Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#381 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 June 2012 - 02:09 PM

Попринцип за бездомните са резобрируеми конци, а за домашните - явно зависи кой е ветеринаря и как се уговорите. Лично в моя случай конците бяха резобрируеми :)
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#382 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2012 - 12:22 PM

Здравейте.
До днес си мислех, че никога не бих искала да си кастрирам кучето. Но изведнъж се замислих, че той е все още бебе ( на 3 месеца ) и аз ще родя след 2 месеца. Бебчо ще е в къщи, кучо ще навлиза в побертета и знам ли, възможно е да изникнат временни "проблеми" с доминантност, агресия.. Испанското водно куче е известно с това, че е приятелски настроено и са много игриви особено с деца, което аз виждам още сега. Играем с деца навън и той има голям интерес към това.
Чудя се какъв процент от хората във форума са си кастрирали кучето? Дали да го направя ?

#383 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2012 - 07:05 PM

Ако няма да го развъждате, не виждам смисъл да го държите некастрирано.Теми за и против има достатъчно.Темпераментът не се променя, дори кучето става по-спокойно, уравновесено и готово за игри и подчинение.Имате прекрасно животно като порода, да Ви е живо и здраво!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#384 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 July 2012 - 07:53 PM

Имам 2 кастрирани женски,преди това и кастриран мъжки-определено станаха по-спокойни,не са надебеляли както казват ,жизнени,игриви.При женските е малко по сложна операцията шевчето на корема е 2-3см.При мъжките е по лека.
Ако няма родословие по-добре кастрирайте,ако пък има и сте решили,че кучето ще става татко(то е още малко де)трябва да мине през съответните тестове и изследвания когато навърши необходимата възраст.
:md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#385 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2012 - 08:09 AM

Благодаря Ариел, наистина е страхотна порода :)

Shibumi, не съм изисквала педигри документа понеже за мен това не е важно, но кучето си е родословно. Дали ще го правя татко не зная, голям е красавец, но пък съм чувала разни мнения, че след като се пусне веднъж кучето започва да се качва на кое и да е куче отгоре .. не знам доколко това е вярно и дали може да се премахне това поведение, но не мисля, че ще се кефя да го гледам такъв :db_046:

#386 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 09:29 AM

Ами те помнят скачките и явно споменът е достатъчно приятен, че да искат отновно. :ab_041: Затова и е желателно да се прави на...хм...девствените момъци, стига да са достигнали оптималната възраст за кастрация.Препоръчителната е след 20-я месец.Колкото и кастрирани мъжкари да са минавали през дома ми, след операцията са къде по-спокойни, спират разправиите с мъжкари, качват се ей така,на олимпийския само принцип на женските поне още 5 месеца, но съм спокойна, че са безопасни игли вече. :af_089:
User's Signature

#387 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2012 - 09:49 AM

Охо, до 20ти месец имаме бая път да извървим :ba_025: За никъде не бързам де :md_064:
Но е много вероятно да го кастрирам.. искам да съм с него възможно най-дълго. Само поради факта, че кастрацията намалява шансовете да развие различни болести съм готова да го направя. Така че няма да го мисля много!

:flagbg:

#388 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 11:29 AM

Показване на мнениетоjujkavn, в 30 July 2012 - 09:49 AM, написа:

Охо, до 20ти месец имаме бая път да извървим :ba_025: За никъде не бързам де :md_064:
Но е много вероятно да го кастрирам.. искам да съм с него възможно най-дълго. Само поради факта, че кастрацията намалява шансовете да развие различни болести съм готова да го направя. Така че няма да го мисля много!

:flagbg:

:ba_025:
User's Signature

#389 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 12:56 AM

Ще помоля ако някой може да ми отговори , защо мъжкото ми некастрирано куче два пъти в годината се побърква до лудост по женското ми КАСТРИРАНО куче? Дали кастрацията на женското куче не е направена както трябва или проявяват признаци някакви на разгонване ? :dh_188:

#390 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2012 - 09:49 AM

Някой казват , че и мъжките се "разгонват" :Д което ми звучи странно ... но кастрираната ми кучка събужда желания в повечето мъжкари дори в мъжки беббета :Д За който тя е единствената им и неповторима любов и дори нападат други женски кучета :Д
Единственото ми обяснение за момента е ,че моята кучка има невероятно дълги секси мусколести бедра и мн сладко върти задните си части хахахаххахахаххаха
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 06:49 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 14 August 2012 - 07:49 AM, написа:

Някой казват , че и мъжките се "разгонват" :Д което ми звучи странно ... но кастрираната ми кучка събужда желания в повечето мъжкари дори в мъжки беббета :Д За който тя е единствената им и неповторима любов и дори нападат други женски кучета :Д
Единственото ми обяснение за момента е ,че моята кучка има невероятно дълги секси мусколести бедра и мн сладко върти задните си части хахахаххахахаххаха

Без съмнение тя и наща е много секси ,но ако може по-сериозен отговор да получа! :re_037:

#392 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 08:13 PM

Хмм и на мен би ми било интересно.Ротвайлера ни качва само едната овчарка,а и двете са кастрирани?Дали е защото сега се осъзнава като мъж,дали нещо кастрацията й не е както трябва?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 August 2012 - 08:46 PM

Възможно е да е останала яйчникова тъкан (парченце яйчник, дори съвсем малко). По този начин на практика пак се получава нещо като разгонване, понякога дори с кървене и увеличаване на вулвата.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#394 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 08:56 PM

Възможно ли е да стане заклещване?Вулвата и е много малка и несъразмерна с тялото и ,а и в сравнение с другата кучка,която е дори по-малка на размери,като някак недоразвита стои.Но навън рядко се опитват да я качват мъжкари,докато рота е направо влюбен в нея.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 August 2012 - 09:19 PM

По-скоро не, защото истинско разгонване с всичките му фази рядко се получава. Ако няма и външните белези, като кървене и увеличена вулва според мен съвсем е изключено.
Иначе това, че мъжките я качват целогодишно ли е или само 1-2 пъти в годината?
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#396 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 09:26 PM

Ами като цяло целогодишно,но не всяко мъжко куче я качва.По-скоро са единици тези,които опитват,но пък тя ги пъди веднага.
Благодаря Тейче притеснявах се тъй като не знам как е кастрирана,при мен дойде вече кастрирана и то общинския изолатор какво и как са правили там,тъй като я имам от 2 години и нещо и още вади кончета и възли от шева :dh_188:Едно жълтеникаво като конец за шиене на обувки :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#397 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 10:05 PM

Показване на мнениетоtey4e, в 14 August 2012 - 07:19 PM, написа:

По-скоро не, защото истинско разгонване с всичките му фази рядко се получава. Ако няма и външните белези, като кървене и увеличена вулва според мен съвсем е изключено.
Иначе това, че мъжките я качват целогодишно ли е или само 1-2 пъти в годината?

Благодря за отговора , при нас се получава два пъти годишно за по една седмица , но мъжкия буквално се побърква , на нея не и пука и не му обръща внимание ,по-едра е два пъти от него може би затова. Но той милия пощурява, даже вече я търси и плаче за нея и това за седмица , после вече не я поглежда.

#398 Потребителят е офлайн   bloody_mirror Икона

Публикувано: 06 October 2012 - 09:03 PM

Реших да пиша тук,кучето ми беше оперирано преди 5 дни от тумор на млечната жлеза+кастрация..и се надявам да изкажете мнението си. Не знам дали е просто травмирана,дали се глези или я сбъркаха с операцията и с упойката,но без причина скимти,когато някой не е до нея и не я гали..стана ли,дори да сме в една стая,започва да скимти и вие...държи се много уплашено...не яде много...когато я извеждам,се държи нормално и в един момент спира,започва да се напъва да стимти и веднагически тръгва към входа,бута се да влезе първа в асансьора и като влизаме вкъщи вече,бърза да се качи на някой креват или да отиде при някой...много се притеснявам за нея,да не остане така травмирана и уплашена завинаги :( някой има ли мнение затова? :(

#399 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 October 2012 - 02:54 PM

Най-вероятно просто й е некомфортно или я боли след операцията. Търси внимание и спасение във вас което е съвсем нормално.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#400 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2012 - 05:55 PM

Аз вече мога да изразя собствените си впечатления от кастрацията.

На 20.10 т.г. кастрирах женската си, която тогава беше на 10 месеца, преди второто разгонване. Заведох я в "Best Vet" при д-р Димов, от когото имам само положителни впечатления. Всичко мина много бързо и безпроблемно, белегът беше незабележим, а към днешна дата напълно изчезнал, без никакви усложнения. Само на първият ден кучето се чувстваше отпаднало и нямаше апетит, заради упойката, оттам нататък всичко си тръгна постарому. Сега тя е същото енергично диваче, каквото беше и преди, даже може би още по-голямо. :ab_041:
Така че, който се колебае дали да кастрира кучето си - да действа смело, аз се чувствам много по-спокойна и няма нужда да я държа далеч от други кучета, докато е разгонена. :ae_085:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни