"Връзка без обвързване" (без повод/каишка)
Публикувано: 05 September 2008 - 11:20 AM
Цитат
Не смятам,че само трябва да се учи,аз ще го обучавам,колкото имам време,защото и от това съм ограничена.Просто не всички хора могат да се справят с обучението на кучето си сами!Аз ще я обучавам,но все пак ако няма резултат,по-добре хора който се занимават с това да го обучат.Аз съм привърженик на училищата за кучета. :sedni!:
Публикувано: 05 September 2008 - 11:25 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 05 September 2008 - 11:26 AM
Цитат
Цитат
Не смятам,че само трябва да се учи,аз ще го обучавам,колкото имам време,защото и от това съм ограничена.Просто не всички хора могат да се справят с обучението на кучето си сами!Аз ще я обучавам,но все пак ако няма резултат,по-добре хора който се занимават с това да го обучат.Аз съм привърженик на училищата за кучета. :sedni!:
добре е щом си привърженик да посещавате заедно занятията-така хем ще получиш професионален съвет, хем ще се сближиш с кученцето

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 05 September 2008 - 12:07 PM
Цитат
Цитат
Цитат
а ако случайно кучо се разсее и не дойде какво ще направиш?
а) ще тръгнеш да го гониш с истерични писъци
б)ще го хванеш на всяка цена след което следва бой
в)ще го гониш,ще го хванеш и ще му направиш забележка или просто НЕ :sedni!: :stop: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :kuchence:
Ами и трите са грешни,в началото кучето се води на места,който няма други животни и хора или поне не са толкова много.Ти как би си обучила кучето да не бяга?
знам че са МНОГО ГРЕШНИ,но обикновено новите стопани на кученца ползват някой от тези "похвати" и реших малко да се заяда така да се кажа,но моля ви не ме разбирайте погрешно.Радвам се че нямад а е така,но напоследък се сблъсквам с много такива хора,които разхождат кучетата си и постъпват така за жалост(най-вече използват а) или б) ) :rolleyes: :huh:
П.П. Аз нямам куче,но първо бих се постарала да научи колкото се може по-добре за възрастта си командата ела и тогава бих пробвала с дълъг повод и чак след това изобщо да го пускам без повод.Не знам дали е правилно,но лично мнение.. :sos:
П.П.2 - Поздрави и :wub: на всички кучовци и техните стопани

Моята любов-това са животните..съществата,които никога не предават! =)
Публикувано: 05 September 2008 - 12:17 PM
Надявам се и при този това да има ефект.
Публикувано: 05 September 2008 - 12:19 PM
мисля, че може да ходите вечер- около 18 часа.
Провери за всеки случай дали става така и действайте.
Но като за начало е добре да направите връзката между вас. Айк така е свикнал с мен, че не иска да тръгне с друг на разходка ако аз не сам с него също, а на други хора не обръща никакво внимание-било то ела, седни или дай лапа.
И по този повод сега се сближават с майка ми ;D
Иначе това се получи като само аз го хранех, аз го извеждах и аз си играх с него. И го приучи да те търси - аз правех така преди. Пускам го навън, заставам така, че да не ме вижда и го викам-в началото скимтеше и гледаше неориентирано, че ме няма, а след това не смогвах да се крия-върви си след мен и така.

Публикувано: 05 September 2008 - 03:34 PM
малко повече упорство и игри и ще свикне мъника :blink:
въпросът е да не се караш прекалено много, че ще свикне и няма да му прави впечетление после.
и да има лакомстваааааааа разбира се :P

Публикувано: 07 September 2008 - 02:57 PM
Цитат
направих "детска градина" сложих там линкове кои ще потрябват на начинаеш
http://dog.bg/forum/...ic,18474.0.html

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 07 September 2008 - 02:59 PM
Цитат
:->)
може и някоя думичка, трупане, свиркане ...

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 07 September 2008 - 03:18 PM
Кога бях малка прочетох една приказка:
Едно хлапе беще на расходка във гората и на едно блато намери жабата. Страхотна зелена жаба с голями очи :wub: Момчето гледа на жабата и каза
- Жал ми теб, тук е студено, мокро, няма сълнце, гадно и блато мирише ...
И взе жабата със себеси във къщи. Направи за нея бяла къщичка с меко легло от памук и сложи на прозорец, така за да жаби сиди на сълнце и гледа на света. Хлапе много се радвал че прави жабата щастлива- тя сега е на сухо светло чисто место. Но... жабата стана болна и тъжна. Хлапе занесе нея на лекаря. Лекарят каза че жабата е болна за това че живеет не как то трябва. И хлапе върна жабата в гадно, студено блато. Къде няма сълнце и има сянка.Жабата гмуркна във кал и ... вече е щаствила!
Кога взимаме ловно или служебно куче във къщи без да се ходим на лов или състезания за служебни кучета, правим ли тези кучета щастливи?

училище
Публикувано: 07 September 2008 - 03:35 PM
- Аз обичам рибата,- отговори ученик
- Ако би ти обичал рибата, тя би плувала сега в море. Твоят стомах обича рибата, а ти обичаш своят стомах и това няма нищо общо със любов към рибата.
Доста често хора бъркат любов към себе си и любов към другият. Дори кога искат да се женят. Пример тази жена(мъж) страхотна и много хубово на мен кога аз съм с нея(него). ? хубово на мен? аз обичам себе! И кога тази тръпка с този човек се мине, какво? вече не ми хубово с този човек. Той се оказа лош за мен. Любовта умря. Но това беще любов към "риба".
Деца и кучета не знаят, по скоро не мислят какво и колко изгодно за тях. Наивни и честни. Стават щасливи от една целувка и не мислят дали ще им купят нещо нужно след това.

училище
Публикувано: 07 September 2008 - 07:14 PM
Цитат
ще е подходящ за темата"Обвързване до обесване".

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 07 September 2008 - 07:43 PM

Публикувано: 02 December 2008 - 10:40 PM
Публикувано: 02 December 2008 - 11:26 PM
и ако куче на вън теб не вижда- значи ти никак не интересна за своето куче или примири се с това че някая котка и" нещо намерено на земя" е по важно за него от теб или започни да четеш, да намериш тренер и да пробваш да станеш Най Важният и Интересният Човек на Този Свят за своето куче.

училище