Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#721 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2009 - 09:03 AM

хихи благодаря за комплиментите от fanciful ! И честито на цялото семейство на батко Йорам!!! представям си само колко ще е щастлив когато се появи малкото бебенце, като знам нашия Пух ак се радва на деца и колко обича да души и ближе бебенца :)
много се надявам скоро да пуснете снимчици на другите ни другари от форума... ДаВинчи, Крум, Гала и нашата полусестричка Лили
успешен ден на всички и целувки от нас :)
User's Signature

Качена снимка

#722 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 09:12 AM

Честито lordoff!!! Пожелвам всичко да мине по мед и масло и скоро да гледаме снимки на бебе с куче и куче с бебе :)
Казвате, че той е понякога ревнив. Аз не съм се сблъсквала с това- нашите ревнуват, когато някой от нас милва само единия- тогава другият се намесва решително с характерните за бернерите побутвания с глава и лапа. Забелязали ли сте до какво съвършенство овладяват движението, с което слагат ръката ви в/у главата си ab_041.gif Много добри!!!
Моята приятелка нямаше никакви проблеми, когато роди първото си дете. Нейният бернер, Етвас, беше изключително спокоен, никога не е ревнувал от бебето, даже го пазеше много внимателно. Тя ми беше разказвала, че в дните преди да се роди бебето може да се излиза с кучето и с празна количка, един вид сухи тренировки, за да може то да свикне по-лесно. Сегашното й кученце даже върви редом с количката ab_041.gif - тя бутва количката напред, а кучето тръгва механично след нея, много е смешно! Та, с други думи, не се притеснявайте, според мен всичко ще си дойде на мястото, Йорам е вече голямо момче и разбира, и знае много за живота! :)
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#723 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 09:56 AM

Благодарим ви за съпричастността! Живот и здраве скоро ще гледате снимки.

Fibsi, и Йорам до съвършенство е овлядял изкуството да си слага ръката под ръката ми. Особено сутрин, когато иска да ни събуди, е толкова смешен. То е бутане, подмятане на ръце, навиране на мокър нос. Завия ли се през глава, следва едно много дълбоко, силно възмутено подлайване... Ако въпреки всичко откажем да станем към 6ч., се навира под леглото хитрата животинка и започва жалничко да проскимтява, защото знае, че ще станем да го спасим - сам не може да излезе грамаданът:-)))

#724 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 10:35 AM

Хитрец е хубавеца Йорам!!! Аспарух ме буди сутрин с много жално симтене и се опитва да ме достигне с нос и да ме близне, слага си само главата на леглото (не смее да се качи защото му се караме), ако аз не стана отива при майка ми в другата стая и почва да я тормози - хапе, ближе, лае, скимти... качва се отгоре и и почва да я пощи, голям е глезан сутрин!!!
:)
User's Signature

Качена снимка

#725 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2009 - 11:01 PM

здравейте приятели ! много отдавна никой не е писал и взех да се натъжавам ...
ние с големия Пух сме много добре, все повече слушаме, дори започнахме да вдигаме крак когато пишкаме (не винаги но все по-често)
Въпросът ми към вас днес е: Знае ли някой в колко часа и къде ще се проведе киноложката изложба в Русе на 27.09??? И дали наистина ще има такава!!!
С Пух много бихме искали да идем да погледаме и дай боже някой ден и ние да се пробваме...
Благодаря предварително и до скоро !!!
Моля ви пишете по честичко как сте и какво става с вас !!
Целувки
User's Signature

Качена снимка

#726 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 06:30 AM

Trela,
влез в сайта на БРФК-там трябва да има информация.
Поздрви от нас!

#727 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2009 - 10:10 PM

Благодаря за помощта!
денева как са Да Винчи и Гала???
User's Signature

Качена снимка

#728 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2009 - 09:51 AM

Да Винчи стана официален бургазлия-много трудно решение за мен,но това лято се случиха някои неща,които наклониха везните(предпочитам да не се впускам в подробности).Галка е станала страшно галъовна,непрекъснато се върти и иска да се гушка,целува децата-като,че ли започна да ги пази,спи в тяхната стая-абе детегледачка ще я правим!
"Аз почиствам след моето куче!"-това е един апел от мен към всички в нашата темичка!

#729 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2009 - 09:44 AM

Присъединявам се към апела на deneva! ae_085.gif

И добавям моя апел- нека мислим добре преди да вземем куче, а след това и второ, за да не се налага да взимаме трудни решения!
User's Signature

www.liebern.com

#730 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 10:01 AM

Fibsi,съгласна съм с теб-именно това ме кара да се чувствам зле сега.Причините бих искала да ти ги кажа лично(смятам,че ти го дължа),вепрки,че предполагам,че вече ги знаеш.Иначе той е на 300 пъти по-хубаво място-живее до нашата къща в Лъка,собственост е на прекрасен човек-световно известния художник Стоян Цанев,който ми е много близък и любим човек.Живее в най-страхотната къща с двор(малко му завиждам),обграден е с изкуство и най-вече с прекрасна човешка компания.Само дето Стоян Цанев му смени името на Арчи-за да не се конкурират по слава!Изкарахме страхотно дните,в които бяхме в Бургас,той много е пораснал, има завидно хубава козина(доста,доста козинка) и става един гооолям красавец!Радвам се,че той е там

#731 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 01:06 PM

Не знам какви са личните подбуди зад едно такова решение. Не знам как човек избира с кое от кучетата си да се раздели и с кое да продължи да живее. Надявам се никога да не попадам в такава ситуация.
Радвам се, че момчето живее в добър дом, с добри хора и расте, и хубавее! Надявам се, че новите стопани знаят за прозхода му и добре си им обяснила, че по правило той не бива да бъде използван за развъдна дейност. Смятам, че е било разумно да помислиш за кастрация, преди да го дадеш на други хора, защото винаги трябва да се има едно на ум.
User's Signature

www.liebern.com

#732 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 01:27 PM

Много агресивно и осъдително ми прозвучаха думите ти Fibsi,дано да са продиктувани само от голямата ти любов към животинките и това да не те настрои срещу мен.
Поздрави!

#733 Потребителят е офлайн   krumski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:риболов, ИТ технологии

Публикувано: 17 September 2009 - 01:44 PM

Как е банда ,надявамсе след като лятото почти привърши всички са се завърнали по родните си места живи и здрави !
Ето и малко снимки от нашата почивка, с Крум на преден план разбирасе smile.gif
Между другото Крум вече е с призната порода от пловдивската изложба и при следващото ходене ще бъде с офицялно родословие,там взехме оценка много добър, заради предните крака не ни дадоха отличен ,но сега ходим по речни камани за корекция и до 2-3 месеца ще ги оправим ,не е фатално,това се е получило защото като малък играеше на плочките в нас,такаче имаите го в предвид !!!
Другото интересно е че вече си имаме годеница от Смолян ,и чакаме напролет да направи 2 годинки за да си имаме бебета,още е рано но аз да си се похваля.
това е засега ,ако някй идва към габрово да се обажда ,вече сме си тука

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

SASA

#734 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 01:50 PM

Здравейте,Krumski!Радвам се за момчето,което и ние виждаме е много красиво!Всъщност искам да ви попитам обясниха ли ви как ще ви издадат родословие-чувала съм за бялото родословие?Надявам се знаете,че преди да го "ожените" трябва да му направите изследване за дисплазия и бруцелоза!?

#735 Потребителят е офлайн   krumski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 02:13 PM

ми на изложбата съдията ми каза следващия път като ходим до пловдив да му се обадя предварително да подготви нещата ,нямало да има пробле ,но точно каква е процедурата незнам ,мисля също че се заплаща и извесна сума ,
а на самата изложба ни издадоха официале сертификат че крум покрива породата,иначе се обаждах и до словения защтото Крум е от развъдник там,но ми поискаха още 400 евро за да ми испратят тамошния сертификат който си е оргиналния ,те ми го предложиха още в началото но Крум щеше да ми излезе 850 евро и реших че няма нужда,та като свърши процедурата ще пиша пак за да ви кажа за какво става дума
User's Signature

SASA

#736 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 02:15 PM

Дамата ви родословна ли е,знаете ли от къде е?-на нея също трябва да се направят изследванита.

#737 Потребителят е офлайн   krumski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 02:16 PM

пропуснах да кажа за иследванията ,да правилисме иследвания още април месец ,здрависме като 100 годишна костенурка wd_043.gif
User's Signature

SASA

#738 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 02:21 PM

Сега прочетох поста ви-моят съвет е да си вземете оригиналното родословие(това е много хубаво,че го има).Така с оценките от изложбите и задължително изследванията,за които писах,ще можете да имате родословни поколения.Ако имате нужда от някаква помощ или съдействие за да си получите оригиналното родословие пишете ми!но наистина е много важно да си го вземете!
Какви изследвания сте му правили?

#739 Потребителят е офлайн   krumski Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2009 - 02:21 PM

ми дамта ни на мен лично много неми допада но, засега несме открили друга партньорка .пук на момчето вече отдавна му е време,за съжаление тя няма родословие и според мен трудно биха я допуснали до изложба ,най-малкото симетрията на окраската и не е добра tb_108.gif
User's Signature

SASA

#740 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 02:30 PM

Не е задължително да го заплождате точно с тази женска-даже ви съветвам да не го правите.На Крум нищо няма да му стане ако изчака още малко докато намерите подходяща(при кучетата нагона не е свързан с това дали ще има поколение или не).Може би да не са й правени и изследвания за дисплазия,а тя да има в лека форма,това може да доведе до много страдание после(прочетете темите за дисплазия-нашите кучета са в доста рисковата група така да кажа)!

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни