Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#2521 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2010 - 01:47 PM

...мазола,мазола... ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2522 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 02:41 PM

Цитат(LilTed @ Jan 23 2010, 11:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
roughdog относно нашия диалог,може да си прав,а може и да не си...не ми се спори. smile.gif
А за това което си описал за теста,го има много отдавна и се нарича аджилити,шутцхунд (не знам дали така се пише r_181.gif ),ИПО и други.Киноложките изложби само показват дали кучето отговаря на стандарта на породата...

ПС. Има цели състезания по висене на въже,но породата кучета,която участва дейно там е питбула wb_052.gif В Америка до колкото знам,даже имат и шампиони на тези изпитания.

Добре бе пич, разбери ме най- после! Казвам го последно, най- просто! Виждал си родословие на стаф, какво пише там? Резултати от изложби! Моята идея е: в родословието както да има резултати от изложби- показващи, че кучето отговаря на изисквянията за ВЪНШНОСТ на стандарта, така и да има резултати от физически изпитания, които да показват, че кучето отговаря и на стандарта за ХАРАКТЕР на породата! Спортът е здраве!!! Дано сега не кажеш, че си противореча!

#2523 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 02:44 PM

Цитат(bulldogmen @ Jan 23 2010, 11:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>

А това е за roughdog... ae_085.gif .

Дали някой от тези ще даде потомство с дисплазия или сърдечни пороци?! Благодаря ви за клипчето, според мен добре е всяко куче да може поне половината от тези неща, за да не губи връзката с природата си и за да не робува на прищевките на стопаните си!

#2524 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 02:58 PM

roughdog,Lil-Ted е дама бре ab_041.gif ...
Та, тя искаше да ви каже,че има доста неща, в които да се покаже характера и възможностите на амстаффа . Вече до колко се практикуват,това е преценка на стопаните...аз лично ги "тормозя" с доста неща .

Lil-Ted,като я наснимам ще пусна някоя друга снимка на таз' черна дяволица ae_085.gif !
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2525 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 03:27 PM

Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 02:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
roughdog относно нашия диалог,може да си прав,а може и да не си...не ми се спори. smile.gif
А за това което си описал за теста,го има много отдавна и се нарича аджилити,шутцхунд (не знам дали така се пише r_181.gif ),ИПО и други.Киноложките изложби само показват дали кучето отговаря на стандарта на породата...

ПС. Има цели състезания по висене на въже,но породата кучета,която участва дейно там е питбула wb_052.gif В Америка до колкото знам,даже имат и шампиони на тези изпитания.

Добре бе пич, разбери ме най- после! Казвам го последно, най- просто! Виждал си родословие на стаф, какво пише там? Резултати от изложби! Моята идея е: в родословието както да има резултати от изложби- показващи, че кучето отговаря на изисквянията за ВЪНШНОСТ на стандарта, така и да има резултати от физически изпитания, които да показват, че кучето отговаря и на стандарта за ХАРАКТЕР на породата! Спортът е здраве!!! Дано сега не кажеш, че си противореча!

roughdog,
никъде в стандарта не пише за физически
изпити.Породата датира от доста отдавна,
мислиш ли,че щом до сега не е променян,
ще се промени?
Това са типът и критериите на развъждане,
това е стафа. ;}
В родословията пише също и резултат за
дисплазия (който има естественно ),
както и изследванията на сърце (отново
който има).

#2526 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 03:28 PM

Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Дали някой от тези ще даде потомство с дисплазия или сърдечни пороци?! Благодаря ви за клипчето, според мен добре е всяко куче да може поне половината от тези неща, за да не губи връзката с природата си и за да не робува на прищевките на стопаните си!

Убий ме,ако в този клип има поне,
един Амстаф ae_085.gif

#2527 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 January 2010 - 03:30 PM

Ми то никой не пречи да се впишат всички постигнати резултати на родителите на кучето, а после и при родословията на приплодите от съответното куче, стига тези състезания да не са свързани с битки и насилие. Не знам за АСТ, но мога да ти дам пример с родословията на визлите, с които направихме първото ни кучило. Имаше един от дядовците, на когото бяха изредили титлите от всички работни изпитания, на които се беше явявал. Всичко е въпрос на желание от страна на развъдчика и съответно клуба, издаващ родословието. Предполагам, че не си попадал на такива родословия и затова си мислиш, че всички са такива. Освен това, честа практика е развъдниците да публикуват резултати от изпитания на ел.страници. В крайна сметка, всеки покрит тест е полезен за кучето и е повод за хвалба. ab_041.gif Защо трябва всичко да се изписва на един лист А4. Чрез интернет можеш да си намериш всякаква информация за прародителите и ти да публикуваш информация за твоето куче. Не виждам къде е проблема?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#2528 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 23 January 2010 - 03:45 PM

Цитат(dog.bg)
И ми е болно, защото хора, които гледат тази порода, просто си мълчат и не реагират, дори когато става дума за куче, което много добре познават и познават и неговите наследници. Това ме учуди, просто ... наистина в един момент омразата засенчва реалния поглед и всичко, което е вярно или не вярно, се тиражира и превръща в клюка, само и само да бъде засенчено и обидено "семейството", както го наричате.

Има една поговорка - като плюеш, не си мисли че вали дъжд. В случая е същото, защото тук има и хора, които имат куче от същото куче и доколкото зная и съм виждал кучето, то си няма никакви проблеми. А съм виждал и не един от наследниците на Дон по ринговете - да имаш куче от това куче е гордост и хората си ги показват.

Dog, никога няма гаранция какво носи всяко куче в генотипа си. Ние виждаме само фенотип, по външният вид се оценяват всички кучета. Но гените, които носи едно куче се виждат в поколението му. Особено коварните рецесивни гени могат да се крият поколения наред. Ок, Арис е крипторх. Арис е дете на Брета и Хадес. Това значи, че и Брета и Хадес носят рецесивен ген за крипторхизъм. Т.е. Брета и Харес повече не трябва да се заплождат. Но това може да се види едва след като връзката е осъществена, никой не е ясновидец, за да знае предварително. Това, че Хадес примерно носи рецесивен ген за крипторхизъм, не означава автоматично че братята му носят същият ген, или че баща им носи гена. Възможно е или само майката или само бащата да пренасят гена напред с поколенията си.
Цитирам пример - в кучило от Дон се ражда кученце триколор (кученцето е брат на Imperial Jesse James - едно невероятно мъжко куче). Това означава, че и Дон и майката на това кучило носят в себе си рецесивен ген за триколор. И какво от това? Просто тези кученца, съчетали 2-та рецесивни гена остават пет клас и се изключват от развъдните програми. И това спомага за изчезване на рецесивният ген в бъдеще и изчистване на генофонда на породата.

Не е проблем, когато в дадено кучило се появи триколор, крипторх, чисто бяло бебе или бебе без някой зъб. При наличие на такъв проблем, просто връзката не се повтаря. Бебетата стават пет-клас и не се развъждат. Толкова е лесно. И така ще останат само желаните фенотипни и генотипни белези на породата.

И Афродита, като дъщеря на Дон вероятно носи ген я на триколор, я на крипторх, я на нещо друго, но какво от това? Кучето има невероятен фенотип и невероятен енергичен характер и аз се гордея с нея. smile.gif

Цитат(roughdog
)
Никъде не казвам, че не е важно кучето да има доказателство за произхода си- на хартиен носител.

В последно време все по-често виждам да споменаваш родословията. Ок, кучето ти няма родословие, но ти знаеш произхода му. Защо ти е хартия? Веднага сядам на Фотошопа и ще ти направя най-красивото родословие, и ще бъде по-реално и истинско дори от родословието на моята Афродита с нереалната дата на раждане.

Родословията, документите на хартия не запазват породите...запазва ги морала. Така, че да не ти пука, че кучето ти няма неиздадено родословие, то върши работа само за ходенето по "панаирите на суетата" (изложбите). ;)

#2529 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 03:55 PM

Цитат(bulldogmen @ Jan 23 2010, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
roughdog,Lil-Ted е дама бре ab_041.gif ...
Та, тя искаше да ви каже,че има доста неща, в които да се покаже характера и възможностите на амстаффа . Вече до колко се практикуват,това е преценка на стопаните...аз лично ги "тормозя" с доста неща .

Lil-Ted,като я наснимам ще пусна някоя друга снимка на таз' черна дяволица ae_085.gif !

Хубаво, виж даже комплимент и правя, рядко се случва вече жена хем да е дама, хем да пич на място!

#2530 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 03:58 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 02:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>

roughdog,
никъде в стандарта не пише за физически
изпити.Породата датира от доста отдавна,
мислиш ли,че щом до сега не е променян,
ще се промени?
Това са типът и критериите на развъждане,
това е стафа. ;}
В родословията пише също и резултат за
дисплазия (който има естественно ),
както и изследванията на сърце (отново
който има).

Според теб описанието на характер какво значи- да се чувства неудобно от това, че има уши ли? Характер как се демонстра- с красива козина и опашка ли? Или с прави зъби? Не се ли демонстрира с твърдост и воля, чрез физически усилия, борбеност и упоритост. Аз до колкото знам в описанието на породата много важно място заема психиката и характера! За теб какво е стафа, като характер и как може той да демонстрира възможностите си? На изложба ли, с оценка за красота ли? За мен е по- важно кучето ми да се държи, а не да изглежда като стаф!

#2531 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 03:59 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>

един Амстаф ae_085.gif

Още по- зле!

#2532 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 04:01 PM

Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

един Амстаф ae_085.gif

Още по- зле!

След като клеветиш труда на доста хора,
тогава що не си взе питбул,бе мен?!

#2533 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 23 January 2010 - 04:59 PM

Ок, на всички ни стана ясно какво умеят питбулите. Но аз лично не смятам, че АСТ трябва да се сравнява с пит. Пита е експлозивна, доминираща, и хипер енергична порода. Определено доста голяма част от питбулите проявяват агресия към собствения си вид. АСТ е порода, която има и трябва да има по-спокоен характер. Да, АСТ са енергични, игриви и издържливи кучета. Но не можем да очакваме да бъдат толкова издържливи колкото питбул, най-малкото заради различните им анатомични особености. АСТ има широк и дълбок гръден кош и по-тежка конструкция на тялото, заради което не са толкова издържливи и пластични колкото един 20кг питбул. Да, АСТ може да участва в състезания по Weightpull или висене на въже и т.н., но изобщо не може да става дума за сравнение с възможностите на един питбул. АСТ е куче, което е приспособено да бъде и едно семейно куче - добър е с хора, с деца, разбира се и с други домашни животни. Не казвам, че автоматично питбулът НЕ МОЖЕ да се впише в тази картинка. Но определено пита не е куче, което може да се отглежда от всеки, камо ли да се отглежда с други домашни животни.

#2534 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 05:13 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 02:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

един Амстаф ae_085.gif

Още по- зле!

След като клеветиш труда на доста хора,
тогава що не си взе питбул,бе мен?!

Защото единственият начин, по който може да ми се гарантира, че си взимам истински питбул е незаконен! А ти защо не спреш да ме критикуваш и да си правиш необосновани изводи?! Предпочитам стафа, защото нямам опит да се справя с питски характер. Не мога да кажа, че имам опит дори за стаф, но го предпочитам поради добрата му и лесна социализация, приятелското му и миролюбиво отношение към обкръжаващия свят, силата и красотата му и сходния му с този на питбул характер, естествено по- опитомен и благ!

#2535 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 05:30 PM

[quote name='Vesela_5' date='Jan 23 2010, 01:45 PM' post='753875']

И да имаше родословие- нямаше да го водя на изложби, нямаше да продължавам рода му, нямаше да очаквам някой да го оценява, вместо аз да си го обичам такъв, какъвто е. Не ми трябва родословие черно на бяло по ред причини. Най- важната е защото не искам кучето ми да го продъжи, не бих го пуснал на женска, колкото и добра да е тя. Причини: 1) не мога да отговарям за 10 малки, няма как да съм сигурен, че те ще получат условията, които заслужават; 2) кучето ми не притежава толкова борбеност и упоритост, което според мен е дефект. Не искам да отговарям пред хора, които ще си вземят малко от Рой и ще дойдат да ми се оплакват: "Не можах да подготвя кучето си за изложба и то не ми донесе награда, защото не искаше да изпълява тренировъчния ми режим и за това не изглеждаше оптималко добре физически! Ти си виновен, защо ме излъга, това не е типично за стаф" Обичам кучето си, за мен то е най- красивото и доброто! Знам че някои неща в характера му не са както трябва, но с повече усилия от моя страна се получават нещата! Всеки ден ме радва с държанието си и добрината си. Има прекраснен благ характер и много любящо сърце, това компенсира липсата му на упоритост! Не бих се разочаровал от него за нищо на света, но ако някой ден някой ми каже, че тъй като кучето ми няма нужния характер, няма да бъде продължител на рода, ще го разбера! Само лъвът, който може да ловува продължава рода, това е естествения подбор, така природата казва думата си! Всяка неправилна човешка намеса не носи нищо добро!

#2536 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 06:10 PM

Но си ми доста интересен индивид ab_041.gif
Със всеки следващ постинг си противоречиш.
Забележи това :
Цитат
добрата му и лесна социализация, приятелското му и миролюбиво отношение към обкръжаващия свят

в следващия момент твърдиш това :
Цитат
кучето ми не притежава толкова борбеност и упоритост, което според мен е дефект

Май бъркаш и анатомичните и историческите
предназначения на АСТ с/у ПИТБУЛ.
На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!
Както каза Весела,АСТ е ОТЛИЧНО семейно
куче,забрави за тези лъвове,бойци и нинджи,
след като гледаш АСТ.Те са си достатъчно
силни и спортни животни.Замисли се на какво
би се дължало това?Защо други собственици
не се оплакват от същите неща?!
Защо не се обадиш на величавия развъдник
да го попиташ?Мисля,че във връзката имаше
много близък имбридинг.Не мислиш ли че това
израждане на кучетата влияе в/у нормалното
развитие и психика?!

Много важен факт за това:
Цитат
не бих го пуснал на женска, колкото и добра да е тя.

Много високомерно изказване,това никога няма
и да стане,защото колкото и добра да е женската,
собственика ще отиде при Шампиона,няма да търси
неценни гени. ae_085.gif

#2537 Потребителят е офлайн   grisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 06:55 PM

Повярвайте ми аз вообще нямах желание да пиша за проблема на Арис, защото знаех, че ще има нападателни постове и ненужни провокаций!!!! Като всеки от вас страшно много обичам кучето си и незнам защо се изписаха толкова зли думи!!! Не го пожелавам на никой, нека кучетата на всики бъдат живи и здрави!!!!
Отдавна приех това което се случи на животинчето ми, и не беше нужно някой от вас да нападат толкова яросно!!!!!!
Единствената причина поради която разказах КАРЙНО НЕПРИЯТНАТА случка с Арис е просто защото реших, че този проблем не е хубаво да се окрива и пази в тайна!!!!!
Бих искал само да добавя, че когато някой споделя БОЛКА това в никакъв случай не означава, че трябва да се сложи и сол в раната - НИКАК НЕ Е ПРИЯТНО!!!!
Благодаря най-искренно на ИЛКО и МИЛА , който ми дадаха голяма морална подкрепа!!!!!
Едно куче може да бъде много по човечен от човеците, много по снисходителен и добросърдечен!!!! Това което се случи може само да ме накара да го обичам повече! Надявам, се че лошите моменти отминаха и от тук на там да имаме само приятни моменти заедно!!!!!!
User's Signature

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"

#2538 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 06:56 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но си ми доста интересен индивид ab_041.gif
Със всеки следващ постинг си противоречиш.
Забележи това :
Цитат
добрата му и лесна социализация, приятелското му и миролюбиво отношение към обкръжаващия свят

в следващия момент твърдиш това :
Цитат
кучето ми не притежава толкова борбеност и упоритост, което според мен е дефект

Май бъркаш и анатомичните и историческите
предназначения на АСТ с/у ПИТБУЛ.
На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!
Както каза Весела,АСТ е ОТЛИЧНО семейно
куче,забрави за тези лъвове,бойци и нинджи,
след като гледаш АСТ.Те са си достатъчно
силни и спортни животни.Замисли се на какво
би се дължало това?Защо други собственици
не се оплакват от същите неща?!
Защо не се обадиш на величавия развъдник
да го попиташ?Мисля,че във връзката имаше
много близък имбридинг.Не мислиш ли че това
израждане на кучетата влияе в/у нормалното
развитие и психика?!

Много важен факт за това:
Цитат
не бих го пуснал на женска, колкото и добра да е тя.

Много високомерно изказване,това никога няма
и да стане,защото колкото и добра да е женската,
собственика ще отиде при Шампиона,няма да търси
неценни гени. ae_085.gif

Мда, приличаме си с теб по високомерните изказвания! Само за разлика, че на мен като ми се направи основателна забележка го разбирам, при теб не виждам да е така. Както има различни кучета, така има и хора говеда. Много ги разбираш човек, много ме кефиш, удивявам се на разбраността ти, кефи ме как нищо не ти влиза в главата! За това мисля да не ти отговарям на гениалните слова, напиши учебник, няма да го прочета!

#2539 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 07:39 PM

Цитат(grisha @ Jan 23 2010, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Повярвайте ми аз вообще нямах желание да пиша за проблема на Арис, защото знаех, че ще има нападателни постове и ненужни провокаций!!!! Като всеки от вас страшно много обичам кучето си и незнам защо се изписаха толкова зли думи!!! Не го пожелавам на никой, нека кучетата на всики бъдат живи и здрави!!!!
Отдавна приех това което се случи на животинчето ми, и не беше нужно някой от вас да нападат толкова яросно!!!!!!
Единствената причина поради която разказах КАРЙНО НЕПРИЯТНАТА случка с Арис е просто защото реших, че този проблем не е хубаво да се окрива и пази в тайна!!!!!
Бих искал само да добавя, че когато някой споделя БОЛКА това в никакъв случай не означава, че трябва да се сложи и сол в раната - НИКАК НЕ Е ПРИЯТНО!!!!
Благодаря най-искренно на ИЛКО и МИЛА , който ми дадаха голяма морална подкрепа!!!!!
Едно куче може да бъде много по човечен от човеците, много по снисходителен и добросърдечен!!!! Това което се случи може само да ме накара да го обичам повече! Надявам, се че лошите моменти отминаха и от тук на там да имаме само приятни моменти заедно!!!!!!

Разбира се!
Иначе кучо е прекрасен,много хубава глава
носи от татко си!Нека ви радва! wub.gif

#2540 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 08:08 PM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...
User's Signature

Качена снимка

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема