Гледах клипчетата по-нататък в темата,но може ли някой да ми разясни някой тънкости,като например:колко време да тренирам само захапването и пускането и следвавите стъпки,как да го накрам да държи повече време?Като се справя с тези задачи ще питам и за следващите,по-сложните,като оставяне на пръчката на земята,а той да ми я даде;увеличаване на разстоянието и т.н.Забравих да кажа,че е на 10м без 1седмица.
Коя команда как се учи... .......

Публикувано: 02 January 2010 - 11:02 AM
Гледах клипчетата по-нататък в темата,но може ли някой да ми разясни някой тънкости,като например:колко време да тренирам само захапването и пускането и следвавите стъпки,как да го накрам да държи повече време?Като се справя с тези задачи ще питам и за следващите,по-сложните,като оставяне на пръчката на земята,а той да ми я даде;увеличаване на разстоянието и т.н.Забравих да кажа,че е на 10м без 1седмица.

Публикувано: 03 January 2010 - 12:40 AM
Ние я научихме тая команда по сложния начин, защото резките промени ни стряскат... Първо започнахме с дъска, която да се научим да прескачаме, след като посвикна Райа, заместих дъската с ръката ми... За финал за да я накарам да прескочи крака ми, а не да мине пред него първо се подпирах на стената, а след това постепенно започнах да се отдалечавам...
Снимки от самото начало;
И клипче с крайния резултат;
http://www.youtube.c...h?v=QK7ifmNJq4g

Публикувано: 03 January 2010 - 11:30 AM

Предложения как да покажа на Неро, че не е безсмислена тази команда и не трябва да я изпълнява само като иска гранули . . . ??????
Интересно, а за какво да иска да испълнява тази команда? кучета не са альтруисти, имат инстинкт за самосъхранение.
Не ти трябва смъслът, а емоция в твоята глава. Не диктатура- аз искам, а ти испълняваш. А доверие- искам да теб почерпя, да играя с теб, да ти помогна....
Първо трябва да разбереш какво е това- доверие. Това е само и само в твоята глава, това е много трудно за обяснение, и още по трудно за обучение. Да си довериш на някого и той да се довери на теб.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище

Публикувано: 04 January 2010 - 07:45 PM
Ходи до мен прави завои но на разстояние, дали има някакъв начим да се кригира,или с времето ще свикне??

Публикувано: 04 January 2010 - 08:07 PM

Публикувано: 04 January 2010 - 09:23 PM

Публикувано: 04 January 2010 - 09:27 PM

Публикувано: 04 January 2010 - 09:29 PM
Мерси за бързия отговор Tali!
Аз точно това искам-някой който си е учил кучето да каже. :)

Публикувано: 04 January 2010 - 09:36 PM

Публикувано: 04 January 2010 - 09:47 PM

Публикувано: 09 January 2010 - 07:39 PM

Публикувано: 10 January 2010 - 05:15 PM

Публикувано: 10 January 2010 - 05:48 PM
а сега по серезно, 1во прави обиколка околко куче а не се удалечавай, 2ро кученце е още малко не е изградило мускули да держи своято тяло толково дълго в седала позиция, а да е легнала още е студено за нея.
етап 1 куче се учи да сиди по дълго
етап 2 куче се учи да сиди кога ти си движиш около него, след кога ти си отдалечаваш от него.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище

Публикувано: 10 January 2010 - 05:55 PM
а сега по серезно, 1во прави обиколка околко куче а не се удалечавай, 2ро кученце е още малко не е изградило мускули да держи своято тяло толково дълго в седала позиция, а да е легнала още е студено за нея.
етап 1 куче се учи да сиди по дълго
етап 2 куче се учи да сиди кога ти си движиш около него, след кога ти си отдалечаваш от него.
Като се замисля - права си! Аз повтарям "не" понеже ако не го казвам тя е готово да хукне нанякъде или поне така ми се струва.

Публикувано: 24 January 2010 - 02:46 PM
greta i neli, страхотни сте...

Публикувано: 28 January 2010 - 01:59 PM
Иначе може да го пускаш да играе с друго куче, което слуша стопанина си. Където е то, там ще е и твоето. За да изразходва енергия и да е по- лесно ученето на РЕДОМ-а.
Успех!

Публикувано: 28 January 2010 - 02:28 PM
И ние сме на този етап- затвърдяване на доверието, поради многото улични кучета в последно време.
Важно е ти да си център на внимание по време на упражнението. Прави го по 10-на минутки, да не се преумори кученцето да те следва... Постепенно ще свикне. И винаги завършваите весело, дай му шанс да направи нещо, за което да го поощриш накрая! ;)
Успех!

Вход

Горе
 Цитиране +