Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 October 2007 - 08:45 PM

Не можах да догледам филма до край, просто не и след като днес гледах "bulgaria's abandoned children". Трябваше да го догледам, но нямах сили.  :'( Щом човекът е способен на такива неща, той не може да нарича себе си "най-умния на света". Най-жестокия, най-неморалния, най-самовлюбения, използващ най-много ресурси, да, това е най-точното определение. Дано някой ден има възмездие..., дано повече деца израстнат с домашен любимец, дано повече хора осъзнаят, че развъждането е отговорна задача, дано всъщност се осъзнаем, на време...

#62 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 November 2007 - 11:31 PM

Как може да има таква хора като тези,взели си куче,и не ги интересува какво му е на него.Ако си бяхте осиновили дете и беше болно,пак ли щяхте да го върнете и да си искате парите-ЕГОИСТИ ТАКИВА,то това никъде го няма.Представете си,че вие сте на местото на кученцето и намя кой да ви обърне внимание и никой не го е грижа за вас,ама то парите и алчността до там водят-до безчувственост.Според мен вие падате много по ниско от това същество,и добре че е починало,защото иначе е щяло много да страда с такива стопани... :o
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#63 Потребителят е офлайн   KIARRA79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 November 2007 - 08:22 AM

Любка, съгласна съм с теб!
От такива хора-добро не чакай!
Представяте ли си ако след време се беше разболяло това малко създание!
Какво ли щеше да стане с него????? :-
Сигурно щяха да го оставят на произвола на съдбата....... :angry:

Прикачени файлове

User's Signature

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]

#64 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 04:25 PM

Да, най-вероятно така щеше да стане!  :angry: :viking:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2007 - 11:36 PM

Мисля,че сте много крайни спрямо хората.Само с добро,търпение и много обяснения хората ще се научат да не купуват от зоомагазини и борси,така популацията на такива нещастни същества ще намалее,а мойта надежда е да изчезне. :blink:
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#66 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 02:14 PM

ох bonboni, иска ми се някой ден думите ти да станат истина, но аз колкото и да го искам не вярвам, че това ще се случи. Само като се замисля, че навсякъде и най - много в Щатите процъфтяват puppy mills. Може би ако държавата ни приеме някакъв закон за тези зооборси - взимащи,внасящи и препродаващи може да се ограничи, но пък и българина си е българин - кварталните "сватби" са нестихващи, от където главно идва "стоката" на зоо магазините, а и човек като го види на витрината "ох, колко е сладко" - плаща и айде вкъщи...и като порасне (ако има късмет да не се разболее) после ще му се намери съседска мома, която е най - красива в квартала (все пак и избор са направили на партньора) - и ето ти пак "сватба" и след това "чавета", които ако не ги подарят отиват по обяви и магазини...не всичко е точно така, но в по-голямата си част този омагьосан кръг невиждам как ще се прекъсне....

#67 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2007 - 08:02 PM

Когато хората разберат,че за да я има дадена порода и да продължава да я има е хвърлен ужасно много труд от развъдчици по целия свят и продължава да се работи в тази насока.
За да не спре един ден да съществува любимата ти порода е по добре да се взима куче от развъдник,което ще е точно това,което искаш,а не приличащо...
Хората трябва да научат,че всяка порода е с някакво предназначение създадена,за да изберат точната за себе си.
Трябва да научат,че независимо дали ще водиш кучето по изложби,ще го развъждаш или ще е домашен любимец то трябва да има документ за потеклото си.По мои скромни наблюдения точно за това са най виновни зооборсите и магазините-предлагат родословие,ама струва пари...лъжа...и хората си казват аз няма да го водя по изложби,за какво ми е това родословие?...заблуда..
Аз нямам нищо против да има зооборси,които да работят с развъдчиците,но първо с истински развъдници,второ-да не гледат бебетата,а само да имат инфо за тях,трето-да работят според правилата-те могат да помогнат за ограмотяването на българина в тази посока,защото имат най голям достъп до него,но те не го правят,а напротив-само го заблуждават да не кажа по силна дума.

Тук във форума толкова се е изписало по тази тема,че незнам какво ново бих могла да кажа.
Мисля,че само с добро и много търпение можем да убедим хората в правотата на думите ни.Агресията и обидите до никъде не са довели.Да не говорим колко беден е народа,а тук нападаме,защо човека си е поискал парите,ами ако този човек е събирал от хляба си за да вземе тази душичка и да я дари с любов,а сега я няма и той няма как да си вземе друга?Това е само един пример,погледнато от друга страна това положение.Няма как да не страда за загубата независимо,че си е поискал сумата.Да,това не е стока,но струва пари.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#68 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2007 - 12:38 AM

Аз имам кученце от 5 месеца.Вчера през деня повърна(случва се понякога),и вечерта беше малко отпаднало,просто не беше толкова жизнено,както обикновено.С ръка на сърцето мога да кажа,че на мен ми стана три пъти по-лошо от колкото на него и имах чувството,че аз се разболявам.И въпреки това нито за миг не съм си помислила колко пари съм дала за да го купя,или колко ми е струвало до сега-за ваксини,каишки,храна,играчки...Кучето не е стока-ако е повредена да я върнеш.Все пак,ако не можете да си позволите по-скъпо куче,има някои породи,които са по-евтини.А и толкова много бездомни кучета има.Щом обичате животните,вземете си едно такова кученце и му дарете цялата си любов.На село имам едно кученце(мелез).Вече е на 6 години и го обичам също толкова много,колкото и моята кокерка.Е,не мога да бъда с него постоянно,но това не ми пречи да си пътувам,да му нося по-вкусна храна и лакомства.Така,че без да искам да обидя някой,според мен чвек,който прави такива сметки за кучето си,не заслужава да гледа едно такова предано създание,което,когато е обичано от стопанина си,му отвръща със своята любов,вярност и преданност през целия си живот.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#69 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2007 - 12:44 AM

Темата не е дали някой си обича кучето или не!Всички тук си обичаме кучетата,независимо каква порода са и дали изобщо имат порода.Наистина не са стока!Но много хора купуват куче за дадена порода и когато то порастне се оказва,че не е това за което е купено.Ами какво ще кажеш за хора,които са взели куче,което е уж с родословие и всички документи( и кучето е взето за да се води по изложби) и накрая се оказва че няма родословие.Хубаво всички ги обичаме,но някой хора просто искат точно дадена порода и те могат иначе да си вземат от приюта куче,което очаква някой да го вземе! ;) Весели прекарване на новата 2008 година! :yahoo:

#70 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2007 - 01:06 AM

Е да,но ако аз например си купувам куче и се оказва че е болно и умира,ще ми бъде толкова мъчно за него,че дори няма да се сетя да си искам парите обратно.Ако например си купя картофи и се окаже,че са измръзнали или развалени-тогава да.Според мен по-уместно щеше да бъде ако тези хора напишат,че са си взели кученце,което е било чудесно,но за жалост е починало,и че например страдат за него.А не,че са си взели куче и понеже е било болно и е умряло,никой не иска да си им даде парите,или да им продаде друго,въпреки,че имат касова бележка.Просто не видях някъкво съчувтвие или състраданиекъм кученцето в написаното от тези хора.Все пак говорят за куче,а сайта е за любителите на животните и природата,а не за далавери и измами.
Весело прекарване на новата година и от мен и извинявайте ако съм обидила някой!
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2007 - 01:22 AM

Никой не си обидила! ;) Но наистина много лъжат по зоомагазините,хората си вземат уж здраво куче,а то след няколко дена умира.Дано на никой да не се случва да му е на главата,защото това е ужасно,за каквото и да е били,не само куче.

#72 Потребителят е офлайн   s_m Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 07:39 PM

Онзи ден спонтанно реших да си взема НОК. Минах през няколко зоомагазина- в първия ми казаха, че може да си го поръчам и ще ми го внесат или да почакам докато има кучило, във втория имаше- беше женска и изглеждаше добре, но беше наплашена и не искаше да дойде при мен и приятелката ми понеже ако си излиза от клетката и се карали. Да не говорим за родословно дърво- уж имала, но собственика на кучилото не можел да го извади  :huh: няма да споменавам на каква цена го продаваха и другото, което не знам защо ме изненада, но кучето било преди в друг магазин, там нямало интерес към него и го преместили в този. Да не ви говоря, че в една клетка имаше две женски, които се посбиваха и за да ги разтърват ги побийваха. Тръгнах си потресен и на следващия ден си взех куче от развъдник. Зоомагазините не са подходящи за малките кученца, затова са развъдниците, не трябва да се продават кучета в зоомагазини !
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 08:33 PM

Здравейте,
от месеци следя почти всички теми във форума,но за сега само пасивно.И така преди няколко години по-точно 6 почина нашето куче или по-точно моето малко братче.Беше порода НОК.Цялото семейство бяхме сасипани,но просто си му беше дошло времето  :'( Преди две седмици си взехме с приятеля ми зайче(съответно от така наречените магазини)Голяма радост,голямо гушкане.Още от втория ден душичката се гушкаше в нас и се радваше неописуемо.Минаха 3-4 дни и го заведохме на преглед и съответно ваксина.Оказа се,че зайчето ни е болно не си спомням точно какво беше просто не бях в състояние  :'( Заведохме го на втори преглед при друг доктор-същото.Лекарите ни посаветваха да сме го върнели-не го направихме.Реших,че за него е най-добре да остане обичано до край.И той не се забави(3 дни ).Все още не мога да повярвам,още като вляза в стаята и поглеждам в посоката където му стоеше клетката  :'( Приятеля ми отиде до въпросния магазин и каза на продавачката за какво става на въпрос по простата причина,че болестта била наследствена а имаше още братчета и сестричета на нашия зайо.Жената видимо се притеснила почнала да пелтечи и да се обяснява,че на можела да ни върне парите.Съвсем културно и се обясни,че никои не е дошъл за пари а просто да се каже че животинките са болни.

П.С.Много се извинявам ако съм допуснала някакви грешки,просто ръцете ми треперят и не мога да спра да плача.

#74 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2008 - 10:44 PM

sesili,съжалявам за твоето зайче.Наистина разбирам какво ти е.Толкова е тъжно да загубиш любиимеца си.Вярвам,че зайчето е отишло на по-добро място. :blink: .И съм сигурно,че то не би искало ти да плачеш.Съветвам те да си вземеш друг любимец.Той няма да замени твоя зайо,но ще има кой да споделя истинската ти обич към животните.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:57 PM

Мен пък ме излъгаха със зайче... Трябваше да е декоративно, ама то май мутира... :D В магазина не ми казаха като вземах мини хамстера, че ще е такова изчадие и няма да мога да го докосна... после ме излъгаха като си вземах кучето, пробутаха ми го болно(да се има и в предвид, че го взех от едни "любящи стопани")... ама к'во да се прави...душички! Всичките много си ги обичам!  B)
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 09:00 AM

liubka,благодаря много за милите думи.Някой сигурно ме мисли за луда,но просто така се чувствам.От многото теми и коментари разбрах,че все още има добри и съвестни хора,а не само тези които те блъскат по улицата и благославят целият ти женски  род  ;)
    Относно това което каза да си взема друго животинче всички мои приятели ми го казват,но все още незнам дали това е добра идея  :- Може би след известно време.
    А тези собствениците на магазините според мен направо се подиграват както с чувствата и живота на животните така и с тези на хората.Това не са хора за мен,а изроди!

#77 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2008 - 09:44 AM

Ами аз мисля,че животинките са на този свят,за да ни дарят с цялата си любов и преданост,да ни донесат страшно много хубави моменти и в най-прекрасния миг си отиват от този свят.Наистина не си представям да съм без моето кучене,което в момента обичам най-много от всички,което е винаги до мен и е толкова умно,че просто нямам думи.Само мисълте,че мож да остана без него ме разплаква.
Винаги съм била на мнение,че който наистина обича животните,трябва да си има любимец.Животните просто правят живота ни по-добър и изпълнен със смисъл.Не се отчайвай.Дори бих те посъветвала да си вземеш куче или коте-те живеят по-дълго.Пожелавам ти успех. :wub:
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 08:20 PM

Цитат

liubka,благодаря много за милите думи.Някой сигурно ме мисли за луда,но просто така се чувствам.От многото теми и коментари разбрах,че все още има добри и съвестни хора,а не само тези които те блъскат по улицата и благославят целият ти женски  род  ;)
    Относно това което каза да си взема друго животинче всички мои приятели ми го казват,но все още незнам дали това е добра идея  :- Може би след известно време.
    А тези собствениците на магазините според мен направо се подиграват както с чувствата и живота на животните така и с тези на хората.Това не са хора за мен,а изроди!

Ако искаш мога да ти подаря едно паудер-пуфче,но с условие да го водиш по изложбите. :blink:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#79 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 10:19 AM

svetamops,благодаря и на теб за подкрепата и добрите намерения.Наистина се замислям много сериозно да си взема куче,но винаги има едно НО аз съм на квартира и тази седмица ще говоря с хазяиката си дали ще разреши.В случай че разреши (стискайте палци) ще си купя кученце.За това все още не смея даже да мечтая,но наистина много ти благодаря за предложението за мен това е голям жест и го оценявам.И още един път благодаря.

П.П. А за каква порода говориш,защото май не съм я чувала.Извинявам се за невежеството си.

#80 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 February 2008 - 03:06 PM

Sesili: много добре разбирам болката ти ... аз също имах зайче, което почина преди месец (на близо 6 годинки), просто и дойде времето...вярно е, че зайчетат не са като кучетата, но и те си имат своя чар...моята си занеше името и идваше и започваше да ме целува по носа...страхотно животинче...но както и да е темата е друга....тъй като имах "щастието" да работя известно време в такъв магазин просто бях потересна от отношението там...обажда се шефа и ме пита "Как е стоката?" и аз в шок :o и това всеки ден...там внимание се обрръщаше единствено на кучетата...донякъде и на котките...и това  е един от хубавите зоомагазини в София, но за по-дребните животинки никой не го бевше грижа...умираха зайчета и морски свинчета, а колжеката ги хващаше и изхвърляше в кофата...Даже имаше един случай с едно папагалче....беше вълнисто и много мъничко и другите папагалчета все го биеха и тормозеха, а и то явно беше болничко и аз като видях това реших да го преместя в друга клетка, поне да не го бият...и в момента в който тръгнах да го хващам то си кацна на ръката ми и там си и остана...по цял ден си се разхождаше по мен, хранехме се от ръка и му давах витамин Ц за да закрепне малко (не знаех какво друго, а лекарят каза, че нямало как да му се помогне и ще умре) и така, но всеки ден ставаше все по зел, а колегите ми от там само ми се смееха какво се занимавам толкова с някакво си папагалче...после аз заминах за празниците и като се върнах естесвено се сещате, че намерих моето бебе....Друг случай беше с Корела, която пак беше малка и тормозена и я взех вкъщи, защото и нея щеше да я сполети същата съдба...сега папагалчето е живо и здраво и много обичано( дадох я на приятели, защото котката ми много го тормозеше)...съжалявам, че се отплеснах, ако мода прецени, че е ненужно нека изтрие поста ми...
И преди някой да ме упрекне, защо изобщо съм работила там, нека да поясня, че преди да започна работа мислех, че ще страхотно да работя в зоомагазин, а след като започнах се надявах да пооправя нещата, но...не стана и не издържах дълго...опитвах се да разхождам кученцата поне в магазина, но шефа ми се караше, което не ми пречеше де , но съкращаваше времето, защото се притеснявах да не дойде...за котетата...просто нямам думи, никой не ги решеше и почистваше очичките им...милите като ме нямаше 2 дена и се върна те имаха ранички под очичките от гурелчета...
А да не говориум и колко проблеми съм имала с колежката си, която непрекъснато обясняваше, че кучетата са с родословия от развъдници и после като додйат хората да си вземат кученцето и айде обяснавай сега колко е малоумна колежката ти...а тя имала в предвид, че са от развъдници (демек кучкарници или де да знам как се водят местата дето имат 50 породи кучета и ги развъждат) и те хората не са я разбрали...Абе опасна работа беше...
User's Signature

Качена снимка

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема