Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#101 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2007 - 04:11 PM

офф топ...А когато по-горе в преден постинг споделих,че"след кастрацията окончателно лудна"имах предвид ,че желанието му за игра и търчане се удвои!А не ,че се е превърнал в убиец на болончици,кръвожаден злодей ,побойник и агресор oleeee l) Та така.

#102 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 04:14 PM

Всяко куче трябва да се води на повод не мисля ,че някой може да е на 100% сигурен в кучето си.Моят ротвайлер е 8 годишен разбира всяка моя дума,но пак не мога да се похваля,че мога да го контролирам в абсолютно всяка ситуация.Така,че това е добър закон.Вкрая на краищата не сме само ние с кучетата единствени в тая държава.Има и други хора ,които живеят в нея итрябва да се съобразяваме ако искаме и те да се съобразяват с нас.

#103 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 12:19 AM

Да плащат балъците с извинение - аз ще платя, когато България се отнесе културно към мен като данъкоплатец и ме убеди, че парите които плащам ще отидат по предназначение. Дотогава аз абдикирам от сътрудничене на тази измама.
Не е реално да плащам ТРОЙНО пътен данък (пътен данък, винетка и акциз на горивата) и улиците да продължават да тънат в дупки. По същия начин не е реално да си платя да ми регистрират кучето на хвърчаща бележка, да му имплантират някакъв умишлено скъп боклук под кожата и накрая да ме накарат да остана доволен, че живота си продължава както си е бил и нищо не се е променило... Е не съм анархист, но България ме кара да мисля като такъв

Когато общината ВЪРЖЕ уличните СИ кучета - тогава аз ще вържа моето.

Запомнете НА НИКОЙ в държавата не му пука да защитава вашето куче, освен на вас... камо ли на общината да и пука. Единственото, за което и пука е да намери начин да измисли новото данъче, с което да скатаят някой друг лев и да изхранят някой друг безполезен чиновник. Друг пример - плащам 190 лева такса смет и те дори един завод 3 години не могат да ЗАПОЧНАТ да строят...

На другите точки по спора накратко:
1. Не пускам кучето си по улиците между колите, а го пускам там където БИ ТРЯБВАЛО да има място за разхождане на кучета - в парка на не много оживени места
2. Кучето ми не обръща внимание на дришльовци, които изпадат в паника без да има никаква причина. Научил съм го да ги подминава без да ги поглежда нито то нито аз. Направете го и вие - хич не е трудно дори за малко кученце
3. Не обръщам никакво внимание и на майките, които виждайки куче в далечината стискат ръчичката на детето си до посиняване, умишлено го закарват там където е кучето и накрая почват да пищят защо не съм го вързал - няма да кажа как им отговарям, защото тук не се използват такива думи. Тъкмо и детето израства бързо по тоя начин. Жалко, че и то ще стане като въпросният от точка 2.

П.С. А и забравих да спомена каква поредна супер корупция се зададе... не тоест започна с този закон. Сами се досетете колко фалшиви кастрации и колко кучета "взети от приют" ще бъдат регистрирани. А социално слаби, инвалиди и тн. - ами те един 100 000 левов автомобил не могат да докажат, че е облекчен от мито с измама, та какво да говорим за едно кученце от 100 лева

П.С.2. Пак за "защита на животните" - ами че то само по вестиците и телевицията не е разпространено как, къде и колко струва да залагате на бой за кучета, котки, петли и тн. Е не всеки знае, но всеки който се поинтересува веднага ще разбере. Включително и непознат ме е спирал да ме пита дали не иска да участвам с моята ротвайлерка... Някой ден ДОРИ общината и свързаната с нея полиция също ще разберат за тези работи и дай боже и те ВЕДНЪЖ СПАЗЯТ ЗАКОНА

#104 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 March 2007 - 01:06 AM

Хубаво wattie, не искаш да плащаш - ок. Обаче, не ми е ясно ти някакви съмишленици ли търсиш или просто си успокояваш нервите?!
При всички случаи имаш някой изключително "добронамерен" съсед, който в момент на пристъп като твоя ще подаде жалбичка срещу теб и държавата ще те "одруса" по нейния си начин. След като си така нахъсен/а що не вземеш да заведеш някакво дело срещу общината или държавата? Иначе, се сещам за една много известна пиеса "Няма да платим" - в нея едни хора си приказваха, оплакваха, надъхваха и накрая пак същата работа.
Считам, че трябва да има някакъв ред - и най-лошият закон е по-добър от беззаконието. Това, че всички понякога се опитваме да преметнем бирника си е съвсем в реда на нещата - това се прави навсякъде по света, но тия щуротии-правила, които сам си си наложил/а ... да ти кажа, не съм във възторг. По този повод ще отговоря само това:
Ако твоето куче, колкото възпитано и добронамерено да е то, дори само с вида си стресне детето ми .... света ще ти се види тесен, не държавата. Поради това винаги си водя кучетата на повод и ги пускам на заградените места (поне в Пловдив се сетиха тук-таме да направят такива). В крайна сметка, как мога да изисквам от другите толерантност и добронамереност, ако аз самата не се опитвам да ги прилагам?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#105 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 11:35 AM

WATTIE това ,че си такъв бунтар е хубаво,обаче я ми кажи ти плащаш ли си данъка на колата и на жилището и за смет?Плащаш ли wattie сметките си за ток и вода ,те също са абсолютен рекет,обаче съм сигурна ,че ги плащаш!Ами не виждам тогава какъв е смисъла да дигаш врява за данъците за кучетата.Така е на всякъде.Нали искаме да ставаме европейци.

#106 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:10 PM

Аз си мисля, че wattie се дразни за това, че колкото и да си плащаме, парите ни отиват някъде, на някой в джоба и за нас нищо няма на лице. В случая мисля, че става въпрос за това, че като излезнеш на разходка с кучето никъде не е направено място специално за кучета - нали станахме европейци. Не си личи според мен! Иначе за поводите и аз мисля, че трябва да си водим кучетата с поводи, защото кучето си е куче, не можеш да си сигурен в него...още като мойто куче беше бебе, едно огромно куче пуснато на свобода ни нападна, тогава бях и с детето и собственика ми вика "ее голяма работа какво се плашиш най-много да те ухапе, няма да те изяде" на въпроса ми защо го пуска така свободно, той ми отговори така "Това си е мойта улица, моя град както искам така ще го пускам, а и нямам възможност да търча с него с каишка в ръка" oleeee fow ouu

#107 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:34 PM

Светла, то е ясно, всички се дразним от това, но все пак си плащаме- който, където живее. Последицата от логиката- ще плащам само когато получа еди какво си или еди кой си направи нещо, ги виждаме вече повече от десетилетие- не е най-успешният метод за подобряване на живота на всички.

Пък в крайна сметка, навсякъде където има поне малко контрол над разходите от общините, този котрол се извършва от граждани, а не се чака от самата община да го прави.

#108 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:43 PM

Ами то няма пари за такива обособени площадки за разхождане на кучета.Ако сме толкова черногледи и още в самото начало решим ,че парите ни ще напълнят нечий джоб няма и да има пари за такива места.По-назад бях побликувала статия за регистрираните кучета във Варна .До момента те са 99,а само в нашия блок са сигурно 100.Аз на когото съм казала ,че ще ходя да плащам данъка на кучетата си и ме гледат като извънземно.Нека да сме изрядни за да имаме очи после да изискваме от тая държава.А пък то ще си проличи дали парите ни са отишли по предназначение и ако не по-вече няма да им плащаме .Така мисля аз b)

#109 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 02:24 PM

Аз не казвам, че не трябва да се плаща, напротив трябва, за да имаме очи да реагираме. Мисълта ми беше, че wattie има това впредвид. yoki аз не съм черногледа, просто истината си е истина, хората по високите етажи на властта си пълнят джоба и с парите от таксите за каквото и да било, и с парите от сметки за парно, телефон, и с отпуснатите пари за наводнените обекти през 2005 г. и тн. но това е друга тема

#110 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 03:33 PM

Светла, абсолютно си права за това,че всеки от нашите управници гледа да си напълни гушата първо,а после ако остане нещо да ни позамажат очите добре ,ако не, няма значение.Единствените ,които могат да променят това сме ние,нали ние си ги избираме..

#111 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 March 2007 - 03:53 PM

Не питай какво държавата е направила за твоето куче, направи ти най доброто за него - регистрирай го ! 1super

Единствено когато има много регистрирани кучета, тогава ще можем да изискваме паркове и алеи за разходка, места за тренировки или възпитание. Има закон, добър или лош - той е първата стъпка. По добре да има, отколкото да няма никакъв.

#112 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 05:57 PM

bravoS

#113 Потребителят е офлайн   Eli_i_Beti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 09:40 PM

Цитат

Единствено когато има много регистрирани кучета, тогава ще можем да изискваме паркове и алеи за разходка, места за тренировки или възпитание.

Някой ми беше казал, че хората искали паркове получили отговора, че в Тракия има 20 кучета, които са регистрирани, т.е на практика има 20 кучета.Нерегистрираните кучета не съществуват в закона.И наистина, по-добре е да има закон, отколкото никакъв, за да не се третират животните като вещи.Много точно казано дог!

#114 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 March 2007 - 10:38 PM

Ми то чета- чета- четааа писанията ни и все се питам - бе дали нещо не сме като хората? То голям зор това регистрирането май.Ми няма да го регистрирали ,щото мноого тез 24 лв годишно и няма оградени места за кучетата да се разхождат ... че и за тренировки и възпитание..Ми то що да го регистрирам, щото никой не ги регистрИрВа - само АЗ ли съм идиотът? Ми то чиновниците щели да присвояват тез пари !Ми то що тез МОИТЕ пари да отивали за бездомните - аз ли съм ги произвел ?Ми то аз си имам моето си куче и аз си го раня и пощя и що ми се месят тези хора?
МИ ето защо - примерно :
- регистрацията на кучетата ще помогне да се знае приблизителния брой на домашните кучета- оттам чипирани ,кастрaнини ,ваксинирани,
- броят на бездомните и здравен статус ,и отговорниците им,
- ще има известна яснота кое какво куче е - компаньон или куче за разплод,
- ще се знаят породни и подобни - собственици ,популация,
- ще има възможност за санкции при изоставяне- изхвърляне на нежелани кучета ,
- ще е по-лесно при кражби и злоупотреби с животните и издирването,
- ще може да се изисква от въпросните чиновници каквото там имаме и т.н.

п.п.Не съм съгласна, че е по-добре да имаме някакъв закон- независимо добър или лош.Вярвям ,че трябва да имаме Закон ,който да ни СЛУЖИ .Защото ..знаем за Добрите намерения, дето...Но- това значи - да сме Информирани и да Изискваме.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#115 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 11:01 AM

Цитат

Привет!По темата за регистрирането на домашни любимци:регистрирах без никакви спънки и затруднения

Някой там в община Изгрев не е чел новия ЗВМД !!!
Я да видим тези чл.34 , т.1 и чл.67 от ЗВМД - както са Ви ги написали в служебната бележка . И , ако на това казвате - БЕЗ ПРОБЛЕМИ ...
Защото според мен ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ трябва да им се създадат на някои служители , които не четат , това което трябва да са прочели - защото това им е работата !

Глава четвърта
ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКА ПРАКТИКА
Чл. 34. (1) Извън случаите по чл. 32 и 33 регистрацията се заличава и удостоверението се обезсилва:
1. по писмено искане на ветеринарния лекар;
2. при смърт на лицето;
3. при поставяне под запрещение;
4. при лишаване на лицето от право да упражнява ветеринарномедицинска професия;
5. при трайна невъзможност на лицето да осъществява дейността по предписание на здравните органи;
6. при груби или системни нарушения на изискванията на този закон.
(2) В случаите по ал. 1, т. 6 заповедта може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Раздел IV
Ветеринарномедицински проверки, свързани с обмена на животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях, с държавите - членки на Европейския съюз
(В сила от 01.01.2007 г.)
Чл. 67. (1) Ветеринарните лекари по чл. 8, ал. 1 извършват клинични прегледи и проверки за контрол на здравеопазването при придвижване и транспортиране на животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях, при обмен между държавите членки и Република България.
(2) Ветеринарните лекари по чл. 8, ал. 1 са длъжни да извършват клинични прегледи и ветеринарномедицински проверки на мястото на произход на животните, зародишните продукти, страничните животински продукти и продуктите, получени от тях, за:
1. спазване на ветеринарномедицинските изисквания за идентификация на животните;
2. изпълнение на държавната профилактична програма;
3. спазване на ветеринарномедицинските изисквания в центрове за добив и съхранение на зародишни продукти, на пазари и събирателни центрове за животни и в обекти за почистване и дезинфекция на транспортни средства;
4. спазване на ветеринарномедицинските изисквания при транспортиране на животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях;
5. изпълнение на задълженията на собствениците на всеки етап от отглеждането, производството и търговията с животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях;
6. ветеринарни сертификати и други документи, придружаващи обектите по ал. 1.
(3) Ветеринарните лекари по чл. 8, ал. 1 имат право да извършват епизоотологично проучване, други допълнителни проверки и да спират придвижването на обектите по ал. 1, когато при извършването на проверките има съмнение или се установи, че:
1. не са спазени ветеринарномедицински изисквания;
2. издадените сертификати и други документи не отговарят на фактическото състояние на обектите по ал. 1.
(4) На мястото на доставка на обектите по ал. 1 ветеринарните лекари извършват проверки по един и същи начин, независимо дали пратката произхожда от Република България или от държава членка.
(5) При транзитно преминаване на обектите по ал. 1 ветеринарните лекари извършват проверки при съмнение за нарушаване на ветеринарномедицинските изисквания.
(6) При проверките ветеринарните лекари могат да вземат проби за лабораторни изследвания от животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях.
(7) Ветеринарните лекари имат право да поставят под карантина животни, които произхождат от държави членки и за които няма ветеринарномедицински изисквания на Европейския съюз.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Аз лично не виждам тук някъде да става въпрос за регистрация на домашни любимци !
А и съм чувала за някакви наказания при неправилно попълване на документи ! ouu ouu ouu
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#116 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2007 - 01:17 PM

l) ..Ако вие-имате проблем с регистрацията на моите кучета-обърнете се съм община Изгрев ,отдел Екология.Аз проблем НЯМАМ. wink

#117 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 March 2007 - 01:26 PM

Честно казано - аз нямах проблем при регистрирането- община Лозенец.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#118 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 01:27 PM

Говоря за служителите от тази община - на служебната Ви бележка от 28.02.07 г. пише , че според ЗВМД - чл.34 , т.1 , във връзка с чл.67 ( това е по стария ЗВМД !!! ) . В миналия ми пост съм Ви пуснала новия закон - чл.34 и чл.67 - там за регистрация на домашни любимци според Вас пише ли нещо ?!?!
Това всичко е пример за немърливостта на служители ! Сложили печат и подпис върху грешно издаден документ ...
Направо се чудя - да се смея ли , да плача от яд ли ... ???
А моите кучета са регистрирани , защото аз знаех как да си ги регистрирам - служителите не знаеха ! a)
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#119 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2007 - 01:30 PM

офф топ Спокойно не се ядосвайте..Няма причина вие да се ядосвате-ако някой трябва да се ядосва това би следвало да съм аз,нали?Е аз съм спокойна защото това си е тяхна работа.Аз моята си свърших преди малко.Усмихнете се и горе-главата.Така или иначе кучетата ми са регистрирани.Спокойно. 1super

#120 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 March 2007 - 01:39 PM

В крайна сметка от закона изобщо не става ясно кой аджеба трябва да регистрира кучетата в РВМС. Четох го, имам си го свален. Там пише, че собственика регистрира кучето при ветеринарен лекар, който обаче носи само справки в РВМС. Е, а кой ще запише кучето в регистъра и ще даде медальон, печат или някакво доказателство, че кучето ми е записано в РВМС? Защото при лекарките ми определено кучето фигурира всеки месец почти в данните за посещение, но това значи ли, че съм го регистрирала?
И последно, питах си лекарките, те казаха, че от тях се иска само да носят всеки месец данни в РВМС, а не те да регистрират. Така тълкувам и аз написаното в закона.
Та кой последно регистрира кучетата в РВМС?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема