Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#2681 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2007 - 06:34 PM

Цитат

Ак-езгер прочетох твоите писания относно вашето развьждане,и от това което си написал разбрах ,че чакаш някакьв отговор ,който в някаква степен да те удоволетвори.Разбирам раздразнението ви от писанията на Пикасо ,а аз кото не толкова добре запознат като него,но явно подьржащ го искам да ти кажа ,че това което Вие представяте на публиката не прилича толкова на вьпросните мелези тьй-като те са облагородени от някои от вашите не дотам лоши кучета.Питаш защо не приличат на тях-ами огледай се около теб и ще забележиш колко хора са мургави но и те не приличат на роми нали??? Дали някой се прави на анонимен или така трябва да бьде за да се изяснят един пьт завинаги всички тези неща мисля че е по добре ,ти не знаеш много работи за близките години които минаха толкова бьрзо с толкова много льжи,кражби,измами,взимане на заеми и после забравяне да се вьрнат и когато си ги поискаш ставаш лош ,кучетата ти се преврьщат в мелези,забравяш за участие в изложби -там се освиркват само твойте,така че не говори за фекалии ,защото в София мирише най-много.Не зная дали си ходил по сьбрания с тези хора които защитаваш,но това което са виждали други са само разправии,нечестни заплождания-обсьждане,дори стигане на бой.Явно си интелегентен човек,стараеш се да не обиждаш никой,поздравяваш хората,но с тази шайка която дружиш до никьде не можеш да стигнеш,няма как да ги промениш -на тях отдавна им е минало времето ,бьдещето е в рьцете на такива като нас!!!Радвам се че приемаш предизвикателства и си готов да отговаряш бьрзо и може би -достойно,което личи от писанията ти,запомни едно ПЛЕВЕН са пьрви ,а ПАЗАРДЖИК са най-добри защото така са се провьзгласили те,но това много лесно може да се промени-А ТИ ЗНАЕШ КАК СТАВА ТОВА И КЬДЕ!!!!!!!!!!!!!!
Този г-н Басар явно много харесва кучетата от Ягодово,ами това си е вьпрос на вкус и никой не трябва да му налага обратното,това е все едно да накараш
СТ.ПОПОВ да не харесва кучетата на ДАРИН К. или ИВАН Д. -та той е явен техен фен и затова толкова пьти са печелели само те.А г-н Басар да се замисли малко ако иска да има хубаво куче защо толкова често се подаряват тези толкова хубави кучета от Ягодово???Искам да ти кажа че най-дорото никога не се продава,а до колкото зная вьпросните те всички са купени от вьн -но това прави ли ги най добри?Говориш за ЧИНГИЗ-по една случайност сьм го виждал,говориш за едри крака,глава ,телосложение-приятел тези неща отсьтват при него,та той си е чист запьртясьл кавказ,а да не говорим за майката на СЛАВА и нейната сестра които имат-нямат 55-60 см.Крайно време е да спрем дотук ,да изхвьрлим нечистопородните животни и продьлжим напред в развитието на азиатците.Вярно мьчно човек се разделя с това което е свикнал, но в интерес на породата трябва да се направи.Толкова фалшиви родословия бяха направени,че в последно време дори самите собственици на кучета собс.производство не знаят потеклото на техните любимци.Такива неща като племенна книга ,формуляри за осьщ. врьзка винаги са липсвали и ще продьлжават да липсват защото в управлението на тази порода никога не е имало сериозни хора,които да дьржат на нея,а са се интересували от продажбите на кучета за да се забавляват по заведенията.Надявам се отговора ми кьм теб да е бил изчерпателен.
ЖИВ и ЗДРАВ.

Газар,написал съм този пост не защото някой ми е диктувал,или нещо подобно,а защото ми писна от интриги и клюкарства.

Всеки твърди разни неща,но факти няма!Това ме дразни до някаква степен,но вече ми е все тая.
-Човече,облагородяване,или не,ако има нещо то се вижда!В случая аз него виждам!Ти ако го виждаш кажими,покажими.

Относно анимността,ами за мен не е правилно!Немога да разбера,защо трябва да си анонимен,зада изясниш някой неща?
За миналото съм чувал доста неща,но аз имам една теория:Не видя ли със собствените си очи,не чуя ли със собствените си уши,НЕ ВЯРВАМ!
В СЛУЧАЯ НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОГО.

Незнам точно за каккво имаш предвит,като казваш шайка?И кой/кои визираш в нея?
-С хората които дружа,както казваш,гледаме отскоро кучета от породата и с ръка на сърцето заявявам,че нито един от тях,нито е крадец,лъжец,измамник,търговец и т.н.Всичките са много интелигентни и точни хора!
Единствено собствениците на п-к Ак-Арслан се занимават от дълго време с породата.Тях ли визираш?

А,аз дали съм интелигентен,или не,хората ще кажат.Поздрава е от възпитание и от сърце!
-Винаги съм поздравявал и ще поздравявам!Аз лоши намерения,нямам към никой!

Дали ще стигна до някъде,времето ще покаже.Но многото писаници и интриги,понякога убиват желанието на човек!

Да зная,че в Плевен са започнали първи,така съм чул,а това,че някой иска да е първи,не означава,че е първи!Има голяма разлика.

Относно Чингиз,обориме кое в него кавказее!Кучето има супер глава,добър кокал,много испъната предница,факт е ,че задницата е по-слаба.

Относно двете сестри,виждал съм ги,не са по 55,60см.

Бъди жив и здрав!!!

#2682 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 06:49 PM

Доколкото съм светнат,гъзарите са в София,другите да ме прощават.Пикасо,г/а/зара и т.н.,приятели,както ние сме вперили поглед в Ню Йорк,така вие сте вперили поглед в София.Хората имат компютри от години,много късно се включвате,или сега това при вас е на мода.Ние вече не се интересуваме от САО,вече не е модерна порода,ако не знаете излезе друга,по-модерна,пак закъсняхте.Ние гледахме Алабаи преди 12-15год.,е..аси колко сте закъснели,ама идвайте от време на време,на някое събранийце,да чуеме някоя и друга смешка,защото на цирковете на Мало Конаре /Пазарджишко/е твърде скучно.В момента подготвям един Джакръселтойблъдхаундброхоломертериер и ще ви скъсам шортите. Странното е че историческият музей на животните,се намира във Факултета и аз не знаех. bgflag

#2683 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 September 2007 - 09:34 PM

Явно нямате почивен ден.

Въпрос - защо не се съберете на едно място, обиждайте се, плюйте се, сбийте се или каквото искате правете, но спрете да се обиждате тук, защото омръзнахте на всички !

Темата отново ще се чисти, за пореден път. Каква любов към кучетата блика от нея, поезия направо ... обиди, помияри, буклуци и нито една дума за това защо все пак някои от вас обичат тази порода, да не говорим за възпитание, помощ при отглеждане - такива неща никой не го вълнуват.

Стига вече ! Намерете си друго място да си изяснявате проблемите !

#2684 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:01 PM

Цитат

Явно нямате почивен ден.

Въпрос - защо не се съберете на едно място, обиждайте се, плюйте се, сбийте се или каквото искате правете, но спрете да се обиждате тук, защото омръзнахте на всички !

Темата отново ще се чисти, за пореден път. Каква любов към кучетата блика от нея, поезия направо ... обиди, помияри, буклуци и нито една дума за това защо все пак някои от вас обичат тази порода, да не говорим за възпитание, помощ при отглеждане - такива неща никой не го вълнуват.

Стига вече ! Намерете си друго място да си изяснявате проблемите !

Дог,не всичко е розаво,щом се твърдят някой неща,трябва да се изяснят.Все пак темата е за САО.
-Но ако си решил да триеш,правото си е изцяло твое!Ти колиш ти бесиш!

Жив и здрав!!!

#2685 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2007 - 10:21 PM

Има оправия- за всички!
Разни хора,разни идеали!решението е едно- да се съберат на едно място водещите развъдчици с ВОДЕЩИТЕ си кучета и всеки да представи своята идея как би трябвало да изглежда АЗИАТА,каква психика да има,какво е съвременото му приложение.НЕЩО КАТО СЕМИНАР и изложба едновремено.ако трябва да се поканят и специалисти от вън!НЕ е задължително да става скоро.
АЗ се водя от един много прост принцип- ЗА КАКВА ЦЕЛ ИЗПОЛЗВАШ КУЧЕТО СИ?
Когато на всеки един му е ясен този момент,всичко става много лесно! 1super
Нали така,почитатели,радетели и търговци на породата!

#2686 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:26 PM

Цитат

Има оправия- за всички!
Разни хора,разни идеали!решението е едно- да се съберат на едно място водещите развъдчици с ВОДЕЩИТЕ си кучета и всеки да представи своята идея как би трябвало да изглежда АЗИАТА,каква психика да има,какво е съвременото му приложение.НЕЩО КАТО СЕМИНАР и изложба едновремено.ако трябва да се поканят и специалисти от вън!НЕ е задължително да става скоро.
АЗ се водя от един много прост принцип- ЗА КАКВА ЦЕЛ ИЗПОЛЗВАШ КУЧЕТО СИ?
Когато на всеки един му е ясен този момент,всичко става много лесно! 1super
Нали така,почитатели,радетели и търговци на породата!

Прав си бат Вале! 1super Но някой неща трудно могат да станат(да събереш хората на едно място)абсурд.
-Аз зная ти какво търсиш и желаеш от тези кучета,както и ти знаеш аз какво желая.Тъй,че горе долу сме на едно мнение cheers

Жив и здрав Братле!!! 1super

#2687 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:36 PM

Цитат

Господине по същата логика ми те и Пловдивските са купени от някаде неса излязли просто така както те са купени от някаде така и ние мсе си ги купили от там. 1super

Ми господине точно това изкам да ви кажа,че кучетата с които се надувате не са ПЗ производство а са чужди wink За какъв ПЗ регион ми говорите s)

#2688 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:39 PM

Цитат

Колега gn.Basar натебе явно ти харесват Ягодовските и Софииските кучета.
Въпрос на вкус.И ти да си жив и здрав.

Колега нима можеш да покажеш нещо по добро bl)

#2689 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:50 PM

Уважаеми, колеги прочетох по-горе призив от ГЪЗАРА, в който се приканват деятелите на породата "да отидат в ръцете на бъдещето". Та ще разберем ли сега аджеба чии са тези ръце, или чрез страха от излизане от анонимността си, ще станат безпредметни. Твърде малко знае явно този чавек за САО и за историята и у нас, пишейки във форума явни неистини. Явно се е запознал не отдавна та много неща не са му известни. Най-напред трябва да се знае, че пионер в породата в България е гр. Троян и никой друг. Втора е София и никой друг. Всички останали са след това. Всички развъждаха, та и до днес кучета по Бохор и Ера, които бяха и си остават класика в "жанра". Вярно е че в Плевен бе създаден един изключителен център с невероятни екземпляри, главно и основно от Дарин Крумов, който ще остане име в породата и след 100 години. Вярно е също така че Иван Джунев взе най-доброто от Дариновата кръв. Друг е въпроса колко я разви, но и досега има от нея, както и нова внесена от Украйна. Поля няма нужда от презентация и защита особенно за тези, които я помнят и знаят, а и знаят приплодите и. Кучето Аркан от Пазарджик на Коцето, е сред най-изявените и успешно се конкурира с най-изявената селекция на Украйна. Кучетата, които произведе Валери Илиев носещи кръв от Поля и разбира се и от Бохор и Ера и чудесните кучета, внесени от Вальо, са безапелативно доказани и който го оспорва или не е коректен или явно не е наясно. А какви внуци, правнуци и пра пра внуци има във Велинград, Пазарджик и др. просто е чудо. Е да се плюе нещо толкова хубаво и мащабно като паметта на една толкова заслужила баба е просто срамота!!! Да не забравяме и един много интересен и показателен факт, че когато се инбридира върху Поля резултатите винаги са потресаващи и много хора искат кутре от инбридингови връзки върху Полини потомци. Това е върховен тест и както е в случая с Поля върховен комплимент за породност на едно куче.
Идва ред на племенната документация въпроса, за която е капак на всичките словоблудствания на явно непосветения критикар. Абе младо, не знаеш ли че от доста години клуба БРКСАО има отлична и една от най-старите племенни книги перфектно съставена и отлично поддържана от председателката на клуба госпожа Мадлена Янакиева, която преди години си скъса задника да събира информацията за произхода на съществуващото поголовие,пръсна една камара пари и време, за да имат всички чистопородни азиатци документи за произход - признавани в целия свят? Цялата развъдна документация е безупречна и няма аналог, за което постоянно сочат Г-жа. Янакиева за пример. Точно това спря хаотичното и необосновано заплождане на азиатци каквато е и практиката на всякъде и постави основата на интелегентното, грамотно, племенно развъждане и селекция. Е сега какво още? Има си хора дето все някой им е крив и все недоволстват от нещо, без да поглеждат в собствения си двор. НАШИЯТ случай май е такъв !!!!!! bash
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2690 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2007 - 10:50 PM

Цитат

Дог,не всичко е розаво,щом се твърдят някой неща,трябва да се изяснят.Все пак темата е за САО.
-Но ако си решил да триеш,правото си е изцяло твое!Ти колиш ти бесиш!

Жив и здрав!!!

Не коля и не беся.

Точно по темата САО - остана ли неоплюто куче и необиден стопанин, съдия ? Можете да си отговорите сами.

Темата временно се заключва.

#2691 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 10:57 PM

Дог,стига с тези заключваници глупаво е!Вярно,глупаво е и цялата тази интригантщина,но трябва някой неща да се уточнят!

Жив и здрав!

#2692 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 11:00 PM

Това е Слава Ак-Арслан

Прикачени файлове

• Прикачен файл  slava.jpg (21.26K)
    Брой сваляния: 127

#2693 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 11:01 PM

Вчера заплодихме кучката на Емин Гичмен от с. Баня с изключителното младо куче на Цеци и Тошко Гергови Джай!!! Каква връзка какво чудо!!! Утре я повтаряме!!! Айде наздраве! Благата ракия от мен. cheers
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2694 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 11:02 PM

Това е пак Слава,къжете ми какво не отговаря на породата!?

Прикачени файлове

• Прикачен файл  slava1.jpg (56.61K)
    Брой сваляния: 126

#2695 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 11:06 PM

Това е дъщерята на Слава Ак-Арслан!Аладжа Максимус Хан-Мо
-давайте коментарите

Прикачени файлове

• Прикачен файл  aladga1.jpg (114.32K)
    Брой сваляния: 128

#2696 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 11:08 PM

Пак Аладжа.За жалост,нямам снимки на Чингиз Ак-Арслан и Шака Зулу Ак-Арслан,но ще се постарая и това да свърша!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  aladga.jpg (105.61K)
    Брой сваляния: 124

#2697 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 11:16 PM

Това отзад е Юрга Ак-Алслан г-да,погледнете каква класическа глава има това животноСкоро ще направя снимки и на нейните деца и там да видиме за какво става дума

Прикачени файлове

• Прикачен файл  mama.jpg (48.87K)
    Брой сваляния: 119

#2698 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 11:19 PM

Това е Анчар Ак-Арслан дерзайте

Прикачени файлове

• Прикачен файл  anchar.jpg (59.27K)
    Брой сваляния: 119

#2699 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2007 - 11:20 PM

Ще ти го обесня нормално - в форумите няма какво да уточниш. Просто няма .. всеки си пише каквото му скимне и не слуша другия. Ама никой. Какво да уточниш - кои кучета са най най най най хубави - пазарджишките, ягодинските, софийските ? Мислиш ли, че ще го уточниш ? Тук ли е мястото ?

Ще ти го кажа . мястото е на киноложка изложба. Има развъдна група, отиват, излизат бабата, дядото, майката, бащата, синовете и дъщерите - там е мястото, пред всички. Да видиш красиви кучета и да се изкефиш, да се нарадва окото, да ги запомниш. Това тук е евтина реклама, нашето е по велико, най велико, останалите са такива и такива.

Ако някой има нещо да доказва - отива на изложба. Най близката е в Стара Загора и не съди нито един български съдия, на които толкова се обиждате. В Русе или Добрич предполагам, че втора група ще я съди Ана Тиц - също отличен съдия. Но на изложби азиатите ги няма, виж, по форумите - не можеш да ги спреш. Как пък един титан велик не отиде с тия пазаджишки, или ягодински, или каквито и да са кучета по далеч от Мало Конаре ? n)

Ти изкефи ли се в Сърбия ? З0 кучета на специалка, Зоран Бранкович, ако не се лъжа, Аю Даг взе най добро мъжко куче. Така се доказва куче, на киноложо мероприятие, с съдия специалист, не в форумите. Ако някой му стиска, има световни и европейски първенства, но единственото куче, което се е доказало там е Нур Бек - победител в клас, втори в породата на Евро Братислава, отличен на Евразия след това. Как пък никой не го спомена ?

Това е от мен. Тази тема рязко контрастира на добронамерения тон в другите теми. Диалог няма, отделни хора си водят монолог. Явно е, че няма какво да си кажете, липсва добронамереност и чуваемост, вие се надвиквате и никой никой не слуша.

Дано на киноложките мероприятия у нас и в чужбина има повече български кучета от породата - там се доказват истинските кучета, не по форумите.

#2700 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2007 - 11:25 PM

Цитат

Това е Слава Ак-Арслан

b) Тази снимка на Слава ми е любима. Не разбирам много от породата ви, но пък снимката си е супер и много и се радвам. 1super

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни