Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 July 2007 - 08:39 PM

Искренно съжалявам ако тези истории са Ви разтроили! Само исках да споделя с всички колко несправедливо е отношението към много животни не само кучета, но и много други видове животинки страдат заради човешката лакомия и свинщина! Странджа е прекрасен пример! Ако имате възможност и
психическата сила (аз нямам и не съм гледала този филм , но съм чела много коментари), гледаите филма от линка: http://video.google....796533661048967 филма е много добър и наистина показва същноста на някои чудовища , които смеят да се наричат хора! В тях няма нищо човешко!

Искам искренно да благодаря на Нанко че е побликувал историята ми за мелниците за кученца! Наистина съм ти много признателна Dog.bg за прекрасният жест!

#42 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2007 - 10:29 PM

нищо не ме е трогвало и разплаквало толкова!!!
да не коментирам 4е до такава агресиа и унищожение към такива гниди не ме е докарвало!!!
с удоволствие и амбициа стават ЦЕЛ В У ЖИВОТА МИ!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#43 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2007 - 10:47 PM

Не гледах целия филм,а само някои кадри.Това е отвратително.Нямам думи да коментирам това,което видях за няколкото минути,просто не издържах повече.Дано в следващия си живот ,,героите'' от филма да са на мястото на горките животни.Въпреки,че дори на тях не пожелавам такава ужасна смърт.Това е недопустимо в която и да е точка на света в двадесет и първи век.
User's Signature

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...

#44 Потребителят е офлайн   nesrin Икона

Публикувано: 07 July 2007 - 10:00 AM

уважавам мнението на всички които са го изразили в рози сайт, но според вас след като аз сам отишал да си взема куче с децата си според вас не е ли за това защото искаме да си имаме животинка в кащата си.никой не бива да сади другия преди да е запознат с отношениятя ни какви са били те към това животинче.то стана част не само от моето семейство и от мен самия.аз съм се молил да се излекува.имам и хора които ме познават и знаят че сам сторил за него какво ли не и посред ноштите да ходиш на лекар заради него и това ли само финансова страна да не си загубя парите.не е така.аз се грижех за него както за децата си.плакал сам за него както за близък.не ме интересуват парите а отношението на хората които таргуват с тях заштото те с лекота ми казаха е добре но ако умре което штяло да стане не поемаме гаранция.аз си исках здраво кученцето заштото само аз жидях за последно неговите очи.и повярвайте ми никога не сам виждал и няма и да вида такав поглед.така че не садете по това аз ви разказах случката кава беше а какво ми в от ватре никой не знае.не напразно съм запазил тази снимка поне спомена да ми остане за него.и други има.то беше кученце което излачваше само топлина радост донесени много живинка в дома.все оште като погледна през врата си мисля че ште се появи.питам ви аз вас ако бях толкова за парите как тогава ще продалжавам да го санувам кученцето.и то всяка вечер.

#45 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 July 2007 - 10:23 AM

nesrin, зная, че го сънувате ... то тези кучешки очи, толкова човешки, човек няма как да ги забрави, преследват го, дори и да го няма ... съжалявам за загубата ви, извинявам се, ако съм бил по рязък.
Радвам се, че споделихте с нас, това ще помогне да спасим поне още няколко, още няколко човека да прочетат и да се замислят, преди да отидат към мелницата.
Просто .. не е трябвало да го оставяте, по мое мнение. С него докрай, заедно в добро или лошо. Донякъде ви разбирам, без да ви оправдавам, че човек иска да си вземе здраво кученце, но ... и те са животинки, всичко се случва, разболяват се, особено когато са малки.

Помислете добре дали искате отново куче. Оставете времето да отмине, помислете трезво, сега сигурно ви се иска, помните очите му, ласките му, езичето му, допира на бебешката му козинка - съвет - не бързайте. Изпитайте тази потребност да имате куче, която изпитва човек, който обича и иска да бъде обичан от това уникално животно. Подходете по трезво, проучете породата, потребностите и, разгледайте и потърсете развъдници, говорет с тях, вижте какви кучила очакват, кога.

Преди малко в една друго тема написах - кучето ни прави по добри хора. Дано тази малка животинка ви помогне да осъзнаете колко отговорности поемате - заедно, за цял живот заедно.

#46 Потребителят е офлайн   ares_boy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2007 - 08:50 PM

s) Колко е красиво,а вече полу мъртво ;(

СРАМ МЕ Е ОТ ПОДОБНИ ХОРА,КОИТО ДАВАТ КУЧЕТА НА ПОРАЗИЯ ЗА МНОГО ПАРИ,А СЕ ОКАЗВА,ЧЕ КУЧЕТО ЗА ДА НЕ СЕ МЪЧИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИСПИ!
Най-добрия вариант е да си вземеш куче от развъдници,стари развъдници,които се занимават с това от много години насам,не някакви новаци НЕ ОТ ЗОО МАГАЗИНИ!!!
Там нито ги гледат добре животинчетата,нито са чистокръвни!!!
Горкото животинче,много е сладко s) s)

#47 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2007 - 10:25 PM

Много хора в нашето време мислят САМО за пари!Тези хора за мен са жалки!!!Ако Недай си боже нещо се случи на моето куче ще бъда с него до края,докато не разбера какво му има,докато не се оправи!От първия миг в който вземеш кучето трябва да почувстваш че това не е просто куче че не е по нисшо,за мен е повече от една животинка за мен е ПРИЯТЕЛ!Всяка игра,всяко движение ме кара да се радвам!А не да мисля колко пари съм дала!Прост пример при някои хора:"Защо да давам пари за скъпа храна един хляб и пак ще се наяде!"НО АЗ МОГА И НАЙ ВАЖНОТО ИСКАМ ДА ГО ГЛЕЗЯ И ДА СЪМ СИГУРНА ЧЕ НЕГОВОТО ЗДРАВЕ Е ДОБРЕ!Предпочитам да дам ХХ.ХХ лв зь храна и да съм сигурна че ще е добре за здравето а не да мисля за парите
И НАИСТИНА ГОРКАТА ЖИВОТИНКА!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#48 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 15 August 2007 - 09:00 PM

несрин,грешката ти е била че си го върнал в магазина-на тях изобщо не им пука...или са го хвърлили или са го цапнали и после хвърлили....трябвало е да се постараеш повече с лечението.незнам какво е ставало из твоите чувства,но ще ти дам няколко примера от личен опит,как постъпва някой който наистина обича любимеца си и не ,у пука за парите:

преди 7 години реших да си взема куче.прибрах едно кутре от улицата,защото знаех че за кучетата от магазините и кучкарниците стопани ще се намерят,но за малкото изстрадало кутре-надали.беше страхотно куче,но скоро след като го прибрахме установихме че е болен.ветеринарят каза е има кучешка чума-болест при която от 100 кучета 3 оцеляват.лекарят каза да изберем-да го лекуваме или да го евтаназираме.избрахме да го лекуваме.в продължение на някоклко месеца всеки ден съм носила кучето наръце до ветеринарната клиника(която не е никак близо) и накрая моят Рекси се оправи!лекарите направо бяха изумени,че кучето е извадило такъв късмет!а за нас нямаше по-голяма радост от обичта в очите на вече здравото и заякнало куче.след 2 години обаче,някакъв влязъл в двора на къщата ни и Рекс естествено му се спуснал.на следващия ден намерихме кучето пребито почти до смърт,с натрошени ребра и едвам дишащо.грижихме се за него и той отново се оправи!но 3 години след това,някой от 'добронамерените ми съседи' го отровил.за жалост разбрахме че е отровен твърде късно.неможахме да го спасим,но направихме всичко възможно и бяхме с него до последният му миг.
след още 2 години пък ни се наложи да лекуваме 7 от 12-те му внуци от болест,която ми напомня по симптоми на това от което е боледувало вашето кутре,несрин.само че нашето беше с кървава диярия,повръщане и каво ли не още.лекувахме ги,държахме ги на системи,гушкахме ги за да могат да заспят,дори за миг не сме ги оставяли сами и винаги имаше някой до тях.всичките до едно се излекуваха.
въпреки всичките трудности,никога не сме се предавали и не сме си и помисляли да заменяме със здраво някое от кучетата ни(или някой от другите ни любимци).така ще бъде и за напред!и се надявам искренно да има повече хора които наистина ги е грижа да любимците им!и дори да са си купили куче от магазин и то да се е разболяло,да не го връщат или да си искат парите,а да преодолеят трудностите заедно с животинчето.защото няма по-хубаво нещо от благорадността в очите на една животинка!

Цитат

след два дена след като не е яло ништо това кученце на 2 месеца уж с ваксина то получи разстройство.

bl) bl) bl) аз ли грешно разбирам,или 2 дена кученцето не е яло НИЩО?!?!?!?! bl) bl) bl) или може би имате предвид нищо от което да получи разтройство bl) bl) bl)

#49 Потребителят е офлайн   TediampAra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2007 - 08:46 AM

Напълно съм съгласна с shidzune-sama. Вземеш ли си веднъж домашен любимец няма връщане назад. Имам в предвид, че това не е материална стока, а е живо същество. На живо същество рекламация не може да се направи.
Моя опит в отглеждането на кучета не е много голям, но все пак ще го споделя. Предишното ми куче за 13 години се разболя само веднъж и то като беше още бебе. Но 13-тата й година беше кофти година. Просто рухна изведнъж. Не съм спала с нощи, в два часа през ноща съм я водила на доктор. Хранила съм я с лъжичка. Само и само да се позакрепи докато излезнат всички изследвания, които и бяха направени и се установи точната диагноза. Но както и да е. Спирам да говоря за нея.
Сегашното ми куче всеки месец ако не по-няколко пъти, то поне по веднъж я водим на лекар. Още като я взехме започнаха проблемите. То не беше растроиство, уши, очи, нос и т.н. И до момента все нещо става. Дори и сега сме на лекарства, заради стомахчето й. Но това не ме е накарало да я върна на хората от които я взехме. Дори когато ни казаха, че от същото място са си взели куче с наследствена болест. Още тогава си решихме, че си остава с нас.
А що се отнася за парите, честно казано мога за себе си да нямам пари, но за моята принцеса винаги ще намеря и ще правя всичко възможно, за да е добре.
User's Signature

Качена снимкаwww.sestrenka.ru[br][br]

#50 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2007 - 10:33 AM

Цитат

Вземеш ли си веднъж домашен любимец няма връщане назад. ....... Предишното ми куче за 13 години се разболя само веднъж и то като беше още бебе. Но 13-тата й година беше кофти година. Просто рухна изведнъж. Не съм спала с нощи, в два часа през ноща съм я водила на доктор. Хранила съм я с лъжичка. Само и само да се позакрепи докато излезнат всички изследвания, които и бяха направени и се установи точната диагноза. Но както и да е. Спирам да говоря за нея.............
Сегашното ми куче всеки месец ако не по-няколко пъти, то поне по веднъж я водим на лекар. Още като я взехме започнаха проблемите. ............А що се отнася за парите, честно казано мога за себе си да нямам пари, но за моята принцеса винаги ще намеря и ще правя всичко възможно, за да е добре.

Tedi&Ara, super best bravoS

Подобно беше положението и с моето предишно куче. Почина също на 13 години. Сегашният ми чаровник-дивчо е, слава богу, също здрав, пу-пу, да не го урочасам. Но съм носила полуживо кученцето на майка на лекар, беше една шепичка, не знам на каква магия живееше, но сега вече е на две годинки. Пак си е едно болнавичко, слабичко, чудя се какво да му давам само и само да яде. А то хапне два пъти и спре. Но също е щуро за три. Като децата са и кучетата. Ако имаш болно детенце, отказваш ли се от него?
User's Signature

прочети правилата за подписите

#51 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 12:32 PM

Горкото ку4енце....кой знае на него какво му е било s) s) s) Съжалявам и за хората , които са изгоряли с парите , но ако бях аз щеше да ми е много мъ4но за самото ку4енце , а не за парите , които са отишли на вятъра . Но незнам това е въпрос на мнение тъй като според мен парите в слу4ая не са от зна4ение и ако някой е съгласен с мен ку4ето и съдбата мъ са били много по-важни и е трябвало до края да бъдете с него и да го водите навсякъде в клиника и т.н. а не на ветеринар bl) Но все пак това е мое мнение де s) s) s) Леле колко е било слади4ко s) s) Съболезнования...А защо не съдите магазина от който сте купили ку4енцето , 4е продават болни ку4ета s) s) s) Ами ако вие не сте единствените , които си купуват ку4е и то умира след няколко дни (седмици) bash bash bash bash
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 10:40 PM

Цитат

заведохме го там от кадето сме го взели.обяснихме им че кучето не е наред нешто му има или да ми го заменят с друго или да ми враштат парите.уговорката им беше че ште ми го излекуват и ако умре ште ми варнат половината пари.

Останах така bl) ато прочетох тази част. Говарите за кученцето като за предмет, като принтер, който си копурате с гаранция за качество... Та това е живо същество, "ако умре да ни върнат парите" ... потресе ме това изречение.
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#53 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 11 September 2007 - 12:07 AM

Tова беше отвратително което гледах, филмчето... n) cry2 Не искам да знам такива неща, понякога ми се иска даже да не ги обичам толкова много, но няма как... Не мога да си представя даже, че някой може да стори такова нещо на друг... bash От сега нататък месо няма да сложа в устата си- КРАЙ!!! И без това мразя месо, сега вече никога!!! Не може ли някак си да се свържем с тези които дават по Анимъл Планет- зоополицията, лекарите... някой да помогне- не може в XXI век така да се отнасяме с животните... какво остава за децата?! bl) След като бездомните кучета идват от хора като нас, които също гледат кучета, но много пъти ми се е случвало да обсъждам кастрацията и те да ми казват, че това е много нехуманно, то от там идват бездомните, не от нас! Не мога да си представя, че ще имам куче и то просто ще се гледа само или ще се разхожда само или ще има кученца от незнайно кое куче и ще ги хвърля.... офффф ужас!!! Наистина ми се иска да няма такива хора!!!!!!!!!! bash Съжалявам ако е разбъркано но много ми е мъчно! n)
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   KIARRA79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 September 2007 - 02:52 PM

Еееехо!
Мишето- не си права!
Заслужават да имат животни- ама хлебарки!
Аз имам две ку4ета!
Ако стане нещо с тях-убивам!
А на тия- ще ми се да им кажа
КУ4КОУБИИЦИ!!!!!
Дано не си върнете парите и дано никои на тази земя не ви даде животно!
Защото може пак да умре от нещо си!!!!
User's Signature

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]

#55 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 24 October 2007 - 11:25 AM

КИРИЛИЦА!!!!

#56 Потребителят е офлайн   KIARRA79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 October 2007 - 11:43 AM

Дори към плюшена играчка ще се отнасят по солидарно!
Аз си взех куче с Парвовироза, но не го върнах защото го заобичах в мига в който го видях и го гушнах!
Беше борба, но оцеля благодарение на адекватното и бързо реагиране, както и на любовта с която го обградихме!
За жалост горката- беше женска Източноевропейска овчарка, почина на 3,5 години от отрова под блока!
Още не мога да се примиря!
Направила съм си малко кътче с нейни снимки, и се моля някой ден да намеря същата красавица като нея, защото е много трудно!
Вижте какво е кукличка!!!! :'(

Прикачени файлове

User's Signature

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]

#57 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 11:43 AM

Щом веднъж си си взел ку4е си носиш кръста до край! Куцо, болно, сакато-няма зна4ение! То е живо същество. Не може да си вземеш ку4е, без зна4ение от къде, и после да го върнеш (най-малко, защото е болно)!  :-
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2007 - 02:36 PM

Saffari, много тъжни истории особено втората. :'(
Гледах и филма. Не разбирам, как може да има такива хора, които се занимават с това. Нямат ли сърце? :'( :'(

Явно никой не се е замислял от къде идват животинките от зоо-магазините..

#59 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 12:05 PM

http://video.google....796533661048967  
Филма е покъртителен :'(. Немога да повярвам как ние хората можем да създаваме толкова много болка :- и то към животните благодарение, на които се храним-живеем, обличме. Това ме накара да се замисля над много неща :huh: :rolleyes: :rolleyes:нямам думи просто как може да има такова отношение към животинките, които и без друго веднъж стъпили в кланниците съдбата им е решена....как може да се пребиват животни и хората да изпитват удоволствие от това, как може да одереш жива животинката и да я сотавиш след това и да я гледаш как живота и огасва в очите изпълнени с адска мъка :'( :o :rolleyes: хората са бездушни касапи  :angry: чудя се в такива моменти коя е тази висша сила, която ни е дала интелект, който използваме да разрушаваме всичко около нас дори и самите нас! :- :- :-

#60 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 October 2007 - 08:01 PM

на човеците явно им е генетично заложено :huh: аз съм стигнала до извода,че има хора и човеци.хората са по-добрите,по-свързаните с природата и са по-малко на брой.човеците са....човеци(ако ги нарека чудовища,ще убидя чудовищата...) :angry:  :-

• (16 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни