Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2541 Потребителят е офлайн   cvety99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 May 2010 - 05:49 PM

Ами незнаех, че има само 3ма. Понеже много хора пишат тук и се създава такова впечетление, извинявам се.

#2542 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 May 2010 - 05:56 PM

Много хора са съпричастни към съдбата на сеславските душици и изпращат морална, финансова и материална подкрепа. За това не е нужно да са софиянци или дори -българи.
Уви, хората, които могат да отделят време за хранене на кучовците (а ако не ги нахранят доброволците, дори да се купува храна, тя няма да стигне до тях) са твърде малко и вече изнемогват.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2543 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 May 2010 - 10:31 PM

В петък в Сеславци беше обичайната мъка - нови уплашени души, нови бебета, нови трупове. Поне хапнаха кучовци - 120 кг храна от даренията и 40 кг сеславска.
Териерчето трябва да го е взела докторката, която помага при кастрациите, не щатната там. Предупредих я, че може да се появят стопаните и ще трябва да го върне, ако стане.
Фактът, че кучето излиза оттам некастрирано и без да се изчака евентуалната поява на стопаните въобще не ми се коментира.
Ако някой има повече време, ще е супер да се пуснат обяви по сайтовете, че е намерено такова куче. Аз ще имам грижата да ги свържа с тази докторка, стига някой да го търси въобще.
Нямам снимки този път, просто мъката там понякога ми убива желанието да извадя апарата. Снимаме, пишем, пускаме снимки и пак нищо не се променя. На следващия път просто труповете са нови. А ужасения им поглед, неразбиращ защо и какво по дяволите им се случва...
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#2544 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2010 - 11:26 PM

В тази наша скапана държава и куче да не си... Хайде хората имат някакъв избор, в краен случай могат да си вземат чанта багаж - и да изчезнат. Но тези малки нещастници, дето никой не ги пита за нищо...
И пак да кажа - ако всеки си кастрира женските кучета около блока и службата, и собственото, разбира се, Сеславци нямаше да съществува. Нямаше да го има - ни Сеславци, ни Богров, ни нищо. А ние щяхме да си говорим само за мода, гаджета и др. приятни неща, в зависимост от възрастта :smile: .
Но това явно не се разбира, дори от участници във форума. Например Шреки - темата за "Кучешкия рай" - кучките там продължават да раждат. Едната, бялата, е с краста, заедно с поредното си поколение, и какво? Аз напомням, питам, предлагам помощ - нищо. След няколко месеца девойката пак ще изскочи и ще каже - помощ, сбърках, помагайте. И всичко отначало.
Относно това, че териерчето е дадено некастрирано - ами това е редовният им номер. Щом кучето е породисто, или прилича на такова, независимо дали е мъжко или женско, не го кастрират. Некастрирано имало по-голям шанс да бъде осиновено! И си вярват на това. То може и така да е наистина, но това говори за мисленето им въобще. Точно тези хора, които би трябвало да са убедени в ползата от повсеместната кастрация, явно смятат тази намеса за нещо осакатяващо, загрозяващо, и знам ли още какво.
Пример: Преди месец стопаните си захвърлиха в Сеславци немската овчарка - женска. Кучето стои в Сеславци и персонала чака евентуални осиновители. Не я кастрират, по горната причина. А коремът на кучето голям, реших, че е бременна. Казвам на Петков - хайде бе, докторе, кастрирайте я, ще вземе тук да роди, срамота. Обаче не, не искат да "повреждат" кучето.
Добре, че холандците я харесали от снимките, Лиса беше извадена от изолатора за подготовка - кастрация, ваксини и пр. И тук вече е изненадата - кучето не беше бременно, а с пиометра! И щеше да умре мъчително и не навреме, защото искаха да я "запазят" за поредния осиновител-идиот (защото повечето, които съм виждала там, са точно такива).
Ох, пак се разприказвах много. С една дума - кастрирайте, за да няма изолатори!

#2545 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 02 May 2010 - 12:22 AM

Мъка, мъка са тия служители в изолатора. Често се питам дали си използват онова сивото в главите, чувства е ясно, че нямат.
Норт, не спирай да приказваш, защото от 100 прочели съвета ти и 10 да те послушат, ще е успех.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2546 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 May 2010 - 12:34 AM

... а когато отидох да изкарам Лиса ме попитаха "Ама вие защо не искахте да я кастрираме?". Там че мозък не се ползва е повече от ясно, лошото е че не го ползват и тия, които са ги назначили!
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#2547 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 May 2010 - 12:36 AM

nort2005, това е някаква повсеместна нагласа и пълна заблуда. Прочети в подфорума на НОК. Намерило момичето някакво куче през декември и иска някой да го осинови, но досега не си е мръднала пръста да го кастрира. Модератора denicc й повтаря през пост, ама кастрирайте го първо, онази обаче си прави разсъждения на тема "Абе, искам да намеря съвестен стопанин". Пригласят й още няколко човека и все с някакви безумни доводи, че със "съвестни стопани" нямало нужда от кастрация. Е, остава открит въпросът "Кой е съвестен стопанин и има ли той почва у нас?!" Очевидно, че като търсиш сред непознати, няма начин да си сигурен в разбиранията на отсрещния. Мислех, че това е очевАдно и човек трябва да се застрахова, но .... явно бъркам някъде. Мислех си, че като човек търси някаква подкрепа или помощ от този форум би трябвало да поразгледа темите или .... не знам..... в края на темата за това НОК аз и модераторът получихме предложение за кастрация .... какво да ти кажа ...сигурно очакванията ми спрямо хората са твърде големи.... :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#2548 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 02 May 2010 - 08:34 AM

Ние пък имаме поредния глупав случай с кастрирано в Сеславци куче. Беше кастрирана (или както се оказа после -отворена, некастрирана и зашита) там като бебе. Осиновиха я в Холандия, минаха повече от 6 месеца от тогава и сега -изненада! Кучката е разгонена. Ехографът показал, че си има всички нужни органи -нищо, освен разреза (и разбира се, отрязаното наполовина ухо), не е направено :eg_033:
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2549 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 02 May 2010 - 11:41 AM

тогава някой от Пловдив да ми прати лично съобщение кога е възможно да отидем до този изолатор на 4 ти км ,аз се свързах с един човек не знам дали някой е чувал за него Димитър Георгиев та той ми обясни ,че гледал близо до ПЛ изоставени кучета ,в клетки ,
стори ми се малко странен тип,ако някой има информ за него може да ми пише

Това е темата за Пловдив - пишете в нея.
мод

#2550 Потребителят е офлайн   mostly_harmless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2010 - 02:21 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 02 May 2010 - 12:41 AM, написа:

nort2005, това е някаква повсеместна нагласа и пълна заблуда. Прочети в подфорума на НОК. Намерило момичето някакво куче през декември и иска някой да го осинови, но досега не си е мръднала пръста да го кастрира. Модератора denicc й повтаря през пост, ама кастрирайте го първо, онази обаче си прави разсъждения на тема "Абе, искам да намеря съвестен стопанин". Пригласят й още няколко човека и все с някакви безумни доводи, че със "съвестни стопани" нямало нужда от кастрация. Е, остава открит въпросът "Кой е съвестен стопанин и има ли той почва у нас?!" Очевидно, че като търсиш сред непознати, няма начин да си сигурен в разбиранията на отсрещния. Мислех, че това е очевАдно и човек трябва да се застрахова, но .... явно бъркам някъде. Мислех си, че като човек търси някаква подкрепа или помощ от този форум би трябвало да поразгледа темите или .... не знам..... в края на темата за това НОК аз и модераторът получихме предложение за кастрация .... какво да ти кажа ...сигурно очакванията ми спрямо хората са твърде големи.... :tb_195:

Аз съм онази с разсъжденията и ми се ще малко да контрирам менторските ви постинги, засягащи немската овчарка, на която търсим дом. Чела съм и продължавам да изчитам много голяма част от тези форуми, особено наболелите теми за Сеславци и проблемите на бездомниците. Напълно подкрепям мнението, че размножаването на непородисти животни трябва да се спре и че кастрацията е пътят към това. Вие обаче въобще не сте наясно със ситуацията около намереното от мен куче, нито с моята собствена ситуация и мотиви, за да правите такива генерални заключения за разбиранията ми, че и да ме разнасяте по други теми. Разбирам, че ви боли от масовото неразбиране на тези проблеми, но ще е добре, ако си подбирате по-адекватно примерите.

Съжалявам, че спамя темата за Сеславци, но не ми е приятно да ме одумват по този начин, когато на всичкото отгоре се опитвам да помогна на животно.

И още нещо, което ми прави впечатление и ми се ще да споделя: това че в много теми тук се обсъжда нуждата от кастрация на животните, не означава, че всеки човек е наясно с този проблем, особено при положение, че все още дори някои ветеринарни лекари препоръчват женската да родяла веднъж за здраве. Има много хора, които не са се замисляли над тези неща, кучето/котката им забременява и после се опитват да намерят дом на поколението. И изпълнени с добри намерения пишат тук и биват веднага фанатично нападани и оплювани. Да, направили са грешка допускайки да се появят нови животни на бял свят, но все пак не ги оставят до кофите, като много други. И в резултат на тези нападки хората решават, че тук е пълно с истерични и фанатични грубияни, повече не влизат във форума и така и не разбират защо пишещите тук реагират така. Никой не е длъжен преди да пусне тема да изчете всичко, написано във форума. А това, че нещо е вече обяснено 2000 пъти не е причина да не бъде обяснено търпеливо 2001 път, естествено ако целта е този отсреща да разбере, а не просто някой да си излее чувствата. Хората не знаят и не разбират проблема и единственият начин е да им се обяснява спокойно, с търпение и колкото е необходимо, агресията води единствено до ответна агресия. Разбирам напълно чувствата на хората, затънали до гуша в проблемите на бездомниците, но с крясъци няма да накараш някого да споделя възгледите ти. И това пак ще е за сметка на животните.

#2551 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 04:55 PM

mostly_harmless, има много причини хората, които ежедневно се сблъскват с мъката на бездомните животни, на бившите домашни, на тези, които са единствено родени от домашна майка и после изхвърлени навън, да реагират по този начин - с неразбиране и раздразнение от поведението и отношението на хората, които допринасят ситуацията да се влошава...

Обяснете ни конкретно Вашите мотиви или Вашата ситуация, които налагат заеманата от Вас позиция - а именно да не кастрирате кучето...
User's Signature

Качена снимка

#2552 Потребителят е офлайн   gergana faldgiiska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 02:03 PM

Нямам снимки този път, просто мъката там понякога ми убива желанието да извадя апарата. Снимаме, пишем, пускаме снимки и пак нищо не се променя. На следващия път просто труповете са нови. А ужасения им поглед, неразбиращ защо и какво по дяволите им се случва...
[/quote]

my_kaya Недей моля да спираш да снимаш дори когато мъката ти е голяма, понякога нещата се променят. Аз благодарение на Вас с Кикита и Nort2005(надявам се да не забравя някого), съвсем случайно разглеждайки темата видях снимката на Нора(майката НОК с бебетата, беше с червен колан,превързана)толкова започнах да я мисля и веднага започнах непрекъснати преговори със съпружеското тяло. Е сега незнам дали прилича на НОК,аз нямам компетентното мнение на кинолог, а и НОК не са ми от любимите, но нашата Нора е прекрасна :wub: Няма да пускам снимки тук, ще ги пусна в другия, хубавия раздел на форума, който е толкова по-къс за съжаление.
:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2553 Потребителят е офлайн   AKSI9 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 03:25 PM

Как така нови трупове? Защо ги убиват,освен че е ужасно е и незаконно!!!!!
Защо не сигнализираме някъде за тези безчинства. Там трябва да работят хора, които обичат кучета!!1

#2554 Потребителят е офлайн   AKSI9 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 03:29 PM

Има ли определена причена, поради която не е сигнализирано или да го направиме ?

#2555 Потребителят е офлайн   EVE_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 01:32 AM

Здравейте! Вече и аз ще се старая всеки месец да даря колкото мога за приюта в Сеславци. В банката ме питаха за основанието за плащане. Трябва ли да посоча задължително име на определено куче? Четох, че има доброволци, които отиват до приюта. Благодаря им от сърце! Исках да ги питам дали е по-добре да открият сметка на тяхно име и на тях да превеждаме пари. Имате ли информация дали даренията се използват по предназначение? Жал ми е за тези кучета! Но се радвам, че има такива хора, които имат възможност, и желание да посещават четириногите ни приятели. Дано да доживеем деня, в който приютите ще са по-гостоприемни и дружелюбни към кучетата! Пишете как можем да бъдем по-полезни на доброволците! :re_037:

#2556 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 10:19 AM

Здравейте, хора!
В деня, в който упорито търсихме къде се намира Богров, се запознахме с едно момиче от най-близкото село в района, което ме помоли да й пиша за всички такива важни събития, тип протести и митинги в защита на животните. Когато и с каквото може храни кучетата в селото и си се грижи за тях.
Мисълта ми беше, че по всяка вероятност в Богров и Сеславци все още има нужда от доброволци, можете ли да ми кажете към кого да насоча момичето ?

#2557 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 10:25 AM

Показване на мнениетоEVE_, в 05 May 2010 - 01:37 AM, написа:

Здравейте! Вече и аз ще се старая всеки месец да даря колкото мога за приюта в Сеславци. В банката ме питаха за основанието за плащане. Трябва ли да посоча задължително име на определено куче? Четох, че има доброволци, които отиват до приюта. Благодаря им от сърце! Исках да ги питам дали е по-добре да открият сметка на тяхно име и на тях да превеждаме пари. Имате ли информация дали даренията се използват по предназначение? Жал ми е за тези кучета! Но се радвам, че има такива хора, които имат възможност, и желание да посещават четириногите ни приятели. Дано да доживеем деня, в който приютите ще са по-гостоприемни и дружелюбни към кучетата! Пишете как можем да бъдем по-полезни на доброволците! :re_037:

Можеш да използваш сметката на Animal Rescue Sofia http://arsofia.com/bg/dari
или общата форумна сметка http://forum.dog.bg/...showtopic=17422

Даренията се използват по предназначение, винаги може да получиш информация за какво са изхарчени твоите дарени пари.

П.С. Желателно е в основание да напишеш "За Сеславци", по-лесно ще е да използваш директно сметката на АРСофия, защото от общата сметка за Сеславци парите се прехвърлят при тях.
User's Signature

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 10:29 AM

Показване на мнениетоChupacabra, в 05 May 2010 - 10:24 AM, написа:

Здравейте, хора!
В деня, в който упорито търсихме къде се намира Богров, се запознахме с едно момиче от най-близкото село в района, което ме помоли да й пиша за всички такива важни събития, тип протести и митинги в защита на животните. Когато и с каквото може храни кучетата в селото и си се грижи за тях.
Мисълта ми беше, че по всяка вероятност в Богров и Сеславци все още има нужда от доброволци, можете ли да ми кажете към кого да насоча момичето ?

нека пише на мйла дето е на сайт
и да каже - че ти си я насочила да знам - кой е

EVE - ако парите не отивака по предназанчение - тази тема отдаван да е умряла,
вече почти две години тя съществува.
3 пъти седмично доброволци ходят там да хранят животните.
Ако изчетеш цялата тема - ще видиш какво правим.
Основание за превода - е достатъчно да пишеш - за сеславци
Може и да ползваш направо банковата сметка на АРСофия

#2559 Потребителят е офлайн   EVE_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 09:32 PM

:if_147: Момичета, много се радвам даже, че вие се разпореждате със средствата! Страхотни сте! Точно това исках- да се занимават съвестни хора. Докато четях темата така ми се прииска всичко да е във ваши ръце. А то било така! Страхотни сте! Ще се отбивам в банката всеки месец живот и здраве. Благодаря на Господ, че ви има! Нека Господ ви дава здраве и щастие! :ie_146:

#2560 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 10:42 PM

Показване на мнениетоAKSI9, в 04 May 2010 - 03:30 PM, написа:

Как така нови трупове? Защо ги убиват,освен че е ужасно е и незаконно!!!!!
Защо не сигнализираме някъде за тези безчинства. Там трябва да работят хора, които обичат кучета!!1

Моля ви, прочетете темата и по-назад. Неведнъж е писано, че кучета умират. Не е новина за жалост. Както и това, че малките кученца нямат шанс в тези условия. Не е необходимо да ги убива някой, достатъчни са болестите.
Днес в Сеславци беше обичайна картина. Сега екипите са почивка, така че няма много нови кучета - само един НОК по сигнал, че ухапал (стопнина си май). Не можах да го снимам хубаво, понеже си криеше главата от апарата. Кучетата хапнаха 80 кг гранули от даренията и 40 кг от сеславската.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни