Пловдивски страсти
Публикувано: 12 March 2010 - 11:59 AM
Никакви нападки не съм отправила, вие ме обиждате и да ви уверя , че не само, че познавам буквите, но и умея да тълувам правилно думите, защото това ми е професията. Покажете ,че ви интересува проблема, а не задълбвайте върху повърхностни неща. Събрали сме за защита на животните, а не за обида към хората.

Който на убийците прощава - той сам в убийствата ги насърчава!
И по-рано питах - ако имате алтернатива, която е по-хуманна, по-евтина и по-лесно изпълнима, кажете ни да се възползваме. Ако нямате - не пречете.
П.П. Към долния пост - вие наистина нямате никакъв опит и това личи, затова пак повтарям - не пречете, ако не искате да помагате. Или просто разпитайте лекарите, прочетете литература, помолете да присъствате някъде при кастрация (ако има такава възможност), наблюдавайте животното след това. Тогава много от нещата ще са ви ясни.
Публикувано: 12 March 2010 - 12:01 PM
Благодаря за добрият тон, това вече е друго.
Говорим за възрастни котки, не за млади и все пак наистина ми кажете, как ще кастрират бременни котки?това значи, че убиват бебета? А котките не ги хванаха, явно клетките ги плашеха доста, бяха такива като капани за плъхове.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:02 PM
АWTF???
Ако вашият речник е олицетворение на практикавата Ви, то съвсем ме уверихте колко сте компетентни и ви уверявам, че лекар , който говори за "гъз" и "уат да факъп", то не бих му дала дори да ми се обяснява, а за операция да не говорим. Псуването, грубият тон не се сещам да влиза в лекарската етика, но очевидно е, че вие твърдо искате да наложите този тон.
Ако това не е лична нападка, то не знам кое. Изведнъж идвате от нищото, започвате с пост, в който ме нападате, без изобщо да сте се запознала с проблема и темата. Казах ви още веднъж - "сурването по г*з" беше използвано от колежката ви. Аз поне го цензурирах! Настоявам да ми се извините!!! Сега!
Аз се занимавам с проблема в София и смятам съм изключително активна.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 12 March 2010 - 12:02 PM
И по-рано питах - ако имате алтернатива, която е по-хуманна, по-евтина и по-лесно изпълнима, кажете ни да се възползваме. Ако нямате - не пречете.
Имам предложение - да се кастрират мъжки котки.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:03 PM
АWTF???
Ако вашият речник е олицетворение на практикавата Ви, то съвсем ме уверихте колко сте компетентни и ви уверявам, че лекар , който говори за "гъз" и "уат да факъп", то не бих му дала дори да ми се обяснява, а за операция да не говорим. Псуването, грубият тон не се сещам да влиза в лекарската етика, но очевидно е, че вие твърдо искате да наложите този тон.
Ако това не е лична нападка, то не знам кое. Изведнъж идвате от нищото, започвате с пост, в който ме нападате, без изобщо да сте се запознала с проблема и темата. Казах ви още веднъж - "сурването по г*з" беше използвано от колежката ви. Аз поне го цензурирах! Настоявам да ми се извините!!! Сега!
Ще ви извинява, ако и вие за "мила объркано жено".

Публикувано: 12 March 2010 - 12:03 PM

Днес може и да се опитам да съм добра - уважаема госпожо, достатъчно животни съм водила на кастрация и ми е ясна разликата между касапите и качествените хирурзи. Наистина е напълно възможно след 24 часа (дори са малко в повече) котката или кучето да бъдат пуснати обратно на улицата. Шият се с резорбируеми конци, а раната отгоре се запечатва със сребрист спрей (поне някои така съм виждала), не знам какво съдържа, но щом лекарите, на които вярвам са ми казвали, че това предпазва, значи е така. Освен това самата рана е малка и не е нужно огромно време за възстановяване. В София пускат кучета и котки само 4 часа след кастрацията, вие се оплаквате от 24 часа. И определено "защитните механизми" на току-що родени котенца/кученца никакви ги няма, за да твърдите, че мръсното мазе е ок за тях

Публикувано: 12 March 2010 - 12:04 PM
П.П.
Ще ви извинява, ако и вие за "мила объркано жено".
Мислите ли, че е редно аз да се извиня, за да ми се извините вие, при положение, че нападнатата съм аз?
След това ще ви обясня подробно защо смятам, че помощта, която 4 лапи оказва на града ви е изумителна и е редно да сме благодарни

Публикувано: 12 March 2010 - 12:05 PM
Също така, за да може да сте ефективно полезна - запознайте се с чуждите практики и препоръчки от страни имали проблемите като нашите и успешно достигнали до разрешението им.
Разгледайте внимателно какви начини и по какъв начин са прилагани.
Моля, след като се запознаете с материята и все още има нещо не ясно, няма проблем тук от форума, хора, който години се борят ефективно с този проблем да Ви разяснят - не Ви прави чест, а и не постигате нищо положително да се палите за неща, който са нормални процедури и само да пречите да се работи.
Идеята Ви да се кастрират мъжки котки, само показва, че наистина не сте подготвена да водите спор.
Ако имате 50 мъжки и 50 женски котки и кастрирате 40 женски - то има само 10 който биха могли да родят. Но ако кастрирате 40 мъжки, за съжаление все още си имате 50 плодовити котки.
Публикувано: 12 March 2010 - 12:07 PM
явно няма да говорим как стои въпроса с кастрация на бременни котки и въпроса за инфекцията, както и за топли помещения и т.н., вкл и набл'дение. За моите животни ветеринарите, които са професионалисти изискваха да им осигуря топла стая, тишина, да няма друго животно; да го наблюдавам (зеници, език), да наблюдавам раната и да му помагам за тоалетната.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:09 PM
Написах ви това. какво точно очаквате? Започвате участието си тук като революция и ние да ви аплодираме? Извинете се, да, има значение и ще ви обясня всичко

Публикувано: 12 March 2010 - 12:09 PM
Уж не са срещу "Четири лапи", уж не са срещу кастрацията - но ще протестират.
И не знам защо, но имам натрапчивото чувство, че дискусията взе да става много дирижирана - едни и същи доводи и дезинформация от страна на уж различни потребители. Доста странно...
Между другото - по повод на котките от квартала на Earth's Grid - взети са две, едно мъжко и една женска. Женската не е бременна. Пълното коте, което се определя като бременна женска, е всъщност мъжкото. Също междо другото - и двете са били адски опаразитени вътрешно и външно, поради което ще предложим на Earth's Grid и медикаменти за редовно обезпаразитяване, ако има интерес.
Публикувано: 12 March 2010 - 12:10 PM
Аз мисля, че тайно някъде се прокрадва идеята "няма котки-няма проблеми". Както стана в София, нали? Някой може ли да ми каже в Пловдив от къде тръгва традицията за множеството на котките около Джумаята. Тогава ще призная , че сте наясно с всичко.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:13 PM
Аз мисля, че тайно някъде се прокрадва идеята "няма котки-няма проблеми". Както стана в София, нали? Някой може ли да ми каже в Пловдив от къде тръгва традицията за множеството на котките около Джумаята. Тогава ще призная , че сте наясно с всичко.
Аз съм от Пловдив - но не знам. Не смятам, че е и важно!
Мисля, че изпадате в крайности - в момента живея в София и мога да Ви уверя, че има котки - но хората ги кастрират постоянно.
Пак апелирам запознайте се адекватно с материята, иначе просто си губим времето.
Публикувано: 12 March 2010 - 12:14 PM
Уж не са срещу "Четири лапи", уж не са срещу кастрацията - но ще протестират.
И не знам защо, но имам натрапчивото чувство, че дискусията взе да става много дирижирана - едни и същи доводи и дезинформация от страна на уж различни потребители. Доста странно...
Между другото - по повод на котките от квартала на Earth's Grid - взети са две, едно мъжко и една женска. Женската не е бременна. Пълното коте, което се определя като бременна женска, е всъщност мъжкото. Също междо другото - и двете са били адски опаразитени вътрешно и външно, поради което ще предложим на Earth's Grid и медикаменти за редовно обезпаразитяване, ако има интерес.
Така ли? Я кажете за квартала, и между другото разбрах , че действате по доста полицейски начин, след като вчера д-р Иванова ме нарече по един начин, по който само разбрах, че нейните служители са я обработили предварително и бяха дали пълна подробност за мен. Как знаете вие кой съм аз?Значи тук се събрали всички служители на 4 лапи и манипулират хората ,като се правят на првърженици. Отново си вкарахте автогол. дори не се опитвате да маскирате полицейщината си. И кое дебело коте ,те са три дебели?

Публикувано: 12 March 2010 - 12:14 PM
Не става въпрос нито за някакви защитници на животните, нито за възмутени граждани, а, както може да се очаква, в основата на всичко са парите. Просто някой иска да докопа общинският бюджет за дейност по линия на бездомните животни и е решил, че за целта може да използва двама-трима привидно шантави пишман природозащитници.
Публикувано: 12 March 2010 - 12:15 PM
Много бъркате. Само в моя квартал има над 20 котки.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:16 PM
Аз съм от Пловдив - но не знам. Не смятам, че е и важно!
Така ли?Ами трябваше да знаете.

Публикувано: 12 March 2010 - 12:17 PM
Не става въпрос нито за някакви защитници на животните, нито за възмутени граждани, а, както може да се очаква, в основата на всичко са парите. Просто някой иска да докопа общинският бюджет за дейност по линия на бездомните животни и е решил, че за целта може да използва двама-трима привидно шантави пишман природозащитници.
искате ли да ви дам мой телефон и ако се окаже, че съм обикновен гржданин и то току-що завършил студент, то тогава лично ще искам да м исе извините!!!!Гузен негоне бяга е вашата работа.