Пловдивски страсти
Публикувано: 11 March 2010 - 01:08 PM
Като оставим настрана недостатъците в комуникативното поведение на г-ца Сутиенова, може би тя отдавна е забравила, че именно те и в частност д-р Литов през 2008г. официално е отправил предложение до Община Пловдив да покани "Четири лапи" за кастрационен проект.
Как да коментирам при това положение сегашното поведение и на госпожицата, и на съратниците й... Знаят ли те въобще какво искат и има ли угодия за тях?
Публикувано: 11 March 2010 - 01:16 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 March 2010 - 01:31 PM
Благодаря за достоверния и пълен отговор и този път. Като за форум -минава, но в другия контекст, за който споменах по-горе няма да мине.
Казвам ви, бъркате ме с някой. И това, че без идея да имате започвате да сипете някакви глупости, конспирации и взимания на пари, автоматично ме навежда на мисълта как събирате сведенията си. Агенция ЕЖК.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 11 March 2010 - 01:46 PM
Като оставим настрана недостатъците в комуникативното поведение на г-ца Сутиенова, може би тя отдавна е забравила, че именно те и в частност д-р Литов през 2008г. официално е отправил предложение до Община Пловдив да покани "Четири лапи" за кастрационен проект.
Как да коментирам при това положение сегашното поведение и на госпожицата, и на съратниците й... Знаят ли те въобще какво искат и има ли угодия за тях?
Аз не съм г-ца Сутиенова, както наричате Теодора, която изяви желание да изкаже мнение в "дискусия" с вас по пловдивската телевизия съвсем импровизирано. Но това е една от презумциите които имате, без да са ви нужни доказателства. Аз съм друг човек, казвам ви го за информация. Интересно е как един сутиен обаче може да се превърне в център на внимание за вас и вашите съратници.
В началото на 2008 и аз съм давала за пример на твърдоглавите от общината ефективността ви при кастриране, съдейки от информацията, която вие сами сте изнасяли разбира се. Общината тогава не виждаше "файда" да има ефективност, но сега вече виждат една друга "файда" която се изразява основно в Пи Ар кампании, които им се налага да правят тъй като банда "местни лумпени" са им уронили авторитета..Имат 'файда" и от това да започнат да убиват и котките. В момента вече има и отзиви от местата където 4 лапи вече са кастрирали, повярвайте ми никак положителни, а за мен това е важно, защото аз предпочитам да вярвам на неправителствените организации по места, на малките групички от активисти, които вие наричате несериозни, екстермисти и т.н , отколкото на някакви данни и хвалби изнесени от Общините.
Персоналът на изолаторите може да се обучава и това би било от полза, когато там няма доктори които наричат котките "бълхарници" и гледачи които ходят пияни на работа и нямат и капка хуманност , дори и на пръв поглед. Персоналът може да се обучава, тогава когато стане ясно, че този персонал кастрира и връща по места и има хуманно отношение. Кучетат ги няма! Няма ги, какво повече искате да узнаете, искате да ви снимаме как ги няма кучетата ли?
Ако всички организации баха обединени и действаха смислено като първо с общ натиск провокираха смени на всички нехуманни персонали, а те са повечето в страната, изискваха задължителен и постоянен и реален обществен контрол то тогава щеше да има огромен смисъл в обучаването и партньорството с общините. Но за да има подобно раздвижване е нужен наистина силен и обединен натиск с ясна цел. Да се премахне първопричината, а не следствието!
Преди година ни посетиха членове на английското кралско дружество за защитан а животните. Те бяха дошли с цел да помогнат чрез консултации и обучение на Общините, които имат желание да се справят с проблема с популацията на бездомни животни.... Те останах силно разочаровани, но ни посъветваха да не отчайваме и да не преставаме да оказваме натиск .Това което ни казаха в заключение след разговорите им с общината беше: "Има проблем с хората!Проблемът са служителите в общината и изолатора, а не базата и парите, както постоянно те самите плачат !"...И нещо любопитно. Тези хора дойдоха от Англия. Те ни намериха някак и се свързаха точно с нас като внимателно изслушаха нашите впечатления а след това и тези на работещоте в изолатора и общината. Как ни намериха за мен остава загадка,нас безполезните екстремисти и скандалджии. Който иска намира, който иска слуша и вижда, който иска ..
Публикувано: 11 March 2010 - 01:54 PM
Нищо повече.
В другата тема ви питах - какво предлагате вие? Конкретно. Не мълчалив протест и демонстрация на бюстове.
Кажете - нашата програма е това, това и това.
Докато нямате какво да предложете скрийте се и не се излагайте.
rodegunda, нека не започваме всичко отначло, много Ви моля. С Вас също си писахме преди време и също мисля стигнахме до някакво единомислие и до извода, че основния виновник са общините; Вие споделихте за трагичното положение в Сопот, аз предложих помощ за натиск върху общината , където остана да проверите дали изобщо общинския съвет е приел някаква програма и след това щяхме да предприемаме нещо, спомняте ли си? Спомняте ли си докъде стигнахме тогава? Това не бихте окачествили като "плачене и мрънкане", надявам се. Нито нещата, които мисля Ви разказах че правим. Много Ви моля, нека да не започваме отново, дотегнало ми е да се занимавам с нападки, безпочвени обвинения и безмислени спорове. Не визирам лично Вас, но все от хора, които не са подали и един сигнал, не са написали и една жалба, не са поискали и една проверка, не са присъствали на една такава. Стига вече... Усещате ли какво правите сега - Вие и други тук - може би несъзнателно, а може би не? Аз лично не Ви подозирам в користни подбуди и мръсни намерения, но се замислете за резултата от позицията, която заемате в този случай. Какво, ще се включите в общия хор и ще помогнете на животните като се присъедините към общия хор, който със и без аргументи ни громи ли громи...? Наистина ли мислите че сме вредни и това, което правим не е важно, не трябва да се прави или не се прави така? Или напротив, ама съвсем честно! ХУбаво ли е да има такива като нас, хубаво ли е да има ПОВЕЧЕ такива като нас или ПО-МАЛКО.
Какъв Ви е всъщност проблема с това, че винаги сме заемали само една и твърдо принципна позиция, а именно че има един виновник за всичко в момента и това са общините. И че нищо никога няма да се промени, докато ние (и Вие!) не ги принудим да си вършат работата, да престанат с убийствата и да започнат да гледат сериозно на проблема и да работят за неговото решаване, а не за неговото задълбочаване. Кое не разбирате и с кое не сте съгласна? Какво още очаквате да "предлагаме"?
Ваш lothian (не можах да си намеря паролата, затова се регистрирах наново)
Публикувано: 11 March 2010 - 01:59 PM
Публикувано: 11 March 2010 - 02:04 PM

Публикувано: 11 March 2010 - 02:08 PM
От постовете на georgils, в които поне има смисъл, разбрах що годе защо е цялото роптаене. Дори съм склонна да разбера идеята на активистите...
Дам, всички сме против убийствата особено на такива извършени от самата държава, замазваща положението, потулваща фактите и демоснстрираща някаква дейност, за която всички плащаме и ни се хвърля прах в очите. Само едно не разбирам, защо сте против кастрациите извършвани в момента? Какви са вашите идеи и приоритети за справяне със ситуацията. Соченето и изобличаването на виновни, сигурно е важно, но не помага особено на животните. Дори да се постигне някакъв успех в тази насока, бездомните животни ще продължават да съществуват, да се плодят, да бъдат тровени, газени, малтретирани. Ще продължават да бъдат удобен проблем в който да се наливат и от който да се крадат пари. След като има бездомни животни, ще има и недоволни граждани и убийствата никога няма да спрат дали законно от общината или саморазправата на недоволните проблема си стои. Единственият начин за намаляване на екзекуциите е намаляането на популацията. Аз по-добър метод от кастрацията не съм виждала. Да, сигурно трябва да е масова и да обхване едва ли не всички. Но аз съм доволна и благодарна за всяко кастрирано животно (без значение кой се е заел) . Кой крив и кой прав, кой каво вечеря и кой ниомер гащи носи, изобщо не ме интересува интересува ме само, как могат да се кастрират повече животни. А най-вече как да се ограмоти стопанина, да кастрира собствените си животни... (На всички е ясно, че дори като се избият всички улични кучета, само за седмица ще се появят нови новородени в кашончета и натирени любимци дето "пишкали навсякъде"). Въолбще от всичките тия битки и дрънканици не печели никой. Нека се работи ЗА ЖИВОТНИТЕ, кирливи ризи и нередности има навсякъде. Помогнете притока на животни да спре, за да спрат и убийствата. Само тогава би имало ефект от изграждането на свестен приют с приоритет осиновявания и не знам си какъв персонал. Да, ония отгоре трябва да се притискат, но за да наложат контрол на развъждането и да принудят и научат стопаните на отговотност. Ама също трябв аи да се работи с тях. Там е първопричината.
Публикувано: 11 March 2010 - 02:47 PM
Общините не само имат много грехове, това звучи прекалено меко.. Общините Са проблемът! Те убиват кучета и котки, кастрирани и некастрирани. В Пловдив го правят с 98 % от животните . Постоянно. Това нарушава грубо ЗЗЖ и редица други норми. Това не се подминава с лека ръка от сдружение за защита на животните.
Ако едно животно се кастрира , а след това бай Станю мине и го утрепе, то каква е ползата?Ако натискът и изнасянето на информация към обществеността за тези безобразия се неутрализират чрез взаимни хвалби между световна организация за защита на животните и Общината, то каква е ползата? Наистина ли е толкова трудно за разбиране, аз наистина си мисля че не е.
Предлагам да напишем ултиматум за незабавно сменяне на персонала в пловдивския изолатор и установяване на пълен (денонощен) обществен контрол за дейността им, т. е както е по ЗЗЖ. Искаме гарантирана прозрачност! Нека да го подпишем ние и вие и всеки който желае да се присъедини към това искане. Какво ще кажете? Заедно ще тежим много повече, не мислите ли?
Как можете да си представите, че не знаем и не вярваме в кастрацията като единствен начин за справяне с проблема по намаляване на популацията от бездомни животни...
Убийствата на животните-кастрирани и некастрирани със завидно постоянство и усърдие от страна на общината сериозно задълбочава този проблем , т. е всичко върви назад и ние намираме за единствено смислено да работим в посока прекратяване на тази порочна практика .
Публикувано: 11 March 2010 - 02:55 PM
съжалявам, аз мисля, че това е вършене на работа. аз тази посока следвам. очевидно и 4 лапи. оставете хората да работят, а вие - желая ви сили в битката с общината.

Публикувано: 11 March 2010 - 03:01 PM
съжалявам, аз мисля, че това е вършене на работа. аз тази посока следвам. очевидно и 4 лапи. оставете хората да работят, а вие - желая ви сили в битката с общината.
Нека да опитам пак:
"Ако едно животно се кастрира , а след това бай Станю мине и го утрепе, то каква е ползата?"
В момента кастрирате котки, защото кучета не останаха, просто са изтребени. След вас общината ще последва примера ви и ще лови и трепе и котките. Имате ли някакъв проблем с това че вие ще спомогнете за това "ново начало"? Можете ли да притеглите ползите и вредите и нужен ли е кантар за това или се вижда с просто око?
Междо другото какви гранции ви даде общината за това че няма да убива след вас?
Публикувано: 11 March 2010 - 03:04 PM
Т.е. нищо да не се прави, защото не можете да изобличите "бай Станю"???
Чак сега ли се сетихте? Чак сега ли, след 5 години работа? И какво означава ултиматум? Ултиматум имат правото да поставят хората с власт в ръцете, вие се борите, не поставяте ултиматуми!
Да напомним предаването? Или думите - "ама те са бременни"? Странен начин да пропагандирате в медийното пространство колко сте "за" кастрациите. Как така пускате неподготвени хора в студиото на телевизия, да говорят от ваше име и после "ама ние подкрепяме кастрациите"???
И все пак отговор на зададените въпроси не се вижда хич - с какво цялото ви дружество е спомогнало за решаване на проблема - колко кастрирани, колко задомени има, колко доведени до успешен кра дела??? Защо не са изпратени доказателствата за безчинствата в Пловдив на "4 лапи", които в момента обвинявате в бездействие? Хем - "осъществете натиск", хем доказателствата са си за вас само????
П.п. Д-р Бобадова, ако не разбрахте, "пловдивчанка" да Ви го разясни - Вие работите за "4 лапи" :):):):)
А за това - "общината ще вземе пример от вас и ще минава да събира котките" - те май и сега могат да го направят, не им трябва някой да е минал преди тях. Твърдението е нелепо, както всичките писаници на "госпожицата" - от кога на общината й трябва някой преди нея да е кастрирал животно, за да го убие?!?!?!
Публикувано: 11 March 2010 - 03:04 PM
Когато се говори за 98% избити животни и не може да се представи дори минимално доказателство, тогава за мен нещата изглеждат странни: или няма такова нещо, или този, който го твърди, не иска да си мръдне пръста, за да го докаже. Не може и с такова гръмко твърдение да се отива на какъвто и да било разговор с общината, просто защото логичният въпрос "А доказателства?" ще бъде зададен веднага.
От друга страна, както писах и в другия форум, ако разполагате с 30 секудни красноречиви кадри за груби закононарушения (например товарят се тонове трупна маса в екарисажната кола), тогава е достатъчно да ги предоставите на медиите и на общината и въз основа на тях да изискате промени. Това не сте направили за 2 години, а време и възможности - колкото искаш. Сега не виждам защо настоявате да приемем само вашите твърдения за чиста монета, единствено въз основа на голи приказки.
Публикувано: 11 March 2010 - 03:06 PM
"Ако едно животно се кастрира , а след това бай Станю мине и го утрепе, то каква е ползата?"
В момента кастрирате котки, защото кучета не останаха, просто са изтребени. След вас общината ще последва примера ви и ще лови и трепе и котките. Имате ли някакъв проблем с това че вие ще спомогнете за това "ново начало"? Можете ли да притеглите ползите и вредите и нужен ли е кантар за това или се вижда с просто око?
Междо другото какви гранции ви даде общината за това че няма да убива след вас?
И още един въпрос
Желаете ли да подпишете искане за сменяне на персонала на изолатора в Пловдив и за пълен контрол, който да може да бъде упражняван от всеки редови гражданин на страната, т.е звъниш, влизаш и преглеждаш дйността и документите?
Публикувано: 11 March 2010 - 03:14 PM
проблема не е в това че четери лапи ще кастрират тук никои от нас не е против това не е и проблем че ще върнат тези 400 или повече котки проблема е че с своите деиствия както беше казано и по горе те напрактика легитимират касапите и садистите от така нарачения зооветеринарен комплекс
защото след като те си отидат същите касапи ще започнат да правят това коеот стана и с кучетата и тогава въобще няма да гледат кое е кастрирано и кое не но за сметка на това ще се бият в гърдите че са решили проблема и то след като са "обучени" от голяма и уважавана организация просто ще имат легитимация да обиват неможе да обучиш един масов убиец и садис да буде добър и хуманен с беззащитните животинки това просто няма как да стане
така че кравта от всички убити и тези които ще бъдат убити животинкине зависимо от нашите понататачни деиствия като местна организация ще стои по ръцета и съвеста на тези от четери лапи
нека явор и другите му колеги да не се опитват да си измиват ръцете защото в така много коментираното предаване същия този явор ясно каза че биха работели с приюта в софия само ако бъдат приети тяхните условия и скания защо питам ас те не поставиха такива условия и искания и тук слет като за всички е ясно че в пловдив под ръководството на главния убиец кмета "главчо'' и всички други под него изверги начело с касапина векирски се вършат варварски и нечовешки неща истински срам за град с вековна цивилизация
Публикувано: 11 March 2010 - 03:17 PM
За да ме информирате адекватно, трябва да ми представите факти и доказателства.
Моля предоставете такива и тогава може да се обсъжда това сериозно.
Сериозни факти - а не, че аз съм доктор Иванова, а потребителя д-р Бобадова е член на 4 лапи - защото ако нещата са такива, просто е смехотворно.
Освен това никой, никога не може да даде никакви гаранции, за работата на държавата и в частност общината - след като искате контрол на изолатора - правете като в другите градове - хранете, чистете, изваждайте животни, кандидатствайте за стопанисване. Правете нещо смислено!
Публикувано: 11 March 2010 - 03:21 PM
Желаете ли да подпишете искане за сменяне на персонала на изолатора в Пловдив и за пълен контрол, който да може да бъде упражняван от всеки редови гражданин на страната, т.е звъниш, влизаш и преглеждаш дйността и документите?
Как от всеки гражданин?!?!?! Не, наистина сте крайно несериозни! Как ще влиза всеки? И тия дето си хранят питоните с кученца? И тия дето тровят? Гледай колко удобно! Ония събират кучетата, влизам и си изтравям всички! Моля ви се... Позицията ви на тоя етап няма да я защитя.