Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 May 2008 - 09:29 PM

Цитат

Цитат

факт,че има много неродословни кучета които не само приличат,но и отговарят на всички изисквания на породата по стандарт,а има и такива които имат "златния" лист хартия,но са "гола-вода" как се казва  ;)

И какво се прави когато е така ?
Тези с родословие , които не стават , просто се изключват от разплод , за да не предават екстериорните си недостатъци в поколението, но са си прекрасни домашни любимци . Има някакьв контрол , дали от клуб по порода , дали от съвестен развьдчик или собственик.
Кажи ми ти, какво се прави с тези "отлични " екземпляри , които са без доказан произход ? Ще отидат ли да заплождат в чужбина , за да изкарат още по-добри бебета ?Как ще подпомогнат развитието на породата ? Или в крайна сметка кой ще ги спре да развьждат кучето , защото те са убедени , че второ като него няма , което си е истина .
Или просто ще заплодят на друг толкова "отличен екземпляр " , ще изкарат кученца , ще ги продадат , ще получат някакви пари на куп , ще им хареса , кученцата ще заминат в неизвестна посока и при неизвестни собственици,вероятно и през зоомагазин ще минат (имам сьвсем пресен пример от друг форум ) тьрговеца сьщо ще е доволен , защото ще ги продаде на добра печалба  , а новите собственици  ще водят подобни диалози след време тук или някаде другаде, че родословието вьобще не е важно ! И омагьосания кръг се затваря !
Гледайте в перспектива нещата  ;)

Кои ще ти изключи куче от разплод колко развъдчици мислиш го правят ако са 2ма 3ма е добре то иначе всички да са шампиони съдиите по изложбите по месец да се чудат на кое да дадат 1място
Първо се поинтересуваи какви са развъдниците в България (повечето..) и от там излизат едни "хубавци"да им се не нарадваш не смеят на изложба да ги изкарат да не ослепят съдята(стига де все пак се знаем)
И аз се интересувах за куче от развъдник е да но имам и приятел  които има две неродословни но прекрасни кучета и какво след няколко разходки из калищата на развъдниците си взех от него и никак но никак не съжалявам ,ще кажете видяло ми се е скъпо за куче с родословие и това не е така кучето ми е разход от над 400лв. месечно
Но просто имах база на сравнение като цена и качество
Ама те разходи излизат за заплождания в чужбина Там в евро лилиии чушки по 5-6 на година излезат вярно от отличните развъдници
Лапат в другите развъдници гранули ЛЮбимец та ушите им пукат та разплод в чужбина.
Защото и това го знам (освен ако не купуват любимеца и тем подобни буламачи да хранат уличните около развъдника ) или като влезете в някои развъдник и видите плакат на ROYAL и това му е храната е нее

#162 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 May 2008 - 10:38 PM

Трудно ти следя мисълта, че странно пишеш, но относно това:

Цитат

И аз се интересувах за куче от развъдник е да но имам и приятел  които има две неродословни но прекрасни кучета и какво след няколко разходки из калищата на развъдниците си взех от него и никак но никак не съжалявам

Тук е тънката разлика. При родословното куче можеш да видиш предците му и евнтуално в голям процент да предвидиш и твоето как ще изглежда. Докато при неродословното, дори да изглеждат добре майката и бащата, но  нямаш и идея  за по-назад - може да се получи всичко.
Пример: кръстосваш НОК с безпородна, улична кучка. Едното кученце е одрало кожата на баща си - на вид истински расов екземпляр. Да ама, като заплодиш същото това куче с друго НОК - изненада! Гените на безпородната се показват във всички кученца! И тогава какво правим?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#163 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 12:07 AM

Днес бях в парка с моята 3.5 месечна Шанел(малък немски шпиц) и пред мен съзирам опърпано малко кученце с голо дупе като на мишле и само едни стърчащи уши.Шанел се лепва за него с пухена козинка ,горда походка готова за игра.Собственика ме пита на колко месеца е моето куче и каква порода е.Оказва се,че и неговото е на 3.5м. и гордо ми съобщава:Но Мето е померан!!!Не се сдържах и се засмях,обясних му ,че бърка.Щеше да ме убие с поглед и само ми просъска,че аз не съм права защото кучето му било померан от чужбина!
Коментара е излишен! :huh:
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#164 Потребителят е офлайн   Стефка Василева Баирова Икона

Публикувано: 13 May 2008 - 12:25 AM

Няма гаранций никъде! Не съм убедена, че ръзвъдниците и родословията на БРФК изобщо значат нещо. Това си е фалшива организация, която е яхната от този - онзи и правят пачки. По принцип трябва да се действува  по метода "една порода - един клуб", но тук не е така: клуб "хрътки", клуб "кокери", дай та грабят. Ами направете си клуб "домашни любимци" и застрелвайте този, които дръзне да заплоди домашния си любимец. А от развъдниците, какви боклуци продават - не ти е работа! :blink: ;) ;D B) :( :'(

#165 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 12:29 AM

Цитат

Няма гаранций никъде! Не съм убедена, че ръзвъдниците и родословията на БРФК изобщо значат нещо. Това си е фалшива организация, която е яхната от този - онзи и правят пачки. По принцип трябва да се действува  по метода "една порода - един клуб", но тук не е така: клуб "хрътки", клуб "кокери", дай та грабят. Ами направете си клуб "домашни любимци" и застрелвайте този, които дръзне да заплоди домашния си любимец. А от развъдниците, какви боклуци продават - не ти е работа! :blink: ;) ;D B) :( :'(
Не има гаранции.
Зависи в кой развъдник отидеш и какво търсиш,права сте обаче,че има развъдници които продават некачествени кучета,но аз лично не бих ги нарекла "боклуци " :-
По принцип си далече от истината на каква основа се прави клуб,така,че не предлагай начини по които да се действа.

п.п сега видях,фалшиви сте вие и псевдоразвъждането ви ..  ;)
Вие най-вероятно като развъдчик на няколко породи не продавате "боклуци" нали така?
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 07:51 AM

Моите кучета са купени от Москва.Когато съм ги избирала за мен най-важното е било техните родословия.За мен родословието не е лист с имена.Запознана съм с всяко куче фигуриращо там,с неговата изложбена кариера и външен вид.Даже съм следила предишни кучила на тези родители как са се развили.Така все пак имам някаква представа какво да очаквам от малкото сладко пухче когато порасне.Но както се убеждавам хората масово си мислят,че родословието е лист хартия който вдига цената на кучето.
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#167 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 09:29 AM

[quote author=bushkata link=topic=1268.msg402445#msg402445 date=1210624708]
Трудно ти следя мисълта, че странно пишеш, но относно това:
[quote]
Тук е тънката разлика. При родословното куче можеш да видиш предците му и евнтуално в голям процент да предвидиш и твоето как ще изглежда. Докато при неродословното, дори да изглеждат добре майката и бащата, но  нямаш и идея  за по-назад - може да се получи всичко.
Пример: кръстосваш НОК с безпородна, улична кучка. Едното кученце е одрало кожата на баща си - на вид истински расов екземпляр. Да ама, като заплодиш същото това куче с друго НОК - изненада! Гените на безпородната се показват във всички кученца! И тогава какво правим?
[/quote]
Tук съм абсолютно съгласен
АКО този развъдчик ти ги представи обективно има и доста случаи когато се вземе мъник от дадени родители (поне представените му родители )и последствие се окаже че не е взело нищо от тях а много наподобява на тези в съседната клетка от които не би искал да вземаш.
И да не ме разберете погрешно абсолютно съм ЗА вземанетто на питомец от развъдник (така трябва и да бъде така напредва дадена порода )
Пример:Когато първия път обиколих развъдници (няма да споменавам имена)бях с жената и детето (тук искам да посъветвам начинаещите не водете детето си когато решите да вземате куче след това неможете го отделите от клетката с мъниците отлепихме нашето с лъжа че всички мъници са момичета а тя си бе избрала вече име за момче) та имах напредстава от какви родители да търся ми да ви кажа от 4 развъдника ми харесаха 2 майки)но точно от тях нямаха малки и така се здобихме с момче от неродословни родители(но с вид които ни хареса )
Извинявай но небих се съгласил с примера ти всеки собственик на прилично куче би се старал (поне така мисля ..)да намери наи добрия партниор за своя любимец (дори той да не е родословен)знам че не трябва да се развъжда безпризорно но се прави....
В лично мои план продължавам да наблюдавам котилата на любимата ми порода и техните родители и при харесване ще си взема още едно (и преди да ме упрекнете опа този търси момиче за неговия неродословен пес) ще ви отговоря търся момче :blink:

НЕ МИСЛЯ ДА СЪЗДАВАМ ПОКОЛЕНИЕ ОТ СЕГАШНОТО МИ КУЧЕ
НИТО САМ ТОЛКОВА ЗАПОЗНАТ НИТО МИ Е РАБОТА ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАМ ....

#168 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 06:20 PM

www.dog-suki.dir.bgтова борса ли е(пише ,че е развъдик).Моето куче,порода бигъл е от там.И всичко беше точно.Закараха ни до борсата/развъдника ,където беше много чисто показаха ни чипа с някакво устриство и ни дадаха европейски паспорт(от онея сините ,дето имат знака на ЕС).В паспорта имаше отбелязани 2 ваксини и обезпаразитяването

#169 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 06:44 PM

Цитат

това борса ли е(пише ,че е развъдик).Моето куче,порода бигъл е от там.И всичко беше точно.Закараха ни до борсата/развъдника ,където беше много чисто показаха ни чипа с някакво устриство и ни дадаха европейски паспорт(от онея сините ,дето имат знака на ЕС).В паспорта имаше отбелязани 2 ваксини и обезпаразитяването
Най-обикновена борса, най-голямата за сега. Чипа и паспорта не са някаква екстра, а не са и документ за произход.
На каква възраст е кученцето?

Ето и коментар за тази борса, от предишната страница - трябвало е само да почетете малко:

Цитат

Понеже тук сте засегнали въпроса за хасковския вносител на кучета да споделя и аз какво научих от 2ма собственика на кучета закупени оттам и двете са се разболяли след като са ги взели, сериозно и продължително е било лечението им но все пак слава богу в момента са добре,само дето малко дребнички изглеждат за възрастта си ама все пак не съм отглеждала чихуахуа и не смея да го твърдя със сигурност.
За  3тото куче направо не знам какво да кажа,то уж не се е разболявало,ама не ми се струва въобще нормално кученце на 8мес.да стои в къщи с памперс,защото не може да се научи къде да пишка а като излезе навън вече "маркира територия".Явно хората са се подлъгали от по-ниската цена от 650-800лв.,ама поговорката че евтиното излиза скъпо е съвсем на място в този случай.
Обаче проблема че трудно се намира родословно кученце също мисля много допринася за това хората да не устояват на "изкушението" да си вземат уж такова от зоомагазините и вносителите на едро.Ами по този въпрос производителите  в България трябва да работят,защото иначе няма как да се устои на изкушението да си закупи човек желаното животинче от зоомагазина.

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#170 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 06:48 PM

vikt0r остава само родословието на кучето да ни покажеш,
защото развъдниците дават родословие, а борсите и зоомагазините - не!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#171 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 06:52 PM

Когато купувах кучето, това не го знаех ,а ако държах кучето да е с родословие или ако смятах да го водя по изложби,щях да си зема от развъдник

#172 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 06:54 PM

А кученцето е на 2,5 месеца

#173 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 06:57 PM

Цитат

А кученцето е на 2,5 месеца
Ааа, ок, щото в темата за хъски има куче на 45 дена, дето било с две ваксини, което е невъзможно.
Няма да коментирам:

Цитат

Когато купувах кучето, това не го знаех ,а ако държах кучето да е с родословие или ако смятах да го водя по изложби,щях да си зема от развъдник
защото точно по това е писано и в тази тема (ако решиш да я прочетеш) и  много в раздела Да пазим и разививаме породите.
User's Signature

#174 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:03 PM

Ами аз пооринцип много теми от форума четох,но тази съм я пропуснал.Аз споменах на майка ми за родословие не защото смятам да го водя по изложби ,но просто ми се искаше да има (преди дори не знаех даже за какво) и майка ми каза ,че за нея не е важно.Когато е била колкото мен(7 клас) е имала ирландски сетер  с 3 листа родословие.Била голяма мастия и са я гледали само 6 месеца след това я продали  :(

#175 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:04 PM

По този въпрос е писано, но явно пак ще трябва да кажа:
Родословието на кучето не е необходимо на стопанинът само за да води своя любимец по изложби.
Родословието е документ за гаранция на
Качена снимка
снимката е от сайта им
а така както се рекламира тази зооборса, това не е вярно!
Аз лично съм се обаждала и съм питала за бигълче и на въпроса ми от кой развъдник са внесени кученцата, отговора беше: "а,аа не, не са от развъдник, от зооборса в Унгариа са, нямат родословия"
Хубавото е, че поне не ми предложиха да доплатя за родословие.
п.п - забравих да добавя - има страшно много кучета, които се продават по такива места и ги предлагат за бигъли, а в последствие се оказва, че има намеса на сръбско трицветно гонче.
User's Signature

Beagle

#176 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:12 PM

Добре,kayo къде от българия може да си вземеш бигълче с родословие.Никои от моето семейство не разбира и едва ли ще успеем сами да си внесем бигълче с родословие от чужбина,пък и на  никой няма да се занимава.Винаги могат да ми пробутат фалшиво родословие,без да се усетя

#177 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:24 PM

Цитат

www.dog-suki.dir.bgтова борса ли е(пише ,че е развъдик).Моето куче,порода бигъл е от там.И всичко беше точно.Закараха ни до борсата/развъдника ,където беше много чисто показаха ни чипа с някакво устриство и ни дадаха европейски паспорт(от онея сините ,дето имат знака на ЕС).В паспорта имаше отбелязани 2 ваксини и обезпаразитяването

Купуват ги  Унгария и Словакия на килограм и после продават на такива като Вас.Възмутена съм ,защото за разлика от доста хора в форума ,аз лично ходих в Словакия и видях с очите си:
КРАВАРНИК ,от тези които ги има и тук само че с кравите.Вътре от двете страни където бяха кравите ,те сложиха мрежа и разделиха краварник на секции,пак от мрежата.Вътре метър на метър една дървена скаричка на височина от бетонен под 15-20 см.Мен уж ме водиха там да покажат развъдник,когато доближих ме с колата до краварника ,аз видях как някакви мъже облечени като строителни работници в скъсани дрехи носят дърва в краварника ,бях учудена и попитах ,крави ли ще гледаме? Влязох вътре и щах да припадна от вонята.В началото на краварника те сложиха една печка на дърва и в нея вариха една помия от свински кожи и лой.После разбрах от още едни хора ,че в Словакия всички такива куче ферми хранят с такава помия кучета.Да забравих да раскажа ,че вътре бяха наблискани какви ли не породи и беше много студено ,кучета трепериха от студ,краварника не се отопляваше.

След това ме водиха в още един "развъдник", това не беше краварник ,а една къща,при самото влизане вътре пак видях иусетих миризмата на свинска мърша която готвят за кучета.Занимавам се с мопсове и исках да видя техните кучета.Показаха ми една бремена женска ,толкова дребна ,че се оплаших за нея как ще роди и ги попитах как могат да пускат такива кучета в разплод? На което той ми отговори , цитирам: Много добра майка,ражада по 8.

Отийдох в Словакия с уговорка ,че ще ми покажат развъдниците.Видях и преживях УЖАС.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#178 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:27 PM

Цитат

Добре,kayo къде от българия може да си вземеш бигълче с родословие.Никои от моето семейство не разбира и едва ли ще успеем сами да си внесем бигълче с родословие от чужбина,пък и на  никой няма да се занимава.Винаги могат да ми пробутат фалшиво родословие,без да се усетя

Стегни се малко не си ходилла в Словакия за да можеш да ми разправяш тук врели не кипели.Аз всичко това си видях с очите.Наши тарикати като този от Хасково ходят там и ги взимат на кило.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#179 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:29 PM

Да забравих да кажа ,че краварника беше не от тези нови и модерни ,а от стари с избити прозорци .
УЖАС. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#180 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:38 PM

Цитат

Във всички форуми за домашни любимци можеш да получиш отговор на тези въпроси.
Просто трябва да попиташ и ще получиш много информация.
Освен това, клубовете по породи, освен да обединяват стопаните на кучетата и т.н, имат за цел и да помагат със съвети!
Ако породата от която се интересува човек няма клуб, тогава винаги може да се попита в БРФК
Понеже теб те интересува конкретно за бигъл, предлагам да си преместим дискусията в темата Бигъл
User's Signature

Beagle

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема