Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 27 December 2015 - 08:33 AM
Зная, че има организации, които помагат точно на тези породи, затова напомням - идете в Богров и вижте.
Нас веднъж за едно хъски, което беше стояло три месеца в приюта преди да го осиновим, щяха да ни изядат с парцалите. Затова - моля, заповядайте, хъскита за спасяване има достатъчно, ние няма да участваме в това.
Питбулите пък не могат да се справят със студа. Нито един не успява да доживее до пролетта - и миналата, и по-миналата година беше така.
И два-три ротвайлера има, и много немски овчарки, САО, и "каракачанки".
Ние взимаме безпородни, защото те пък нямат абсолютно никакъв друг шанс, дори циганите /които идват да си вземат куче от приюта/ не ги искат.
Весели празници желая на всички, да сте живи и здрави!
Публикувано: 03 January 2016 - 05:57 PM
Иначе в Сеславци по празниците е, както винаги, още по-тъжно. Има дежурни гледачи, които слагат от тяхната си храна и вода, но когато ги няма шефовете, можете да се сетите...
Ние пак си ходихме там да храним по три пъти в седмицата, няма как, два пъти отидохме и до Богров. Че там имаше едни полубебета и едни слабушковци, за които много ми беше притеснено, че няма да оцелеят в големите студове без силна храна. То не че като оцелеят кой знае какво толкова хубаво ги чака / само Соня не може да задоми всички нещастници/, но все пак не мога да остана безразлична.
Благодарна съм на инж.Киров, че ни позволява да храним и през празнични и почивни дни, все пак осма година доброволстваме там и поразии не сме правили.
Дори точно преди Коледа извадихме и две нещастни души. Едната е двегодишна сеславска дребосъчка, която Maiski Brambar

Другото нещастниче, на което Коледа донесе късмет, е една слабушка, още няма име. Добре, че я взех, защото със сигурност нямаше да преживее студовете. В нейната клетка имаше само още две кучета, но тя отказа да се храни, явно се притесняваше от тях. В Богров е била само десетина дни. През седмицата ще се опитам да разбера откъде са я взели. Вкъщи се храни нормално, надявам се скоро да мога да ви покажа по-хубави снимки и на нея:

Дано Соня ги задоми по-бързо, че опашката от нуждаещи се е много дълга...
И снимки от храненията през празничните почивни дни - само от Сеславци, защото в Богров не ни разрешават да правим снимки, освен когато са за осиновяване:

Публикувано: 04 January 2016 - 03:18 PM
В края на лятото ми се обадиха от новия кастр. център на Екото във Връбница, че са прибрали по сигнал младо /6-7 мес./ куче, блъснато от кола. Неподвижно от кръста надолу, в същото време много добро и гальовно. Докато е било под упойка за кастрацията го бяха и "изкъпали" със сух шампоан:

После го докараха в Сеславци. Милото, не можеше да стигне до водата и храната даже, беше напълно неподвижен.

Рентгенът показа, че гръбначния мозък не е прекъснат, но счупен прешлен се е забил там и затова момчето е неподвижно. Трябваше да се направи операция и кученцето да се настани в хотел, където да му се обръща достатъчно внимание и да се полагат необходимите следоперативни грижи.
Ето го Винер как слушка и колко е търпелив по време на прегледа в клиниката:

Операцията, за щастие, беше успешна. Докторът отстрани парчето кост, което беше забито в гръбначния мозък, и Винер започна бързо да се подобрява, след една седмица вече вървеше и подскачаше - малко непохватно, но това беше огромно постижение за него:

За 2-3 месеца Винер се възстанови напълно. Милата душица даже и продължи да расте в това време. Живее втори живот, така си е. и дойде времето да се разделим, защото Соня

Беше ни тъжно, че няма да видим повече това жизнерадостно момченце, но няма как, той трябваше да има нов дом, за да можем да се погрижим и за други негови приятелчета.

Много се зарадвахме на тези снимки - видяхме, че момчето ни е спокойно и на мекичко. Но сега сме още по-щастливи, защото имаме новогодишен поздрав от Винер. Другото куче на снимката е пак бивш софийски нещастник - Рижко:

Та така, това невинно същество Винер още от малко изпита човешкото пренебрежение и болката. Той имаше късмет, огромен късмет. Животът е пред него, пожелавам му много радостни и щастливи дни.
Соня

Публикувано: 05 January 2016 - 12:03 AM

Толкова жалки изглеждаха в клетката, отвратително беше просто. Много, много ти благодаря за спасяването на двете сладурчета. Ти беше публикувала техни снимки малко след това, доколкото си спомням живеят във вилна зона до Варна. И сега нали и там ги наваля хубаво снега, сигурно е голяма радост и игри.
ATANASOVA,

Публикувано: 05 January 2016 - 03:50 PM
А как са се загладили милите, като рибки са! Това значи че здраво хапват и много тичат и играят. Да са живи и здрави и те, и собствениците!
Ще ме разберете, че на фона на тъжните очи, които виждам в Сеславци, снимките на тези две щастливи варненчета ми подействаха като балсам на душата. Освен това аз няколко пъти се опитвах да задомя животинки в България, все неуспешно.
Затова още веднъж

Публикувано: 19 January 2016 - 08:39 AM
Соня

Публикувано: 24 January 2016 - 02:40 PM

Точно сега е отвратително - изпражнения, урина и сняг са се стегнали в здрава ледена постелка, и няма разбиване - опитахме. Имаме уверението на персонала, че малко като се позатопли, т.е. след няколко дни, ще изринат всичко това.
Кучетата зъзнат в клетките и се показват само когато има нещо интересно.

Публикувано: 24 January 2016 - 07:40 PM
РАЗПРОСТРАНИ ДО ВСИЧКИ! ТОЗИ ЗВЯР ОТ ХОЛАНДИЯ Е В БЪЛГАРИЯ! ДЕБНЕ СЛЕДВАЩАТА СИ ЖЕРТВА! АКО ГО ВИДИШ
24.01.2016 Общество 310

Съобщението обиколи всички групи за защита и помощ на животните във Фейсбук.Сигналът е подаден от германски неправителствени организации към българските доброволци. Те поддържат контакти най-вече с Германия, където се изпращат голяма част от бездомните български кучета и котки за осиновяване, пише „Марица“. В холандската преса може да се открие, че през 2013 година Франц Камп е арестуван, защото е убил и изхвърлил куче през мост във близка река. Свидетели на случилото се уведомяват холандската полиция и той е арестуван. Оттогава снимката му е разпространена изцелия Европейски съюз от международните организации.
При влизането в дома му полицията открива още няколко кучета, като едно от тях е било от България. Това, което установяват при разследването е, че холандският мъчител е правил секс с животните. Убитото кученце е било изпратено за осиновяване от Гърция. То било изнасилвано многократно и измъчвано,а после полуживо изхвърлено в реката където умира.
Франц Кампе бил осъден за убийството на най-малко две кучета, но вероятно присъдата му е изтекла и е освободен. От немска организация са се свързали с наши природозащитници и са уведомили, че мъчителят идва в България, придружаван от жена. Сигналът е подаден вчера вечерта и най-вероятно Кампе вече е в България.
Според български природозащитници той ще се насочи към препълнените приюти у нас, за да си набави нови жертви. Те умоляват никой да не се доверява на този мъж, защото той измъчва, бие и изнасилва животните.
Публикувано: 25 January 2016 - 11:43 PM
Не знам...не знам къде отиват тези пари за които говори тази дама, не знам защо "директора" на еко равновесие не спре да краде и да дава по някой лев за животните,не знам защо го правите, не знам и аз защо го правя....заради животните, не знам защо на тези хора отговорни за съдбата на тези животни не им пука....не знам...Всички знаем какво е положението в приютите, събират се доброволци да помагат на животните, а всичко явно може и да го няма и парите просто да отиват закъдето са предназначени...някой хубав ден може би,но ние едва ли ще сме живи да го видим...
Публикувано: 26 January 2016 - 06:26 PM
Gensa, в 25 January 2016 - 11:43 PM, написа:
Не знам...не знам къде отиват тези пари за които говори тази дама, не знам защо "директора" на еко равновесие не спре да краде и да дава по някой лев за животните,не знам защо го правите, не знам и аз защо го правя....заради животните, не знам защо на тези хора отговорни за съдбата на тези животни не им пука....не знам...Всички знаем какво е положението в приютите, събират се доброволци да помагат на животните, а всичко явно може и да го няма и парите просто да отиват закъдето са предназначени...някой хубав ден може би,но ние едва ли ще сме живи да го видим...
Здравейте, гледах репортажът и ми направи впечатление някои неща. Разгледах на стоп кадър кучетата. Възможно е някой да си ги търси. Имаше и няколко скоро раждали майки в нета - прибрани - търсеха се кутретата. В този смисъл направих снимки на кадрите за да се споделят и видят от всички. Има кучка приличаща на доберман или гонче в окаяно състояние.- вижда ми се с по дълги крака и по остра муцуна от гонче. Може и да греша защото не са добри кадрите. Раждала с нерязани уши и опашка - изглежда млада - има Каишка . Има едно овчаркоподобно бяло сивкаво с прави уши куче / май е кучка/ в добро здраве, изглежда добре хранено и гледано. Явно е от скоро в приюта. Според състоянието му е напълно възможно някой да си го е гледал и да си го търси, много общит
елно с хора търси ласки.. Има нещо като мъртва немска овчарка .... без коментар...... Няколко не породисти, но сравнително добре изглеждащи -черно с прави уши и черно бяло кучета. Във Външните клетки. Както и бебета. Слагам снимки с надеждата , че може някой да си ги търси или пък да поиска да ги осинови. Дано...на този студ няма да издържат дълго. Вижте снимките на кучетата. Моля споделяйте!
Публикувано: 26 January 2016 - 06:59 PM
На всички въпроси, които се задават, мога да отговоря положително само на един, всъщност на два. Първият е дали ще доживеем... Аз със сигурност няма да доживея, не си правя никакви илюзии. За съжаление. Защото не ми е било мечта почти всичкото ми време /3-4 пъти седмично, по 6-7 часа/ да прекарвам в такъв отвратителен квартал, в такава ла....на и миризлива среда, в студ и пек. Да си купя специално за това кола, която да ми върши работа за в случая /чували с храна, клетки/, 15 дни в месеца да минавам минимум по 100км /колата ми върви с дизел, не с вода/.
И знам защо го правя - заради невинните душици там. За да са добре нахранени и да имат реални шансове за реален, истински дом /не колибка в задния двор/. Да е жива и здрава Соня Митрева, тя осигурява храната и задомяването.
По този начин миналата година сме задомили 200 големи кучета и 40 бебета, по-миналата година пак, по-по миналата пак... Ето затова ходя там, в тази гадория. Има защо, нали?
Относно кучета в приюта, които може би са били домашни - много хора ги мързи да отидат до Сеславци, за да потърсят изгубеното си куче. Що за стопани са това? Които ще си познаят кучето по моите снимки? Горкото куче.
Та ето защо ходя там, редовно, и всеки път виждам това, което вие видяхте във филма. Неприятно е, не се свиква, но си заслужава - заради щастливите очички, които после ни се усмихват от снимките.
Пак ми се събраха доста нови щастливи снимки, до края на седмицата ще ги пусна.
Gensa

Публикувано: 26 January 2016 - 09:17 PM
Публикувано: 28 January 2016 - 10:10 PM
Gensa, в 26 January 2016 - 09:17 PM, написа:
Ами тя групата може и да е активна, но не в Сеславци

И аз нямам ФБ, затова и от малко хора се знае какво правим.
Ето малко снимки от вчера:

Много хубаата новина е, че Соня

Утре пак ще съм там - ще храним, ще се снимаме, ще се поразходим малко, трябва и да направя по десетина хубави снимки на поне 5-6 душици, за да ги изпрати Соня по нейните си организации за по-бързо задомяване. И ще взема две кучици, на които сме намерили приемни стопани. На всичкото отгоре баничарката ми се посчупи малко по ледовете и е на сервиз, та ще съм с малка кола, та не знам как ще се оправим, но трябва да се оправим, няма как.
И след като закараме кучетата в приемните домове, трябва да занесем и храна в друг приемен дом, и всичко това е в различни квартали, пък е и петък... Така че ще си отиде пак почти цял ден, всеки път е така, все има по нещо допълнително /ходим и в Богров, и по доктори, хотели и къде ли не/. Не се оплаквам, само искам да знаете защо нямам фейсбук и защо не пиша тук всеки ден /времето не достига/, въпреки че има какво, и то много. Ето сега обещавам в неделя много щастливи кучешки снимчици

Публикувано: 31 January 2016 - 09:37 PM
В петък на две сеславчета им се усмихна щастието - настанихме ги в приемни домове. Двете куклички все едно, че разцъфнаха, разликата е огромна между кучето в Сеславци и същото куче в дом...
Едното късметлийче е Съни, от най-мръсните клетки - доста /2-3 месеца/ се измъчи това животинче, ето я:

Съни вече има стопани, които я очакват, сега временно е в приемен дом с две малки момченца и една котка. Отзивите са, че е прекрасна, социална, любвеобилна и кротичка. Соня

Другото късметлийче е Сали. Дребна муцунка, която се беше свила на скарата и не искаше да вижда никой и нищо. Тя отскоро е в Сеславци, няма и месец. Престраших се, пипнах я - не хапе. Напротив - предава се и се беше примирила със съдбата си:

Публикувано: 06 February 2016 - 01:47 PM
Nort2005-2, в 24 December 2015 - 03:23 PM, написа:
За малки бебета в приюта няма подходящи условия. След многото разговори, които имахме с ръководството на Екоравновесие - сегашното и предишното, преди два месеца ни беше обещано, че в Сеславци ще се направи сериозен ремонт, за да могат бебенцата и майките им да се чувстват по-комфортно. Очаквам още през м.януари да започнат строителните работи. А дано!
Както всички знаем, приютът е само временно решение за тези нещастни същества. Затова призовавам тези, които имат възможности, да извеждат кученцата от приюта и да търсят подходящи осиновители. А който няма възможност за това, то да помага на тези, които го правят. Това е истината. Защото колкото и прекрасни да са условията в един приют, кучетата искат да си имат дом.
Преустройството още не е започнало, защото трябвало първо Стол. общ. съвет да гласува новия бюджет. Не се интересувам от бюрократичните процедури, но би трябвало в началото на февруари да са го гласували? Обаче все пак нещо е започнало да се прави - преди седмица в Сеславци заварих Директора на Екото с една голяма група проектанти, които ходеха и оглеждаха навсякъде къде-какво. Дано все пак да се консултират и с хора, които отглеждат по повече кучета и имат практически опит по темата. Иначе на книга е лесно, но в книгите не всичко може да се опише.
Ето снимки от вчерашното хранене:
Публикувано: 07 February 2016 - 03:37 PM

Без нея сладката дребосъчка щеше бързо-бързо да се окаже на синджир в някой заден двор из околните села. Но сега, благодарение на Maiski brambar

Следват три снимки от изпращането на Лена:

То това кученце беше толкова мило и добро, че жената, при която беше на хотел, и тя искаше да я осинови. И плака, когато я взехме. Но при положение, че Лена вече имаше осигурен дом в бяла държава, нямаше как да се съгласим на този вариант.
Късметлия е Лена, защото навреме беше измъкната на безопасно място, иначе можеше и да не дочака мечтания дом, имали сме такива случаи.