Бях излъгана от зоомагазин
Публикувано: 25 October 2007 - 08:45 PM
Публикувано: 02 November 2007 - 11:31 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 03 November 2007 - 08:22 AM
От такива хора-добро не чакай!
Представяте ли си ако след време се беше разболяло това малко създание!
Какво ли щеше да стане с него????? :-
Сигурно щяха да го оставят на произвола на съдбата....... :angry:
Прикачени файлове
-
R001-015.JPG (334.45K)
Брой сваляния: 114 -
R001-015.JPG_thumb (49.58K)
Брой сваляния: 65

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]
Публикувано: 03 November 2007 - 11:36 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 04 November 2007 - 02:14 PM
Публикувано: 23 November 2007 - 08:02 PM
За да не спре един ден да съществува любимата ти порода е по добре да се взима куче от развъдник,което ще е точно това,което искаш,а не приличащо...
Хората трябва да научат,че всяка порода е с някакво предназначение създадена,за да изберат точната за себе си.
Трябва да научат,че независимо дали ще водиш кучето по изложби,ще го развъждаш или ще е домашен любимец то трябва да има документ за потеклото си.По мои скромни наблюдения точно за това са най виновни зооборсите и магазините-предлагат родословие,ама струва пари...лъжа...и хората си казват аз няма да го водя по изложби,за какво ми е това родословие?...заблуда..
Аз нямам нищо против да има зооборси,които да работят с развъдчиците,но първо с истински развъдници,второ-да не гледат бебетата,а само да имат инфо за тях,трето-да работят според правилата-те могат да помогнат за ограмотяването на българина в тази посока,защото имат най голям достъп до него,но те не го правят,а напротив-само го заблуждават да не кажа по силна дума.
Тук във форума толкова се е изписало по тази тема,че незнам какво ново бих могла да кажа.
Мисля,че само с добро и много търпение можем да убедим хората в правотата на думите ни.Агресията и обидите до никъде не са довели.Да не говорим колко беден е народа,а тук нападаме,защо човека си е поискал парите,ами ако този човек е събирал от хляба си за да вземе тази душичка и да я дари с любов,а сега я няма и той няма как да си вземе друга?Това е само един пример,погледнато от друга страна това положение.Няма как да не страда за загубата независимо,че си е поискал сумата.Да,това не е стока,но струва пари.

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 31 December 2007 - 12:38 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 31 December 2007 - 12:44 AM
Публикувано: 31 December 2007 - 01:06 AM
Весело прекарване на новата година и от мен и извинявайте ако съм обидила някой!

Публикувано: 18 January 2008 - 07:39 PM
Публикувано: 26 January 2008 - 08:33 PM
от месеци следя почти всички теми във форума,но за сега само пасивно.И така преди няколко години по-точно 6 почина нашето куче или по-точно моето малко братче.Беше порода НОК.Цялото семейство бяхме сасипани,но просто си му беше дошло времето :'( Преди две седмици си взехме с приятеля ми зайче(съответно от така наречените магазини)Голяма радост,голямо гушкане.Още от втория ден душичката се гушкаше в нас и се радваше неописуемо.Минаха 3-4 дни и го заведохме на преглед и съответно ваксина.Оказа се,че зайчето ни е болно не си спомням точно какво беше просто не бях в състояние :'( Заведохме го на втори преглед при друг доктор-същото.Лекарите ни посаветваха да сме го върнели-не го направихме.Реших,че за него е най-добре да остане обичано до край.И той не се забави(3 дни ).Все още не мога да повярвам,още като вляза в стаята и поглеждам в посоката където му стоеше клетката :'( Приятеля ми отиде до въпросния магазин и каза на продавачката за какво става на въпрос по простата причина,че болестта била наследствена а имаше още братчета и сестричета на нашия зайо.Жената видимо се притеснила почнала да пелтечи и да се обяснява,че на можела да ни върне парите.Съвсем културно и се обясни,че никои не е дошъл за пари а просто да се каже че животинките са болни.
П.С.Много се извинявам ако съм допуснала някакви грешки,просто ръцете ми треперят и не мога да спра да плача.
Публикувано: 26 January 2008 - 10:44 PM

Публикувано: 26 January 2008 - 10:57 PM

Публикувано: 27 January 2008 - 09:00 AM
Относно това което каза да си взема друго животинче всички мои приятели ми го казват,но все още незнам дали това е добра идея :- Може би след известно време.
А тези собствениците на магазините според мен направо се подиграват както с чувствата и живота на животните така и с тези на хората.Това не са хора за мен,а изроди!
Публикувано: 27 January 2008 - 09:44 AM
Винаги съм била на мнение,че който наистина обича животните,трябва да си има любимец.Животните просто правят живота ни по-добър и изпълнен със смисъл.Не се отчайвай.Дори бих те посъветвала да си вземеш куче или коте-те живеят по-дълго.Пожелавам ти успех. :wub:

Публикувано: 02 February 2008 - 08:20 PM
Цитат
Относно това което каза да си взема друго животинче всички мои приятели ми го казват,но все още незнам дали това е добра идея :- Може би след известно време.
А тези собствениците на магазините според мен направо се подиграват както с чувствата и живота на животните така и с тези на хората.Това не са хора за мен,а изроди!
Ако искаш мога да ти подаря едно паудер-пуфче,но с условие да го водиш по изложбите. :blink:
Публикувано: 05 February 2008 - 10:19 AM
П.П. А за каква порода говориш,защото май не съм я чувала.Извинявам се за невежеството си.
Публикувано: 05 February 2008 - 03:06 PM
И преди някой да ме упрекне, защо изобщо съм работила там, нека да поясня, че преди да започна работа мислех, че ще страхотно да работя в зоомагазин, а след като започнах се надявах да пооправя нещата, но...не стана и не издържах дълго...опитвах се да разхождам кученцата поне в магазина, но шефа ми се караше, което не ми пречеше де , но съкращаваше времето, защото се притеснявах да не дойде...за котетата...просто нямам думи, никой не ги решеше и почистваше очичките им...милите като ме нямаше 2 дена и се върна те имаха ранички под очичките от гурелчета...
А да не говориум и колко проблеми съм имала с колежката си, която непрекъснато обясняваше, че кучетата са с родословия от развъдници и после като додйат хората да си вземат кученцето и айде обяснавай сега колко е малоумна колежката ти...а тя имала в предвид, че са от развъдници (демек кучкарници или де да знам как се водят местата дето имат 50 породи кучета и ги развъждат) и те хората не са я разбрали...Абе опасна работа беше...