Dog.bg Форуми : помогнете да спасим две кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

помогнете да спасим две кученца

#121 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 July 2009 - 08:59 AM

Хубавото при малките кученца е, че бързо се адаптират. Ако бяха по-големи, вероятно щяха да са нужни месеци за социализация и пак без гаранция за резултат. Ама на, за десетина дни добро гледане сред хора, Софи и Сева (извинете за промяната на имената, ама с тях ще ги предлагат в приюта и трябваше да са по-европейски) са "почти нормални" (цитирам д-р Станкова) и спокойно могат да пътуват още тази седмица. :af_089:
Ако Бг еър не ми изиграят номера със смяната на самолетите (малките не се отопляват в карго помещението и не приемат живи животни), бебките ще хвръкнат в сряда сутринта.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 July 2009 - 09:47 AM

Днес успях да изпратя малко парички .Междувременно се опитах да събера допълнително информация относно битието на С&С,това стана след като непознати хора ме питат"как са белгийките" и обяснявам за ситуация.Значи двете страхливки са оцелелите от повече на брой клетничета- около 5,6 или 7- били са родени или изхвърлени в едни пущинаци наблизо-през 2-3 улици... ,другите са измрели едно по едно,накрая са останали 3.Едното е убито при "изгонването"-било е кафяво.Софка я видях пищяща и напикваща се под конрейнера на нашата улица ,Славка не знам къде е оцелявала 2 дена.След като се укриха в съседния двор не са търсили контакт с хора,криеха се-аз ги видях от терасата на офиса като излизат да се пекат на слънце и опитват да ядат хартия и боклуци и започнах да мятам храна през оградата.(видът им тогава беше потресаващ и няма нищо общо с този в момента).След 2-3 дена вече се хранеха от ръка и тогава им дадох хапчета,позволяваха да се галят но се напишквахав началото и като ги погалваш.В мое присъствие никога после не са пищяли,а са пътували в кола ,пребивавали са в лекарски кабинет и са пипани от непознати за тях.Останалото съм описала хронологически в темата.Кученцата са хранени наистина много добре и обилно -по 3 пъти дневно ,но същевременно са много тормозени и малтретирани,включително и от деца- най вече в извън работно време когато не съм била там да ги защитя.
Те не са диви защото не са виждали хора ,а наплашени защото много са малтретирани.
Пиша всичко това за да прецените дали ще могат да се социализират достатъчно за задомяване в чужбина,колко време ще е необходимо и дали трябва да се търси друго решение за проблема.
Благодаря на всички за подкрепата и че не ме оставихте сама.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#123 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2009 - 09:51 AM

Опс,писали сме едновременно с Илит,много хубави новини,тък аз два дена не мога да спя спокойно.
Илит ,все пак ги тествайте с непознати,да не направим беля,че не знам как ще го преживея ако прецакам "белгийската връзка".
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 06 July 2009 - 11:24 AM

Абе човек... ако белгийската връзка се прецака (което не ми се вярва, защото на преценката на докторката вярвам в пъти повече, отколкото в своята), ти няма да имаш грам вина. Предстои ми среща с бебките, аз съм им непознат човек, ще видим какво и защо. Решението и отговорността са изцяло мои. Ако ги пратим преди да са готови, вината ще е моя, не твоя. Дишай спокойно и стискай палци да приключи черната им серия, че като чета какво са преживели ми настръхва косата:(
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 08:49 AM

Бебките преди малко са кацнали в Брюксел. Чакаме първи впечатления от тях:)
Искам да благодаря на yorko, vanyan и PURSY, които направиха страхотна организация за транспортирането им от Перник до летището.
Естествено, не мина без неприятни изненади. Първо Софка реши да избяга и с Пърси направихме сеир на летището, търчейки след пищящо кутре...
После двете маймунки се оказаха пораснали през последните две седмици до степен, че не се побраха в клетката и я сменихме с по-голяма. Вместо 500, пътят им струваше 836лв :eg_033: ...пък аз се надявах на ресто.
С нетърпение очаквам да приключат бумащините на летището и най-после да чуя "Всичко е наред" от посрещачите.

П.П. Ако изключим пристъпа на паника на Софка, бебетата се държаха изключително добре. Возиха се кротко, стоически изтърпяха да ги мачкаме и гушкаме...та така. Чакаме включване от Брюксел.

edit: Във връзка с финансовия катаклизъм, Пърси ми даде 100лв, за което и благодаря от сърце:)
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 08:55 AM

Честито на европейките!
Ще чакаме новините за тях с нетърпение :smile:

#127 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 08:58 AM

Честит нов живот на двете госпожици и големи поздравления за вас, които направихте това възможно! :ba_025:
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#128 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 09:18 AM

Милите шубенца,нали са си провинциалистки...къде са виждали летище :r_181: .А и при докторката им е било хубаво ,Софка сигурно е хукнала да се връща....не знае .че ще идат на още по-хубаво :ae_085:
Сърцето ми се качи в гърлото,стискам палци "дечицата" ми да не се паникьосат при посрещането и да сащисат белгийците.
Лошо го закъсахме с финансовия въпрос обаче.И сметката за хотела не е малка.Аз ще мога да пусна малко парички чак към 24,касичката одавна ми е разбита и разчитам на нови постъпления,ама при мен са само веднъж месечно.Сега умувам откъде да намеря, :zz_187: пробвах от книги ама интереса е нулев,дали да не опитам в друг форум- сещам се за mamma.bg там има тема за книги,само се страхувам да не ме изядат мамите че събирам за кучета...ама ще рискувам.
Чакам новини и снимки ,през 5 минути зяпам във форума....
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 09:23 AM

Показване на мнениеточери, в Jul 8 2009, 10:18 AM, написа:

Милите шубенца,нали са си провинциалистки...къде са виждали летище :r_181: .А и при докторката им е било хубаво ,Софка сигурно е хукнала да се връща....не знае .че ще идат на още по-хубаво :ae_085:
Сърцето ми се качи в гърлото,стискам палци "дечицата" ми да не се паникьосат при посрещането и да сащисат белгийците.
Лошо го закъсахме с финансовия въпрос обаче.И сметката за хотела не е малка.Аз ще мога да пусна малко парички чак към 24,касичката одавна ми е разбита и разчитам на нови постъпления,ама при мен са само веднъж месечно.Сега умувам откъде да намеря, :zz_187: пробвах от книги ама интереса е нулев,дали да не опитам в друг форум- сещам се за mamma.bg там има тема за книги,само се страхувам да не ме изядат мамите че събирам за кучета...ама ще рискувам.
Чакам новини и снимки ,през 5 минути зяпам във форума....

Не казвай,че са за кучета!

Успех на бебките!Пожелавам им най-добрите семейства!
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 09:46 AM

Докато чакаме, ето малко снимки от последните им мигове на българска земя. Извинете, че са телефонски, тоя фотоапарат ще взема да си го вържа на врата, за да не го забравям.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 09:54 AM

Много са красиви, милите! :wub:
Порастнали са...
Само спамя, но наистина много са хубави!
Ей, Благоевград! Организирайте се там вече повече хора да си помагате.
БРАВО на всички участници на тази история :rc_036:

#132 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 10:00 AM

Ей,хора пак ми тръгнаха сълзите като ги видях,голяма ревла съм станала.Много ми е мъчно че не успях да се сбогувам със Софка ,така се бях шашнала от травмата на Славка,че само с нея се занимавах,даже се сещам че бях дала кренвирш на съседско дете да и даде по-встрани за не се бута в Славка,пък то го дало с обелката и Софчето милата ми го донесе да и го обеля......А като пристигнахме в Перник ни чакаха и директно я вкараха вътре.....Ся като гледам снимките и чак присвивам ръката да ги погаля и туко подсмърчам.....леле вече знам какво ви е като изпращате кученца които дълго време сте гледали...мъка си е ...

ПС:Славка така си присвива ушите като е притеснена....и на двете дясното уше им е по-стръчнало от лявото и изглежда много сладко като го правят ,все едно се ослушват откъм дясно... :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   yorko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 10:03 AM

Показване на мнениеточери, в Jul 8 2009, 08:18 AM, написа:

Вчера имах щастието да ги видя наживо тези малки хубавелки разкошни са. По-сладки муцунки не съм виждала. Акъла не ми го побира как хората са могли да ги тормозят. И изобщо не се съмнявам, че всъщност белгийците ще бъдат сащисани, но от милите им сладки муцунки. Като ги качихме в колата (хем ни виждаха за първи път) не само, че не бяха уплашени, но се закачаха и играеха с дъщеря ми (няма смисъл да казвам колко рев му дръпня тя за тях ). Кученцата са прекрасни тази с по-малкото бяло по лапичките е по-смелата и закачлива, другата просто е малко по-притеснителна и през повечето време си лежа кротко. Смятам, че няма начин белгийците да не са очаровани от тях.

#134 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 10:08 AM

Сладки са, спор няма:)))
Мъжът от карго фирмата даже заяви, че "всъщност са хубавки и не приличат на останалите помияри"... Сигурно няма нужда да споменавам, че точно тия думи ще бъдат причината да използвам тази фирма за първи и последен път. Останалите помияри!!! Ама-ха!!! :eg_033:
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 10:08 AM

На живо са много по-красиви, отколкото на снимката,като че ли имат нещо от гонче, иначе са дългокраки като Лейла. Много гушкави, а едната не се спира, все се върти назад-напред.
Пожелавам им късмет с осиновителите! :smile:

#136 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 10:13 AM

Вече е официално -бебетата са "очарователни" и по белгийските стандарти!
Буш, мести ни! :ug_119:
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 10:16 AM

:ug_119:

#138 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 10:19 AM

едно голяма БРАВО за всички замесени в Блегоевградската връзка
:ug_119:

а двете манекенки да са живи и здрави и да им се паднат прекрасни стопани :smile:

#139 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 10:21 AM

Цитат

Акъла не ми го побира как хората са могли да ги тормозят.

Тук целия квартал е осеян с полянки и няма нито едно бездомно куче в него въпреки че има много подходящи за заселване места....явно тук живеят няколко изрода и решават проблема както си знаят.За сравнение-две преки по-надолу на полянка след булеварда съм изброявала до десетина бездомници(големи кучета),хората и децата си играят спокойно около тях...и самите кучета си лежат спокойно в тревата...там явно не ги гонят...
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 10:23 AM

Сега прочетох УРААААААА на седмото небе съм. :af_089:
Илит,много те обичам,
БЛАГОДАРЯ ВИ ХОРА,добре че ви има.
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни