Dog.bg Форуми : "Връзка без обвързване" (без повод/каишка)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Връзка без обвързване" (без повод/каишка) Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 September 2008 - 11:04 AM

А, защо смяташ че само кучето трябва да се научи?
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 05 September 2008 - 11:08 AM

Ако просто я оставиш на друг да я учи,ще изпуснеш това ,за което е писано в тази тема-връзката.
User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2008 - 11:20 AM

Цитат

Ако просто я оставиш на друг да я учи,ще изпуснеш това ,за което е писано в тази тема-връзката.

Не смятам,че само трябва да се учи,аз ще го обучавам,колкото имам време,защото и от това съм ограничена.Просто не всички хора могат да се справят с обучението на кучето си сами!Аз ще я обучавам,но все пак ако няма резултат,по-добре хора който се занимават с това да го обучат.Аз съм привърженик на училищата за кучета. :sedni!:
User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 September 2008 - 11:25 AM

Училищата, в които участват кучето и стопанина са много по-добри. Всъщност ти си го обучаваш - треньорът просто ти казва как.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#85 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 11:26 AM

Цитат

Цитат

Не смятам,че само трябва да се учи,аз ще го обучавам,колкото имам време,защото и от това съм ограничена.Просто не всички хора могат да се справят с обучението на кучето си сами!Аз ще я обучавам,но все пак ако няма резултат,по-добре хора който се занимават с това да го обучат.Аз съм привърженик на училищата за кучета. :sedni!:

добре е щом си привърженик да посещавате заедно занятията-така хем ще получиш професионален съвет, хем ще се сближиш с кученцето
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#86 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2008 - 11:39 AM

Ами да това също е варянт,да посещаваме заедно.Дори е по-добър.Трябва обаче да си взема майчинство за да ходя с него  ;D
Като на първо време много искам да го науча без повод да върви.Ще пробвам варянти дано да се получи :)
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 05 September 2008 - 12:04 PM

Точно това исках да кажа,да се обучавате и''вързвате'' заедно.  ;) :blink:
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   great_mari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 12:07 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Моето куче е на 2.5 месеца,скоро ни предстой да излизаме навън и да почваме да се учим.Много искам да го науча да ходи без повод,и да е вързано за мен.Не знам как точно ще го постигна,намислила съм варянта,да го пусна и да го наблюдавам ако се отдалечи повече,спирам се-викам го да дойде,ако дойде му давам лакомство и му казвам "Браво".После процедурата се повтаря и така мисля,че ще се научи.Ако някой ми помогне със друг начин,ще съм благодарна :)

а ако случайно кучо се разсее и не дойде какво ще направиш?
а) ще тръгнеш да го гониш с истерични писъци
б)ще го хванеш на всяка цена след което следва бой
в)ще го гониш,ще го хванеш и ще му направиш забележка или просто НЕ  :sedni!: :stop: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :kuchence:

Ами и трите са грешни,в началото кучето се води на места,който няма други животни и хора или поне не са толкова много.Ти как би си обучила кучето да не бяга?

знам че са МНОГО ГРЕШНИ,но обикновено новите стопани на кученца ползват някой от тези "похвати" и реших малко да се заяда така да се кажа,но моля ви не ме разбирайте погрешно.Радвам се че нямад а е така,но напоследък се сблъсквам с много такива хора,които разхождат кучетата си и постъпват така за жалост(най-вече използват а) или б) )  :rolleyes: :huh:
П.П. Аз нямам куче,но първо бих се постарала да научи колкото се може по-добре за възрастта си командата ела и тогава бих пробвала с дълъг повод и чак след това изобщо да го пускам без повод.Не знам дали е правилно,но лично мнение..  :sos:
П.П.2 - Поздрави и  :wub: на всички кучовци и техните стопани
User's Signature

Моята любов-това са животните..съществата,които никога не предават! =)

#89 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2008 - 12:17 PM

Колито което аз отгледах,го научих да ходи без повод,като в началото не го пусках и след това почнах да го пускам,естесвено знаеше командата "ела тук",и когато се отдалечи отмен я викам да дойде,давам и лакомство и казвам "браво" след това пак я пускам да се разхожда и  така със времето тя го научи.После като по-голяма ходеше надоста далеч от мен и когато види,че изостава и е на далеч веднага идваше сама без да я викам.Въобще аз си ходех а тя свободно се разхождаше околко мен и ако изостане идваше сама.
Надявам се и при този това да има ефект.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 12:19 PM

Рот,
мисля, че може да ходите вечер- около 18 часа.
Провери за всеки случай дали става така и действайте.
Но като за начало е добре да направите връзката между вас. Айк така е свикнал с мен, че не иска да тръгне с друг на разходка ако аз не сам с него също, а на други хора не обръща никакво внимание-било то ела, седни или дай лапа.
И по този повод сега се сближават с майка ми  ;D
Иначе това се получи като само аз го хранех, аз го извеждах и аз си играх с него. И го приучи да те търси - аз правех така преди. Пускам го навън, заставам така, че да не ме вижда и го викам-в началото скимтеше и гледаше неориентирано, че ме няма, а след това не смогвах да се крия-върви си след мен и така.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2008 - 12:47 PM

Благодаря ви за съветите,надявам се да се справя.Ако не успея,ще си бъде моето сладко невъзпитано бебе  ;D
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 03:34 PM

няма начин да не успееш  ;)
малко повече упорство и игри и ще свикне мъника  :blink:
въпросът е да не се караш прекалено много, че ще свикне и няма да му прави впечетление после.
и да има лакомстваааааааа разбира се  :P
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 07 September 2008 - 02:57 PM

Цитат

Благодаря ви за съветите,надявам се да се справя.Ако не успея,ще си бъде моето сладко невъзпитано бебе  ;D

направих "детска градина" сложих там линкове кои ще потрябват на начинаеш
http://dog.bg/forum/...ic,18474.0.html
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#94 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 September 2008 - 02:59 PM

Цитат

Ние си изтренирахме предварително специално подсвиркване, когато кучо го чуе = получава лакомство. Сега винаги идва, независимо с какво се занимава.

:->)
може и някоя думичка, трупане, свиркане ...
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#95 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 September 2008 - 03:18 PM

И към темата

Кога бях малка прочетох една приказка:
Едно хлапе беще на расходка във гората и на едно блато намери жабата. Страхотна зелена жаба с голями очи  :wub: Момчето гледа на жабата и каза
- Жал ми теб, тук е студено, мокро, няма сълнце, гадно и блато мирише ...
И взе жабата със себеси във къщи. Направи за нея бяла къщичка с меко легло от памук и сложи на прозорец, така за да жаби сиди на сълнце и гледа на света. Хлапе много се радвал че прави жабата щастлива- тя сега е на сухо светло чисто место. Но... жабата стана болна и тъжна. Хлапе занесе нея на лекаря. Лекарят каза че жабата е болна за това че живеет не как то трябва. И хлапе върна жабата в гадно, студено блато. Къде няма сълнце и има сянка.Жабата гмуркна във кал и ... вече е щаствила!

Кога взимаме ловно или служебно куче във къщи без да се ходим на лов или състезания за служебни кучета, правим ли тези кучета щастливи?
User's Signature

Качена снимка
училище

#96 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 September 2008 - 03:35 PM

Любовта е много важна. Най важно нещо. Но любовта е нещо сложно за обясняване. Един Учител видял своят ученик във студенска трапезария, той ял риба. Учител попита своят ученик -защо ядеш рибата?
- Аз обичам рибата,- отговори ученик
- Ако би ти обичал рибата, тя би плувала сега в море. Твоят стомах обича рибата, а ти обичаш своят стомах и това няма нищо общо със любов към рибата.

Доста често хора бъркат любов към себе си и любов към другият. Дори кога искат да се женят. Пример тази жена(мъж) страхотна и много хубово на мен кога аз съм с нея(него). ? хубово на мен? аз обичам себе! И кога тази тръпка с този човек се мине, какво?  вече не ми хубово с този човек. Той се оказа лош за мен. Любовта умря. Но това беще любов към "риба".

Деца и кучета не знаят, по скоро не мислят какво и колко изгодно за тях. Наивни и честни. Стават щасливи от една целувка и не мислят дали ще им купят нещо нужно след това.
User's Signature

Качена снимка
училище

#97 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 September 2008 - 07:14 PM

Всичко това,звучи много дзен,но ако го кажеме в прав текст:не винаги това,което ни харесва е правилното.Ако,Рот действително иска да гледа куче,трябва да разбере че,това е преди всичко отговорност.Към кучето,себе си,околните,защото изразът

Цитат

Ако не успея,ще си бъде моето сладко невъзпитано бебе

ще е подходящ за темата"Обвързване до обесване".
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#98 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2008 - 07:43 PM

John, напълно съм съгласна с теб. Мисля че Рот доста бързо ще разбере колко е важно кучето да слуша и да е научено. Пък и кучо е малък и бързо ще се научи на командите. Въпросът е да се заеме сериозно с това и да не го оставя на заден план.
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Stafterier Икона

Публикувано: 02 December 2008 - 10:40 PM

Здравейте всички . Разглеждам този форум от скоро .Четох ,но неможах да намеря точни инструкции да науча моят кучу да идва при мене когато го викна . Бък е крастоска между питбул и стафоршерски териер и за всичко си има отделно мнение . Когато е на повод той не се дърпа, но пусна ли го не дава да се приближа до него . Той толкова се заплесва, че когато го викам не ме чува ,а се отдалечава от мен. Когато сме вкъщи нямаме проблеми с взаимоотношенията ,но навън сякаш не ме вижда. Моля ви ,помагайте .Аз съм много упорит ,но не знам какво до правя . Благодаря предварително  :sos:

#100 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 December 2008 - 11:26 PM

Погледни Най често задавани вопроси - http://dog.bg/forum/...ic,10798.0.html

и ако куче на вън теб не вижда- значи ти никак не интересна за своето куче или примири се с това че някая котка и" нещо намерено на земя" е по важно за него от теб или започни да четеш, да намериш тренер и да пробваш да станеш Най Важният и Интересният Човек на Този Свят за своето куче.
User's Signature

Качена снимка
училище

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема