Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 01 May 2010 - 05:56 PM
Уви, хората, които могат да отделят време за хранене на кучовците (а ако не ги нахранят доброволците, дори да се купува храна, тя няма да стигне до тях) са твърде малко и вече изнемогват.
Публикувано: 01 May 2010 - 10:31 PM
Териерчето трябва да го е взела докторката, която помага при кастрациите, не щатната там. Предупредих я, че може да се появят стопаните и ще трябва да го върне, ако стане.
Фактът, че кучето излиза оттам некастрирано и без да се изчака евентуалната поява на стопаните въобще не ми се коментира.
Ако някой има повече време, ще е супер да се пуснат обяви по сайтовете, че е намерено такова куче. Аз ще имам грижата да ги свържа с тази докторка, стига някой да го търси въобще.
Нямам снимки този път, просто мъката там понякога ми убива желанието да извадя апарата. Снимаме, пишем, пускаме снимки и пак нищо не се променя. На следващия път просто труповете са нови. А ужасения им поглед, неразбиращ защо и какво по дяволите им се случва...

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 01 May 2010 - 11:26 PM
И пак да кажа - ако всеки си кастрира женските кучета около блока и службата, и собственото, разбира се, Сеславци нямаше да съществува. Нямаше да го има - ни Сеславци, ни Богров, ни нищо. А ние щяхме да си говорим само за мода, гаджета и др. приятни неща, в зависимост от възрастта

Но това явно не се разбира, дори от участници във форума. Например Шреки - темата за "Кучешкия рай" - кучките там продължават да раждат. Едната, бялата, е с краста, заедно с поредното си поколение, и какво? Аз напомням, питам, предлагам помощ - нищо. След няколко месеца девойката пак ще изскочи и ще каже - помощ, сбърках, помагайте. И всичко отначало.
Относно това, че териерчето е дадено некастрирано - ами това е редовният им номер. Щом кучето е породисто, или прилича на такова, независимо дали е мъжко или женско, не го кастрират. Некастрирано имало по-голям шанс да бъде осиновено! И си вярват на това. То може и така да е наистина, но това говори за мисленето им въобще. Точно тези хора, които би трябвало да са убедени в ползата от повсеместната кастрация, явно смятат тази намеса за нещо осакатяващо, загрозяващо, и знам ли още какво.
Пример: Преди месец стопаните си захвърлиха в Сеславци немската овчарка - женска. Кучето стои в Сеславци и персонала чака евентуални осиновители. Не я кастрират, по горната причина. А коремът на кучето голям, реших, че е бременна. Казвам на Петков - хайде бе, докторе, кастрирайте я, ще вземе тук да роди, срамота. Обаче не, не искат да "повреждат" кучето.
Добре, че холандците я харесали от снимките, Лиса беше извадена от изолатора за подготовка - кастрация, ваксини и пр. И тук вече е изненадата - кучето не беше бременно, а с пиометра! И щеше да умре мъчително и не навреме, защото искаха да я "запазят" за поредния осиновител-идиот (защото повечето, които съм виждала там, са точно такива).
Ох, пак се разприказвах много. С една дума - кастрирайте, за да няма изолатори!
Публикувано: 02 May 2010 - 12:22 AM
Норт, не спирай да приказваш, защото от 100 прочели съвета ти и 10 да те послушат, ще е успех.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 May 2010 - 12:34 AM

Махатма Ганди
Публикувано: 02 May 2010 - 12:36 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 02 May 2010 - 08:34 AM

Публикувано: 02 May 2010 - 11:41 AM
стори ми се малко странен тип,ако някой има информ за него може да ми пише
Това е темата за Пловдив - пишете в нея.
мод
Публикувано: 02 May 2010 - 02:21 PM
DessyD, в 02 May 2010 - 12:41 AM, написа:

Аз съм онази с разсъжденията и ми се ще малко да контрирам менторските ви постинги, засягащи немската овчарка, на която търсим дом. Чела съм и продължавам да изчитам много голяма част от тези форуми, особено наболелите теми за Сеславци и проблемите на бездомниците. Напълно подкрепям мнението, че размножаването на непородисти животни трябва да се спре и че кастрацията е пътят към това. Вие обаче въобще не сте наясно със ситуацията около намереното от мен куче, нито с моята собствена ситуация и мотиви, за да правите такива генерални заключения за разбиранията ми, че и да ме разнасяте по други теми. Разбирам, че ви боли от масовото неразбиране на тези проблеми, но ще е добре, ако си подбирате по-адекватно примерите.
Съжалявам, че спамя темата за Сеславци, но не ми е приятно да ме одумват по този начин, когато на всичкото отгоре се опитвам да помогна на животно.
И още нещо, което ми прави впечатление и ми се ще да споделя: това че в много теми тук се обсъжда нуждата от кастрация на животните, не означава, че всеки човек е наясно с този проблем, особено при положение, че все още дори някои ветеринарни лекари препоръчват женската да родяла веднъж за здраве. Има много хора, които не са се замисляли над тези неща, кучето/котката им забременява и после се опитват да намерят дом на поколението. И изпълнени с добри намерения пишат тук и биват веднага фанатично нападани и оплювани. Да, направили са грешка допускайки да се появят нови животни на бял свят, но все пак не ги оставят до кофите, като много други. И в резултат на тези нападки хората решават, че тук е пълно с истерични и фанатични грубияни, повече не влизат във форума и така и не разбират защо пишещите тук реагират така. Никой не е длъжен преди да пусне тема да изчете всичко, написано във форума. А това, че нещо е вече обяснено 2000 пъти не е причина да не бъде обяснено търпеливо 2001 път, естествено ако целта е този отсреща да разбере, а не просто някой да си излее чувствата. Хората не знаят и не разбират проблема и единственият начин е да им се обяснява спокойно, с търпение и колкото е необходимо, агресията води единствено до ответна агресия. Разбирам напълно чувствата на хората, затънали до гуша в проблемите на бездомниците, но с крясъци няма да накараш някого да споделя възгледите ти. И това пак ще е за сметка на животните.
Публикувано: 03 May 2010 - 04:55 PM
Обяснете ни конкретно Вашите мотиви или Вашата ситуация, които налагат заеманата от Вас позиция - а именно да не кастрирате кучето...
Публикувано: 04 May 2010 - 02:03 PM
[/quote]
my_kaya Недей моля да спираш да снимаш дори когато мъката ти е голяма, понякога нещата се променят. Аз благодарение на Вас с Кикита и Nort2005(надявам се да не забравя някого), съвсем случайно разглеждайки темата видях снимката на Нора(майката НОК с бебетата, беше с червен колан,превързана)толкова започнах да я мисля и веднага започнах непрекъснати преговори със съпружеското тяло. Е сега незнам дали прилича на НОК,аз нямам компетентното мнение на кинолог, а и НОК не са ми от любимите, но нашата Нора е прекрасна

Публикувано: 05 May 2010 - 01:32 AM

Публикувано: 05 May 2010 - 10:19 AM
В деня, в който упорито търсихме къде се намира Богров, се запознахме с едно момиче от най-близкото село в района, което ме помоли да й пиша за всички такива важни събития, тип протести и митинги в защита на животните. Когато и с каквото може храни кучетата в селото и си се грижи за тях.
Мисълта ми беше, че по всяка вероятност в Богров и Сеславци все още има нужда от доброволци, можете ли да ми кажете към кого да насоча момичето ?
Публикувано: 05 May 2010 - 10:25 AM
EVE_, в 05 May 2010 - 01:37 AM, написа:

Можеш да използваш сметката на Animal Rescue Sofia http://arsofia.com/bg/dari
или общата форумна сметка http://forum.dog.bg/...showtopic=17422
Даренията се използват по предназначение, винаги може да получиш информация за какво са изхарчени твоите дарени пари.
П.С. Желателно е в основание да напишеш "За Сеславци", по-лесно ще е да използваш директно сметката на АРСофия, защото от общата сметка за Сеславци парите се прехвърлят при тях.
Публикувано: 05 May 2010 - 10:29 AM
Chupacabra, в 05 May 2010 - 10:24 AM, написа:
В деня, в който упорито търсихме къде се намира Богров, се запознахме с едно момиче от най-близкото село в района, което ме помоли да й пиша за всички такива важни събития, тип протести и митинги в защита на животните. Когато и с каквото може храни кучетата в селото и си се грижи за тях.
Мисълта ми беше, че по всяка вероятност в Богров и Сеславци все още има нужда от доброволци, можете ли да ми кажете към кого да насоча момичето ?
нека пише на мйла дето е на сайт
и да каже - че ти си я насочила да знам - кой е
EVE - ако парите не отивака по предназанчение - тази тема отдаван да е умряла,
вече почти две години тя съществува.
3 пъти седмично доброволци ходят там да хранят животните.
Ако изчетеш цялата тема - ще видиш какво правим.
Основание за превода - е достатъчно да пишеш - за сеславци
Може и да ползваш направо банковата сметка на АРСофия
Публикувано: 05 May 2010 - 09:32 PM

Публикувано: 05 May 2010 - 10:42 PM
AKSI9, в 04 May 2010 - 03:30 PM, написа:
Защо не сигнализираме някъде за тези безчинства. Там трябва да работят хора, които обичат кучета!!1
Моля ви, прочетете темата и по-назад. Неведнъж е писано, че кучета умират. Не е новина за жалост. Както и това, че малките кученца нямат шанс в тези условия. Не е необходимо да ги убива някой, достатъчни са болестите.
Днес в Сеславци беше обичайна картина. Сега екипите са почивка, така че няма много нови кучета - само един НОК по сигнал, че ухапал (стопнина си май). Не можах да го снимам хубаво, понеже си криеше главата от апарата. Кучетата хапнаха 80 кг гранули от даренията и 40 кг от сеславската.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...