Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#641 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 July 2008 - 09:23 PM

С миризмата посвикнах, или пък намалява - и аз не знам... Няма да го къпя, щом не е добра идея. И с извеждането ще внимавам! Благодаря ви! Манджата с пиле доста му допада- мисля да редувам с гранули! Давам и калций :( :(! :)
Благодаря за съветите! Хълцането минава бързо, но дано да се оталожи, че много често взе да се случва. :(

#642 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 July 2008 - 09:29 PM

MarKA,
Добре дошла! Да ти е живо и здраво ротчето и да се радвате дълги години един на друг! :wub:
За разходките навън - преди да са минали всички бебешки ваксини и карантинния период от последната, аз съм твърдо против извеждане, лично мнение. Навън средата не е "стерилна" , за да си спокойна. Има много болни животни, които може да са минали /примерно/ 30 минути преди вас, на мястото където изкарваш твоето пале. Не е достатъчно само да му ограничиш контактите с други кучета, защото всъщност незнаеш какво животно е било на това място, върху тази тревичка преди вас. Много рискуваш с разхождането на твоя бебешор сега, защото той още няма изграден имунитет и е много лабилен в тази възраст.
За хълцането - не се притеснявай. Нормално е. Всяко бебе го прави при възбуда или след хранене, защото с храната поемат и въздух, който /естествено/ трябва да изкарат. :blink:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#643 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 July 2008 - 09:37 PM

Цитат

....Та някъде някой беше споменавал(май Бушката беше...) за свински сушени уши, имали действие като четка за зъби. Аз намерих този деликатес, куч прихваща с 2 лапи и гризе и джвака докато не омете всичко, (може и да ми се струва само) но  зъбния камък като че намаля.

Това ме заинтригува. :blink: От колко изядени уши намаля тази плака? Ако наистина чистят, тичам да купя от тия "чудесии". ;)
User's Signature

#644 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 10:12 PM

ушите точно не, ама има една хубава серия на трикси - дентафън.
User's Signature

Качена снимка

#645 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 July 2008 - 10:22 PM

Ще я пробваме тая серия, да видим как ще се отрази. Хем малко да й разнообразия, че напоследък си караме с Дентал фреш - Фрискас.
Thank you. :wub:
User's Signature

#646 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 10:45 PM

Цитат

Фрискас.

Ау, изприщих се...
User's Signature

Качена снимка

#647 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 July 2008 - 11:15 PM

Цитат

Цитат

Фрискас.

Ау, изприщих се...

Толкова ли е зле? Притесни ме. :(
В рамките на около 6-8 мес. съм й дала две опаковки.
Какви могат да бъдат последствията за Нора от това?
User's Signature

#648 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 11:22 PM

Никакви, разбира се. Ама от Нестле се изприщвам :)
User's Signature

Качена снимка

#649 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 July 2008 - 11:26 PM

Оххх, отдъхнах си. :sviruka: :sviruka: Сега ми стана ясно. :blink:
User's Signature

#650 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 10:23 AM

Здравейте приятели!Вчера си взех Ротвайлер мъжкар.На 47дни.Голям е пумпал.До 2дни започваме с ваксините. ;DНаблюдава и следи всичко наоколо.Разучава и души.В момента съм го настанил на терасата,но когато поотрасне ще го сваля на двора.С обширна къщичка за дом.Дадох му хапче против паразити.И му накупих куп лакомства и играчки да си точи зъбките,че като гледам как ми дъвче пръстите. ;DСкоро очаквайте снимчици. ;)
User's Signature

Качена снимка

#651 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 11 July 2008 - 10:28 AM

Добре дошъл и да ти е живо и здраво пумпалчето! Да имате дълги години приятелство и щастие! :wub:
За терасата - обезопаси я добре, ако не си го направил. Внимавай и със слънцето. Не трябва да го пече, че може да стане някоя беля.
Добре е повече време  малкия да е с вас.
Ще чакаме обещаните снимки. ;)
User's Signature

#652 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 11 July 2008 - 11:49 AM

gabbka Честит Рожден Ден ! Пожелавам ти всичките ти мечти да се збъднат ! И много да те слуша кученцето ти  :wub:  :blink: и приятно прекарване  :wub:

#653 Потребителят е офлайн   gabbka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 12:34 PM

Мерси мн мила  :wub:

#654 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 01:39 PM

Честит рожден ден и от мен! Много радости от всякакъв вид!  :wub:

#655 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 03:32 PM

Цитат

Добре дошъл и да ти е живо и здраво пумпалчето! Да имате дълги години приятелство и щастие! :wub:
За терасата - обезопаси я добре, ако не си го направил. Внимавай и със слънцето. Не трябва да го пече, че може да стане някоя беля.
Добре е повече време  малкия да е с вас.
Ще чакаме обещаните снимки. ;)

Мерси за пожеланията. :wub:Терасата ми е обезопасена и няма никакви проблеми да се разкарва на воля.И сянка си има.Вчера ми направи впечатление като му дадох да хапне кисело мляко.След това като приключи започна да хълца.От какво може да е и дали да се притеснявам?Хълцукаше няколко минути и после спря.Иначе е голям пиклио.Когато го набарам да прави работата на грешното място и му се скарам ме разбира и ме гледа в очите,но до там.Отново си минира на воля. ;D Или е още рано да го уча на навици. ;)Толкова е кротък голяма душица.Аз очаквах да е буен и да не спира да си играе.А той ме учудва.Само се разкарва на терасата после се опъне на платчето и заспи.Поскимтява съвсем малко когато го оставя сам и се примирява и спира. :blink:За в началото какво е най удачно да му давам?Знам,че е хубаво да се дават супи,манджи по разбити и консерви.Днес се излъгах да му взема гранулирана храна за подрастващи ама нещо не я близва. :kuchence:
User's Signature

Качена снимка

#656 Потребителят е офлайн   Enterfaith Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 04:00 PM

Кротък ,кротък докато свикне с новите си стопани ,после ...Ох ,мале! :P
Твърдо ли си решил да го храниш с обикновена храна ,а не с гранулирана?
Всъщност ,заведи го на вет и той ще ти каже всичко ...

#657 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 11 July 2008 - 10:03 PM

Цитат

.......Вчера ми направи впечатление като му дадох да хапне кисело мляко.След това като приключи започна да хълца.От какво може да е и дали да се притеснявам?Хълцукаше няколко минути и после спря.Иначе е голям пиклио.Когато го набарам да прави работата на грешното място и му се скарам ме разбира и ме гледа в очите,но до там.Отново си минира на воля. ;D Или е още рано да го уча на навици. ;)Толкова е кротък голяма душица.Аз очаквах да е буен и да не спира да си играе.А той ме учудва.Само се разкарва на терасата после се опъне на платчето и заспи.Поскимтява съвсем малко когато го оставя сам и се примирява и спира. :blink:За в началото какво е най удачно да му давам?Знам,че е хубаво да се дават супи,манджи по разбити и консерви.Днес се излъгах да му взема гранулирана храна за подрастващи ама нещо не я близва. :kuchence:

За хълцането не се притеснявай, защото е нормално. На предишната страница в темата го писах същото. ;)
За хигиенните навици и изобщо за каквото и да е възпитание започни от сега. Не е рано да започнеш уроците от сега, но ще отнеме време. Трябва да си упорит, но и търпелив. vlado zoo няколко поста назад даде съвет как се приучва по-лесно да пишка на определено място кученцето.
За храненето - аз бих ти препоръчала гранула от висок клас. Щом ти се мръщи, явно досега не е хранен с нея. Можеш да сложиш малко чисто, накълцано на дребно (добре сварено) месо към дажбата от гранули, разбъркваш добре с ръка и малкия би трябвало да се излъже и да си изяде гранулата. ;)
Ако предпочиташ да му готвиш - чисто сварено месо с ориз или макарони + зеленчуци. Задължително трябва да му вземеш и витамини, защото сега расте и са му повече от необходими. Калций също трябва да даваш. Ако избереш този вариант, обсъди с вашия вет колко дажби-колко дни почивки.
При сухата храна си ги има витамините, калция и др. полезни неща и не се дава допълнително от тях, защото ще се получи предозиране, което е кофти за кутрето.
Не му давай консерви, кокали, прясно мляко.
Кротък е още щото е пале и новодомец. А и в тия жеги кой ли ще играе?!? ;D Чакай малко да се поокупити и поохлади и му гледай номерцата. ;D Само емоции те чакат по-нататък с него. :P
П.п. Ако имаш време прегледай другите теми от форума. Много неща са коментирани.
User's Signature

#658 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 10:35 PM

Цитат

Не ги учете да се катерят и спят,където искат.Сега са сладки топки,ама после ще са  по-тежки от вас, а свикнат ли по дивани и легла-няма отучване.
аз мога ли да свикна на твоето легло да спинкам?

#659 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 July 2008 - 08:34 AM

Цитат

ушите точно не, ама има една хубава серия на трикси - дентафън.
Тия при нас не стават. Много са меки. Имат ефект (при нас) ушите и кожените кокали, понеже се дъвчат, млящят, търкат в зъбите дъъъълго. Другото са скъпи зарибявки, които се сдъвкват за минутка, особено пък при по-голямо куче.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#660 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2008 - 10:56 AM

Цитат

Цитат

....Та някъде някой беше споменавал(май Бушката беше...) за свински сушени уши, имали действие като четка за зъби. Аз намерих този деликатес, куч прихваща с 2 лапи и гризе и джвака докато не омете всичко, (може и да ми се струва само) но  зъбния камък като че намаля.

Това ме заинтригува. :blink: От колко изядени уши намаля тази плака? Ако наистина чистят, тичам да купя от тия "чудесии". ;)

Аз  забелязах,че след 3-то изядено ухо е по-добре пастта  на наш куч.Давам му през ден-два, ама той вече ги оправя за по-малко от 10 мин, ще се разоря. ;D
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни