Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#321 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2011 - 12:44 PM

Много благодаря! :md_064:

#322 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 24 October 2011 - 10:17 PM

Нашият юнак е на год. и 5 месеца. Мъжки, другата седмица мислим да го кастрираме. Неродословен френски булдог е и нямаме идея за развъждане. Имаме малко проблеми и с поведението, само се бием с всички кучета ....
User's Signature

Качена снимка

#323 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 06:33 AM

Мдам, често срещам настроени за бой мъжки френчита, които ,съответно, не ги пускат да си играят свободно с други кучета, заради този проблем.И ги разхождат само на повод.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#324 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 October 2011 - 06:52 PM

Много е неприятно. Като беше по-малък ходихме на една кучешка градина с много кучета,но много рядко сме били без проблеми. Кой какво прави аз все тичах да го разтървам :ea_103: И затова сега или сме с повод,или сами на някоя поляна, защото в повечето случаи скача на кучета 5 пъти по-големи от него, без изобщо да му пука. Той дори не може да се подуши с по-голямо куче от него-веднага го напада :( Надявам се кастрацията да реши поне донякъде този проблем !
User's Signature

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 07:09 PM

Показване на мнениетоValka, в 25 October 2011 - 06:52 PM, написа:

( Надявам се кастрацията да реши поне донякъде този проблем !

Не вярвам да го реши кастрацията. Нашия го кастрирахме, но поведението му към другите кучета остана същото. :smile:

#326 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 12:52 PM

При всички женски , катрирани кучета ли се появява проблемът да се изпускат или това се случва само в напреднала възраст . . .
User's Signature

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 October 2011 - 02:30 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 30 October 2011 - 01:52 PM, написа:

При всички женски , катрирани кучета ли се появява проблемът да се изпускат

Разбира се, че не.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#328 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 08:12 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 30 October 2011 - 02:30 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 30 October 2011 - 01:52 PM, написа:

При всички женски , катрирани кучета ли се появява проблемът да се изпускат

Разбира се, че не.

А някой може ли да каже на какво се дължи?
User's Signature

Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 09:21 PM

Нарича се инконтиненция.

Инконтиненция (незадържане) на урина
Незадържането на урина е загуба на волевия контрол в акта на уриниране, при което кучетата мокрят леглото си, правят грешки в дома и уринират по-често от нормалното. Около постелята им се усеща остра миризма на амоняк. Козината около пениса или вулвата е сплъстена. Има различни видове незадържане.
Хормонално свързана инконтиненция. Най-честа е при средно възрастните и старите кастрирани женски кучета, а по-рядка при младите женски и старите кастрирани мъжки. Причинява се от недостиг на естроген при женските и на тестостерон при мъжките кучета. Двата хормона са важни за поддържане на мускулния тонус на уретралния сфинктер (мускул свивач). Хормонално обусловената инконтиненция е нещо повече от подмокряне на леговището. Кучето уринира нормално, но се изпуска, когато почива или спи.
Лечение: Тъй като заболяването е свързано с недостиг на естроген, то се повлиява отлично от естрогенозаместителната терапия с препарата Incurin (инкурин). Той съдържа краткодействащия Oestriol (естриол) и не се отразява върху функцията на костния мозък при предписаните дози. Дозировката е строго индивидуална за всеки отделен случай и не е свързана с живото тегло. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар. Препаратът Incurin (инкурин) е регистриран и може да се намери във ветеринарните клиники. Незадържането при мъжките кучета (главно кастрираните) се повлиява добре от тестостерон. Търговското наименование на препарата е Durateston (дуратестон). Съдържа четири етера на тестостерона и се прилага инжективно веднъж месечно.

От ТУК

С една дума - като остареят - започват да се напикават. :ab_041:
Всички това ни чака...

#330 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 09:32 PM

Показване на мнениетоrimela, в 30 October 2011 - 09:21 PM, написа:

Нарича се инконтиненция.

Инконтиненция (незадържане) на урина
Незадържането на урина е загуба на волевия контрол в акта на уриниране, при което кучетата мокрят леглото си, правят грешки в дома и уринират по-често от нормалното. Около постелята им се усеща остра миризма на амоняк. Козината около пениса или вулвата е сплъстена. Има различни видове незадържане.
Хормонално свързана инконтиненция. Най-честа е при средно възрастните и старите кастрирани женски кучета, а по-рядка при младите женски и старите кастрирани мъжки. Причинява се от недостиг на естроген при женските и на тестостерон при мъжките кучета. Двата хормона са важни за поддържане на мускулния тонус на уретралния сфинктер (мускул свивач). Хормонално обусловената инконтиненция е нещо повече от подмокряне на леговището. Кучето уринира нормално, но се изпуска, когато почива или спи.
Лечение: Тъй като заболяването е свързано с недостиг на естроген, то се повлиява отлично от естрогенозаместителната терапия с препарата Incurin (инкурин). Той съдържа краткодействащия Oestriol (естриол) и не се отразява върху функцията на костния мозък при предписаните дози. Дозировката е строго индивидуална за всеки отделен случай и не е свързана с живото тегло. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар. Препаратът Incurin (инкурин) е регистриран и може да се намери във ветеринарните клиники. Незадържането при мъжките кучета (главно кастрираните) се повлиява добре от тестостерон. Търговското наименование на препарата е Durateston (дуратестон). Съдържа четири етера на тестостерона и се прилага инжективно веднъж месечно.

От ТУК

С една дума - като остареят - започват да се напикават. :ab_041:
Всички това ни чака...

Благодаря за информацията!
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   KAD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 07:20 PM

Кучето ми е от приют и е задължително да го кастрирам но незнам какво ще се случи после.Четох доста материали по темата но навсякъде пише различно.Пише че ще напълнее има възможност да страда от повече болести на старини и други.Въпросът ми е какво трябва д а очаквам?

#332 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 02 November 2011 - 07:22 PM

Според моят опит- НИЩО! Здраво и щастливо куче :ab_041:

#333 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 07:31 PM

http://forum.dog.bg/...8F%D1%82%D0%B0/
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#334 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 08:23 PM

Аз пък знам, че кастрацията намалява риска от някои заболявания, не съм чула нищо за причиняване на болести. Иначе няма какво да очакваш - каквото стане (строго индивидуално е).
Имам приятелка, която си кастрира кучето малко преди мен, и то напълня, но пък при моето няма никаква промяна (нито на теглото, нито на характера)... :ab_041: :ab_041: За сметка на това обаче, през 3-4 дни се намира някой кучкар, скоро научил че е кастрирана, да ми обясни колко е напълняла, само защото според неговото скромно мнение, всяко кастрирано куче напълнява .. :ab_041: :ab_041: :ba_025:

П.С. Щом е от приют, не би ли трябвало да е кастрирано вече ..
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#335 Потребителят е офлайн   vesko1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 06:16 PM

А при кастрация задължително ли се махат и млечните жлезина кучето.
Моето беше кастрирано днес на 10 годишна вързраст защото се появиха проблеми.
По цицките имаше образования които пускаха някаква течност.
Докторът само го кастрира като немахна млечните жлези, като казе че в последствие
те щели да закърнеят и да не се притесняваме за тези образования, небили опасни
ако не започнат да се уголемяват.

#336 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 07:56 PM

Здравейте на всички, искам да попитам запознатите кое време на годината е най добре за кастрация на куче живеещо на двор ?
User's Signature

Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 08:18 PM

Показване на мнениетоvesko1, в 06 December 2011 - 06:16 PM, написа:

А при кастрация задължително ли се махат и млечните жлезина кучето.
Моето беше кастрирано днес на 10 годишна вързраст защото се появиха проблеми.
По цицките имаше образования които пускаха някаква течност.
Докторът само го кастрира като немахна млечните жлези, като казе че в последствие
те щели да закърнеят и да не се притесняваме за тези образования, небили опасни
ако не започнат да се уголемяват.

При кастрация не се махат жлезите. Те се махат само ако има някакви проблеми - тумори или друго.

Показване на мнениетоpiron45, в 06 December 2011 - 07:56 PM, написа:

Здравейте на всички, искам да попитам запознатите кое време на годината е най добре за кастрация на куче живеещо на двор ?

След кастрация, заради упойката, кучето трябва да е на топло място. Докато престане да действа упойката, а най-добре поне 2-3 дена. Нямате ли топло място, на което кучето може да преседи тези дни след кастрацията?
User's Signature

#338 Потребителят е офлайн   lizundar Икона

Публикувано: 07 December 2011 - 07:47 PM

Здравейте може въпросът ми да е малко тъп „ но ме интересува дали след кастрацията спира цикъла на женското куче

#339 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 08:53 PM

Показване на мнениетоlizundar, в 07 December 2011 - 07:47 PM, написа:

Здравейте може въпросът ми да е малко тъп „ но ме интересува дали след кастрацията спира цикъла на женското куче

Да.
User's Signature

#340 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2012 - 09:19 AM

Много съм притеснена. Вчера кастрирахме мъжкото ни куче-фр. булдог. Операцията беше вчера към 12. До момента още не е ял. Само си стои на едно място,а сега като станах, видях,че има и 3 петънца кръв. Нормално ли е всичко това, звънях до клиниката, те ми казват,че било нормално. Няма ли и какво да се сложи на раната,пудра или не знам......не смея нищо да направя. Вчера и доста повръща.
User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема