Аляски маламут
Публикувано: 02 April 2010 - 02:08 PM
Публикувано: 02 April 2010 - 04:01 PM
vilekula - много ми е забавно да чета разказите ти за Мечо, понякога се смея на глас.
Четейки за поведението на Мечо, се сетих за нещо, което на мен лично ми направи силно впечатление - става въпрос за връзката между характера и дължината на козината. За пръв път прочетох за това на един френски сайт за кучета от породата американска акита, където имаха акити с дълга козина, че характерът на тези кучета се различава от този на другите с нормална такава - били с по-благ характер, по-привързани към стопаните си. После прочетох същото нещо и в един руски форум за сибирските хъскита, а и имам преки наблюдения върху Киара (дъщерята на Финве, която е с по-дълга козина) - тя наистина има много благ характер, много е уравновесена, не е агресивна към събратята си, и изключително много слуша стопаните си. Може би наистина има нещо вярно, знам ли...

Публикувано: 02 April 2010 - 04:51 PM
Публикувано: 02 April 2010 - 05:31 PM
Публикувано: 02 April 2010 - 06:32 PM

Публикувано: 02 April 2010 - 08:38 PM
Ама как ще ставате досадни, напротив - забавно е да четем интересни и смешни истории с маламути. А това, че сме на един акъл, е много вярно - ако почнеш да говориш на другите около тебе, дето нямат куче (маламут) - ще те помислят за луд. Помня как една позната ми беше казала, като се срещнали две семейства с маламути за пръв път: цяла вечер само за двата маламута се приказвало, нито за децата на семействата, нито за нещо друго
Радвам се, че са послушни вашите бебета. Това е много хубаво. Елия станала една малка красива лейди
Колкото до характера, аз нямах предвид че кучето е добро към хора (то 99% от маламутите са такива) - по-скоро имах предвид, че са по-послушни, не са толкова самонадеяни и инатливи, и търпят други кучета около себе си.
И е вярно това, че те обожават да са в компанията на хора - колкото повече хора, толкова по-добре. Нашите направо умират да имаме гости и да се бутат между хората, с изплезени от кеф езици, да са център на внимание, а пък като говорим за някой от тях - много добре разбират и гледат едно такова смешно, малко виновно. Фини например много добре усеща кога му се присмиваме за нещо - и веднага си отмъщава - я ще изкопае дупка на непозволено място, я ще смачка някое цвете, но намира начин да покаже, че е разбрал, че говорим за него и му се смеем.

Публикувано: 03 April 2010 - 05:48 PM
Публикувано: 03 April 2010 - 10:24 PM
ето какво дава роял канин за храненето
http://www.sambs.bg/...d...ucts&pid=16
на 4 месечно кутре 410гр на ден за килограмите които става маламута
на педигрее е 500гр на 3 месечно .
Относно разходката не мисля , че се уморява защото след като се прибере не ляга да спи, а почва да тормози и да си играе с хъскито
Относно голяма разходка е от 5-7 км в зависимуст дали ми се разкарва , иначе правим една обиколко на трасето за биатлон която е 5км

Публикувано: 04 April 2010 - 02:04 PM
А празнични снимки на Алая или докато боядисва яйца
ето какво дава роял канин за храненето
http://www.sambs.bg/...d...ucts&pid=16
на 4 месечно кутре 410гр на ден за килограмите които става маламута
на педигрее е 500гр на 3 месечно .
Относно разходката не мисля , че се уморява защото след като се прибере не ляга да спи, а почва да тормози и да си играе с хъскито
Относно голяма разходка е от 5-7 км в зависимуст дали ми се разкарва , иначе правим една обиколко на трасето за биатлон която е 5км
Аз винаги давам по-малко храна (да кажем намалявам между 50 и 10 грама дажбата) отколкото е отбелязано на опаковката, после следя и ако се налага увеличавам /или още намалявам/ с няколко грама всеки ден, докато разбера коя е точната доза за всяко куче - по-напред писах как определям това (следя изпражненията, общия тонус на кучето и разбира се го опипвам по ребрата). Вярно е, че накиснатите гранули насищат повече - аз предпочитам да ги давам така, първо защото Индис не дъвче и гълта цели сухите гранули и после дриска, и второ за да съм сигурна, че са получили и достатъчно течности за деня (особено когато е много студено), но пред 2-3 дни давам и сухи гранули, за разнообразие и за поддържане на зъбите.
За разходката и умората: едно е малкия да подскача около хъскито, друго е да го карате да върви 5-7 км - малък е още. Още повече, че може просто да не му харесва такъв тип разходки - може да му е скучно например...

Публикувано: 04 April 2010 - 10:58 PM
И всичките яйца са цели, не мога да повярвам. Алая сякаш се чуди какво й навирате под носа

Публикувано: 06 April 2010 - 12:25 AM
Shte vidim kato poraste kak shte e
Мод: Моля, пишете на кирилица!!!
Публикувано: 06 April 2010 - 01:34 PM
Публикувано: 06 April 2010 - 02:53 PM
Shte vidim kato poraste kak shte e
Мод: Моля, пишете на кирилица!!!
Според мен такъв тип лакомия си остава доживот! Индис е същата - затова когато има сезонна реколта, тя стои затворена и се пуска в двора само под надзор и много много разходки, бягане, игра. Трябва да й намирате работа, за да не прави глупости.
Баба и дядо няма да могат да се справят! Маламутът не е куче за възрастни хора. Това не е булонка. Още повече, че Елизабет е във възраст в която трябва много да се работи с нея за формирането на характера и възпитанието й, оставена на баба и дядо на село, не мисля че ще доведе до нещо добро (освен ако не е само за няколко дни), а не цяло лято.

Публикувано: 06 April 2010 - 08:56 PM
Здравейте и добре дошли с Арес!
Арес е като двойник на моя Фрей
Разкажете ни за него - откъде сте, той откъде е, кои са родителите му

Публикувано: 07 April 2010 - 10:17 AM
5,CAC,CACIB,BOB
Dostoen naslednik na svojot tatko ASTOR THE GREAT WHITE
Привет, Оливер!
Честито на теб и Кристал! Тя е пораснала и станала още по-красива! Много се радвам за тази победа !!!! (за тези, които не знаят Кристал е дъщеря на белия маламут Астор от Македония и полу-сестра на Фрей).
Покажи ни нови снимки на Астор
Поздрав от Фрей

Вход

Горе
Цитиране +