но въпросът е там, че те избират стопаните на кученцата много внимателно и не работят "по поръчка".
User's Signature

В приятелството няма породи!

#1747 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 11:08 AM

Съгласявам се, че 14 наистина е много, и едва ли някой желае толкова много, но повярвай ми, някой от най-добрите развъдчици на различни породи, които аз знам, биха били доста недоволни от бройката 5-6. Понякога когато си доста известен, а имаш не повече 3-4 кучила годишно (а понякога 1-2), е естествено да се търси бройката 8-10. Пак казвам не съм сигурен дали за ротовете това е в сила, но за много други породи мога да дам и примери ако трябва. Това че ще се налага допълнително хранене на малките, обикновено не е пречка доколкото съм забелязъл. А това, кое е добре и кое не, всеки сам решава за себе си. Ако имаш достатъчно добра и едра женска, която може да износи нормално 8-10 кучета, а ти имаш пазар за двойно повече, защо да искаш 4-5? А и все пак при големите развъдчици и цената е голяма и се получава така, че който е готов да даде 1000 Евро за куче, той автоматично е гарантирал на поне 80%, че ще бъде добър стопанин. И така за да се издържа финансово на това ниво обикновено се гонят и добри продажби. А кое е по-хубаво да имаш 2 женски, които ще ти дадат 20 кучета, или да имаш 4 за да родят 20, раждайки ги по 5. Това са двойно повече грижи.
Не казвам, че аз бих искал да имам кучка, която да ми роди 10-12, поради самия факт, че тук в България наистина няма да им намеря добри стопани.
А за това дали добрите развъдчици работят по поръчка - мисля че повечето работят дори и с капаро.

#1748 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 11:17 AM

Когато се родят повече от 6 кученца, повечето са дребни и адски трудно могат да станат хубави кучета. Значии майката ги храни около 21 дена, през тези 21 дена, ако се родят 9 кученца, ПОНЕ три от тях трябва да бъдат поети от стопанина, ако могат да се поемат повече, още по-добре, защото майката е изтущена.
В България има много хора, които могат да си позволят да дадът 1000 евро за куче, но ротвайлерите са трудна порода. Аз лично познавам бизнесмен, който има два питбула, дал е за тях много пари, това прави ли го добър стопанин? Не мисля...
Ако една кучка роди 10 кученца, те няма да бъдат толкова хубави, колкото биха били 5 кученца от женска със същото качество като другата майка.
От развъждане на кучета не се печели, това е пределно ясно на всички ни. Поне от съвестно развъждане...
User's Signature

#1749 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 August 2007 - 12:11 PM

Защо спорите?!? bl)

Наясно сте, че еден рот може да роди 3 или 15 кученца.
Доколкото имам информация въпреки, че е стара ( незнам дали сега е така), в Германия, пак повтарям до скоро, на над 7-8 кученца от едно котило се позволява отглеждането им , ако родителите са без диспразии, наследствени болести и т.н и са доказали, че от тях излиза добро поколение. В България, незнам точно как е , но знам за развъдници които са имали многобройно котило и са си ги отгледали с много любов и грижи.

Не виждам причина, ако котилото е добро, здраво и се дохранва допълнително, защо да е проблем. Майката поема 5-6, а за другите помага човека. Вярно, при по-малък брой кученца гледането е съвсем друго и грижите падат основно върху майката.

Аз не съм развъдчик, но съм гледала 12 кученца, които нямаха никаква разлика едно от друго на външен вид. Сега на пазара има специални сухи млека за дохранване на малки и не е проблем да се отгледат. Била съм до тях неотлъчно - всяка секунда, всяка минута. С мояг съпруг дежуряхме денонощно. Всички вървяха на размер еднакво. На 2месечна възраст се разминаваха само с 500-600 гр.

Не искам да засягам никого. Този въпрос е доста спорен и няма едно мнение по него.
Поздрави!!!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1750 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 04 August 2007 - 12:14 PM

Ето тук са на 18 дни w) w) w)

Прикачени файлове

User's Signature

#1751 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 12:17 PM

dmm, аз казвам, че ако едно кучило с толкова кученца се отгледа добре, тоест и човек да помага, биха могле да станат хубави домашни любимци, но едва ли биха имал добра изложбена карирера или пък да станат шампиони. Не отричам, възможно е, но шансът е твърде минимален, особено когато са оставени изцяло на майката.
Все пак съм на мнение, че ако качеството на една майка е равно на качеството на друга и ако при бащите нещата стоят така, то ако едната майка роди 11, а другата пет, на втората кучетат ще са по-добри.
User's Signature

#1752 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 04 August 2007 - 12:19 PM

А тук, преди да ми ги вземат новите собственици - на около 2 месеца w) w) w)

Прикачени файлове

User's Signature

#1753 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 12:19 PM

Немската ми овчарка е заплождана няколко пъти, първият път се родиха 9 бебета, станаха хубави кучета. Вторият път се родиха пет и станаха доста по-едри и хубави. С една и съща женска.
User's Signature

#1754 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 04 August 2007 - 12:29 PM

ОК
Аз "казах" това, което исках.
Уважавам твоето мнение, но всеки има право на свое , нали така?!?

Поздрави!!!

Ето още една последна снимка w) w) w)

Прикачени файлове

User's Signature

#1755 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 12:51 PM

много са сладки.

#1756 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 04 August 2007 - 12:58 PM

Цитат

много са сладки.

hera-reia[B],
Благодаря ти
И твоите са хубави.
Най важно е да са ни живи и здрави!!! 1super 1super 1super
User's Signature

#1757 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2007 - 01:11 PM

Shemet, не бъркай количеството с качеството. Въпреки принципа в диалектиката, че количествените натрупвания водят до качествени изменения, броя на кученцата в едно кучило не е свързан с техните генетични качества. Как ще се развие потенциала им е отделен въпрос, но това, че в едно кучило са родени 10 кученца, а в друго пет дори и както казваш от рабностойни родители да са, изобщо не значи, че тези 10-те са само за домашни любимци и не могат да стават шампиони или да ходят по изложби.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1758 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 02:00 PM

Цитат

dogmasters много е сладак. а от каде сте?

Благодаря за добрите думи.
w) w) w) Tiger

Прикачени файлове

User's Signature

Ноам Чомски

#1759 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 02:02 PM

w)w)w)

Прикачени файлове

User's Signature

Ноам Чомски

#1760 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 02:03 PM

w)w)w)

Прикачени файлове

User's Signature

Ноам Чомски

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема