Въпроси
Публикувано: 03 June 2010 - 10:48 AM
Скоро не сьм пътувала ,но преди , даже не искаха да плащам половин билет за малко куче.Имам съседи с голдън ,които редовно пътуват до София -купуват му билет и всичко е ок(паспорта на кучето естествено се носи)
Публикувано: 03 June 2010 - 11:07 AM
Цитат

То невъзможни неща няма, но все пак трябва да си наясно, какво разбираш под "чистокръвно" ,защото обявите са пълни с "чистокръвни".
Племенния брак ,предполагам ,че е на подобни цени.Много често даже се подаряват -зависи за какъв дефект става въпрос(напр.крипторхизъм,глухота и т.н) .Просто им търсят свестни стопани,които няма да решат в някой момент да развъждат.
#384 Guest_Logitech_*
Публикувано: 03 June 2010 - 05:30 PM
Chiita, в 03 June 2010 - 11:12 AM, написа:
Цитат

То невъзможни неща няма, но все пак трябва да си наясно, какво разбираш под "чистокръвно" ,защото обявите са пълни с "чистокръвни".
Племенния брак ,предполагам ,че е на подобни цени.Много често даже се подаряват -зависи за какъв дефект става въпрос(напр.крипторхизъм,глухота и т.н) .Просто им търсят свестни стопани,които няма да решат в някой момент да развъждат.
Да чел съм за тези "чистокръвни" обяви,но те не ме интересуват...просто исках да видя дали има шанс да си намеря здраво кученце(без дефекти),което да си е чисто френчи и да е в тея рамки на 600-750лв...
Публикувано: 06 June 2010 - 12:32 PM
Logitech, в 03 June 2010 - 03:35 PM, написа:
Chiita, в 03 June 2010 - 11:12 AM, написа:
Цитат

Да чел съм за тези "чистокръвни" обяви,но те не ме интересуват...просто исках да видя дали има шанс да си намеря здраво кученце(без дефекти),което да си е чисто френчи и да е в тея рамки на 600-750лв...
Абе човек, стига с тия тъпи въпроси ,да не си мислиш че "чистокръвните" някой ги намира на улицата и се чуди на каква цена да ги продава. Събери си 1500евро и около 300 за транспорт и от развъдниците на цяла европа можеш да избираш !!!!
То човек обяснява ,обяснява па накрая му писва !!! И сега пак сигурно ще има обидени ,ама много важно!
Публикувано: 06 June 2010 - 06:26 PM
в тоя случай пак си в голяма помощ, поне си искрен и казваш всичко право в очите
но човек просто не може да мине без "тъпите въпроси", защото да, кучешката любов няма цена и блаблабла, с което съм съгласна, но в България факторът "колко струва" е по-важно и от породата и така и ще бъде още много време напред
и да, знам, че няма точна цена, всеки развъдник сам си определя според хиляда неща и другите подобни, но търсенето и предлагането са се омешали твърде силно
Публикувано: 06 June 2010 - 08:40 PM
Та чела съм ,че ако мъжкия хапе женската и я бие начи тя е бремена.Така ли е?
Моят мъжки я ближе и и лапа ушите а тя му ближе козината ,но понякога почват да се бият..
Бремена ли е?Или просто си играят?
Кажете ми за да знам дали да махам мъжкия
А те са малки в магазиан ми казха ,че нямат 1 месец.
И са мини хамстерчета да оточня.
Благодаря предварително!

Публикувано: 06 June 2010 - 08:58 PM
Чистопородното развъждане е скъпо начинание ,освен че иска желание сърце и любов към породата която развъждаш иска и ПАРИ. И не искам да навлизам в полемика защо??? Хрумнало му на някой, че иска френски булдог и то ако може ,за еди колко си пари , ако може и без, ама пък и да е чистокръвен . Е няма такъв!!!!
CHITA e сложила сайтовете на 50 развъдника . Е па пишете им какво куче търсите и за какви пари и вижте някой дали изобщо ще ви отговори.
ФРАНЦУЗСКИЙ БУЛЬДОГ - это атрибут роскоши и изысканности, а не предмет необходимости
Е това е цитат от сайта на ZON MIRAKL един от руските развъдници.
Цената която написах в предният си пост е за прилично куче, не говорим за ХАЙ- клас.Там е от 2500е нагоре без таван.
А дали това ви харесва или не , не е мой проблем.
Съжалявам че трябва да го кажа направо, но това е истината!!!
Публикувано: 07 June 2010 - 10:22 AM
infetka, в 06 June 2010 - 06:31 PM, написа:
infetka ,няма никаква мистерия.Още преди повече от година ти дадох някакви приблизителни рамки на цените и отговора ми е точно в темата ,която трябва най много да се отваря и преглежда от хора ,които тепърва ще си търсят кученце -Развъдници и полезни сайтове за породата
Трябва може би да уточня , че тези граници ,които съм поставила са от личен опит (мой и на KAIPY)т.е. това са цени които сме получавали за кученца ,от които сме се интересували в може би от повече от 30 развъдника в Европа за последните три-четири години.
Това не означава , че няма да се намери на по-ниска цена ,просто нашите изисквания са били по-високи.За сьжаление трябва да спомена , че в много от тези развьдници цена от порядька на 1200 евро е цена на кученце пет клас.
Има обаче един светъл лъч -в момента има много повече предлагане на качествени кученца отколкото преди три години.
Само за пример един от първите развъдници ,на които писах беше един руски развьдник (2007),не толкова известен -харесах си едно от кученцата и заразпитвах за него -съвсем любезно ми се отговори, че това кученце е пет клас , цената е 1300 евро и за транспорт и там всичките му документи още 700 евро

Един от последните развъдници, на които писах преди 6-7 месеца (един от най-добрите испански развъдници)ми обяви цена 1850 евро без транспорт ,за неродено кученце с право на втори избор(!)-...и бяхме доволни от цената

Истории много ...
Публикувано: 07 June 2010 - 07:13 PM
Именно защото хората искат чистокръвно, пък еди какво си пък и за 200 лева, според мен е хубаво някъде да го има именно това, някаква цена, която да подсказва на всекиго по нещо. Да има поне някаква цифра, просто няма смисъл три седмици да си пишеш с развъдник, да отговаряш на всякакви въпроси, ако не си подготвен, че няма да ти поискат 500 лева.
И с тези ваши два отговора темата стана дори още по-полезна, не е въпросът харесва ли ни или не, всеки сам си определя цената, но е хубаво да знаем коя е тя
мерсиии, не съм искала да ви обиждам, дано не е прозвучало като такова
Публикувано: 07 June 2010 - 11:20 PM
Хипотетично субекта "Х" е решил да се занимава с чистопородно развъждане. Казуса е с минимални цени.
1.покупка на женско куче " не хай-клас" ,прилично 1500Е
2.Транспорт - 300Е "примерно от Европа"
3.разходи за отглеждане до 1,5 години когато може по правилник да се заплоди - да сложим по 50 лева месечно общо- 450Е
4.това куче трябва да се води и по изложби. Да приемем че кучката е прекрасна и печели всичко от първият път трябват и минимум 5 изложби.
Две за млад шампион и три за шампион.,ама те не са само в родния град. та значи 5 по 20Е плюс двата сертификата по 20Е. ,плюс някъкъв транспорт примерно 150Е за всичките заедно. Общо това мероприятие е 290Е
5 И вече е разгонена трябва да се заплоди ( та дал си пари за куче, гедал си го , водил си го по изложби, направил си го шампион и сега трябва да му избираш мъж - дали първото попаднало мъжко с родословие ше е твоят избор)- най- евтиното заплождане за което съм чувал е 700Е прибави и транспорт
оше само 200Е примерно до Сърбия и да кажем, че е обшо с двата дни пребиваване, защото кучката трябва да се покрие поне 3 пъти.
6 Да стискаме палци до първия ехограф+30Е за да видим дали е забременяла и ооо късмет имаме 5 плода.
7 Сега да стискаме палци да се родят живи и здрави, а междувременно си пребави към сметката примерно
150Е за вет - поне 3 пъти, витамини добавки и храна най- високото качество.
8. Оооо щастие - кученцата са се родили живи и здрави - грижите и треперенето цена нямат, но храната- за 5 гърла до 3 месечна възраст 150Е , ваксините- 15 бр по 10Е на едро, паспортите 5 бр по 5Е родословията 5бр по 5Е експертизата на кучилото - 30Е хранителните добавки и другите неща (примерно играчки, памперси, клетка, )- 100Е няма да слагаме повече, нашите кученца са възпитани те не гризят мебели и обувки.
И сега да посмятаме еврото 1500+300+450+290+700+200+30+150+150+150+25+25+30+100= 4100Е
Значи всяко кученце вече струва на въпросният субект "Х" по 840Е и това при условие че всичките 5 са се родили живи и здрави и са достигнали тримесечна възраст . И представи си че някой му предложи в този момент въпросните 650 - 700 лв. за да има чистопородно френско булдоче.......
Това което написах е толкова блед вариант на разходи ,при абсолютно розово протичане на бременност и раждане , при липса на всякакви проблеми с здравето на майката и малките, но е поне някъкъв пример за това, защо са такива цените на френските булдоци....

Публикувано: 08 June 2010 - 11:51 AM
преди две седмици бях в Ниш на изложба.Един сърбин продаваше 7 френчита от две различни кучила.Спрях се естествено и доколкото успях да разбера били с родословие(което много ме сьмнява) -каза ми имената на родителите ест. без приставка на развъдник.Цената беше смешна , за сьжаление кученцата въпреки ,че бяха добре охранени изглеждаха зле ,а едните бяха на не повече от месец и половина и до сега се чудя какьв е този човек ,който ги беше изнесьл да ги продава и то на такова място и в такова време ,защото валеше като из ведро.
infetka ,никой не си обидила ,цената е важна ,но избора е още по-важен.Говорим за родословия ,но истината е , че е по важно какво има в тези родословия и реално какви са родителите и самото куче.Защото, точно вчера на въпроса "Какво ти харесва в това куче "получих отговора "Името му ми харесва"(става дума за името на развъдника)

Пуснах една статия по напред ,която за сьжаление е изтеглена само 8 пъти (от които аз ведньж , да видя дали се отваря).Честно си казвам, мен ме е страх да избирам куче,най-вече френски булдог Толкова ме изненадват докато растат и се променят, че и късмет си е нужен

Аз не сьм питала , но колко ти поискаха за онези сините булдочета миналата година (мисля от Унгария бяха) ?
Публикувано: 08 June 2010 - 12:39 PM
Европейското тази година е близко(Словения) http://www.eurodogshow2010.si/sl/ и вероятно ще има доста записани французи,така че ще може да видите много хубави кучовци събрани на едно място.Да сме живи и здрави , но тази година отивам да гледам

Французите са последния ден.Сьвсем друго си е да ги видиш на живо.Хайде ,кой смята да ходи?
Публикувано: 08 June 2010 - 10:08 PM
Чийта, сините кученца бяха или 500 евро или 750, не съм мн сигурна. Знае, че на вас може би ви става досадни вече всеки да подпитва ама може ли еди какво си за еди колко си, пък дори пет клас, но просто сега вече ще може да казваме вж въпроси стр.20. Мисля, че това тук се получи достатъчно полезно. Просто повечето хора, мен включително не ги разбирахме достатъчно тези работи.
Както и да е, нямам какво повече да напиша по темата.
Публикувано: 10 June 2010 - 11:09 AM
На мен ми е мъчно , че у нас въпреки , че породата е много разпространена ,тя е изключително малобройна от към породни представители.И честно казано нямам обяснение.Харесвам и породата кане корсо и доста често чета в техния форум.Преди 3-4 години за тази порода малко хора бяха чували , а още по малко виждали(и аз в това число).Може би и тогава започнаха да се внасят първите родословни представители.Сега имат доста голям брой кучета(внесени), появиха се и регистрирани развъдници за тази порода и първите БГ кучила и като гледам все заплождания в чужбина(!).Тази година си направиха специалка с над 40(дано не бъркам) записани кучета.Породистите кучета от тази порода хич не са евтини , но това хората не ги спря да внасят и да подбират какво внасят(изключително важно!!!)-защото родителите са все известни имена от отлични линии.
А французите ,които са и по малка порода,имат доста почитатели ,идеални за градски условия и за апартаменти - няма интерес към внос и серизни занимания с породата

Публикувано: 13 June 2010 - 12:19 AM
Публикувано: 13 June 2010 - 12:23 AM
Chiita, в 08 June 2009 - 09:08 PM, написа:
Освен това в България е забранено със закон купирането на уши и опашки на кучета ,от която и да е порода!
Какъв е тоя закон ?! За първи път чувам. Много съм против купирането без основателна причина, но идея си нямах, че е забранено...и едва ли е..

Мод: Редакция на подпис!
Публикувано: 16 June 2010 - 02:14 PM