Цитат
Цитат
факт,че има много неродословни кучета които не само приличат,но и отговарят на всички изисквания на породата по стандарт,а има и такива които имат "златния" лист хартия,но са "гола-вода" как се казва ;)
И какво се прави когато е така ?
Тези с родословие , които не стават , просто се изключват от разплод , за да не предават екстериорните си недостатъци в поколението, но са си прекрасни домашни любимци . Има някакьв контрол , дали от клуб по порода , дали от съвестен развьдчик или собственик.
Кажи ми ти, какво се прави с тези "отлични " екземпляри , които са без доказан произход ? Ще отидат ли да заплождат в чужбина , за да изкарат още по-добри бебета ?Как ще подпомогнат развитието на породата ? Или в крайна сметка кой ще ги спре да развьждат кучето , защото те са убедени , че второ като него няма , което си е истина .
Или просто ще заплодят на друг толкова "отличен екземпляр " , ще изкарат кученца , ще ги продадат , ще получат някакви пари на куп , ще им хареса , кученцата ще заминат в неизвестна посока и при неизвестни собственици,вероятно и през зоомагазин ще минат (имам сьвсем пресен пример от друг форум ) тьрговеца сьщо ще е доволен , защото ще ги продаде на добра печалба , а новите собственици ще водят подобни диалози след време тук или някаде другаде, че родословието вьобще не е важно ! И омагьосания кръг се затваря !
Гледайте в перспектива нещата ;)
Кои ще ти изключи куче от разплод колко развъдчици мислиш го правят ако са 2ма 3ма е добре то иначе всички да са шампиони съдиите по изложбите по месец да се чудат на кое да дадат 1място
Първо се поинтересуваи какви са развъдниците в България (повечето..) и от там излизат едни "хубавци"да им се не нарадваш не смеят на изложба да ги изкарат да не ослепят съдята(стига де все пак се знаем)
И аз се интересувах за куче от развъдник е да но имам и приятел които има две неродословни но прекрасни кучета и какво след няколко разходки из калищата на развъдниците си взех от него и никак но никак не съжалявам ,ще кажете видяло ми се е скъпо за куче с родословие и това не е така кучето ми е разход от над 400лв. месечно
Но просто имах база на сравнение като цена и качество
Ама те разходи излизат за заплождания в чужбина Там в евро лилиии чушки по 5-6 на година излезат вярно от отличните развъдници
Лапат в другите развъдници гранули ЛЮбимец та ушите им пукат та разплод в чужбина.
Защото и това го знам (освен ако не купуват любимеца и тем подобни буламачи да хранат уличните около развъдника ) или като влезете в някои развъдник и видите плакат на ROYAL и това му е храната е нее