Dog.bg Форуми : Да работим за породата, а не срещу нея

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да работим за породата, а не срещу нея Не са виновни кучетата, а собствениците

#61 Потребителят е офлайн   lazo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 February 2010 - 07:56 PM

Доста нерви ми струва да изчета цялата тази тема (много се изкуших да използвам думата помия но ......).
Не смятам да ставам поредния който обяснява кой крив и кой- прав. То е по- ясно от ясното.
Искам само да направя едно кратко обръщение към всички Силвии, бобивани, драгани петкани и тем подобни клонинги на puppy mills (жалкото е че нашите родни развъждачо-търгаши дори не могат и това но..... темата е друга )

"Скъпи ми и драги" квартални въдачи на кучета с цел печалба. Не се радвайте на "успеха" на коментираните в темата персони (гнус ме е да им споменавам имената). И най-важното - не си мислете че всички вие ще имате техния късмет да попаднете на свестен и добър човек като Камелия който само ще ви смъмри за безобразията ви. Не са един и двама хората които биха се възползвали от всички права на договора за покупко-продажба на куче. Така че помислете дали искате да печелите на гърба на развъдниците и кучетата или сами се кандидатирате за спонсори на дооооста изложби за развъдника чиито труд поругавате.

И последно да кажа на госпожата с нарушените авторски права- мила първо се научи да четеш правилно законите. и после иди запали свещ за здраве и дълголетие на Камелия за това че не ти свали и кожата от гърба за нарушения договор. Защото ако бях аз вече щях само да си гледам животните и ти да работиш за издръжката ми.

#62 Потребителят е офлайн   irenaal Икона

Публикувано: 12 February 2010 - 02:55 PM

Не съм влизала отдавна във форума.
Като прочетох всички мнения, останах с впечатление, че нападките са от едни и същи хора. Останах с убеждението че за някои форума е само едностранно мнение и че точно това мнение за тях е правилно. Същите тези хора не се интересуват от друго мнение и не допускат във форума свободно изказване на мнение т. е. изтриват това което не им изнася. Сигурно ще изтриете и това, което пиша в момента. но все пак ще пробвам да си изкажа своето мнение.
Вие мислите според мен за животинките като са невъодушевени предмети. За вас е важно само и единствено да си правите своя бизнес, като претендирате, че вашите кучета са най чисти и породисти, без да споменавате в какви условия ги отглеждате.
Ако оставим породистите кучета, питам кое би било най-добре за вашия любимец: да го кастрирате, защото не е породист и не става за развъждане, да го оставите некастриран, като го пазите , или все пак да има бебета, защото все пак природата, след като така го е създала, би било редно да има поколение?
Какво ще кажете за всички живи същества на земята?
Има и такива с дефекти. И какво? те нямат право да са като другите ли?
И вообще си мисля, че вашето съзнание по отношение на живите същества е промито от някакви велики ваши мисли.
Всяко живо същество има право добре да живее. Кучетата, независимо дали са породисти или не, са един много добър приятел и определено разбират всичко, което поискате от тях.
Но да се отглеждат в клетки, за да се печели от тях....... Това какво е?
Вие как отглеждате вашите кучета, които развъждате?
Защо за това не пишете и не го покажете във този форум.
Май само се интересувате от породистия си бизнес и ако някой го застраши, започвате война срещу него.

Това е от мен.

Все ми е едно дали ще го изтриете или не.

Май започва да не ми харесва вашия форум.

#63 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 February 2010 - 03:19 PM

Цитат(irenaal @ Feb 12 2010, 02:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм влизала отдавна във форума.
Като прочетох всички мнения, останах с впечатление, че нападките са от едни и същи хора. Останах с убеждението че за някои форума е само едностранно мнение и че точно това мнение за тях е правилно. Същите тези хора не се интересуват от друго мнение и не допускат във форума свободно изказване на мнение т. е. изтриват това което не им изнася. Сигурно ще изтриете и това, което пиша в момента. но все пак ще пробвам да си изкажа своето мнение.
Вие мислите според мен за животинките като са невъодушевени предмети. За вас е важно само и единствено да си правите своя бизнес, като претендирате, че вашите кучета са най чисти и породисти, без да споменавате в какви условия ги отглеждате.
Ако оставим породистите кучета, питам кое би било най-добре за вашия любимец: да го кастрирате, защото не е породист и не става за развъждане, да го оставите некастриран, като го пазите , или все пак да има бебета, защото все пак природата, след като така го е създала, би било редно да има поколение?
И вообще си мисля, че вашето съзнание по отношение на живите същества е промито от някакви велики ваши мисли.
Всяко живо същество има право добре да живее. Кучетата, независимо дали са породисти или не, са един много добър приятел и определено разбират всичко, което поискате от тях.
Но да се отглеждат в клетки, за да се печели от тях....... Това какво е?
Вие как отглеждате вашите кучета, които развъждате?
Защо за това не пишете и не го покажете във този форум.
Май само се интересувате от породистия си бизнес и ако някой го застраши, започвате война срещу него.

Това е от мен.

Все ми е едно дали ще го изтриете или не.

Май започва да не ми харесва вашия форум.

Хора с вашата логика плодят болни, куци, беззъби, сакати, живеещи само по 5-6 години инвалиди. Те се ръководят от криворазбраното "милосърдие", ронейки сълзи над кучетата си като в турски сериал: Ах, ох, всяко живо нещо трябва да се запложда.

Неуважаема, имах удоволствието да вляза у дома на един развъдчик в Москва: живее в апартамент, кучетата там са чисти, сресани, изкъпани, и не ги представят за друга порода, като в случая с измамничката дето запложда мини-шпиц със мини-шпицове и ги продава като померан.
Познавам и други развъдчици, включително и на померани - кучетата им не се плодят наляво и на дясно, имат грижи и храна, които вие не можете да си позволите.

И ние не сме едни и същи хора, ние сме различни, само дето не харесваме търгаши и фермери, които правят пари на гърба на нещастните животни и мамят хората, като се прикриват с красивите думи като "любов", "животинки" и "трябва да роди".
На такива като вашите подзащитни кактус не трябва да им се довери за отглеждане поради тяхната алчност, неграмотност и безхаберие, камо ли куче.

Ако сте толкова милостиви, чисти, искрени и обичащи кучета, защо не взехте по едно нещастно бездомно куче от изолатор? А взехте за по-нататъшно заплождане по едно куче, чиито малки няма да струват 30-50 лева?

Нещо ми се губи логиката: толкова много обичате кучета, че не искате каквото и да е, а от най-скъпите, та после да продавате бебета от тях?
Господа търгаши, на никой тук няма да липсвате ако не влизате.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#64 Потребителят е офлайн   irenaal Икона

Публикувано: 12 February 2010 - 03:34 PM

Леле!!!!!!!!!
Голяма злоба има в теб.
И аз гледам куче, на което съм третия стопанин.
И въпреки, че не беше бебе като го взех много бързо, без да го тормозя, разбра какво може и какво не може.
Започвам да си мисля, че е 100 пъти по - умно от теб.
Искам да ти кажа, че стая злоба в теб, където си я натрупала, сама се тормозиш.
Направо се учудвам, че се занимаваш с кучета.
Обикновенно хората, които обичат животни, са широко скроени.
Вече съм убедена, че ти се занимаваш с животни единствено и само с цел бизнес и вообще не се интересуваш как се чустват те.
Спирам до тук, защото за мен е безсмислено да споря с глупави и злобни хора.
И по никакъв начин няма да си натоварвам психиката с теб.
В крайна сметка си пази твоя форум. Всеки сам за себе си решава как да живее със съвеста си.
То си е за теб. Убедена съм, че никой не може да ти помогне, ако сама не си помогнеш.

#65 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 February 2010 - 03:40 PM

Ето отговора на вашите въпроси:http://www.stoppuppymills.org

Това ако за вас е правилно то за мен е ПРЕСТАПЛЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 February 2010 - 03:40 PM

Цитат(irenaal @ Feb 12 2010, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Леле!!!!!!!!!
Голяма злоба има в теб.
И аз гледам куче, на което съм третия стопанин.
И въпреки, че не беше бебе като го взех много бързо, без да го тормозя, разбра какво може и какво не може.
Започвам да си мисля, че е 100 пъти по - умно от теб.
Искам да ти кажа, че стая злоба в теб, където си я натрупала, сама се тормозиш.
Направо се учудвам, че се занимаваш с кучета.
Обикновенно хората, които обичат животни, са широко скроени.
Вече съм убедена, че ти се занимаваш с животни единствено и само с цел бизнес и вообще не се интересуваш как се чустват те.
Спирам до тук, защото за мен е безсмислено да споря с глупави и злобни хора.
И по никакъв начин няма да си натоварвам психиката с теб.
В крайна сметка си пази твоя форум. Всеки сам за себе си решава как да живее със съвеста си.
То си е за теб. Убедена съм, че никой не може да ти помогне, ако сама не си помогнеш.

Хехехех, на колко години си?
Гордея се с това че моето куче от зоомагазин никога не е давало поколение и е едно от малкото възпитани чау, обучено на команди, за което имам свидетели. Гордея се и с възпитаничката ми, лабрадорка от "Очи на 4 лапи", за която бях безвъзмездно приемно семейство от 2.5 месеца до 1 годинка, която се дипломира и ще бъде предадена на сляп човек за да му е приятел и очи в живота.
Моите отношения с кучета нямат нищо общо с пари, вложих много душа и грижи в тях, за разлика на твоите заплождачи. Адвокатствай им, та после да се чудим откъде се пръкват тези нещастни кучета, които после горките стопани ги лекуваме цял живот, както аз с моя инвалид. Само и само защото някой алчен неграмотник искаше да гушне няколко стотици лева, аз после да тичам по ветеринари с моят пес.
Много широко си скроена с тази "любов", няма що, ти, тъй "умната" и "добрата"))))))))
Горките кучета, които попадат при такива като вас.
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 03:53 PM

Цитат(VelvetDamour @ Feb 12 2010, 03:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Забравяте още да добавите, че
Цитат
Има и такива с дефекти. И какво?
другите животни на земята, родени с дефекти, най-често не оцеляват, достатъчно е да наблюдаваме бездомниците в условията на града: от цялото кучило не оцеляват всичките малки, най-слабите умират още в самото начало.
В дивата природа действа естествен отбор, при селекцията действа отбора, който е на съвестта на човека (или липса на такава, което все по-често се случва).
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 February 2010 - 03:55 PM

Цитат(Furia_S @ Feb 12 2010, 03:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(VelvetDamour @ Feb 12 2010, 03:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Забравяте още да добавите, че
Цитат
Има и такива с дефекти. И какво?
другите животни на земята, родени с дефекти, най-често не оцеляват, достатъчно е да наблюдаваме бездомниците в условията на града: от цялото кучило не оцеляват всичките малки, най-слабите умират още в самото начало.
В дивата природа действа естествен огтбор, при селекцията действа отбора, който е на съвестта на човека (или липса на такава, което все по-често се случва).

Съгласен rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 12 February 2010 - 04:52 PM

Цитат

Искам да отговоря на irenaal,защото се опасявам,че е останала с грешно впечатление или е объркала темата:
1.Ние пишем по теми, това е темата за породата померан, и съдържа мнения относно запазването на породата като такава-т.е.чистопородно развъждане.
Кой от нас Ви наведе на мисълта че за нас животниките са неодушевени предмети - може би моя постинг, в който написах ,че няма пари които да ти върнат спомена за последния поглед на любимото куче?
2.Не можем да оставим настрана породистите кучета, защото ние се занимаваме само с тях и обсъждаме техните проблеми и начините да ги избегнем.
3.Споменаваме веднага за условията в които ги отглеждам - апартамент 100 кв,центъра на най- мръсния град на света, с 3 огромни тераси.Едната от тях е с нова дограма, изолирана с термопанели,със специална система в пода за почистване,това е терасата на моята спалня , там стоят през деня, а когато се прибера тичат из апартамента и на една от откритите тераси.Терасите са с южно изложение.Киви и най-малките са с мен, майка им ,в спалнята ми.
В клетки си гледат животните гореописаните бобиванки и съдружници,а ние сме против тях и тяхното мнение на разплождачи на всичко живо и мърдащо не е за този форум, а за далавера- нали си говорим за форуми и теми?
Уточнявам,че не говорим за непородисти кучета, а за породисти,но с дефекти,които не е редно да се развъждат, защото развъждането е процес, в който проблемните кучета трябва да се възпират от възпроизводство, поради особености на развъждането и заплаха за увреждане на породата.Кой ви каза,че Природата е създала помераните?Аз природно създадени померани не съм видяла, а само резултат от селективна работа, тя изисква контрол и забрана за развъждане на генетично предаващите дефекти животни.Съжалявам, с безконтролно развъждане се занимава бобииванка,може би то ще сподели обичта към заплождането с всичко живо, както и прави.
4.Тези с дефектите уви не са като другите, а просто кучета които да не се заплождат и нищо друго.Затова не ги евтаназираме, а ги отглеждаме и им търсим нов дом и собственици, като бизнесът за който говорите- явно и вие обичате да коментирате чуждия бизнес, им дава право на новите собственици да си ги вземат на 1/3 или 1/5 от реалната цена.Продават се с ваксини,микрочипове, документи и родословие/без заверка от Природата,сорри/.
Понеже имам сайт и доста лична инфо в него, така че хората във форума ме познават,а във Вашия профил няма нищо за Вас, може би преди да започнете да ни диагностицирате, да се представите, да ни запознаете с Вашите домашни любимци,може би да ни разкажете как Вие помагате на животните или какво правите за тяхно добро?Очаквам също с интерес информация как Вие се грижите за Вашите животни и за условията в които полагате тези грижи.
И последно- Furia е добре дошла в този форум като развъдчик и човек с позиция,който за разлика от повечето четящи ,които като пуканки скачат от тема на тема последните 5 дни, в приятно очакване кой с кой ще се избие,за да се наслаждават на зрелището, ама две думи да не кажат по въпроса,да не си опетнят името, та Furia има позиция, за която не я е страх да се бори.И за мен тя е добре дошла като развъдчик с мнение!
Моля ,не оставайте с впечатление,че ние сме против Вашето мнение!
Просто то е встрани от темата.

User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 05:04 PM

Pomeran

Много ми е неприятно да гледам как човек, който е фен на породата и с определени успехи в нея се обяснява на току-що регистриралите се адвокат на кварталните развъждачи с кучета с дефект...
Пуснах им достатъчно линкове за да четат и да разберат че селекция и кинология не е като да вземеш мъжко-женско и да ги чифтосаш.

Само едно нещо да вметна: не съм развъдчик, все още. Нямам развъдник и произведени от мен бебета, така че не мога да приема подобно звание. Имам един неуспешен опит с внесена от Русия женска (която е била подарена от мен на седмия ден внос в България, след като разбрах диагнозите, понеже развъдчицата не я искаше, за да избегне тя самата неудобните въпроси), но опит в развъдна дейност като практика все още нямам.
Хората, които са започвали заедно с мен (не в България) в нашата порода - чау - вече самонадеяно регистрирали развъдници и произвели инвалиди, за кварталните познати да не говоря.
Така че не съм развъдчик. Най-много отговорен стопанин да съм, друго не съм направила.
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   irenaal Икона

Публикувано: 12 February 2010 - 05:56 PM

Обръщам се към "Pomeran".
Не смятам, че съм вън от темата.
Хубаво, съгласна съм, че развъждаш померани. Само че от всичкото писано оставам с впечатление, че освен за породата, не те е грижа чак толкова за самите животинки.
Ти как ги развъждаш? На всяко разгонване ли ги пускаш? Какво ще кажеш за това?
Разхождаш ли ги? Тово са много живи и емоционални кучета и темпераментни. Не смятам, че стоенето на едно място им се отразява много добре.
Колко фалшиви бебета ти се раждат от котило?
Един и същи ли е бащата?
Отговори ми на тези въпроси. А и да не ми отговориш честно, в крайна сметка ти си знаеш най-добре и си е на твоята съвест.
Не смятам, че трябва да хвърляш толкова отрова върху Силвия и вообще да коментираш коя снимка от коя къща е.
Това не е коректно.
Аз кучета не развъждам.
Имам домашен любимец - среден немски шпиц, чипиран и със всичките му екстри. Не знам какво му е родословието. Но ако реша да имам кученца и да ги подарявам или продавам, ти си човека който ни най малко ще повлияе на моето решение.
Повечето обикновенни хора, които искат да имат куче за домашен любимец, не могат да си позволят 3000 лв. и ще предпочетат да си купят куче на по-нормална цена. Ти дефектните кучета на колко ги продаваш?
И в кои закони пише, че не мога да си имам кученца от моето.
Тука не говориме за кучета за изложба.
И не говориме за недъгави кучета.
Говоря за здрави кученца, които по една или друга причина не стават за изложба.
Или се страхуваш за бизнеса си.
И като не щеш от твоите дефектни кученца да се развъждат, що не ги кастрираш. Или по-трудно се продават?
Вместо да плюеш хората да си направила това, което трябва когато трябва, за да предотвратиш "СТРАШНОТО, КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО".
Хубаво, в този случай е стигнала до теб информация, а какво ще кажеш за всички други дефектни бебета, които си продала?
Дали си сигурна, че нямат поколение?
Така, че и ти имаш вина в цялата тази история и смятам, че твоята вина е най-голяма.
По-добре си виж твоите неща да са изрядни вместо да се занимаваш с другите.

На Furia искам да се извиня, защото я помислих за померан.
И не съм се регистрирала току що.
Регистрацията ми във форума е най-малко от 3-4 месеца.
Всичко, което съм писала се отнася за "Pomeran".

#72 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 06:25 PM

Цитат(irenaal @ Feb 12 2010, 05:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Обръщам се към "Pomeran".
Не смятам, че съм вън от темата.
Хубаво, съгласна съм, че развъждаш померани. Само че от всичкото писано оставам с впечатление, че освен за породата, не те е грижа чак толкова за самите животинки.
Ти как ги развъждаш? На всяко разгонване ли ги пускаш? Какво ще кажеш за това?
Разхождаш ли ги? Тово са много живи и емоционални кучета и темпераментни. Не смятам, че стоенето на едно място им се отразява много добре.
Колко фалшиви бебета ти се раждат от котило?
Един и същи ли е бащата?
Отговори ми на тези въпроси. А и да не ми отговориш честно, в крайна сметка ти си знаеш най-добре и си е на твоята съвест.
Не смятам, че трябва да хвърляш толкова отрова върху Силвия и вообще да коментираш коя снимка от коя къща е.
Това не е коректно.
Аз кучета не развъждам.
Имам домашен любимец - среден немски шпиц, чипиран и със всичките му екстри. Не знам какво му е родословието. Но ако реша да имам кученца и да ги подарявам или продавам, ти си човека който ни най малко ще повлияе на моето решение.
Повечето обикновенни хора, които искат да имат куче за домашен любимец, не могат да си позволят 3000 лв. и ще предпочетат да си купят куче на по-нормална цена. Ти дефектните кучета на колко ги продаваш?
И в кои закони пише, че не мога да си имам кученца от моето.
Тука не говориме за кучета за изложба.
И не говориме за недъгави кучета.
Говоря за здрави кученца, които по една или друга причина не стават за изложба.
Или се страхуваш за бизнеса си.
И като не щеш от твоите дефектни кученца да се развъждат, що не ги кастрираш. Или по-трудно се продават?
Вместо да плюеш хората да си направила това, което трябва когато трябва, за да предотвратиш "СТРАШНОТО, КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО".
Хубаво, в този случай е стигнала до теб информация, а какво ще кажеш за всички други дефектни бебета, които си продала?
Дали си сигурна, че нямат поколение?
Така, че и ти имаш вина в цялата тази история и смятам, че твоята вина е най-голяма.
По-добре си виж твоите неща да са изрядни вместо да се занимаваш с другите.

На Furia искам да се извиня, защото я помислих за померан.
И не съм се регистрирала току що.
Регистрацията ми във форума е най-малко от 3-4 месеца.
Всичко, което съм писала се отнася за "Pomeran".

Неуважаема, аз един ден може да имам и развъдник, което ще включва И Померан. Вие пишите такива глупости, че просто ум да ни зАйде. Ще си ги мерим ли кой кога е регистриран? Ок, вадя си регистрацията, вижте я в профила, 2004-та година беше ако не бъркам.

Грешката ви беше в това, че тръгнахте в сериозна тема да подскачате и да лъжете като първолак.
Не ви ли е срам да поддържате производство на инвалиди, като същевремено упреквате лецензираните развъдници в расизъм? И как ви хрумна да истерясате че кученцата в развъдника живеят в клетки?

Запознаете се с материала първо. Кой къде как живее и кого плоди.
Срамота. Такава неграмотност да защитава кварталното развъждане.
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 06:59 PM

Цитат
Това не е коректно.

Я-аа!Нещо познато!
irenaal-Не съм си позволила да Ви говоря на ,,ти,,- не Ви познавам.
Кой Ви дава право Вие да ми говорите на ,,ти,,?Не сте ме питали и без да ме питате Ви казвам,че не Ви позволявам.
И понеже Вие сте взели моята откровеност към Вас за даденост си мислите,че освен откровена съм и елементарна?Сигурно си го мислите-няма проблем.
Аз съм човек както вече казах с много трески за дялане.
Но- фалшиви родословия не правя.Който твърди такова нещо е лъжец и за думите си съм готова да отговарям.Вие сте лъжец!
Кои са всичките ми кучета и кой е един баща представа нямам, явно и Вие.Ако бяхте по- интелигентна и бяхте запазили жилцето си за още един постинг поне щях да Ви поканя да се присъедините към мен на някоя разходка в парка и да се запознаем.Разбирам обаче ,че явно познавате пода в дома на незнам си кой добре и се грижите за ,,чистотата,, и ,,неопетнеността ,,му,вероятно го почиствате, ab_041.gif затова ще Ви предложа да се разходите с някои друг.
Всичките кучета ,,пет ,,клас- кучета не за развъждане са продадени с договор,в който е написано всичко необходимо.
Цените на моите кучета коментирам само с хора, които са вложили средства в тяхното ценообразуване,това определено не сте Вие.кога си разхождам кучетата си е определено моя работа,а какви са кучетата померан по темперамент си знам аз, не е нужно собственик на
Цитат
среден немски шпиц, чипиран и със всичките му екстри
да ми ги коментира.
Моят ,,бизнес,, не са кучетата, явно е трудно да се проумее, но е разбираемо, защото за Вашите познати с чистия под това е бизнес.Аз работя на две места-не можете ли да четете?Какъв бизнес не Ви дава да заспите?Тук не е бизнес форум?!?!
За Ваше сведение не е възможно да се кастрират кучета преди определена възраст.Явно обаче Вие сте тук за да изразите мнение, което не е Ваше.И освен това мислех,че се интересувате от породата, явно се интересувате от моя,,бизнес,,.
Взимате си кучета без документи и да си въобразявате ,че имате куче - с екстри каквото и да значи това,и навярно си мислите ,че това Ви оторизира да държите просташки тон и да си въобразявате,че са казали нещо.
Вашият приятел с потника каза,че сме му направили реклама с всичко написано срещу него.
Вие в момента му правите реклама.
И понеже да лъжете Ви е навик -отговарям за думите си, няма как да сбъркате Furia и Pomeran.Иначе нямаше да гоните Furia от форума.Лъжецът вика,,Дръжте лъжеца!,,А за тези които Ви вярват,че сте активен член на форума от месеци- защо не напишете ,кои са Ви другите постинги и в коя тема?Да не сте проспали няколкото месеца?! ae_085.gif
Какво общо имате Вие с помераните?Кой Ви дава право да приказвате празни приказки?Къде Ви отиде любовта към Природата и природносъобразното заплождане?А, Дарвин?
Я как и Вие заприказвахте за бизнес,ама много Ви е трън в очите,нали?
А Вие като вярна подочистачка, знаете ли,че в кръвта на Били има кръв от 3-те най- известни развъдника в света ?
Знаете ли изобщо какво говорите?
Който развъжда недъгави кученца да Ви отговори на въпросите,Вие си имате приказка с тях.
Има съществена разлика между куче с екстериорни пороци и недъгави кучета.
Вие сте недъгави собственици.Недъгави в смисъла на понятия като възпитание и елементарна култура.Хора без писмена грамотност,пишещи
Цитат
обикновенни хора
,без елементарни познания по биология и анатомия, пишат глупости по форума и ми губят времето.Аз мисля,че Вие се интересувате от породата,а Вие се опитвате да се карате с мен?
Защо си губите времето?Кой се интересува от Вашето мнение?
Купете си куче,което си заслужава, покажете по изложби и после елате да ми държите сметка.
Това е форум за хора които се интересуват от породата померан и искат или правят нещо добро за нея.
Вие не сте нито едното нито другото.
Не ми губете времето,моля, не губете Вашето и това на останалите.
Ще ме извините, но няма как да Ви отделя повече време, защото отивам на разходка, с кучетата.Моите нали нямат екстри, трябва да се разхождат като елементарни базови модели. af_089.gif
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#74 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 07:23 PM

Pomeran
Дамата, която ви плюе, определено е насъскана от бобивани и Силвия. Не е в час изобщо, инак нямаше как да ме сбърка с вас и да е толкова неориентирана във форума.

Отровата й е целенасочена само и единствено срещу вас.
Жалка гледка.

Сега, деца, стига истерии и оплювания.

Развъдчицата на ОкБосс е постъпила достойно като е предупредила че мъжки пет-класа, Били, продаден с обратна захапка като домашен любимец, без по-нататъшно предназначение за разплод, чипиран и с документи, се използва за разплод.

Тук на сцената излиза стопанката на Били, и казва че била купила бебе крем-окраска, и като померан.
Ок, но е била наясно че кучето й е било продадено като ПЕТ-класа (домашен любимец, не предназначен за разплод). Кучетно порасна с няколко сантиметра до мини-шпиц и прецъфтя до светло-оранжев. Нищо ново под-слънцето.
Възползвайки се от факта, че кучето не е кастрирано, с родословие, чипирано и другите тям екстри, стопанката най-безотговорно го е пуснало за заплождане на други поне две женски (закупени от зоомагазин) по неизвестни за нас причини. (всъщност, известни- пари и глупост)
та този Били е бил употребен от новата му стопанка за разплод. И не веднъж.
Възмутената развъдчица е в шок: продала е куче за домашен любимец с дефект с условието без да го плодят, а то сега активно го пускат на всичко, дето мърда. И съжалява че не продава кучета си пет-класа предварително кастриран и/или с договор за кастрация, за да не й съсипват името на развъдника.

Защитници-измамници, какъв ви е отговора на това?
Достатъчно изчерпателна ли бях?
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 08:19 PM

Благодаря на Furia,че върна темата към същността и- а тя е ,че Били,продаден за домашен любимец, с чип, родословие,ваксини в момента запложда безпородни кучета,а глупостите и обидите отправени към мен тук от тандема бобииванка&силвибг нямат отношение към това.
Предполагам,че Дарвин, с бизнес калкулатора е прав в едно- аз не знам колко още кученца ,продадени като домашни любимци- не само от мен, а и от другите развъдници,въпреки изричната забрана, се заплождат.
Надявам се ако не дай си боже има такива случай, да има смелостта някой да ги покаже.
Че след малко току -виж излязло,че това са точните хора. ec_117.gif ec_117.gif А развъждащите са мошениците.
Всеки собственик си носи отговорността за кучето.А някои не могат да я поемат, за съжаление и не си заслужават домашните любимци.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#76 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 09:14 PM

Pomeran

За мен е най-гнусното в цялата история е факта, че се злоупотребява с името на развъдника ви от страната на една...меко казано непочтена дама.
Така че препоръката да се продава пет-класа само след кастрация е повече от разумна.

Че после иди се измий и докажи че нямаш сестра.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   lazo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 11:39 PM

Колеги и приятели,
предлагам да насочим темата в посока да работим за породата и поне временно да зарежем всички привърженици на кварталното развъждане. Ясно е че с човешката злоба и простотия (да не пропусна и закостенелия и определено ориенталски манталитет на голяма част от сънародниците ни, колкото и да е жалко последното) няма да се преборим.
С тези персонажи ще се справят други хора. Измамените клиенти. Неотдавна една разплакана дама - горда собственичка на 5 килограмов и около 50 самтиметров 4 месечен померан от "часна" обява пред мен се обади на "половинката" си да отиде и без много думи да си прибере сумата от "развъдника". Да подчертая че не чух споменаване на идея за връщане на кучето. до няколко дни ще имам инфо и за развоя ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
КАто познавам "половинката" на въпросната дама ми става малко жал (странно звучи от мен ама и той е човек) за клетия измамник-развъдник

#78 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 09:10 AM

Тази история ме огорчи ужасно. Ще ви обясня защо - 21-ви век сме, ерата на интернета и други там бла-бла-бла. Има изобилие от инфо за развъждане и развъдна дейност, ето че и книгата на Хилари Хармар е преведена на български, давах линк към нея в първите си съобщения. Никой от кварталните не си е дал труда да цъкне върху линковете за да попрочете за какво става дума? Кинология е наука, господа и дами, а не кинти, които са ви в главата. След време като дойде собственик на куче, което сте произвели, и вие видите един болник и инвалид, появил се в резултат на вашите безразборни скачки, КАК ще ги погледнете тези хора в очите? Резултата от подобни скачки аз имам вкъщи, лекувам го почти от седем години, питайте мен какво ми е да го гледам след всяка една операция или като туширам всяка негова поредна екзема.
И не ми пропагандирайте вашата логика "ще го пускам за разплод, защото искам", понеже на мен ми е ясно как точно свършва всичко това. Плачевно свършва резултата от вашата неграмотност. Плачевно... и за кучета и за техните стопани.
Истински развъдчик - и то не един - съм виждала, така че вашите глупости относно това как ги гледат кучетата си в клетки и си остават само глупости и клевета. В старанието си да оправдаете собствената си алчност не се спирате пред нищо.

Един ден ако имам померан, определено ще е от развъдник. Независимо дали за по-нататъшна работа или пет-класа. И напълно подкрепям решението на развъдчицата да продава пет-класа кастрирани - това е единствен начин да ви се изземе шанса да плодите куцо-кьораво-сакато.
Друг начин не виждам.
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 09:53 PM

На мен ми забраниха ab_041.gif да коментирам кучета, но във форум за кучета и техните проблеми какво да коментирам?
За съжаление това което ще ви споделя е тъжно,много тъжно dry.gif .Аз живея близо до "пазара за животни в Подуене,София"(не знам как да го нарека).Посещавам го редовно, защото купувам от там храна за менажерията(папагали,риби,костенурки,заек).Днес се натъкнах на чудна гледка,в котешка тоалетна 2 от децата на Били(другите 2 били в къщи).Познах ги по снимкити гордо наредени пред тоалетната за реклама.Ето ги децата,мама и татко!Кученцата изглеждаха меко казано жалко,целите оповръщани и абсолютно безжизнени.На въпроса ми, защо са в това състояние човека ми отговори ,че и мен да ме качи в тази кола и аз ще изглеждам така!Като повдигнах главичките все едно видях пекинези,захапките им бяха обратни.Наследство от татко Били.Струваха само 600лева,от зор както каза продавача.
Не знам какво да кажа...нямам думи...Каня защитниците на това безотговорно развъждане другата събота на пазара.Елате и вижте с очите си, после съдете кой крив и кой прав!
Прилагам и снимки,не са добро качество защото са правени с телефон.
Тъжно ми е,много ми е тъжно...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#80 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 February 2010 - 10:10 PM

iveta2 мерси за материала,наистина ето го резултата от това незнам как да го нареча развъждане dh_188.gif dh_188.gif .Нямам думи просто,с какво тези малки и крехки душички заслужиха това, идея си нямам що за хора са тези горди собственици ed_142.gif ed_142.gif eg_033.gif
Защо тези идиоти не ги продадоха поне от вкъщи ами ги мъкнат на този пазар,а представетеси ако неса ваксинирани (както споделяше разплождача им в по горен пост) какво ги чака след посещението на пазара ea_103.gif ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема