РОТ говорилня
Публикувано: 10 July 2008 - 09:23 PM
С миризмата посвикнах, или пък намалява - и аз не знам... Няма да го къпя, щом не е добра идея. И с извеждането ще внимавам! Благодаря ви! Манджата с пиле доста му допада- мисля да редувам с гранули! Давам и калций :( :(! :)
Благодаря за съветите! Хълцането минава бързо, но дано да се оталожи, че много често взе да се случва. :(
Благодаря за съветите! Хълцането минава бързо, но дано да се оталожи, че много често взе да се случва. :(
Публикувано: 10 July 2008 - 09:29 PM
MarKA,
Добре дошла! Да ти е живо и здраво ротчето и да се радвате дълги години един на друг! :wub:
За разходките навън - преди да са минали всички бебешки ваксини и карантинния период от последната, аз съм твърдо против извеждане, лично мнение. Навън средата не е "стерилна" , за да си спокойна. Има много болни животни, които може да са минали /примерно/ 30 минути преди вас, на мястото където изкарваш твоето пале. Не е достатъчно само да му ограничиш контактите с други кучета, защото всъщност незнаеш какво животно е било на това място, върху тази тревичка преди вас. Много рискуваш с разхождането на твоя бебешор сега, защото той още няма изграден имунитет и е много лабилен в тази възраст.
За хълцането - не се притеснявай. Нормално е. Всяко бебе го прави при възбуда или след хранене, защото с храната поемат и въздух, който /естествено/ трябва да изкарат. :blink:
Добре дошла! Да ти е живо и здраво ротчето и да се радвате дълги години един на друг! :wub:
За разходките навън - преди да са минали всички бебешки ваксини и карантинния период от последната, аз съм твърдо против извеждане, лично мнение. Навън средата не е "стерилна" , за да си спокойна. Има много болни животни, които може да са минали /примерно/ 30 минути преди вас, на мястото където изкарваш твоето пале. Не е достатъчно само да му ограничиш контактите с други кучета, защото всъщност незнаеш какво животно е било на това място, върху тази тревичка преди вас. Много рискуваш с разхождането на твоя бебешор сега, защото той още няма изграден имунитет и е много лабилен в тази възраст.
За хълцането - не се притеснявай. Нормално е. Всяко бебе го прави при възбуда или след хранене, защото с храната поемат и въздух, който /естествено/ трябва да изкарат. :blink:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 10 July 2008 - 09:37 PM
Цитат
....Та някъде някой беше споменавал(май Бушката беше...) за свински сушени уши, имали действие като четка за зъби. Аз намерих този деликатес, куч прихваща с 2 лапи и гризе и джвака докато не омете всичко, (може и да ми се струва само) но зъбния камък като че намаля.
Това ме заинтригува. :blink: От колко изядени уши намаля тази плака? Ако наистина чистят, тичам да купя от тия "чудесии". ;)

Публикувано: 11 July 2008 - 10:23 AM
Здравейте приятели!Вчера си взех Ротвайлер мъжкар.На 47дни.Голям е пумпал.До 2дни започваме с ваксините. ;DНаблюдава и следи всичко наоколо.Разучава и души.В момента съм го настанил на терасата,но когато поотрасне ще го сваля на двора.С обширна къщичка за дом.Дадох му хапче против паразити.И му накупих куп лакомства и играчки да си точи зъбките,че като гледам как ми дъвче пръстите. ;DСкоро очаквайте снимчици. ;)
Публикувано: 11 July 2008 - 10:28 AM
Добре дошъл и да ти е живо и здраво пумпалчето! Да имате дълги години приятелство и щастие! :wub:
За терасата - обезопаси я добре, ако не си го направил. Внимавай и със слънцето. Не трябва да го пече, че може да стане някоя беля.
Добре е повече време малкия да е с вас.
Ще чакаме обещаните снимки. ;)
За терасата - обезопаси я добре, ако не си го направил. Внимавай и със слънцето. Не трябва да го пече, че може да стане някоя беля.

Публикувано: 11 July 2008 - 03:32 PM
Цитат
Добре дошъл и да ти е живо и здраво пумпалчето! Да имате дълги години приятелство и щастие! :wub:
Мерси за пожеланията. :wub:Терасата ми е обезопасена и няма никакви проблеми да се разкарва на воля.И сянка си има.Вчера ми направи впечатление като му дадох да хапне кисело мляко.След това като приключи започна да хълца.От какво може да е и дали да се притеснявам?Хълцукаше няколко минути и после спря.Иначе е голям пиклио.Когато го набарам да прави работата на грешното място и му се скарам ме разбира и ме гледа в очите,но до там.Отново си минира на воля. ;D Или е още рано да го уча на навици. ;)Толкова е кротък голяма душица.Аз очаквах да е буен и да не спира да си играе.А той ме учудва.Само се разкарва на терасата после се опъне на платчето и заспи.Поскимтява съвсем малко когато го оставя сам и се примирява и спира. :blink:За в началото какво е най удачно да му давам?Знам,че е хубаво да се дават супи,манджи по разбити и консерви.Днес се излъгах да му взема гранулирана храна за подрастващи ама нещо не я близва. :kuchence:
Публикувано: 11 July 2008 - 10:03 PM
Цитат
.......Вчера ми направи впечатление като му дадох да хапне кисело мляко.След това като приключи започна да хълца.От какво може да е и дали да се притеснявам?Хълцукаше няколко минути и после спря.Иначе е голям пиклио.Когато го набарам да прави работата на грешното място и му се скарам ме разбира и ме гледа в очите,но до там.Отново си минира на воля. ;D Или е още рано да го уча на навици. ;)Толкова е кротък голяма душица.Аз очаквах да е буен и да не спира да си играе.А той ме учудва.Само се разкарва на терасата после се опъне на платчето и заспи.Поскимтява съвсем малко когато го оставя сам и се примирява и спира. :blink:За в началото какво е най удачно да му давам?Знам,че е хубаво да се дават супи,манджи по разбити и консерви.Днес се излъгах да му взема гранулирана храна за подрастващи ама нещо не я близва. :kuchence:
За хълцането не се притеснявай, защото е нормално. На предишната страница в темата го писах същото. ;)
За хигиенните навици и изобщо за каквото и да е възпитание започни от сега. Не е рано да започнеш уроците от сега, но ще отнеме време. Трябва да си упорит, но и търпелив. vlado zoo няколко поста назад даде съвет как се приучва по-лесно да пишка на определено място кученцето.
За храненето - аз бих ти препоръчала гранула от висок клас. Щом ти се мръщи, явно досега не е хранен с нея. Можеш да сложиш малко чисто, накълцано на дребно (добре сварено) месо към дажбата от гранули, разбъркваш добре с ръка и малкия би трябвало да се излъже и да си изяде гранулата. ;)
Ако предпочиташ да му готвиш - чисто сварено месо с ориз или макарони + зеленчуци. Задължително трябва да му вземеш и витамини, защото сега расте и са му повече от необходими. Калций също трябва да даваш. Ако избереш този вариант, обсъди с вашия вет колко дажби-колко дни почивки.
При сухата храна си ги има витамините, калция и др. полезни неща и не се дава допълнително от тях, защото ще се получи предозиране, което е кофти за кутрето.
Не му давай консерви, кокали, прясно мляко.
Кротък е още щото е пале и новодомец. А и в тия жеги кой ли ще играе?!? ;D Чакай малко да се поокупити и поохлади и му гледай номерцата. ;D Само емоции те чакат по-нататък с него. :P
П.п. Ако имаш време прегледай другите теми от форума. Много неща са коментирани.

Публикувано: 12 July 2008 - 08:34 AM
Цитат
ушите точно не, ама има една хубава серия на трикси - дентафън.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 July 2008 - 10:56 AM
Цитат
Цитат
....Та някъде някой беше споменавал(май Бушката беше...) за свински сушени уши, имали действие като четка за зъби. Аз намерих този деликатес, куч прихваща с 2 лапи и гризе и джвака докато не омете всичко, (може и да ми се струва само) но зъбния камък като че намаля.
Това ме заинтригува. :blink: От колко изядени уши намаля тази плака? Ако наистина чистят, тичам да купя от тия "чудесии". ;)
Аз забелязах,че след 3-то изядено ухо е по-добре пастта на наш куч.Давам му през ден-два, ама той вече ги оправя за по-малко от 10 мин, ще се разоря. ;D

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.