Цитат
.......аз забравих да ви питам понеже кокера ми е момиче, ротчето трябва ли да му съобразя пола с този на кокерчето или ням ада има значение.
Здравей Cherry_Spa,
Да, не е лошо да съобразиш какво кученце да си вземеш. При много породи кучета, основно мъжките са доминантни, но при Ротвайлера полът няма значение. Една женска, освен, че е нормално да е по-дребна от мъжки, по друго нищо не му отстъпва като поведение.
Рота ще го гледаш в двора. Незнам с каква ограда сте, но ако е ниска мъжкият може да ти избяга ( имам предвид ако е голям любовчия и усети, че има женска разгонена, тъй като обонянието им е силно развито и могат да надушат женска разгонена на 10 км. от вас). Имай го пред вид. С женска това не би могло да се случи, но пак се връщам на въпроса с оградата - тогава пък ще трябва да я прибираш вътре, за да не ви изненада някой напорист "Дон Жуан" b). Кокерчето ти въпреки, че е момиченце, при всички положения ще приеме едно бебе- ротче, без значение от полът му, но когато порасне бебешока и е от друг пол пак трябва да ги пазиш едно от друго. Някои кучета, които живеят заедно, не си обръщат внимание при разгонването на женската, но това не е успокоително, защото не можеш да предвидиш твоите как ще постъпят. Много хора разделят животните в такива случаи в отделни стаи или помещения.
Аз ти излагам като цяло какво би могло да се случи и в двата случая, но ти трябва да си прецениш.
Това от мен.
Поздрави и успех!