Пловдивски страсти
Публикувано: 29 March 2010 - 06:05 PM
Сега продължават да си живеят по старому. Мъжките котараци не са кастрирани, по простата причина, че са доста диви и не дават въобще да ги докоснеш. Тоест 4 мъжки котарака живеят спокойно със 5-6 кастрирани женски.
Инстинктите им за ловуване не са намалели и не са изгубили радостта от живота. Катерят се, играят... промяна в поведението им няма.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 29 March 2010 - 06:21 PM
Публикувано: 29 March 2010 - 07:13 PM
Въпросите ги задавам конкретно към Гечев, драги граждани и любители, богове, спасители!Вие Гечев ли се казвате или сте му адвокати? Оставям с впечатлението, че той се справя отлично САМ, както и за разлика от някои форумци, умее да води диалог, без да философства излишно. Вие по-скоро наливате допълнително керосин в огъня и още повече ме убеждавате, че вашата кауза е да обиждате и спорите, но никакъв симптом за цивилизован диалог не се проявява. Ако сте от 4 лапи, то се представете, иначе е излишно, когато се обръщам към конкретен човек, дори и го назовавам с име. Елементарно е.
Хапчетата бяха взети или това не е удобно да се каже (цял микробус + общинска охрана видяха, вкл и двама представители от Дружеството, както аз и половинката ми, който взе хапчетата)? Снимка да покажа ли?Или ще дойдете с общинска охрана до вкъщи, за да се уверите?Как предпочитате? Или предпочитате да показвате как затапвате с приказки, щото с клавиатурите сме силни, понеже не виждаме отсрещната страна и така е по-удобно?!
Кучето вероятно не съм могла да го взема, защото не живея сама и за съжаление не се вживявам като човек, който започва да си прави каквото иска, без да пита другите. А може би и други проблеми съществуват (липса на автомобил, дори финансов проблем, а кучето се нуждаеше от сериозна помощ, не от храна, т.е. сериозно лечение, съответно сериозни пари), ама и това е трудно да се сетиш, нали, понеже който е сит си мисли, че всички са така. Трудно е да се мисли за нещо, което е извън вас? Отново на въпросите с въпрос се АТАКУВА. А вие всички, които четяхте темата тогава, защо го пропуснахте това съобщение и да ми предложите помощ, а четяхте само онова, което ви докосва лично, само вашето его, но не се събуди съчувствието ви?
Не обиждам Гечев, това е ваша интерпретация, дължаща се на вашето възприемаме. Казах "неадекватно", защото никъде не говоря за лъв, а за състоянието на зоопарка.
И забележете, не плюя, със слюнки не ви целя, но това вероятно го казвате от личен опит. Повече усложнявате нещата, отколкото да помогнете. Не е във ваш интерес да си измисляте неща и да ги представяте като реално съществуващи.Това го правят само фантазьорите, а вие сигурно претендирате, че не сте. Лека вечер и смекчете тона, не говорете така, както не бихте си позволили на четири очи.

Който на убийците прощава - той сам в убийствата ги насърчава!
Публикувано: 29 March 2010 - 07:22 PM
Надявам се "4 лапи" да продължат проекта си в Пловдив, защото е ясно, че от местните "активисти" работа няма да очакваме, те са по протестите пред общината, но не и по работата. Затова и когато се иска мнението на защитници на животните тях никога не ги питат, защото знаят, че нямат нито опит, нито познания, нито адекватни реакции. То и от протестите им се вижда каква подкрепа имат. Вместо да се включат към една всеобща кампания за разясняване на населението защо и как да се ограничи популацията на бездомни животни, те се занимават с глупости. Зарежете с обясненията към тях - няма смисъл. Човек може да дискутира само с някой, който иска да има дискусия и е готов да помисли върху тезата на опонента. В тази "дискусия" липсва подобно нещо. Жалко Г-жо/це, че сте пропилели парите си за образование, което така и не сте усвоили, ориентирайте се към нещо по-простичко, в противен случай нямаше да се изказвате така неподготвено и да искате отговори на въпроси, които отдавна са дискутирани не само тук, но по които има и посочени полезни практики. Само в търсачката на този форум ще откриете достатъчно обяснения по всички интересуващи Ви въпроси, а чичко Гугъл ще Ви разкрие неподозиран брой възможности. Дерзайте и дано просветлението Ви осени навреме!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 29 March 2010 - 07:26 PM
Отговорих ви, че и при домашните котки се случва да бъдат нападани след посещението на лекар.
Попитах защо не се погрижихте за кучето, за което явно сте притеснена.
А щом искате да говорите само с Явор - има ЛС-та, телефони и и-мейли. Не го правете в публично пространство.
Публикувано: 29 March 2010 - 09:02 PM
Който иска - търси начини, който не иска - търси оправдания.
Повечето тук СМЕ с тежки финансови проблеми. Не живеем сами. Живеем под наем. Съобразяваме се с хората около нас. Голяма част от помагащите нямат коли. И все пак, при желание да помогнем - помагаме. Молим за помощ, а не чакаме някой да ни помоли да ни помогне. Всички сме горди, но по-голямо от гордостта ни е желанието да помогнем на животинката.
Убегна ми мисълта ви, но това е може би, защото не съм завършила политология.
Усложняваме кои неща? Да помогнем на кого и за какво?
Тук всеки помага, с изключение на вас. Вие само плюете. Не целите със слюнка, а плюете - метафорично.
Но може би в политологията метафората сте я прескочили.
Щеше да е прекрасно, ако можете така да прескочите и тази тема.
Публикувано: 29 March 2010 - 09:51 PM
Абе хора,вземете прочетете за кастрацията! Има толкова много инфо.в интернет.Ходете питайте ветеринарния лекар на вашето куче/коте. Поинтересувайте се как и какво...
Всеки от нас е кастрирал по Н на брой животини и сме наясно,защото сме близо до това !
Earth's Grids, казваш животните имали чувства и страдали за малките си - Ми да права си,така е . Страдат . Страдат,когато малките им са размазвани от коли , разкъсвани от кучета , убивани от психопати и т.н Да-страдат. И точно затова 4 лапи кастрират,за да няма такива малки и такова страдание на котки ! Именно ! Правиш сравнение с хората-ами тогава представи си, че си бездомна в страна, в която ти си болкук за всички и си бременна.Бебето ти със сигурност ще умре и от червения кръст (примерно) ти подават ръка и ти предлагат да направиш аборт,за да не гледаш после как детето ти живее на улицата и умира в страдание. Кое ще избереш ?!?
Няколко пъти се каза, че котките били по-уязвими, когато са кастрирани.
А когато са бременни не са ли ?
А когато са разгонени не са ли?
А когато имат малки и са принудени да ги пазят от хора,от кучета и от други котки не са ли?
Мислех си, че не си струва да се занимавам да обяснявам прости неща,които са ясни на всеки, който наистина се занимава с проблемите на бездомните животни и кастрира,но виждам, че вие просто сте адски неинформирани и имам някаква надежда, че може пък и да се замислите и да разберете кое е правилното всъщност. Кое е в полза за тези котки.И да спрете с тези глупости да стряскате хората за кастрациите и да връщате работата на всички нас много,много назад!
Публикувано: 30 March 2010 - 12:03 AM
Отговарят ви хора с опит, с голяяяяяяям(!) опит по въпросите, които задавате. Какъвто опит силно подозирам, че вие нямате грам.
Ако ви се говори лично с Гечев - позлвайте лс.
Елементарно е.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 March 2010 - 12:23 AM
Елементарно е.

Идеята не е да си говорят с Гечев, а всички да сме свидетели на този разговор! Идеята за мъченичеството и неразбраните идеали е позната още от древността, а борбата със злите сили е библейски значима, така да се каже.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 30 March 2010 - 01:24 AM
Лично за мен учудващото е, че в Пловдив вместо да върви информационна и ограмотяваща кампания относно съвременните и законови методи за ограничаване на популацията от безстопанствени животни, се случва точно обратното - едни хора разпространяват слухове колко вредно е да се кастрират уличните котки и, че за решение на проблема трябва да се мисли чак когато броят им достигне към 35 000. Най-лошото е, че има и един-двама ветеринарни лекари, които им пригласят. Хубавото е, че повечето лекари не са на това мнение. Ето материал за размисъл, другата седмица ще има и пета серия.
Публикувано: 30 March 2010 - 10:03 AM
Убедена съм , че на години сте доста над мен и толкова слабо представление не бих могла и да си представя. Дори и злоба. Горките животни и ГОСПОД ДА ГИ ПАЗИ ОТ ВАС. АМИН!
Пепсова мама, вие май въобще не знаете какво е финансов проблем, иначе нямаше да я изтипосате тази глупост "който иска - търси начини, който не иска - търси оправдания. " Дано не ви се налага да бъдете наистина финансово затруднена.
Да сте безработен в условия на криза.
Никога не съм претендирала за защитник, но това явно не го знаете , защото си правите труда да ме обсъждате и да ми казвате колко жалко било, че съм си похарчила парите за образование. Никога не съм се вманиачавала за животни.
Забележете нещо, аз съм сама, а вие сте се нахвърлили по 3-4 - това от кучетата ли го научихте? Жалко и за вашите дипломи. Специалисти-клюкари и злобари. И те ще пипат и лекуват животни. Перверзия.
Модератор - администратор съм от много години, обаче този цирк да сядам и да нападам потребители си, щото не ми харесват, не съм си го позволявала никога.
И понеже тук освен махленски разговор, обсъждайки човек, който не познавате, друго не виждам. Можете да ми изтриете акаунта. Публично питам Явор Гечев, за да може ясно да се види, че хората от 4 лапи избягват елементарните въпроси. Но вие сте толкова умни, че и това няма да схванете. Вие с клиентите си така ли разговряте и много ми е интересно как когато говоря конкретно за 4 лапи се появяват някави частни ветеринарчета и те чувстват длъжни да отговорят, а пък Гечев си гледа сеира и се прави, че не вижда. Гечев, да видим вашите хора в Австрия как ще коментират всичко това.
ГОСПОД ДА ОПАЗИ ЖИВОТИНКИТЕ ОТ "ЗАЩИТНИЦИ" .
Клакьорите да не си правят труда да си хабят клавиатурите,вместо това могат да започнат да си обменят видео файлове Кой е по-по-най. И разбира се едно за десерт, в което да изсипите толкова злоба, че да захраните цяло село.
А Пепсова мама, метафората вероятно я знам по-добре и от теб, но наистина мисълта ти бяга, за съжаление явно много често.Иронизирах определението ти, може пък дипломата за разяне на животни да ти помогне да раздвижиш дясното си мозъчно полукълбо. Досега се опитвах да не давам определения за вас, но вие явно това и търсите.
Каквото си посееш, това ще пожънеш! Нали много мразите библейски притчи, затова го правя. И аз така знам, че за 64 години българите намразиха църкви, дипломирани, лекари и т.н.
С пожелание злобата ви да става още по-силна, сигурна съм че тогава лекувате най-добре животните. Амин!

Публикувано: 30 March 2010 - 10:29 AM
Отговорих ви, че и при домашните котки се случва да бъдат нападани след посещението на лекар.
А щом искате да говорите само с Явор - има ЛС-та, телефони и и-мейли. Не го правете в публично пространство.
Понеже цялата помия отнасям и към себе си - искам да се уточните къде съм писала за образованието ви или ви нападах?
П.П. "Публично питам Явор Гечев, за да може ясно да се види, че хората от 4 лапи избягват елементарните въпроси."
На мен пък ми отговарят вече две години без да ме познават тогава. Може би проблема е във вас?
Публикувано: 30 March 2010 - 10:46 AM
Понеже цялата помия отнасям и към себе си - искам да се уточните къде съм писала за образованието ви или ви нападах?
Не е към теб - към мен е. Аз писах и продължавам да съм на мнение, че не е постигнала минимума в това отношение. Няма значение как, къде, кога и колко е учила. Коментирах го, защото сама го спомена многократно като доказателство за образованост. Политологията е наука на анализа, а не на емоцията и едно от основните неща, които се учат е методика на водене на диспут. Earth's Grids, прочетете последния афоризъм в подписа ми, този на Жозеф Жобер! Той е просто постулат за Вашата професия. Пожелавам Ви успех !

Публикувано: 30 March 2010 - 11:31 AM
Earth's Grids, казваш животните имали чувства и страдали за малките си - Ми да права си,така е . Страдат . Страдат,когато малките им са размазвани от коли , разкъсвани от кучета , убивани от психопати и т.н Да-страдат. И точно затова 4 лапи кастрират,за да няма такива малки и такова страдание на котки ! Именно ! ...
Няколко пъти се каза, че котките били по-уязвими, когато са кастрирани.
А когато са бременни не са ли ?
А когато са разгонени не са ли?
А когато имат малки и са принудени да ги пазят от хора,от кучета и от други котки не са ли?
Мислех си, че не си струва да се занимавам да обяснявам прости неща,които са ясни на всеки, който наистина се занимава с проблемите на бездомните животни и кастрира,но виждам, че вие просто сте адски неинформирани и имам някаква надежда, че може пък и да се замислите и да разберете кое е правилното всъщност. Кое е в полза за тези котки.И да спрете с тези глупости да стряскате хората за кастрациите и да връщате работата на всички нас много,много назад!
Earth's Grids,
виждам от последният ти пост,че си се впечатлила най-вече от личните ви дразги.А тук става въпрос за доброто на котките,което явно слабо те интересува,но не ти пречи в името на скандала и сеира да наливаш и ти масло в огъня...от който потърпевши са само котките... Бъди така добра и ме удостои с честта да поразсъждаваш малко над това, което съм написала,най-вече над това, което съм болднала. Образованието ти не ме интересува и темата не е за него,нито за теб,нито за мен.Темата е за котките и това, което е добре за тях.
Публикувано: 30 March 2010 - 11:37 AM

Моля да се въздържате от агресивни и явно конфротиращи се изказвания.
мод
Публикувано: 30 March 2010 - 01:46 PM

Показахте си все пак какъв човек сте! Благодаря ви.
Колко съм бедна, драга, това не е ваш проблем.Бедните духом са по-бедни от всички просяци на планетата. А вие сте точно такава. Интересно ми е как давате акъл за Библията, а вие говорите за моята кастрация, намеквайки, че дори не е трябвало да се раждам. Чудесен материал ми поднасяте, ще си го добавя в писмото до онези, които смятам, че трябва да го прочетат. Вие привърженик на Малтус ли сте? Не ми казвайте, ясно е. Очевидно е, че вашите кумири са Ленин, Хитлер и Мао. Агресивността ви е плашеща, страхувам се, че подобни хора са намерили своето място в обществото, вярвайки, че трябва да ми бъде отнето правото да имам деца.
Мислите ли, че вашето мнение е по-силно от преподавателите ми и колегите, че лепвате определения?!

Публикувано: 30 March 2010 - 01:54 PM

Публикувано: 30 March 2010 - 01:55 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835