Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 18 March 2007 - 04:11 PM
Публикувано: 18 March 2007 - 04:14 PM
Публикувано: 19 March 2007 - 12:19 AM
Не е реално да плащам ТРОЙНО пътен данък (пътен данък, винетка и акциз на горивата) и улиците да продължават да тънат в дупки. По същия начин не е реално да си платя да ми регистрират кучето на хвърчаща бележка, да му имплантират някакъв умишлено скъп боклук под кожата и накрая да ме накарат да остана доволен, че живота си продължава както си е бил и нищо не се е променило... Е не съм анархист, но България ме кара да мисля като такъв
Когато общината ВЪРЖЕ уличните СИ кучета - тогава аз ще вържа моето.
Запомнете НА НИКОЙ в държавата не му пука да защитава вашето куче, освен на вас... камо ли на общината да и пука. Единственото, за което и пука е да намери начин да измисли новото данъче, с което да скатаят някой друг лев и да изхранят някой друг безполезен чиновник. Друг пример - плащам 190 лева такса смет и те дори един завод 3 години не могат да ЗАПОЧНАТ да строят...
На другите точки по спора накратко:
1. Не пускам кучето си по улиците между колите, а го пускам там където БИ ТРЯБВАЛО да има място за разхождане на кучета - в парка на не много оживени места
2. Кучето ми не обръща внимание на дришльовци, които изпадат в паника без да има никаква причина. Научил съм го да ги подминава без да ги поглежда нито то нито аз. Направете го и вие - хич не е трудно дори за малко кученце
3. Не обръщам никакво внимание и на майките, които виждайки куче в далечината стискат ръчичката на детето си до посиняване, умишлено го закарват там където е кучето и накрая почват да пищят защо не съм го вързал - няма да кажа как им отговарям, защото тук не се използват такива думи. Тъкмо и детето израства бързо по тоя начин. Жалко, че и то ще стане като въпросният от точка 2.
П.С. А и забравих да спомена каква поредна супер корупция се зададе... не тоест започна с този закон. Сами се досетете колко фалшиви кастрации и колко кучета "взети от приют" ще бъдат регистрирани. А социално слаби, инвалиди и тн. - ами те един 100 000 левов автомобил не могат да докажат, че е облекчен от мито с измама, та какво да говорим за едно кученце от 100 лева
П.С.2. Пак за "защита на животните" - ами че то само по вестиците и телевицията не е разпространено как, къде и колко струва да залагате на бой за кучета, котки, петли и тн. Е не всеки знае, но всеки който се поинтересува веднага ще разбере. Включително и непознат ме е спирал да ме пита дали не иска да участвам с моята ротвайлерка... Някой ден ДОРИ общината и свързаната с нея полиция също ще разберат за тези работи и дай боже и те ВЕДНЪЖ СПАЗЯТ ЗАКОНА
Публикувано: 19 March 2007 - 01:06 AM
При всички случаи имаш някой изключително "добронамерен" съсед, който в момент на пристъп като твоя ще подаде жалбичка срещу теб и държавата ще те "одруса" по нейния си начин. След като си така нахъсен/а що не вземеш да заведеш някакво дело срещу общината или държавата? Иначе, се сещам за една много известна пиеса "Няма да платим" - в нея едни хора си приказваха, оплакваха, надъхваха и накрая пак същата работа.
Считам, че трябва да има някакъв ред - и най-лошият закон е по-добър от беззаконието. Това, че всички понякога се опитваме да преметнем бирника си е съвсем в реда на нещата - това се прави навсякъде по света, но тия щуротии-правила, които сам си си наложил/а ... да ти кажа, не съм във възторг. По този повод ще отговоря само това:
Ако твоето куче, колкото възпитано и добронамерено да е то, дори само с вида си стресне детето ми .... света ще ти се види тесен, не държавата. Поради това винаги си водя кучетата на повод и ги пускам на заградените места (поне в Пловдив се сетиха тук-таме да направят такива). В крайна сметка, как мога да изисквам от другите толерантност и добронамереност, ако аз самата не се опитвам да ги прилагам?!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 19 March 2007 - 11:35 AM
Публикувано: 19 March 2007 - 01:10 PM
Публикувано: 19 March 2007 - 01:34 PM
Пък в крайна сметка, навсякъде където има поне малко контрол над разходите от общините, този котрол се извършва от граждани, а не се чака от самата община да го прави.
Публикувано: 19 March 2007 - 01:43 PM
Публикувано: 19 March 2007 - 02:24 PM
Публикувано: 19 March 2007 - 03:33 PM
Публикувано: 19 March 2007 - 03:53 PM
Единствено когато има много регистрирани кучета, тогава ще можем да изискваме паркове и алеи за разходка, места за тренировки или възпитание. Има закон, добър или лош - той е първата стъпка. По добре да има, отколкото да няма никакъв.
Публикувано: 19 March 2007 - 09:40 PM
Цитат
Някой ми беше казал, че хората искали паркове получили отговора, че в Тракия има 20 кучета, които са регистрирани, т.е на практика има 20 кучета.Нерегистрираните кучета не съществуват в закона.И наистина, по-добре е да има закон, отколкото никакъв, за да не се третират животните като вещи.Много точно казано дог!
Публикувано: 19 March 2007 - 10:38 PM
МИ ето защо - примерно :
- регистрацията на кучетата ще помогне да се знае приблизителния брой на домашните кучета- оттам чипирани ,кастрaнини ,ваксинирани,
- броят на бездомните и здравен статус ,и отговорниците им,
- ще има известна яснота кое какво куче е - компаньон или куче за разплод,
- ще се знаят породни и подобни - собственици ,популация,
- ще има възможност за санкции при изоставяне- изхвърляне на нежелани кучета ,
- ще е по-лесно при кражби и злоупотреби с животните и издирването,
- ще може да се изисква от въпросните чиновници каквото там имаме и т.н.
п.п.Не съм съгласна, че е по-добре да имаме някакъв закон- независимо добър или лош.Вярвям ,че трябва да имаме Закон ,който да ни СЛУЖИ .Защото ..знаем за Добрите намерения, дето...Но- това значи - да сме Информирани и да Изискваме.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 20 March 2007 - 11:01 AM
Цитат
Някой там в община Изгрев не е чел новия ЗВМД !!!
Я да видим тези чл.34 , т.1 и чл.67 от ЗВМД - както са Ви ги написали в служебната бележка . И , ако на това казвате - БЕЗ ПРОБЛЕМИ ...
Защото според мен ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ трябва да им се създадат на някои служители , които не четат , това което трябва да са прочели - защото това им е работата !
Глава четвърта
ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКА ПРАКТИКА
Чл. 34. (1) Извън случаите по чл. 32 и 33 регистрацията се заличава и удостоверението се обезсилва:
1. по писмено искане на ветеринарния лекар;
2. при смърт на лицето;
3. при поставяне под запрещение;
4. при лишаване на лицето от право да упражнява ветеринарномедицинска професия;
5. при трайна невъзможност на лицето да осъществява дейността по предписание на здравните органи;
6. при груби или системни нарушения на изискванията на този закон.
(2) В случаите по ал. 1, т. 6 заповедта може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Раздел IV
Ветеринарномедицински проверки, свързани с обмена на животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях, с държавите - членки на Европейския съюз
(В сила от 01.01.2007 г.)
Чл. 67. (1) Ветеринарните лекари по чл. 8, ал. 1 извършват клинични прегледи и проверки за контрол на здравеопазването при придвижване и транспортиране на животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях, при обмен между държавите членки и Република България.
(2) Ветеринарните лекари по чл. 8, ал. 1 са длъжни да извършват клинични прегледи и ветеринарномедицински проверки на мястото на произход на животните, зародишните продукти, страничните животински продукти и продуктите, получени от тях, за:
1. спазване на ветеринарномедицинските изисквания за идентификация на животните;
2. изпълнение на държавната профилактична програма;
3. спазване на ветеринарномедицинските изисквания в центрове за добив и съхранение на зародишни продукти, на пазари и събирателни центрове за животни и в обекти за почистване и дезинфекция на транспортни средства;
4. спазване на ветеринарномедицинските изисквания при транспортиране на животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях;
5. изпълнение на задълженията на собствениците на всеки етап от отглеждането, производството и търговията с животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях;
6. ветеринарни сертификати и други документи, придружаващи обектите по ал. 1.
(3) Ветеринарните лекари по чл. 8, ал. 1 имат право да извършват епизоотологично проучване, други допълнителни проверки и да спират придвижването на обектите по ал. 1, когато при извършването на проверките има съмнение или се установи, че:
1. не са спазени ветеринарномедицински изисквания;
2. издадените сертификати и други документи не отговарят на фактическото състояние на обектите по ал. 1.
(4) На мястото на доставка на обектите по ал. 1 ветеринарните лекари извършват проверки по един и същи начин, независимо дали пратката произхожда от Република България или от държава членка.
(5) При транзитно преминаване на обектите по ал. 1 ветеринарните лекари извършват проверки при съмнение за нарушаване на ветеринарномедицинските изисквания.
(6) При проверките ветеринарните лекари могат да вземат проби за лабораторни изследвания от животни, зародишни продукти, странични животински продукти и продукти, получени от тях.
(7) Ветеринарните лекари имат право да поставят под карантина животни, които произхождат от държави членки и за които няма ветеринарномедицински изисквания на Европейския съюз.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Аз лично не виждам тук някъде да става въпрос за регистрация на домашни любимци !
А и съм чувала за някакви наказания при неправилно попълване на документи ! ouu ouu ouu

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 20 March 2007 - 01:27 PM
Това всичко е пример за немърливостта на служители ! Сложили печат и подпис върху грешно издаден документ ...
Направо се чудя - да се смея ли , да плача от яд ли ... ???
А моите кучета са регистрирани , защото аз знаех как да си ги регистрирам - служителите не знаеха ! a)

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 20 March 2007 - 01:30 PM
Публикувано: 20 March 2007 - 01:39 PM
И последно, питах си лекарките, те казаха, че от тях се иска само да носят всеки месец данни в РВМС, а не те да регистрират. Така тълкувам и аз написаното в закона.
Та кой последно регистрира кучетата в РВМС?

Nothing but the best is good enough!