Публикувано: 14 June 2010 - 10:50 PM
Кученцето купих от борса в кв. Слатина бл. 35 от една привидно симпатична дама. След като същия следобед наблюдавайки палето се усъмних, че то на вид не здраво започнах да ровя в нета и във форумите. За мое огромно съжаление установих, че въпросната борса са продали не едно болно куче. Не съм била единствена. Казах си: "О не, това се случва и на мен."
Без паника, а в напълно самообладание реших, че ако се вземат мерки на време, мога да избегна фаталния край. Започна се. От ветеринар на ветеринар. От тест на тест. Първият тест, направихме веднага на следващия ден. Оказа се отрицателен - без паровироза, без корона вирус. Та така. Но това се оказа само началото.
На следващия ден - кучето се влоши. Биха му антибиотик. Пооправи се за няколко часа.
Трети ден - рано сутринта в 4 и 30, когато то повърна водата, която му дадох, веднага събудих ветеринаря в най-близката клиника. Трябваше да направя втори тест. И какво показа - Корона вирус. От там веднага на системи. Цяла седмица животното се бореше с да оцелее. Давали са му антибиотици, глюкоза и какво ли още не. Всеки божи ден бях при него в болницата, звънях по сто пъти да се уведомявам как е - подобрява ли се, добре ли е.
През деня когато ми звъннеше телефона изтръпвах, да не се обаждат от клиниката с лошата вест. До днес.
Днес рано сутринта ми се обадиха да кажат, че той не е оцелял.
Това е на кратко. Една малка и невинна душа си отиде, заради безхаберие и безотговорност на хора без всякакъв морал,
готови на всичко заради пари.
Но тук не става въпрос за пари - животът на всяко живо същество е подарък от Господ и само той има право да го отнеме. Опитах се да спася кучето с много тревоги, средства, време, нерви, притеснения и пари, но ....
Пиша тези редове към теб непознати ми читателю, не за да ми съчувстваш, не за да ме поткрепиш морално, а за да се опитаме да променим нещо заедно. Нека да се даде гласност на всичко това. Защо мълчим?! Колкото по-информирани са хората, толкова по-малко хора ще правят грешките ни. Миналото си е минало. Гледайки напред заедно, обедидени в една кауза, вярвайки в себе си ще прекратим страданието на малките животинки, ще предотвратим мъката на собствениците излъгани от "продавачи-убийци" на кучета!