Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#381 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2010 - 08:30 PM

Здравейте за втори път днес :re_037: Има ли някой, който скоро е пътувал с влак с френчито си. Налага ми се, а не знам какво ще ми сервират...
User's Signature

Качена снимка

#382 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 10:48 AM

не би трябвало да имаш проблем.Разгледай тази тема
Скоро не сьм пътувала ,но преди , даже не искаха да плащам половин билет за малко куче.Имам съседи с голдън ,които редовно пътуват до София -купуват му билет и всичко е ок(паспорта на кучето естествено се носи)
User's Signature

Качена снимка

#383 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 11:07 AM

Цитат

Искам да попитам дали има вероятност да си намеря чистокръвно френчи за 600-650лв !? :dh_188: Не става дума за изложби и тем подобни,а за домашно куче :)

То невъзможни неща няма, но все пак трябва да си наясно, какво разбираш под "чистокръвно" ,защото обявите са пълни с "чистокръвни".
Племенния брак ,предполагам ,че е на подобни цени.Много често даже се подаряват -зависи за какъв дефект става въпрос(напр.крипторхизъм,глухота и т.н) .Просто им търсят свестни стопани,които няма да решат в някой момент да развъждат.
User's Signature

Качена снимка

#384 Guest_Logitech_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 June 2010 - 05:30 PM

Показване на мнениетоChiita, в 03 June 2010 - 11:12 AM, написа:

Цитат

Искам да попитам дали има вероятност да си намеря чистокръвно френчи за 600-650лв !? :dh_188: Не става дума за изложби и тем подобни,а за домашно куче :)

То невъзможни неща няма, но все пак трябва да си наясно, какво разбираш под "чистокръвно" ,защото обявите са пълни с "чистокръвни".
Племенния брак ,предполагам ,че е на подобни цени.Много често даже се подаряват -зависи за какъв дефект става въпрос(напр.крипторхизъм,глухота и т.н) .Просто им търсят свестни стопани,които няма да решат в някой момент да развъждат.

Да чел съм за тези "чистокръвни" обяви,но те не ме интересуват...просто исках да видя дали има шанс да си намеря здраво кученце(без дефекти),което да си е чисто френчи и да е в тея рамки на 600-750лв...

#385 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 12:32 PM

Показване на мнениетоLogitech, в 03 June 2010 - 03:35 PM, написа:

Показване на мнениетоChiita, в 03 June 2010 - 11:12 AM, написа:

Цитат

Да чел съм за тези "чистокръвни" обяви,но те не ме интересуват...просто исках да видя дали има шанс да си намеря здраво кученце(без дефекти),което да си е чисто френчи и да е в тея рамки на 600-750лв...

Абе човек, стига с тия тъпи въпроси ,да не си мислиш че "чистокръвните" някой ги намира на улицата и се чуди на каква цена да ги продава. Събери си 1500евро и около 300 за транспорт и от развъдниците на цяла европа можеш да избираш !!!!

То човек обяснява ,обяснява па накрая му писва !!! И сега пак сигурно ще има обидени ,ама много важно!
User's Signature

Качена снимка

#386 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 06:26 PM

еми не сте прави пък, само се обяснява какво трябва да се купи и откъде трябва да се купи, а никой поне цена не дава, мразя я тая голяма мистерия с цените на кученцата. Казва се, ходи, говори с развъдника, дрън дрън дрън и накрая като ти шибнат тия 1500евро в лицето и се чудиш откъде да си ги изкараш

в тоя случай пак си в голяма помощ, поне си искрен и казваш всичко право в очите

но човек просто не може да мине без "тъпите въпроси", защото да, кучешката любов няма цена и блаблабла, с което съм съгласна, но в България факторът "колко струва" е по-важно и от породата и така и ще бъде още много време напред

и да, знам, че няма точна цена, всеки развъдник сам си определя според хиляда неща и другите подобни, но търсенето и предлагането са се омешали твърде силно
User's Signature

Качена снимка

#387 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 06 June 2010 - 08:40 PM

Здравейте.Имам едно малко въпросче..то повече е за тема хамстери,но исак мда питам и тук.
Та чела съм ,че ако мъжкия хапе женската и я бие начи тя е бремена.Така ли е?
Моят мъжки я ближе и и лапа ушите а тя му ближе козината ,но понякога почват да се бият..
Бремена ли е?Или просто си играят?
Кажете ми за да знам дали да махам мъжкия
А те са малки в магазиан ми казха ,че нямат 1 месец.
И са мини хамстерчета да оточня.
Благодаря предварително! :smile:

#388 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 08:58 PM

ЕЕЕЕ! Ама човек и ценораспис да ви сложи пак ще има неразбрали. За съжаление такъв няма !!!!
Чистопородното развъждане е скъпо начинание ,освен че иска желание сърце и любов към породата която развъждаш иска и ПАРИ. И не искам да навлизам в полемика защо??? Хрумнало му на някой, че иска френски булдог и то ако може ,за еди колко си пари , ако може и без, ама пък и да е чистокръвен . Е няма такъв!!!!
CHITA e сложила сайтовете на 50 развъдника . Е па пишете им какво куче търсите и за какви пари и вижте някой дали изобщо ще ви отговори.

ФРАНЦУЗСКИЙ БУЛЬДОГ - это атрибут роскоши и изысканности, а не предмет необходимости

Е това е цитат от сайта на ZON MIRAKL един от руските развъдници.
Цената която написах в предният си пост е за прилично куче, не говорим за ХАЙ- клас.Там е от 2500е нагоре без таван.
А дали това ви харесва или не , не е мой проблем.
Съжалявам че трябва да го кажа направо, но това е истината!!!
User's Signature

Качена снимка

#389 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2010 - 10:22 AM

Показване на мнениетоinfetka, в 06 June 2010 - 06:31 PM, написа:

еми не сте прави пък, само се обяснява какво трябва да се купи и откъде трябва да се купи, а никой поне цена не дава, мразя я тая голяма мистерия с цените на кученцата.

infetka ,няма никаква мистерия.Още преди повече от година ти дадох някакви приблизителни рамки на цените и отговора ми е точно в темата ,която трябва най много да се отваря и преглежда от хора ,които тепърва ще си търсят кученце -Развъдници и полезни сайтове за породата
Трябва може би да уточня , че тези граници ,които съм поставила са от личен опит (мой и на KAIPY)т.е. това са цени които сме получавали за кученца ,от които сме се интересували в може би от повече от 30 развъдника в Европа за последните три-четири години.
Това не означава , че няма да се намери на по-ниска цена ,просто нашите изисквания са били по-високи.За сьжаление трябва да спомена , че в много от тези развьдници цена от порядька на 1200 евро е цена на кученце пет клас.
Има обаче един светъл лъч -в момента има много повече предлагане на качествени кученца отколкото преди три години.
Само за пример един от първите развъдници ,на които писах беше един руски развьдник (2007),не толкова известен -харесах си едно от кученцата и заразпитвах за него -съвсем любезно ми се отговори, че това кученце е пет клас , цената е 1300 евро и за транспорт и там всичките му документи още 700 евро :ud_009: А точно предния ден бях гледала да продават две френчита на Панаира за по 200 лева ,можеш да си представиш реакцията ми :ab_041: ...още повече , че тогава исках само още един домашен любимец(нямах никакви намерения за изложби или развъждане)
Един от последните развъдници, на които писах преди 6-7 месеца (един от най-добрите испански развъдници)ми обяви цена 1850 евро без транспорт ,за неродено кученце с право на втори избор(!)-...и бяхме доволни от цената :af_089: и даже направихме първоначална заявка за него.В последствие се отказахме ,защото KAIPY получи право на първи избор от друг развъдник(въпреки ,че цената беше по висока)
Истории много ...
User's Signature

Качена снимка

#390 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2010 - 07:13 PM

Чийта, да така е, преди година ти ми обясни най-подробно всичко, което исках да зная, включително за цени, сега го правиш отново, мерси, надявам се да има кой да чете и да е полезно.

Именно защото хората искат чистокръвно, пък еди какво си пък и за 200 лева, според мен е хубаво някъде да го има именно това, някаква цена, която да подсказва на всекиго по нещо. Да има поне някаква цифра, просто няма смисъл три седмици да си пишеш с развъдник, да отговаряш на всякакви въпроси, ако не си подготвен, че няма да ти поискат 500 лева.

И с тези ваши два отговора темата стана дори още по-полезна, не е въпросът харесва ли ни или не, всеки сам си определя цената, но е хубаво да знаем коя е тя

мерсиии, не съм искала да ви обиждам, дано не е прозвучало като такова
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2010 - 11:20 PM

Инфетка склонен съм да дам един пример.Адресирам поста към теб защото заформихме диалог ,но за всеки имащ понятие от елементарна математика може да му е от полза.
Хипотетично субекта "Х" е решил да се занимава с чистопородно развъждане. Казуса е с минимални цени.
1.покупка на женско куче " не хай-клас" ,прилично 1500Е
2.Транспорт - 300Е "примерно от Европа"
3.разходи за отглеждане до 1,5 години когато може по правилник да се заплоди - да сложим по 50 лева месечно общо- 450Е
4.това куче трябва да се води и по изложби. Да приемем че кучката е прекрасна и печели всичко от първият път трябват и минимум 5 изложби.
Две за млад шампион и три за шампион.,ама те не са само в родния град. та значи 5 по 20Е плюс двата сертификата по 20Е. ,плюс някъкъв транспорт примерно 150Е за всичките заедно. Общо това мероприятие е 290Е
5 И вече е разгонена трябва да се заплоди ( та дал си пари за куче, гедал си го , водил си го по изложби, направил си го шампион и сега трябва да му избираш мъж - дали първото попаднало мъжко с родословие ше е твоят избор)- най- евтиното заплождане за което съм чувал е 700Е прибави и транспорт
оше само 200Е примерно до Сърбия и да кажем, че е обшо с двата дни пребиваване, защото кучката трябва да се покрие поне 3 пъти.
6 Да стискаме палци до първия ехограф+30Е за да видим дали е забременяла и ооо късмет имаме 5 плода.
7 Сега да стискаме палци да се родят живи и здрави, а междувременно си пребави към сметката примерно
150Е за вет - поне 3 пъти, витамини добавки и храна най- високото качество.
8. Оооо щастие - кученцата са се родили живи и здрави - грижите и треперенето цена нямат, но храната- за 5 гърла до 3 месечна възраст 150Е , ваксините- 15 бр по 10Е на едро, паспортите 5 бр по 5Е родословията 5бр по 5Е експертизата на кучилото - 30Е хранителните добавки и другите неща (примерно играчки, памперси, клетка, )- 100Е няма да слагаме повече, нашите кученца са възпитани те не гризят мебели и обувки.
И сега да посмятаме еврото 1500+300+450+290+700+200+30+150+150+150+25+25+30+100= 4100Е
Значи всяко кученце вече струва на въпросният субект "Х" по 840Е и това при условие че всичките 5 са се родили живи и здрави и са достигнали тримесечна възраст . И представи си че някой му предложи в този момент въпросните 650 - 700 лв. за да има чистопородно френско булдоче.......

Това което написах е толкова блед вариант на разходи ,при абсолютно розово протичане на бременност и раждане , при липса на всякакви проблеми с здравето на майката и малките, но е поне някъкъв пример за това, защо са такива цените на френските булдоци.... :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#392 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2010 - 11:51 AM

Аз, не отговорих на въпроса "Дали може да се намери...?"-отрицателно , защото напр. в Сърбия по селца и паланки си ги въдят ,както тук неродословнните.С тази разлика , че имат някакви родословия ,наистина с неизвестни родители(майка-Бони и баща Клайд))) , не можеш да ги видиш даже и на снимка.Там са малко развъдниците с приставка (спец. за френски булдог) които имат хубави кучета , но техните вече излизат от ценовата граница ,която се постави тук като условие.
преди две седмици бях в Ниш на изложба.Един сърбин продаваше 7 френчита от две различни кучила.Спрях се естествено и доколкото успях да разбера били с родословие(което много ме сьмнява) -каза ми имената на родителите ест. без приставка на развъдник.Цената беше смешна , за сьжаление кученцата въпреки ,че бяха добре охранени изглеждаха зле ,а едните бяха на не повече от месец и половина и до сега се чудя какьв е този човек ,който ги беше изнесьл да ги продава и то на такова място и в такова време ,защото валеше като из ведро.
infetka ,никой не си обидила ,цената е важна ,но избора е още по-важен.Говорим за родословия ,но истината е , че е по важно какво има в тези родословия и реално какви са родителите и самото куче.Защото, точно вчера на въпроса "Какво ти харесва в това куче "получих отговора "Името му ми харесва"(става дума за името на развъдника) :ab_041: :ab_041: наистина известно име.(шега с KAIPY)кучето си го бива :md_064:
Пуснах една статия по напред ,която за сьжаление е изтеглена само 8 пъти (от които аз ведньж , да видя дали се отваря).Честно си казвам, мен ме е страх да избирам куче,най-вече френски булдог Толкова ме изненадват докато растат и се променят, че и късмет си е нужен :ab_041: Позната на моя приятелка си купува френчи в момента от Украйна-много симпатична ,с хубаво родословие и ме питат харесва ли ти?Ми харесва ми (то на мен повечето малки ми харесват)Ако е за теб би ли я взела ?Тук вече се замислих много и така и не отговорих.
Аз не сьм питала , но колко ти поискаха за онези сините булдочета миналата година (мисля от Унгария бяха) ?
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2010 - 12:39 PM

Една идея за тези които се интересуват от породата.
Европейското тази година е близко(Словения) http://www.eurodogshow2010.si/sl/ и вероятно ще има доста записани французи,така че ще може да видите много хубави кучовци събрани на едно място.Да сме живи и здрави , но тази година отивам да гледам :ba_025:
Французите са последния ден.Сьвсем друго си е да ги видиш на живо.Хайде ,кой смята да ходи?
User's Signature

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2010 - 10:08 PM

Кайпи, това, което си написал е невероятно, просто супер, мн информативно, надявам се да не потъне в архивите. Подредено и изложено така надявам се да убеди поне един човек, че това с развъджането на кучета не е "невероятна далавера". Както и да е, още веднъж казвам нямам нищо против цените, сигурна съм, че зад повечето си има покритие, но просто исках да се знаят черно на бяло, да няма мистерии. Мерси, че си си направил труда

Чийта, сините кученца бяха или 500 евро или 750, не съм мн сигурна. Знае, че на вас може би ви става досадни вече всеки да подпитва ама може ли еди какво си за еди колко си, пък дори пет клас, но просто сега вече ще може да казваме вж въпроси стр.20. Мисля, че това тук се получи достатъчно полезно. Просто повечето хора, мен включително не ги разбирахме достатъчно тези работи.
Както и да е, нямам какво повече да напиша по темата.
User's Signature

Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 11:09 AM

Това се отнася почти за всяко чистопородно развъждане по правилата,независимо от породата.За това е и хоби!
На мен ми е мъчно , че у нас въпреки , че породата е много разпространена ,тя е изключително малобройна от към породни представители.И честно казано нямам обяснение.Харесвам и породата кане корсо и доста често чета в техния форум.Преди 3-4 години за тази порода малко хора бяха чували , а още по малко виждали(и аз в това число).Може би и тогава започнаха да се внасят първите родословни представители.Сега имат доста голям брой кучета(внесени), появиха се и регистрирани развъдници за тази порода и първите БГ кучила и като гледам все заплождания в чужбина(!).Тази година си направиха специалка с над 40(дано не бъркам) записани кучета.Породистите кучета от тази порода хич не са евтини , но това хората не ги спря да внасят и да подбират какво внасят(изключително важно!!!)-защото родителите са все известни имена от отлични линии.
А французите ,които са и по малка порода,имат доста почитатели ,идеални за градски условия и за апартаменти - няма интерес към внос и серизни занимания с породата :dh_188:мистерия...
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2010 - 11:44 PM

Искам да ви попитам как се държат вашите кучета в кола?
Докато беше по-малък Айк, спеше като пън, а сега му става лошо, почва да се "лигави" и повръща... :dh_188: дали ще спре като порасне още или винаги ще е така?
User's Signature

Качена снимка

#397 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2010 - 12:19 AM

абе и Лала е мн странна, примерно миналата година до морето изкара 6 часа без никакви проблеми, сега обаче понякога и тя така се олигавя цялата, до повръщане не стига, защото никога не я храня преди път. Като я видя, че почва да се лигави спирам колата и я разхождам за няколко минути. Забелязвам, че завоите не й понасят много или пък ако приятеля ми кара отварям до долу прозореца и тя си стърчи, а аз я държа здраво, това е сигурна мярка да не и стане лошо, а и тя много обича да се вее през прозореца :)
User's Signature

Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   Nina Penova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2010 - 12:23 AM

Показване на мнениетоChiita, в 08 June 2009 - 09:08 PM, написа:

Освен това в България е забранено със закон купирането на уши и опашки на кучета ,от която и да е порода!

Какъв е тоя закон ?! За първи път чувам. Много съм против купирането без основателна причина, но идея си нямах, че е забранено...и едва ли е..
User's Signature

Мод: Редакция на подпис!

#399 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 09:47 AM

Запознайте се със Закона за защита на животните ,чл.7.
User's Signature

Качена снимка

#400 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 02:14 PM

Здравейте на всички, мога да кажа че чета този форум от около два месеца, доста дълъг период, особено като чакаш дългоочаквания любимец. Е, сега вече сме трима, от около седмица имам един прекрасен френски булдог на име Ера. От три дни сме с изправени уши и е много сладка, но, но , но.... както винаги. Тази сладурана не ни оставя да спим нощно време, гледала съм различни породи кучета, но такова скимтене не бях чувала. Да не говорим, че не мога и за секунда да я оставя сама, сега съм в отпуск, но какво ще правят съседите като тръгна на работа :ud_009: . Давайте съвети моля ви как да я науча да стои самичка и поне нощно време да спим по-малко. Малката е на 46 дни. Благодаря Ви предварително. :re_037:

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни