Цитат
Този г-н Басар явно много харесва кучетата от Ягодово,ами това си е вьпрос на вкус и никой не трябва да му налага обратното,това е все едно да накараш
СТ.ПОПОВ да не харесва кучетата на ДАРИН К. или ИВАН Д. -та той е явен техен фен и затова толкова пьти са печелели само те.А г-н Басар да се замисли малко ако иска да има хубаво куче защо толкова често се подаряват тези толкова хубави кучета от Ягодово???Искам да ти кажа че най-дорото никога не се продава,а до колкото зная вьпросните те всички са купени от вьн -но това прави ли ги най добри?Говориш за ЧИНГИЗ-по една случайност сьм го виждал,говориш за едри крака,глава ,телосложение-приятел тези неща отсьтват при него,та той си е чист запьртясьл кавказ,а да не говорим за майката на СЛАВА и нейната сестра които имат-нямат 55-60 см.Крайно време е да спрем дотук ,да изхвьрлим нечистопородните животни и продьлжим напред в развитието на азиатците.Вярно мьчно човек се разделя с това което е свикнал, но в интерес на породата трябва да се направи.Толкова фалшиви родословия бяха направени,че в последно време дори самите собственици на кучета собс.производство не знаят потеклото на техните любимци.Такива неща като племенна книга ,формуляри за осьщ. врьзка винаги са липсвали и ще продьлжават да липсват защото в управлението на тази порода никога не е имало сериозни хора,които да дьржат на нея,а са се интересували от продажбите на кучета за да се забавляват по заведенията.Надявам се отговора ми кьм теб да е бил изчерпателен.
ЖИВ и ЗДРАВ.
Газар,написал съм този пост не защото някой ми е диктувал,или нещо подобно,а защото ми писна от интриги и клюкарства.
Всеки твърди разни неща,но факти няма!Това ме дразни до някаква степен,но вече ми е все тая.
-Човече,облагородяване,или не,ако има нещо то се вижда!В случая аз него виждам!Ти ако го виждаш кажими,покажими.
Относно анимността,ами за мен не е правилно!Немога да разбера,защо трябва да си анонимен,зада изясниш някой неща?
За миналото съм чувал доста неща,но аз имам една теория:Не видя ли със собствените си очи,не чуя ли със собствените си уши,НЕ ВЯРВАМ!
В СЛУЧАЯ НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОГО.
Незнам точно за каккво имаш предвит,като казваш шайка?И кой/кои визираш в нея?
-С хората които дружа,както казваш,гледаме отскоро кучета от породата и с ръка на сърцето заявявам,че нито един от тях,нито е крадец,лъжец,измамник,търговец и т.н.Всичките са много интелигентни и точни хора!
Единствено собствениците на п-к Ак-Арслан се занимават от дълго време с породата.Тях ли визираш?
А,аз дали съм интелигентен,или не,хората ще кажат.Поздрава е от възпитание и от сърце!
-Винаги съм поздравявал и ще поздравявам!Аз лоши намерения,нямам към никой!
Дали ще стигна до някъде,времето ще покаже.Но многото писаници и интриги,понякога убиват желанието на човек!
Да зная,че в Плевен са започнали първи,така съм чул,а това,че някой иска да е първи,не означава,че е първи!Има голяма разлика.
Относно Чингиз,обориме кое в него кавказее!Кучето има супер глава,добър кокал,много испъната предница,факт е ,че задницата е по-слаба.
Относно двете сестри,виждал съм ги,не са по 55,60см.
Бъди жив и здрав!!!