Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3721 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 October 2011 - 03:53 PM

Аз имам въпрос към тези, които са с актуална информация за кучетата в приютите.Пролетта ми се мерна инфо, че в Сеславци има към 4 ротвайлера.Сега търся такава порода от името на познат, за осиновяване.Всъщност търся връзка с телефони, където да се обади и после да иде на место.Кучето ще е на двор-само толкова знам.Въпросът ми се отнася за всички приюти, където куче от такава порода се дава за осиновяване.Благодаря предварително на всеки, който ме насочи.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#3722 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 October 2011 - 05:05 PM

Вчера със Соня бяхме в Сеславци. Имахме да вършим много неща по кучетата и персоналлът доста ни помогна при ваксинациите и обезпаразитяването, за което сме благодарни. И то в най-големия дъжд, всички се измокрихме до кости. И точно когато свършихме, дъждът спря - точно като по "оня" закон :ab_041: .
След това дохранихме, пак отидоха 80кг. Платих хотела на Аполон до 12.Х. - 190лв., по 7лв./дн. mimotova :rc_036: , ето го твоя подопечен - излекуван от демодекозата и щастлив:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Беше ми предадено и дарение от швейцарските ни приятели Tierhilfesofia-bg.ch :rc_036: - 160.лв., плюс 50лв. от Тери :rc_036: /тя не пише тук, а само във ФБ/.
Благодаря на всичките ни дарители :rc_036: :rc_036: :rc_036: , заедно спасяваме повече животинки.

Ето и снимки от вчера:

- първо едно дребосъче, от циганска махала, без едно оче, явно вследствие травма, и то директна. Иска да се гушка, пищи и върти опашка. Но циганите искат да им се върнат кучетата, сигурно подозират, че в противен случай ще бъдат убити. Та не ни го дадоха де, връщат го на улицата, жалко за кученцето:

- останалите:

Ето и един сеславски голямчо, който е в приемен дом:

Прикачена снимка

#3723 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2011 - 12:46 PM

Какво става с Бекс?

#3724 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2011 - 03:40 PM

Бекс е добре, не се притеснявай, на по-хубаво място е.
Вчера бяхме в Сеславци. Храна имаше почти навсякъде и се наложи да досипем само 30кг.
Снимки ще пусна утре, вкл. и на Бекс.

#3725 Потребителят е офлайн   aneliqar Икона

Публикувано: 14 October 2011 - 10:49 PM

My link
Извинете да питам с това куче какво става. Ако знаете да ми кажете. За жалост не мога да го взема, колкото и да ми се иска, едвам смогвам с тези които имам. Но ми е много присърце това куче. Поне да знам, че е добре. Благодаря

#3726 Потребителят е офлайн   aneliqar Икона

Публикувано: 14 October 2011 - 10:52 PM

Опа сега разбирам, че съм копирала линка на цялата страница. Ще обясна кое е, че май няма да се справя. От станица 182 межди двете табелки, черно и кафяво куче, ухапало стопанина си.

#3727 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2011 - 10:06 PM

Показване на мнениетоaneliqar, в 14 October 2011 - 09:49 PM, написа:

Извинете да питам с това куче какво става.

Там беше и на 12.Х. Но какво ще стане с него и кога, не зная.

Тримата в Суходол вече си имат имена:

Прикачена снимка - Ахил

Прикачена снимка - Бек

Прикачена снимка - Гизела

За който не следи всичко - тези три кучета бяха в карантинните клетки в Сеславци, обявени за агресивни. Всъщност са прекрасни и благодарение на LKK , jani4ka, Деси, Мърфи и др. дарители :rc_036: , ще могат спокойно да дочакат своето спасение. За което пък всички разчитаме на SMitreva :rc_036:

#3728 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2011 - 09:49 AM

Новините днес са, че 17 сеславчета са пристигнали живи и здрави при приемните си стопани в Германия и Австрия! Много хора помогнаха това да се случи, но на първо място, разбира се, е SMitreva :rc_036: , тя финализира вълшебната приказка за тези отритнати същества! Надявам се да ми разрешите, от името на всички, които се интересуват какво става в Сеславци, да благодаря на Соня и да й пожелая за пореден път много сила и енергия, за да продължи това добро дело!
А сега - поредните щастливци, снимките са от преди пътуването:

Прикачена снимка

tcusa :rc_036: , забележи, тук е и твоят любимец Боно! Никак не му се стоеше затворен вече, но край, оттук нататък дано само хубави неща - Соня вече има съобщение от приемния му дом, че момчето е супер!
Ето снимки и от изпращането:

От 17-те сеславски кучета, 4 тръгнаха от приемни домове, едно от хотел и 12 от Сеславци. За първи път микрочиповете на 12-те кучета са общински :rc_036: , плюс чипа на хотелското куче /Бекс/.
На снимките при потеглянето виждате, че кучетата са водени с примка - защото не ни разрешиха да влезем с буса, а бяхме спрели на поляната пред вратата. Та за по-сигурно, да не се изпусне някоя душица в последния момент.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3729 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2011 - 07:41 PM

Вече имаме снимки от новопристигналите кучовци. Първи изпратиха инфо хората на Бекс, от Австрия. Момчето се чувства прекрасно, адаптирал се е автоматически към новия дом, даже се опитва да командва. Поради тази причина ще има занимания с дресьор. Утре - на доктор, за брадавицата.

Прикачена снимка

#3730 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 04:51 PM

"Осиновителят е във възторг. Толкова е горд с Лола/Силвия. Завел я е на специално оградено място в Дюселдорф за кучета където ги пускат да тичат свободно и я пуснал там. Тя ходела на една крачка от него ....не се отделяла въпреки че е отвързана. Той смята да я води със себе си на работа. Смята,че това сладко куче не заслужава да стои в апаратамента само......Ех, хора....ех живот...." - това са вестите за нашата Силвия, ето и какви снимки е изпратил новият стопанин:

#3731 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 08:30 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 27 September 2011 - 07:30 PM, написа:

Вчера сеславският ни кучешкият ни ден продължи по-дълго от обикновено. В 9.30ч. бяхме в ж.к."Хиподрума", бл.111, вх.В, ап.69. Там би трябвало да живее и да отговаря на тел.8585307 Ана Славчева Сотирова. Тази жена е "осиновила" от изолатора две кучета, водещи се за агресивни, и е дала два адреса, където ще бъдат отглеждани. Проверката ми на адресите показа, че това е лъжа - там никога не е имало такива кучета, и хората не са чували и виждали тази Сотирова. Което значи, че или кучетата са върнати на улицата, или са натъпкани в някой импровизиран кучкарник. Та вчера установихме, че въпросната госпожа отдавна не живее /за радост на съседите си/ на този адрес, който явно фигурира в личната й карта. Домоуправителят каза, че със сестра си Мария са се преместили да живеят някъде в Банкя, не са оставили координати за връзка. А двете кучета бяха харесани в Австрия, можеха да имат дом. Много съжалявам за тях, ето ги:

Прикачен файл банкя.jpg

Едното от кучетата е забелязано днес в София /ушна марка, чип - същите/, другото сигурно вече са го сгазили колите. Жената, която съобщи това, нищо не е направила - не го е прибрала, не знам какво да правим.

Ние днес бяхме в Суходол. Сложихме лекарство на едно сеславче с демодекоза, платих на Митко за всички кучета там /без демодекозното/ до 20.Х. вкл.
Нямахме фотоапарат, дявол да го вземе. На Гизела се е появило нещо, голямо колкото орех, в горната част на крака, затова я взехме. Сега е у нас, утре ще я водим на рентген, консултация и ако трябва, ще се оперира, най-вероятно ще се наложи. Хора, да ви кажа, тя е съкровище - мила, спокойна, чистичка - нищо общо няма със скованото от страх и ужас сеславско животинче. Пожелайте й много късмет утре, дано образуванието е нещо безобидно. Ето я Гизелка: /поизтрих пак малко стари снимки, за да мога да кача новите/

Прикачена снимка

#3732 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2011 - 09:15 PM

Нарочно нов пост - отчета от 21.IX. до днес, 18.Х. :
Наличност в началото на периода - 107лв.
Приходи:
1110лв. - от форумската сметка, вашите дарения :rc_036:
160лв. - дарение от Tierhilfesofia-bg.ch :rc_036:
50лв. - дарение наръка, от Тери :rc_036:
Или, през периода сме разполагали общо с 1427лв.

Разходи:
50лв. - на доц.Манов, за тестовете на внезапно починалия Руди.
50лв. - други медицински разходи за периода
190лв. - хотелски разходи за Аполон, по 7лв./дн.
570лв. - хотелски разходи за 4 кучета - Бекс, Гизела, Ахил и Бек, по 7лв./дн.
100лв. - за нови 50 каишки / новата цена е 2лв., преди беше 2,50лв. /
Следват разходите за подготовка на 17-те кучета, които заминаха - за 4 от тях, които бяха в приемен дом, тези разходи са по 30лв. /две ваксини, паспорт и микрочип/. За останалите 13 кучета - по 20лв., защото микрочиповете бяха поставени от Екоравновесие. Или общо:
380лв. за подготовка на пътничетата.
Това прави общо 1340лв.

Разлика, т.е. в наличност към днешна дата - 87лв.
Имаме и 60кг висококачествени гранули, дарение от T-bar - вече съм писала за това, пазим ги за по-студените дни.

Много, много благодаря на дарителите. Дано, с общи усилия, продължим да правим добрини за нежеланите душици.

#3733 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 08:59 PM

Как е Гизела, има ли новини?

#3734 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 10:24 PM

Извинете ме, сега чак успявам да пиша.
Гизелчето има късмет - това чудо се оказа декубитална рана - от лежане на твърди повърхности се получило, в нейния случай. Да ме убият, не би ми минало през главата това, не съм се сблъсквала досега с такова нещо. Но докторите бяха категорични, не се наложи и снимка да се прави.
Та сега Гизелчето има нужда от меко легло, чисти постелки, висококачествена храна /слабичка е, и козинката е една такава никаква/, витамини, обработка на т.н. рана с разни мазила. В хотела няма как да й се осигурят такива условия, то е ясно.
Иначе кучицата е свежа, послушна и мила.
LKK, ако не я беше забелязала, така щеше да си изгние кученцето там. Ние не й обърнахме внимание, защото като видеше хора, веднага се сбутваше в дъното на клетката и започваше да трепери - сиреч страхлива, не става. А тя какво съкровище била, чак все още ми е трудно да повярвам.
В заключение, търсим за Гизела временен дом , в който да има меки легла и много обич.
Утре ще го снимам момичето и ще пусна снимки. Пак утре ще пиша и покажа какво видяхме и какво правихме днес в Сеславци.

#3735 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 07:22 AM

Ох, олекна ми, че аз съм паника и веднага мисля за лоши неща.

#3736 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2011 - 07:41 PM

Едва сега мога да дам инфо за 19.Х., сори.
Тъй като отидохме по-късно, към 13.00ч., при кучовците не беше останала никаква храна. Разпределихме 90кг гранули, поне да са нахранени.
Сложихме петнайсетина поливалентни ваксини и каишки. Милите животинки, толкова са добри, а и красиви, и въпреки това са се оказали излишни. Така е, като няма всеобща, национална кастрационна стратегия. Тръгнала напр. Роси Кирилова да рекламира някакви спортни обувки. А в нейното предаване /има ли го още, не зная/, нито веднъж не чух думата "кастрация". Поне до преди 4-5 години, затова и спрях да го гледам.
По същество - ето малко снимки от срядата:

Прикачена снимка - а тук някой си е събирал камъчета в къщичката, милите душици...

#3737 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2011 - 07:54 PM

Още едно юначе от последния транспорт е осиновено - Лик. И кучо, и собственикът не са първа младост, дано са много щастливи заедно!

#3738 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 October 2011 - 08:09 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 22 October 2011 - 08:54 PM, написа:

Още едно юначе от последния транспорт е осиновено - Лик. И кучо, и собственикът не са първа младост, дано са много щастриви заедно!

Трогателна двойка!
Кога и у нас ще се научим на милосърдие, а не на егоизъм. Никога не съм разбирала възрастните хора, които въпреки всичко искат "малко куче/коте, за да свикне...". И когато си отидат, любимците се озовават на улицата, наритани от роднините.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3739 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2011 - 08:27 AM

Бушка, за себе си съм открила отговора, но няма да пиша тук, защото не ми се спори :ab_041: .

#3740 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 06:33 AM

Спешно ни трябва превоз за утре - от София до Казанлък и обратно, за да приберем едно от сеславските кучета, които са там. Горивото е осигурено, винетката - също.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни