Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 May 2010 - 03:03 PM

Лично мнение - :zz_020:
Никога не бих си взела кученце, ако не мога да видя майката и бащата, как живеят те, какво е здравословното им състояние.
НИКОГА няма да купя животно от вносител. Щом стопанин на майката е дал кученцата да се продават на кг, значи не се интересува от кучета освен с цел печалба.
Такъв е истинския развъдчик, според мен. А не този дето произвежда за износ.

#342 Потребителят е офлайн   vinizha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2010 - 01:49 PM

освен с родословие,кучетата от развъдник трябва да се продават и с договор,трябва като си го купиш,да отидеш на лекар,ама не познат на развъдника ,а сигурен независим лекар да го прегледа да види състояние на кожа,изследване да направи и някои други нужни неща,в случай на съмнения връшташ кучето .И повярвай по-добре го върни защото после ти е бедна фантазията какво те чака,ама това е друга тема.

#343 Потребителят е офлайн   kala67 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 10:01 PM

Обръщам се към теб - ти който си преживял подобна трагедия. Ти, който не си загуби човечността. Ти, който вярваш, че можеш да промениш нещо.

Продажбата на болни кучета е престъпление. Престъпление не пред закона, а пред Бога.
Затова апелирам към всички, които са си купили кучеце и са преживяли агонията му в последните му часове да ме поткрепят и да ми пишат.

#344 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2010 - 10:15 PM

Пишете откъде сте закупили кучето.

#345 Потребителят е офлайн   kala67 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 10:50 PM

Кученцето купих от борса в кв. Слатина бл. 35 от една привидно симпатична дама. След като същия следобед наблюдавайки палето се усъмних, че то на вид не здраво започнах да ровя в нета и във форумите. За мое огромно съжаление установих, че въпросната борса са продали не едно болно куче. Не съм била единствена. Казах си: "О не, това се случва и на мен."
Без паника, а в напълно самообладание реших, че ако се вземат мерки на време, мога да избегна фаталния край. Започна се. От ветеринар на ветеринар. От тест на тест. Първият тест, направихме веднага на следващия ден. Оказа се отрицателен - без паровироза, без корона вирус. Та така. Но това се оказа само началото.
На следващия ден - кучето се влоши. Биха му антибиотик. Пооправи се за няколко часа.
Трети ден - рано сутринта в 4 и 30, когато то повърна водата, която му дадох, веднага събудих ветеринаря в най-близката клиника. Трябваше да направя втори тест. И какво показа - Корона вирус. От там веднага на системи. Цяла седмица животното се бореше с да оцелее. Давали са му антибиотици, глюкоза и какво ли още не. Всеки божи ден бях при него в болницата, звънях по сто пъти да се уведомявам как е - подобрява ли се, добре ли е.
През деня когато ми звъннеше телефона изтръпвах, да не се обаждат от клиниката с лошата вест. До днес.
Днес рано сутринта ми се обадиха да кажат, че той не е оцелял.

Това е на кратко. Една малка и невинна душа си отиде, заради безхаберие и безотговорност на хора без всякакъв морал,
готови на всичко заради пари.

Но тук не става въпрос за пари - животът на всяко живо същество е подарък от Господ и само той има право да го отнеме. Опитах се да спася кучето с много тревоги, средства, време, нерви, притеснения и пари, но ....

Пиша тези редове към теб непознати ми читателю, не за да ми съчувстваш, не за да ме поткрепиш морално, а за да се опитаме да променим нещо заедно. Нека да се даде гласност на всичко това. Защо мълчим?! Колкото по-информирани са хората, толкова по-малко хора ще правят грешките ни. Миналото си е минало. Гледайки напред заедно, обедидени в една кауза, вярвайки в себе си ще прекратим страданието на малките животинки, ще предотвратим мъката на собствениците излъгани от "продавачи-убийци" на кучета!

#346 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2010 - 11:03 PM

Много от нас в този форум се борят срещу това. И много от нас застават зад тезата, че да продаваш живи същества е престъпление. Много от нас се борят срещу развъдниците, магазините и местата, на които се продават животни.
Това, което сте преживяла е тъжно и сигурно е оставило трайна следа в съзнанието Ви. Всеки тук би Ви разбрал, вярвам го.
Но и много хора биха Ви препоръчали: когато дойде време да вземете друго куче, разходете се из приютите и изолаторите, разгледайте темите в подфорум Без дом - може би там ще намерите своят нов приятел, когото ще дарите с обич и грижи, а той ще Ви се отблагодари с безкрайна отдаденост и купища щастливи моменти.
Пожелавам Ви успех и колкото и да не ми се вярва се надявам тази грозна дейност, наречена търговия с животни, някой ден да приключи.
А душичката, с която заедно сте се борили, е на по-добро място, бъдете сигурна.

#347 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 June 2010 - 11:08 PM

Чупакабра, какво против имаш легалните развъдници, покрили изискванията на клубовете по породи, правещи изследвания на питомците си и не "произвеждащи" животни с цел печалба???

Хора, моля ви се, научете се да се изразявате правилно! Нямате нищо против борсите, но имате нещо против развъдниците!
User's Signature

Качена снимка

#348 Потребителят е офлайн   Nina Penova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 11:31 PM

Показване на мнениетоelena07, в 14 June 2010 - 10:13 PM, написа:

не "произвеждащи" животни с цел печалба???

А каква е целта на развъдниците (изключваме запазването на породата)? Ако не беше с цел печалба, щяха да се подаряват, не да са по-скъпи заради произход и родословие :) С другото съм съгласна. Не виждам какво лошо има в развъдниците, остават най-сигурното място, от което да си вземете здраво и чистокръвно куче. Хората там полагат огромни усилия за животните си
User's Signature

Мод: Редакция на подпис!

#349 Потребителят е офлайн   kala67 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 11:35 PM

Elena,
в никакъв случай не оспорвам факта, че има легални развъдници.
И ни най-малко не искам да споря дали даден термин е употребен правилно или не.

В крайна сметка смисълът на моя призив е ясен - против съм прадажбата на болни кучета.

Ще бъда безкрайно щастлива ако има развъдници, борси и зоомагазини, които се грижат, ваксинират и обезпаразитяват животните.
Но фактите показват, че сред тях са и онези, които търсят само финансова изгода. Лесно е човек да се заблуди.

@ Chupacabra, благодаря за разбирането и ще се радвам да обменим някои идеи :)

#350 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 June 2010 - 11:38 PM

Ако си мислите, че един развъдник "произвежда" кучила с цел печалба, сте много далече от истината.

Закупуването на родословно куче има своята цена, след това е добрата храна, след това са изложбите, след това са изследванията, заплащане на връзката, подготовката на документите изисквани от клуба част от тях се правят само в Европа, друга част само в САЩ.

По-горе изброените процеси продължават около две години и половина, това са това са около 36 месеца, средно за едно куче отиват около 200 лв на месец (по-горе изброените неща). Направете си сама сметката, прибавете обезпаразитяванията, ваксините и чиповете на бебетата, които всеки съвестен развъдчик поставя и ще разберете колко е "печалбата" и колко е работата по опазването на породата.
User's Signature

Качена снимка

#351 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 June 2010 - 11:45 PM

Именно за това в развъдник и цената е по висока защото ти гарантира породна принадлежност,здраво кученце(никога няма 100% гаранция) и добри условия на отглеждане.
За съжаление повечето хора първо взимат куче без предварително да са се информирали,че от зоомагазини и борси,обяви НЕ трябва да се купуват животни,в частност кучета и котки.Дори съжалението и желанието да измъкнете горката животинка не е оправдание за покупка на животно,защото по този начин се стимулира продажба още повече.Ако човек търси определена порода има развъдници,ако иска дружинка тук е пълно с нещастници,които чакат някой да ги дари с дом и любов.
Ние направихме греката да купим куч от обява и до ден днешен ме е яд че съм стимулирала тоя идиот да плоди още,за щастие засега куче е в отлично здраве.
Съжалявам за загубата знам колко боли.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 June 2010 - 11:45 PM

kala67, хората, които създават здрави и хубави кучета, притежават лицензирани развъдници, регистрирани според правилата на породните клубове в България и международната кинолажка федерация. Всички останали, магазини, ферми, борси и квартални развъждачи имат за цел единствено печалба, те произвеждат кучета по n-ти пъти в годината, не слагат ваксини, не обезпаразитяват, не изследват кучетата за наследствени заболявания и т.н., за тях мотото е "Да изкараме без пари, много пари"
На сайта на БРФК има дадени контакти на породните клубове http://www.brfk.org/tshlenove.php

Когато се свържеш с клуба, от там ще те насочат към легитимни развъдници за породата.

Съжалявам за малката душица.
П.С. Предишните ми постове не са насочени към теб.
User's Signature

Качена снимка

#353 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 14 June 2010 - 11:48 PM

Показване на мнениетоkala67, в 14 June 2010 - 10:55 PM, написа:

Защо мълчим?! Колкото по-информирани са хората, толкова по-малко хора ще правят грешките ни. Миналото си е минало. Гледайки напред заедно, обедидени в една кауза, вярвайки в себе си ще прекратим страданието на малките животинки, ще предотвратим мъката на собствениците излъгани от "продавачи-убийци" на кучета!

Въобще не се мълчи!
Тук поне, на страниците на форума не един път е обсъждан точно ТОЗИ, болен за вас в момента проблем.
Знаете ли какъв е проблема, че хората започват да четат, ровят и да се информират след като се опарят.
Ако всеки един отдели време за да чете и пита, преди да си купи домашен любимец, тези случаи щяха да са в пъти по-малко!
Ето, че и вие сте разбрали как въпросната борса е продала и други болни кученца, но....за съжаление късно!

Съжалявам за това, което сте преживели и за невинната душица, която е загубила битката със смърта!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#354 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 June 2010 - 11:50 PM

Показване на мнениетоNina Penova, в 14 June 2010 - 11:36 PM, написа:

Показване на мнениетоelena07, в 14 June 2010 - 10:13 PM, написа:

не "произвеждащи" животни с цел печалба???

А каква е целта на развъдниците (изключваме запазването на породата)? Ако не беше с цел печалба, щяха да се подаряват, не да са по-скъпи заради произход и родословие :) С другото съм съгласна. Не виждам какво лошо има в развъдниците, остават най-сигурното място, от което да си вземете здраво и чистокръвно куче. Хората там полагат огромни усилия за животните си

А каква е целта на развъдниците
Ако не беше с цел печалба, щяха да се подаряват
Хората там полагат огромни усилия за животните си

Сама си отговаряте на въпросите.
Труда и усилията на всеки един от нас струват пари!
Вие да не би да ходите да работите даром, въпреки, че цените себе си и качествата си, само защото шефа ви е много готин, например?
User's Signature

Качена снимка

#355 Потребителят е офлайн   kala67 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 12:02 AM

Да, права си, Елена.
И аз смятам, че когато се полагат грижи за животните и когато реално са извършени всички изброени от теб неща по-горе, те трябва да имат своята цена. Всеки труд се заплаща.

Но на мен също ми продадоха кучето и то според мен не много евтино, което би трябвало да означава, че то поне е имало първата ваксина (в което се съмнявам).

В крайна сметка, моята цел не беше да си взема просто куче. Или пък да се опитам да спестя, като се пазаря или го намеря по-изгодно.
Но както и да е.

Сега се чувствам изключително глупаво, че не съм се осведомила и че не съм проучила всички възможни места, от които мога да купя здраво куче.
Кой да предположи, че в тази държава и в този бизнес има измамници.

Тук всичко е възможно.

#356 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2010 - 12:08 AM

Факта че не са ви дали паспорт с отбелязана ваксинация говори сам по себи си,независимо колко пари са ви поискали.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 June 2010 - 12:14 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 June 2010 - 12:13 AM, написа:

Факта че не са ви дали паспорт с отбелязана ваксинация говори сам по себи си,независимо колко пари са ви поискали.

А би трябвало да е паспорт с ДВЕ ВАКСИНАЦИИ!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#358 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2010 - 12:18 AM

ДА!
Не знам каква порода е било вашето кученце,но макар и болката ви да е голяма сега бихте могли да осиновите кученце тук от форума.Влезте в бездом и ще видише колко душици чакат някой като вас да ги спаси. :ba_025:
Болката от загубата на куче може да се преодолее единствено с появата на друго.От личен опит го казвам,имаше даже едно писмо тук във форума ако някой го намери и постне-беше нещо от рода на прощално писмо на починалото куче и че стопанина му не трябва да тъжи за него ,а да даде любовта на друго куче. :dog:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#359 Потребителят е офлайн   kala67 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 12:20 AM

Имаше паспорт - с една лепенка (една ваксина).
Но аз въпреки това се съмнявам, че дори и тя е сложена.
До колкото съм запозната, първата ваксина се прави на 45-я ден - срещу гана и паравироза.
Втората е на 65-я ден - която включва много болести, включително и първите две.

Е, кученцето ми беше болно от Корона вирус, който би трябвало да е по-лек и по-лесно лечим от паравирозата.

#360 Потребителят е офлайн   kala67 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 12:23 AM

Благодаря, ShiBumi_GirL :)
Имаш право - болката се лекува, когато насочиш любовта и грижите, към друго нуждаещо се за тяж същество.
Но.... нямам сили сега. Може би просто все още не мога да се отърся от всички тези емоции.

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни