Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#921 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2008 - 12:26 AM

Цитат

Горан, напълно си прав - не се съобразихме с абитуриентските балове, после кандидатстудентската кампания идва... така че както казах първия път - август май е най-удачен. Само въпрос ако има ДЖАЗ ФЕСТ в града тогава и има много гости, как ще се реши въпроса със свободните легла?
А това за пикника звучи много примамливо   

Finve,ако успеем да се организираме навреме,ще успeя да намеря места за всички , и то на много прилични цени между 10,15 и 20лв. на легло.А това за пикника освен ,че звучи примамливо , е и мнооого вкусно ;D ;D,така че мислете бързо :blink: :yahoo:.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#922 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 April 2008 - 01:33 PM

Загубен е Нанук - аляски мамамут.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#923 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 07:31 PM

Цитат

С цялото си сърце пожелавам на стопаните му да го намерят!Много тъжно :(,мога да си представя как се чувстват,но да не губим вяра...... :blink:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#924 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 09:52 AM

Цитат

Eй от това най-много се притеснявах, но се случи!!! Изгубен маламут!  :(
Дано да намерят момчето СКОРО. За съжаление съм твърде далече от Люлин за да помогна, но мислено съм със стопаните му... Много е тъжно. Моля четящите тук, които са от близки до изгубеното място куче, да се оглеждат за него - всяка информация ще бъде ценна за по-бързото му намиране.

За всички останали - собственици на маламути - пазете си кучетата, бъдете винаги нащрек, не ги пускайте без повод на места, където има потенциална опасност да избягат - други кучета, стада, хора, ... опитвайте се да предугаждате ситуациите, и пак - бъдете нащрек, пазете вашите кучета...
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#925 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 01:42 PM

Цитат

НАНУК СЕ НАМЕРИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Четете подробности: ТУК

Вчера си мислех, но защо не го написах не зная, че разбрахме за него от този форум едва когато публикуваха обявата за изгубването му...
Дано сега да се включат в нашия форум и неговите стопани
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#926 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 10:44 PM

Много се радвам за Нанук :yahoo:,дано стопаните му се включат и в нашия форум!
User's Signature

#927 Потребителят е офлайн   Fini Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 01:19 PM

Страхотна новина БРАВО!  :yahoo: Всички стискахме палци за него! Дано не се случват такива неща-много е гадно!  :'( Важното е че Нанук си е у дома  :->) Забелязваме че Фини е малко отслабнал-в последно време намали храната и като че ли не му се яде колкото преди. Искаме да се консултираме с вас-това нормално ли е? Дали е от сезона или ние нещо грешим? Мерси предварително и много поздрави от Бургас  :blink:

#928 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 01:28 PM

Цитат

Страхотна новина БРАВО!  :yahoo: Всички стискахме палци за него! Дано не се случват такива неща-много е гадно!  :'( Важното е че Нанук си е у дома  :->) Забелязваме че Фини е малко отслабнал-в последно време намали храната и като че ли не му се яде колкото преди. Искаме да се консултираме с вас-това нормално ли е? Дали е от сезона или ние нещо грешим? Мерси предварително и много поздрави от Бургас  :blink:

Fini,
Според мен трябва все пак да се консултирате с ветеринар. Освен отслабването има ли други промени които забелязвате у него - вялост, сух нос и пр.?
Причината за намалянето на храната може да е горещото време - затова не го насилвайте да яде повече, отколкото той иска. Освен това Фини вече навлиза в другата възрастова група, което също може да е причина. Финве като стана на 10 месеца също рязко ограничи храната си - това беше лятото - което съвпадна и с опадването на зимната козина. Понякога ядеше през ден  :o, но когато се захлади - отново си възвърна апетита. въпреки, че и сега той не е лаком. Може и при вас да е така - от опадалата козина да изглежда по-слаб...
С Фрей още не съм забелязала промени, но аз самата след 9-тия му месец намалих дневната дажба храна за него. Той също вече не е толкова лаком както преди.
Виж с Индис нещата са неспасяеми - тя е вечно слаба, но яде като слон - може да изяде всичко, което й попадне.
Пишете резултата, дано няма проблем, а да е причина или от времето, или от порастването на Фини.
User's Signature

#929 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 04:26 PM

абе тия кучета не се ли мъчат през лятото.моя хем е кк(от бг) хем се мъчи лятото.пък за тия да не говорим
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#930 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 09:01 AM

Цитат

абе тия кучета не се ли мъчат през лятото.моя хем е кк(от бг) хем се мъчи лятото.пък за тия да не говорим

vankata367
Маламутите оцеляват в жегите - вярно, че търсят сянката и хладината, но не е толкова апокалиптично, както ви изглежда.
Важното е да не ги караш да стоят на слънце или да правят физически упражнения (бягане, теглене), дори и разходките се правят сутрин или вечер по хладината, а през деня обичат да стоят на сянка, някъде на хладина - дълбока сянка някъде заровени в пръстта или на теракот, цимент.
Храната също трябва да се намали, да имат много прясна вода.
Не съм запозната подробно с овчарските кучета, но мисля, че северните имат предимство - те имат още един слой козина, който ги изолира не само от студа, но и от жегата. През лятото те си сменят козината - зимния дебел пух пада и им е по-леко да понасят горещината. Така че не е толкова страшно - ако се спазват няколко елементарни условия, за да не получи кучето топлинен удар.
User's Signature

#931 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 01:01 PM

[b]Колкото и да ми е тежко, се налага да напиша това:

Днес на Витоша около Боянски Водопад и Копитото беше изгубен БРИЯН - порода аляски маламут, на възраст 10 месеца, сиво-бял. Кучето е със строг метален нашийник. Доста едро за възрастта си е.

Моля който забележи подобно куче да се обади на следните телефони:
0878 84 25 40;
0896 66 92 07
955 66 69.[/
b]

Качена снимка
User's Signature

#932 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2008 - 10:13 PM

Неееее :(
Няма да питам ама как ,какво ,защото ми е ясно,че куче се губи за секунди.
Само се надявам в най-скоро време да прочетем,че момчето е намерено.Успех.Стискам палци всичко да свърши колкото се може по-скоро и с най-добрия резултат.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#933 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 11:54 PM

Христос Возкресе!Да не губим вяра :blink:!Много обичаме Бриян и ни е много тежко,че се е загубил.. :'(Въпреки всичко,вярвам,че има добри хора,които ще помогнат да се намери и Бриян,както Нанук!Господи,моля те да ни помогнеш да го намерим!!!!!
Кучето,което е от лявата страна на всички снимки е Бриян-прекрасен!Помогнете да го намерим!
User's Signature

#934 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 12:46 AM

Толкова ми е тежко :'( :'( :'( :'(,дано се намери БРИЯН :yahoo:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User's Signature

#935 Потребителят е офлайн   Brian Икона

Публикувано: 28 April 2008 - 11:37 AM

НАМЕРИХМЕ ГО !!!!!
Тази сутрин, прибран от едни хижари, нахранен и в чудесно състояние! Поскитал на воля миличкият. Ние прекарахме два ужасно изтощтителни дни, но сега сме щастливи. Благодаря ви много за съпричасността. Ще разказвам подробно за поведението му ро-нататък, защтото съм убедена, че всички, които имат такива кучета трябва да знаят какво да очакват от тях в ситуации като тази :kuchence:

#936 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2008 - 11:58 AM

Супер!  :yahoo: :yahoo: :yahoo: И внимавайте вече повече!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#937 Потребителят е офлайн   olivero5 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 03:04 PM

:yahoo: :yahoo:Mnogu sum radosen sto go pronajdovte naseto malo since BRIAN :yahoo: :yahoo:
Pozdrav od MAKEDONIJA :yahoo: :yahoo: :->)
User's Signature

ASTOR THE GREAT WHITE MALAMUTE

#938 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 06:53 PM

Много сме щастливи за Бриян :yahoo:!!!!!И ние днес ходихме в Пирин с Горан ,който беше на повод през цялото време.Както казват:"Вързан поп,мирно село" ;D.Честно казано беше ни страх да го пуснем,след изчезването на Нанук и Бриян :-.
Ето снимки от днес.
http://picasaweb.goo...nabansko/280408
User's Signature

#939 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2008 - 08:54 AM

Цитат

НАМЕРИХМЕ ГО !!!!!
Тази сутрин, прибран от едни хижари, нахранен и в чудесно състояние! Поскитал на воля миличкият. Ние прекарахме два ужасно изтощтителни дни, но сега сме щастливи. Благодаря ви много за съпричасността. Ще разказвам подробно за поведението му ро-нататък, защтото съм убедена, че всички, които имат такива кучета трябва да знаят какво да очакват от тях в ситуации като тази :kuchence:

Два дни в напрежение!!! Но важното е резултата - Бриян е намерен! Поскитал, "миличкият" - аз мисля, че май не му е било зле  ;D и оттук нататък май си подписа присъдата да бъде на повод. И сега сериозно - това е нещото, което винаги ме е притеснявало в маламутите - решават и тръгват за нещо, което само те си знаят и колкото повече им викаш, те повече и повече се отдалечават, едва ли не си казват "Аз тъй и тъй съм се откачил, ами поне да си походя където и колкото искам". Чакаме разказ за това как стана изгубването и как го намерихте - нека да бъде за урок на всички собственици на маламути - да си имат едно наум. Надявам се също, че иначе нищо му няма - никакви рани или други поражения?!

Цитат

Много сме щастливи за Бриян :yahoo:!!!!!И ние днес ходихме в Пирин с Горан ,който беше на повод през цялото време.Както казват:"Вързан поп,мирно село" ;D.Честно казано беше ни страх да го пуснем,след изчезването на Нанук и Бриян :-.
Ето снимки от днес.
http://picasaweb.goo...nabansko/280408

Финве го разхождах на едно дълго 10-метрово въже за простиране - дотам му свършваше свободата. Това въже обаче много пречи като се разхождаме в гора - закача се по храсти и дървета, развиваш и навиваш непрекъснато, иначе на открити пространства е идеално - даже от време на време го пусках и самото въже - а той като хукне - настъпвам въжето, не гоня него и готово - всичко е под контрол - препоръчвам го на всички. Може да е истерично, но аз както и Горан предпочитам да не търся изгубеното куче.
Сега с трите кучета е както по-лесно, така и по-сложно в някои ситуации. Единият е пуснат, другите двама на повод - и така на смени - вървим със забързан ход, за да следват групата. Като стигнем до някоя голяма поляна - от която има изглед надалече и във всички посоки - няма хора, други кучета и стада, тогава можем да си позволим да ги пуснем да потичат наволя. Лошото в случая е, че ако се зададе някакъв обект в далечината - единия дава тон и всички хукват да видят какво е това...

Трябва наистина да сме нащрек винаги с маламут навън

Горан, хубави снимки, разходили сте се добре из снежния Пирин, при нас валеше през празниците и нищо не можахме да направим, да не говоря че докато търсеха Бриян не ми беше ни до разходки, ни до тренировки - до нищо...

Поздрави на всички
User's Signature

#940 Потребителят е офлайн   Beo Икона

Публикувано: 29 April 2008 - 09:38 AM

Наистина ни изплашихте и много се радваме на добрия край на случилото се с Бриян.Хубаво е че тук можем да споделяме и да се учим един от друг и ние сме пускали Бео като много внимаваме да няма дразнители наблизо ,но понякога прави точно така тръгва и ние го гоним и викаме след него и колкото повече тичаме повече бяга. Аз си мисля че не сме успели да го научим на команда "Ела" но явно и с другите се случва.Дано няма вече такива случки с никой.Поздрави и целувки и от нас.

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни