Dog.bg Форуми : Пловдивски страсти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Пловдивски страсти

#141 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 March 2010 - 11:59 AM

Earth's Grids, като за начало се успокой, защото тук със сигурност сме се събрали хора, които не по-малко от теб обичаме животните (нещо, което уви не мога да кажа за голяма част от потребителките на вашия форум ... но да не разводняваме темата тук). В професионалните качества и отношението на д-р Бобадова сме се уверили всички от форума, които се занимаваме с бездомни животни, така че е крайно неприемливо да и отправяте подобни обвинения без да я познавате и без да сте ползвали услугите и. Сега на конкретните ви питания. Макар да не съм ветеринарен лекар съм човек, който активно се занимава с бездомни котки и съм занесла вече много много животни за кастрация. Някои от тях са били бременни, да. Някои от тях съм задържала у нас за по няколко дни, но за много други не съм имала тази възможност и съм пускала обратно на улицата 24 часа след операцията. Върху всички тях имам набюдения и мога да кажа, че са си съвсем добре и в прекрасно здраве. Какви рани за Бога?! Разрезът от кастрацията е дълъг не повече от 2 сантиметра. Зашит е с резорбируеми конци, така че дори почти не си личи! Отгоре е запечатан с едно сиво вещество, което е почти като пластир! Вижте първо днес след като ви върнат котките дали ще са ранени и залитащи и после се палете.

#142 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Цитат(d-r Bobadova @ Mar 12 2010, 11:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
А аз смятам за грубо да сипете обвинения, за които сте чули по телефона. Смятам за грубо влизането ви тук с нападки към мен.

Никакви нападки не съм отправила, вие ме обиждате и да ви уверя , че не само, че познавам буквите, но и умея да тълувам правилно думите, защото това ми е професията. Покажете ,че ви интересува проблема, а не задълбвайте върху повърхностни неща. Събрали сме за защита на животните, а не за обида към хората.
User's Signature

Който на убийците прощава - той сам в убийствата ги насърчава!

#143 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Ами кастрирайте вие тогава, какъв е проблема?
И по-рано питах - ако имате алтернатива, която е по-хуманна, по-евтина и по-лесно изпълнима, кажете ни да се възползваме. Ако нямате - не пречете.

П.П. Към долния пост - вие наистина нямате никакъв опит и това личи, затова пак повтарям - не пречете, ако не искате да помагате. Или просто разпитайте лекарите, прочетете литература, помолете да присъствате някъде при кастрация (ако има такава възможност), наблюдавайте животното след това. Тогава много от нещата ще са ви ясни.

#144 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:01 PM

Цитат(MechoPuh @ Mar 12 2010, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Earth's Grids, като за начало се успокой, защото тук със сигурност сме се събрали хора, които не по-малко от теб обичаме животните (нещо, което уви не мога да кажа за голяма част от потребителките на вашия форум ... но да не разводняваме темата тук). В професионалните качества и отношението на д-р Бобадова сме се уверили всички от форума, които се занимаваме с бездомни животни, така че е крайно неприемливо да и отправяте подобни обвинения без да я познавате и без да сте ползвали услугите и. Сега на конкретните ви питания. Макар да не съм ветеринарен лекар съм човек, който активно се занимава с бездомни котки и съм занесла вече много много животни за кастрация. Някои от тях са били бременни, да. Някои от тях съм задържала у нас за по няколко дни, но за много други не съм имала тази възможност и съм пускала обратно на улицата 24 часа след операцията. Върху всички тях имам набюдения и мога да кажа, че са си съвсем добре и в прекрасно здраве. Какви рани за Бога?! Разрезът от кастрацията е дълъг не повече от 2 сантиметра. Зашит е с резорбируеми конци, така че дори почти не си личи! Отгоре е запечатан с едно сиво вещество, което е почти като пластир! Вижте първо днес след като ви върнат котките дали ще са ранени и залитащи и после се палете.

Благодаря за добрият тон, това вече е друго.

Говорим за възрастни котки, не за млади и все пак наистина ми кажете, как ще кастрират бременни котки?това значи, че убиват бебета? А котките не ги хванаха, явно клетките ги плашеха доста, бяха такива като капани за плъхове.
User's Signature

#145 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:02 PM

Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 11:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(d-r Bobadova @ Mar 11 2010, 12:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво значи "имах търпението са изслушам"??? Коя сте Вие, че да спорите с лекар кога една яйцеклетка овулира в тялото на котка? "Сурването по г*з" Ви описва добре... Мда...
АWTF???

Ако вашият речник е олицетворение на практикавата Ви, то съвсем ме уверихте колко сте компетентни и ви уверявам, че лекар , който говори за "гъз" и "уат да факъп", то не бих му дала дори да ми се обяснява, а за операция да не говорим. Псуването, грубият тон не се сещам да влиза в лекарската етика, но очевидно е, че вие твърдо искате да наложите този тон.

Ако това не е лична нападка, то не знам кое. Изведнъж идвате от нищото, започвате с пост, в който ме нападате, без изобщо да сте се запознала с проблема и темата. Казах ви още веднъж - "сурването по г*з" беше използвано от колежката ви. Аз поне го цензурирах! Настоявам да ми се извините!!! Сега!
Аз се занимавам с проблема в София и смятам съм изключително активна.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:02 PM

Цитат(rodegunda @ Mar 12 2010, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами кастрирайте вие тогава, какъв е проблема?
И по-рано питах - ако имате алтернатива, която е по-хуманна, по-евтина и по-лесно изпълнима, кажете ни да се възползваме. Ако нямате - не пречете.

Имам предложение - да се кастрират мъжки котки.
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:03 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Mar 12 2010, 12:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 11:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(d-r Bobadova @ Mar 11 2010, 12:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво значи "имах търпението са изслушам"??? Коя сте Вие, че да спорите с лекар кога една яйцеклетка овулира в тялото на котка? "Сурването по г*з" Ви описва добре... Мда...
АWTF???

Ако вашият речник е олицетворение на практикавата Ви, то съвсем ме уверихте колко сте компетентни и ви уверявам, че лекар , който говори за "гъз" и "уат да факъп", то не бих му дала дори да ми се обяснява, а за операция да не говорим. Псуването, грубият тон не се сещам да влиза в лекарската етика, но очевидно е, че вие твърдо искате да наложите този тон.

Ако това не е лична нападка, то не знам кое. Изведнъж идвате от нищото, започвате с пост, в който ме нападате, без изобщо да сте се запознала с проблема и темата. Казах ви още веднъж - "сурването по г*з" беше използвано от колежката ви. Аз поне го цензурирах! Настоявам да ми се извините!!! Сега!

Ще ви извинява, ако и вие за "мила объркано жено".
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2010 - 12:03 PM

Хайде сега, пак някой е тръгнал на война, без да е подготвен поне теоретично за нея ab_041.gif

Днес може и да се опитам да съм добра - уважаема госпожо, достатъчно животни съм водила на кастрация и ми е ясна разликата между касапите и качествените хирурзи. Наистина е напълно възможно след 24 часа (дори са малко в повече) котката или кучето да бъдат пуснати обратно на улицата. Шият се с резорбируеми конци, а раната отгоре се запечатва със сребрист спрей (поне някои така съм виждала), не знам какво съдържа, но щом лекарите, на които вярвам са ми казвали, че това предпазва, значи е така. Освен това самата рана е малка и не е нужно огромно време за възстановяване. В София пускат кучета и котки само 4 часа след кастрацията, вие се оплаквате от 24 часа. И определено "защитните механизми" на току-що родени котенца/кученца никакви ги няма, за да твърдите, че мръсното мазе е ок за тях ab_041.gif Много от родените дори не достигат възраст да прогледнат, камо ли да разберете че изобщо ги е имало, точно заради подобни условия. Ако помислите малко, съм сигурна, че ще разберете за какво точно говоря и ще се съгласите с мен. И недейте така да тръгвате войнствено настроена срещу нещо, което явно не сте била подготвена достатъчно. Проучете и чак после тръгвайте с гръмките слова. И на запад уличните котки се кастрират и затова са доведени до социално приемливия минимум и всички им се радват, а не са тръгнали да ги тровят, както е масова практика у нас.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:04 PM

Една мъжка котка може да оплоди много женски. Проста аритметика.

П.П.
Ще ви извинява, ако и вие за "мила объркано жено".
Мислите ли, че е редно аз да се извиня, за да ми се извините вие, при положение, че нападнатата съм аз?
След това ще ви обясня подробно защо смятам, че помощта, която 4 лапи оказва на града ви е изумителна и е редно да сме благодарни
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:05 PM

Earth's Grids, , ако искате да сте полезна на животните - не пречете.

Също така, за да може да сте ефективно полезна - запознайте се с чуждите практики и препоръчки от страни имали проблемите като нашите и успешно достигнали до разрешението им.
Разгледайте внимателно какви начини и по какъв начин са прилагани.

Моля, след като се запознаете с материята и все още има нещо не ясно, няма проблем тук от форума, хора, който години се борят ефективно с този проблем да Ви разяснят - не Ви прави чест, а и не постигате нищо положително да се палите за неща, който са нормални процедури и само да пречите да се работи.

Идеята Ви да се кастрират мъжки котки, само показва, че наистина не сте подготвена да водите спор.
Ако имате 50 мъжки и 50 женски котки и кастрирате 40 женски - то има само 10 който биха могли да родят. Но ако кастрирате 40 мъжки, за съжаление все още си имате 50 плодовити котки.

#151 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:07 PM

явно тук ще говорим кой е обиден, който колко животни е спасил и какви пари взема. Явно не ме разбрахте - аз не съм ветеринар, аз съм гражданин, който доброволно помага на животни, без да му плащат.

явно няма да говорим как стои въпроса с кастрация на бременни котки и въпроса за инфекцията, както и за топли помещения и т.н., вкл и набл'дение. За моите животни ветеринарите, които са професионалисти изискваха да им осигуря топла стая, тишина, да няма друго животно; да го наблюдавам (зеници, език), да наблюдавам раната и да му помагам за тоалетната.
User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:09 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Mar 12 2010, 12:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
След това ще ви обясня подробно защо смятам, че помощта, която 4 лапи оказва на града ви е изумителна и е редно да сме благодарни

Написах ви това. какво точно очаквате? Започвате участието си тук като революция и ние да ви аплодираме? Извинете се, да, има значение и ще ви обясня всичко
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:09 PM

Ха сега познайте - пловдивските мълчаливци щели да организират в понеделник ново бдение пред общината - тоя път срещу работата на "Четири лапи".

Уж не са срещу "Четири лапи", уж не са срещу кастрацията - но ще протестират.

И не знам защо, но имам натрапчивото чувство, че дискусията взе да става много дирижирана - едни и същи доводи и дезинформация от страна на уж различни потребители. Доста странно...

Между другото - по повод на котките от квартала на Earth's Grid - взети са две, едно мъжко и една женска. Женската не е бременна. Пълното коте, което се определя като бременна женска, е всъщност мъжкото. Също междо другото - и двете са били адски опаразитени вътрешно и външно, поради което ще предложим на Earth's Grid и медикаменти за редовно обезпаразитяване, ако има интерес.
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:10 PM

Аз мисля, че тайно някъде се прокрадва идеята "няма котки-няма проблеми". Както стана в София, нали? Някой може ли да ми каже в Пловдив от къде тръгва традицията за множеството на котките около Джумаята. Тогава ще призная , че сте наясно с всичко.
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:13 PM

Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 11:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз мисля, че тайно някъде се прокрадва идеята "няма котки-няма проблеми". Както стана в София, нали? Някой може ли да ми каже в Пловдив от къде тръгва традицията за множеството на котките около Джумаята. Тогава ще призная , че сте наясно с всичко.

Аз съм от Пловдив - но не знам. Не смятам, че е и важно!
Мисля, че изпадате в крайности - в момента живея в София и мога да Ви уверя, че има котки - но хората ги кастрират постоянно.

Пак апелирам запознайте се адекватно с материята, иначе просто си губим времето.

#156 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:14 PM

Цитат(yavor50 @ Mar 12 2010, 12:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ха сега познайте - пловдивските мълчаливци щели да организират в понеделник ново бдение пред общината - тоя път срещу работата на "Четири лапи".

Уж не са срещу "Четири лапи", уж не са срещу кастрацията - но ще протестират.

И не знам защо, но имам натрапчивото чувство, че дискусията взе да става много дирижирана - едни и същи доводи и дезинформация от страна на уж различни потребители. Доста странно...

Между другото - по повод на котките от квартала на Earth's Grid - взети са две, едно мъжко и една женска. Женската не е бременна. Пълното коте, което се определя като бременна женска, е всъщност мъжкото. Също междо другото - и двете са били адски опаразитени вътрешно и външно, поради което ще предложим на Earth's Grid и медикаменти за редовно обезпаразитяване, ако има интерес.

Така ли? Я кажете за квартала, и между другото разбрах , че действате по доста полицейски начин, след като вчера д-р Иванова ме нарече по един начин, по който само разбрах, че нейните служители са я обработили предварително и бяха дали пълна подробност за мен. Как знаете вие кой съм аз?Значи тук се събрали всички служители на 4 лапи и манипулират хората ,като се правят на првърженици. Отново си вкарахте автогол. дори не се опитвате да маскирате полицейщината си. И кое дебело коте ,те са три дебели?
User's Signature

#157 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:14 PM

Пак между другото - вече започваме да получаваме доста интересна информация откъде всъщност идват протестите срещу работата на "Четири лапи" в Пловдив.

Не става въпрос нито за някакви защитници на животните, нито за възмутени граждани, а, както може да се очаква, в основата на всичко са парите. Просто някой иска да докопа общинският бюджет за дейност по линия на бездомните животни и е решил, че за целта може да използва двама-трима привидно шантави пишман природозащитници.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2010 - 12:15 PM

Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Много бъркате. Само в моя квартал има над 20 котки.
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:16 PM

Цитат(ansf @ Mar 12 2010, 12:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Earth's Grids @ Mar 12 2010, 11:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз съм от Пловдив - но не знам. Не смятам, че е и важно!

Така ли?Ами трябваше да знаете. dry.gif Хубаво е да знаеш за традициите си на града, особено за такъв многовековен град.
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   Earth's Grids Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 12:17 PM

Цитат(yavor50 @ Mar 12 2010, 12:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пак между другото - вече започваме да получаваме доста интересна информация откъде всъщност идват протестите срещу работата на "Четири лапи" в Пловдив.

Не става въпрос нито за някакви защитници на животните, нито за възмутени граждани, а, както може да се очаква, в основата на всичко са парите. Просто някой иска да докопа общинският бюджет за дейност по линия на бездомните животни и е решил, че за целта може да използва двама-трима привидно шантави пишман природозащитници.

искате ли да ви дам мой телефон и ако се окаже, че съм обикновен гржданин и то току-що завършил студент, то тогава лично ще искам да м исе извините!!!!Гузен негоне бяга е вашата работа.
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни