Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 11 October 2011 - 03:53 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 11 October 2011 - 05:05 PM

След това дохранихме, пак отидоха 80кг. Платих хотела на Аполон до 12.Х. - 190лв., по 7лв./дн. mimotova

Беше ми предадено и дарение от швейцарските ни приятели Tierhilfesofia-bg.ch

Благодаря на всичките ни дарители

Ето и снимки от вчера:
- първо едно дребосъче, от циганска махала, без едно оче, явно вследствие травма, и то директна. Иска да се гушка, пищи и върти опашка. Но циганите искат да им се върнат кучетата, сигурно подозират, че в противен случай ще бъдат убити. Та не ни го дадоха де, връщат го на улицата, жалко за кученцето:

- останалите:

Ето и един сеславски голямчо, който е в приемен дом:

Публикувано: 13 October 2011 - 03:40 PM
Вчера бяхме в Сеславци. Храна имаше почти навсякъде и се наложи да досипем само 30кг.
Снимки ще пусна утре, вкл. и на Бекс.
Публикувано: 15 October 2011 - 10:06 PM
aneliqar, в 14 October 2011 - 09:49 PM, написа:
Там беше и на 12.Х. Но какво ще стане с него и кога, не зная.
Тримата в Суходол вече си имат имена:

За който не следи всичко - тези три кучета бяха в карантинните клетки в Сеславци, обявени за агресивни. Всъщност са прекрасни и благодарение на LKK , jani4ka, Деси, Мърфи и др. дарители

Публикувано: 16 October 2011 - 09:49 AM

А сега - поредните щастливци, снимките са от преди пътуването:

tcusa

Ето снимки и от изпращането:

От 17-те сеславски кучета, 4 тръгнаха от приемни домове, едно от хотел и 12 от Сеславци. За първи път микрочиповете на 12-те кучета са общински

На снимките при потеглянето виждате, че кучетата са водени с примка - защото не ни разрешиха да влезем с буса, а бяхме спрели на поляната пред вратата. Та за по-сигурно, да не се изпусне някоя душица в последния момент.
Публикувано: 16 October 2011 - 07:41 PM

Публикувано: 17 October 2011 - 04:51 PM

Публикувано: 18 October 2011 - 08:30 PM
nort2005, в 27 September 2011 - 07:30 PM, написа:

Едното от кучетата е забелязано днес в София /ушна марка, чип - същите/, другото сигурно вече са го сгазили колите. Жената, която съобщи това, нищо не е направила - не го е прибрала, не знам какво да правим.
Ние днес бяхме в Суходол. Сложихме лекарство на едно сеславче с демодекоза, платих на Митко за всички кучета там /без демодекозното/ до 20.Х. вкл.
Нямахме фотоапарат, дявол да го вземе. На Гизела се е появило нещо, голямо колкото орех, в горната част на крака, затова я взехме. Сега е у нас, утре ще я водим на рентген, консултация и ако трябва, ще се оперира, най-вероятно ще се наложи. Хора, да ви кажа, тя е съкровище - мила, спокойна, чистичка - нищо общо няма със скованото от страх и ужас сеславско животинче. Пожелайте й много късмет утре, дано образуванието е нещо безобидно. Ето я Гизелка: /поизтрих пак малко стари снимки, за да мога да кача новите/

Публикувано: 18 October 2011 - 09:15 PM
Наличност в началото на периода - 107лв.
Приходи:
1110лв. - от форумската сметка, вашите дарения

160лв. - дарение от Tierhilfesofia-bg.ch

50лв. - дарение наръка, от Тери

Или, през периода сме разполагали общо с 1427лв.
Разходи:
50лв. - на доц.Манов, за тестовете на внезапно починалия Руди.
50лв. - други медицински разходи за периода
190лв. - хотелски разходи за Аполон, по 7лв./дн.
570лв. - хотелски разходи за 4 кучета - Бекс, Гизела, Ахил и Бек, по 7лв./дн.
100лв. - за нови 50 каишки / новата цена е 2лв., преди беше 2,50лв. /
Следват разходите за подготовка на 17-те кучета, които заминаха - за 4 от тях, които бяха в приемен дом, тези разходи са по 30лв. /две ваксини, паспорт и микрочип/. За останалите 13 кучета - по 20лв., защото микрочиповете бяха поставени от Екоравновесие. Или общо:
380лв. за подготовка на пътничетата.
Това прави общо 1340лв.
Разлика, т.е. в наличност към днешна дата - 87лв.
Имаме и 60кг висококачествени гранули, дарение от T-bar - вече съм писала за това, пазим ги за по-студените дни.
Много, много благодаря на дарителите. Дано, с общи усилия, продължим да правим добрини за нежеланите душици.
Публикувано: 19 October 2011 - 10:24 PM
Гизелчето има късмет - това чудо се оказа декубитална рана - от лежане на твърди повърхности се получило, в нейния случай. Да ме убият, не би ми минало през главата това, не съм се сблъсквала досега с такова нещо. Но докторите бяха категорични, не се наложи и снимка да се прави.
Та сега Гизелчето има нужда от меко легло, чисти постелки, висококачествена храна /слабичка е, и козинката е една такава никаква/, витамини, обработка на т.н. рана с разни мазила. В хотела няма как да й се осигурят такива условия, то е ясно.
Иначе кучицата е свежа, послушна и мила.
LKK, ако не я беше забелязала, така щеше да си изгние кученцето там. Ние не й обърнахме внимание, защото като видеше хора, веднага се сбутваше в дъното на клетката и започваше да трепери - сиреч страхлива, не става. А тя какво съкровище била, чак все още ми е трудно да повярвам.
В заключение, търсим за Гизела временен дом , в който да има меки легла и много обич.
Утре ще го снимам момичето и ще пусна снимки. Пак утре ще пиша и покажа какво видяхме и какво правихме днес в Сеславци.
Публикувано: 22 October 2011 - 07:41 PM
Тъй като отидохме по-късно, към 13.00ч., при кучовците не беше останала никаква храна. Разпределихме 90кг гранули, поне да са нахранени.
Сложихме петнайсетина поливалентни ваксини и каишки. Милите животинки, толкова са добри, а и красиви, и въпреки това са се оказали излишни. Така е, като няма всеобща, национална кастрационна стратегия. Тръгнала напр. Роси Кирилова да рекламира някакви спортни обувки. А в нейното предаване /има ли го още, не зная/, нито веднъж не чух думата "кастрация". Поне до преди 4-5 години, затова и спрях да го гледам.
По същество - ето малко снимки от срядата:

Публикувано: 22 October 2011 - 08:09 PM
nort2005, в 22 October 2011 - 08:54 PM, написа:
Трогателна двойка!
Кога и у нас ще се научим на милосърдие, а не на егоизъм. Никога не съм разбирала възрастните хора, които въпреки всичко искат "малко куче/коте, за да свикне...". И когато си отидат, любимците се озовават на улицата, наритани от роднините.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 October 2011 - 08:27 AM

Публикувано: 24 October 2011 - 06:33 AM