Цитат
НАМЕРИХМЕ ГО !!!!!
Тази сутрин, прибран от едни хижари, нахранен и в чудесно състояние! Поскитал на воля миличкият. Ние прекарахме два ужасно изтощтителни дни, но сега сме щастливи. Благодаря ви много за съпричасността. Ще разказвам подробно за поведението му ро-нататък, защтото съм убедена, че всички, които имат такива кучета трябва да знаят какво да очакват от тях в ситуации като тази :kuchence:
Два дни в напрежение!!! Но важното е резултата - Бриян е намерен! Поскитал, "миличкият" - аз мисля, че май не му е било зле ;D и оттук нататък май си подписа присъдата да бъде на повод. И сега сериозно - това е нещото, което винаги ме е притеснявало в маламутите - решават и тръгват за нещо, което само те си знаят и колкото повече им викаш, те повече и повече се отдалечават, едва ли не си казват "Аз тъй и тъй съм се откачил, ами поне да си походя където и колкото искам". Чакаме разказ за това как стана изгубването и как го намерихте - нека да бъде за урок на всички собственици на маламути - да си имат едно наум. Надявам се също, че иначе нищо му няма - никакви рани или други поражения?!
Цитат
Много сме щастливи за Бриян :yahoo:!!!!!И ние днес ходихме в Пирин с Горан ,който беше на повод през цялото време.Както казват:"Вързан поп,мирно село" ;D.Честно казано беше ни страх да го пуснем,след изчезването на Нанук и Бриян :-.
Ето снимки от днес.
http://picasaweb.goo...nabansko/280408
Финве го разхождах на едно дълго 10-метрово въже за простиране - дотам му свършваше свободата. Това въже обаче много пречи като се разхождаме в гора - закача се по храсти и дървета, развиваш и навиваш непрекъснато, иначе на открити пространства е идеално - даже от време на време го пусках и самото въже - а той като хукне - настъпвам въжето, не гоня него и готово - всичко е под контрол - препоръчвам го на всички. Може да е истерично, но аз както и Горан предпочитам да не търся изгубеното куче.
Сега с трите кучета е както по-лесно, така и по-сложно в някои ситуации. Единият е пуснат, другите двама на повод - и така на смени - вървим със забързан ход, за да следват групата. Като стигнем до някоя голяма поляна - от която има изглед надалече и във всички посоки - няма хора, други кучета и стада, тогава можем да си позволим да ги пуснем да потичат наволя. Лошото в случая е, че ако се зададе някакъв обект в далечината - единия дава тон и всички хукват да видят какво е това...
Трябва наистина да сме нащрек винаги с маламут навън
Горан, хубави снимки, разходили сте се добре из снежния Пирин, при нас валеше през празниците и нищо не можахме да направим, да не говоря че докато търсеха Бриян не ми беше ни до разходки, ни до тренировки - до нищо...
Поздрави на всички