Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#281 Потребителят е офлайн   juniar Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 May 2008 - 10:07 PM

А плащате ли данъци за кучетата си и колко е данъка за едно куче? :- :- :-

#282 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2008 - 10:23 AM

Цитат

А плащате ли данъци за кучетата си и колко е данъка за едно куче? :- :- :-

Абе аз под такса имам предвид данъка  ;) Да ние го плащаме-10лв. е в Хасково за цялата година ;)
User's Signature

#283 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2008 - 04:48 PM

И аз го платих и тази година,въпреки,че май ако се регистрира отпада за първата година,ама се отказах вече да се мъча с регистрацията-плащам си,пък който иска да дойде да го регистрира,миналата година се мъчих,молих и не можах,сега да ме търсят те!

#284 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2008 - 06:07 PM

И аз отидох и платих данък за куче - за гр. София е 24 лева за година.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#285 Потребителят е офлайн   Serendipity® Икона

Публикувано: 28 May 2008 - 08:05 AM

Здравейте
Вече няколко пъти ходейди в общината (Лозенец) по други поводи, всеки път питам къде и как се плаща данък на куче. Ти им се молиш да си платиш данъка, те вдигат рамене и казват "не знам" препращайки те от стая в стая. До този момент вече една година така и не е ясно как и къде точно в нашата община се плаща този данък.
Ако някой е плащал данък на куче в община Лозенец, моля за съвет :)...и благодаря.

#286 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 08:35 AM

Данък куче се плаща където и всички останали данъци - само се отбелязва, че е за куче.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#287 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2008 - 07:40 PM

Пак повдигам болната тема за регистрацията.Днес разбрах нещо,което много ме притесни и бих искала още информация по въпроса,а именно-от скоро имало някакви медальони,предполагам,че са тези дето уж вече не бяха задължителни-и ако кучето ти нямало такъв можели да ти го изземат.Ние имаме чип,от новите паспорти с номера,документ с номер от общината и платен данък,включително и за тази година.Миналата година се опитах да го регистрирам в РВМС,но от там ми казаха,че това го правят докторите и дотам приключиха нещата,не мога да свърша нещо ,което не зависи от мен.Сега имало нова "мода"-тези медальони,някой знае ли нещо конкретно по въпроса,защото не мога да излизам от работа да ходя в общината,а и там приемното време на госпожата било само във вторник-община Слатина.Другото ,което ме интересува е дали всяка година се номерират кучетата,защото нашия номер от миналата година е 41,а сега са стигнали до 5.Въобще,някой знае ли как точно се регистрира куче по всички правила и закони,да ходим при него и да се свършва с това безумие-кучето не се сменя всеки сезон,та да го номерират наново,аз ходя на работа и немога да бягам при всяка нова приумица.

#288 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2008 - 06:17 AM

Ако става въпрос за това, което си мисля от две години ветеринарите правят медальони за ваксина против бяс, на която пише и номерът им, ако кучето се изгуби. Миналата година бяха зелени камбанки, сега са червени сърчица, поне тук във Варна ги има. Ако бъркам нещо - простете.
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#289 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2008 - 06:36 AM

При нашите ветеринари няма такива медальони,чувала съм,че в Син кръст правят,но мисля,че не е това,все пак липсата на такъв медальон може да се компенсира с печата и лепенката в паспорта,не би могло да ти конфискуват кучето за това.Днес ще звъня в общината,дано успея да разбера за какво става въпрос,нали ги бяха отменили регистрационните медальони и в закона май не срещнах нищо,освен ако няма ново допълнение нещо.

#290 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 10 June 2008 - 09:15 AM

И аз днес ще ходя в общината за да опитам да регистрирам кучето си. Като се върна ще пиша тук какво е станало.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#291 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 June 2008 - 11:41 AM

Въпросните медальони са за ваксинация бяс. На тях няма особено важна информация. Пише годината, номер, име на клиниката, в която е поставена ваксината и нейните координати. :)
И да, за съжаление са сърцевидни :)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 10 June 2008 - 12:10 PM

Мисията е възможнааааааа  :yahoo: Сега идвам от община Лозенец. Специално в тази община регистрацията става в данъчната служба на етаж 6, в стаи 61,62 или 63. Дават една празна декларация за попълване. Трябва да се носи копие от паспорта на кучето(Само страниците, на които има вписана информация). Носете си и лична карта. Ще ви трябва като попълвате декларацията. Ако кучето не е освободено от данък се плаща такъв. Къде -не разбрах, защото моето е освободено.
Дословно от декларацията, освободени от данък са:
* кучета на инвалиди
* служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка
* кучета, използвани за опитни цели
* кучета, използвани от Българския червен кръст
* кастрирани кучета
* ловни кучета

После дават входящ номер на декларацията, след което направиха от нея копие и за мен. Процедурата ми отне не повече от 10 минути. Ама нямаше опашка  ;) Това е  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2008 - 01:03 PM

Maggi, на кое казваш данъчната служба в Лозенец? Сградата на Нансен и Левски е Община Лозенец и там се плащат само местните данъци, а иначе Лозенец се обслужва данъчно от НАП Център. В коя сграда на 6-тия етаж се ходи?
User's Signature

Качена снимка

#294 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 10 June 2008 - 01:39 PM

Да, точно в сградата на община Лозенец - на "В. Левски" и "Фр. Нансен", в тази сграда на 6 етаж има данъчна служба. Да допълня - работно време от 8,30 до 14,00 ч. Обедна почивка от 12,30 до 13,00 ч.
User's Signature

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2008 - 05:05 PM

Днес се свързах с зооложката в община Слатина и поисках разяснения-просто тя е там от март месец и не е "наследила" тетрадката от предишния си колега,затова кучетата се номерират наново,обеща ми,че ако не я намери ще ми се обади да и пратя копие от миналогодишния документ.Иначе наистина си мислеше за медальоните за бяс,които за съжаление се правят в много малко клиники и нашата не е от тях.За сега в общината нямам повече работа,остава РВМС.Днес успях да изпрося разрешение да отида лично да си регистрирам кученеце там на място,защото още продължават да ми твърдят,че това е работа на докторите,които обаче казват,че не са уведомени официално и така -затворен кръг.При първа възможност ще пратя мъжа ми с паспорта и бележките за данъка,защото аз съм чак август месец отпуска,а искам да свърша и това.Дай,Боже всичко да улегне и да сработи,че втора година си късам нервите за нещо дето не е мое задължение.Най-добре ще е да се хванат и да го направят възможно по електронен път да се регистрира,ама не ми се вярва-защо трябва да е лесно като може да е трудно!Ако има желаещ от община Слатина да си регистрира кучето-имам телефоните на зооложката,мога да ги дам на лични,приемния и ден е вторник,аз успях да я чуя чак следобед.

#296 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 11 June 2008 - 08:09 AM

Относно регистрацията в РВМС докторката, която е издала паспорта на моето куче каза, че те подават данните за кучетата, ама кой ли ги чете в РВМС като нямат компютри  :o
User's Signature

Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 June 2008 - 09:00 AM

Те не знаят и какво да правят с тези данни. Данните, които лекарите подават са данните от чиповете, нищо повече.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#298 Потребителят е офлайн   iliana_nort Икона

Публикувано: 11 June 2008 - 10:41 AM

pomognete! imam karaka4anka, koiato e registrirana, platih danaci imam i medalion. o4arovana sum ot adekvatnoto i barzo deistvie na slujitelite v dana4nata slujba. problema e, 4e babi4kite ot vhoda sa reshili da se subirat na subranie, zaradi ku4eto, a to miloto na nikoi nishto ne napravi. edinstvenia problem e, 4e kogatoa edna komshiika, koiato e s diagnoza shizofrenia noshtno vreme zvani na vsi4ki nared i ku4eto zapo4va da lae, kogato zvani i na moiata vrata. pomognete mi i kajete kakvo da pravia!

ТУК ПИШЕМ НА КИРИЛИЦА!

МОД

#299 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2008 - 11:01 AM

Вечер деактивирай звънеца, ако е само това. Да няма за какво да се хванат.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#300 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2008 - 06:44 PM

Днес ми звънна г-жа Ставрева от община Слатина-не могла да намери тетрадката в която предишния зоолог записваше кучетата и помели да кажа на всички-който ходи да си плаща данъка да се отбива при нея да го запише наново,сега ги вкарвала в компютъра.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни