ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 10 November 2011 - 09:31 PM

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 10 November 2011 - 09:59 PM
Единственото, което можах да постигна с Линда, е да я науча да млъква по команда "Тихо", така че да се размине само с кратко джафкане, а не с дълги арии за "радост" на съседите. Успявам, макар и не винаги, да я спра и преди да започне джаф-концерта, ако надуши нещо подозрително, но само ако подам командата своевременно.
За щастие моята поне не лае, когато ни няма - не си прави този труд, като знае, че няма на кого да сигнализира, а когато съм там - командвам "Тихо" и така ...
Радостният лай при посрещане и при нас е неизбежен, но й затварям устата, като вляза.
Много е неприятно това със съседите, но не мисля, че им е проблем някой друг "джаф", щом кучето не се оставя да лае с часове, ама хора всякакви...
Публикувано: 15 November 2011 - 07:43 PM
Публикувано: 19 November 2011 - 05:53 PM

Публикувано: 11 December 2011 - 09:37 PM

Публикувано: 12 December 2011 - 12:14 AM
Дано кучо бързо "вдене", че лаенето не е ОК за него и съседите мирясат.
Не че е приятно да се търпи досаден кучешки лай, ама и някои хора зациклят на тема "пречи ми" и правят от мухата - слон, като при това всяко "джаф" в квартала се приписва моментално на набедените, без значение кой къде лае...
Дано се оправят нещата при вас!

И пиши тук как е подействал нашийника - ще е полезна информация за всички, и то от "първа ръка".
Публикувано: 12 December 2011 - 11:29 PM
Публикувано: 16 December 2011 - 08:03 PM
Публикувано: 16 December 2011 - 11:08 PM

При вас нашийника може да не е помогнал, защото не сте го ползвали достатъчно. Аз също не съм много щастлива от факта, че трябва да го носи, но явно просто няма как. Когато започнаха проблемите с лаенето опитахме какво ли не само за да спре и стигнах до извода, че колкото повече време прекарвам с него - толкова и по-лигав става. Вече от 5 дни ползваме нашийника (слагам му го само когато няма никой вкъщи) и забелязвам подобрение. Не е спрял да лае, но определено е намалял - преди от момента, в който влизах във входа му чувах кънтящия гласец, а сега чак като започна да си отключвам вратата да изджафка два пъти и млъква. Относно дали седи сам - за съжаление да. Студентка съм ходя на лекции и упражнения, ходя на стаж, а през уикенда излизам вечер. Момичето, с което живея ми е колежка и в университета сме заедно, но през останалото време се разминаваме - ту аз съм вкъщи ту тя. За сметка на това Шейн никога не е истински сам, защото имаме още едно куче (лабрадор), та си правят компания един на друг. Преди да започнем да живеем заедно бях сама с Шейн и той прекарваше страшно много време сам, а това продължи до към 5-6тия му месец и тогава като по-малък плачеше и като излизах. Сега лаенето му е по-скоро като пазене на територията и дома, отколкото защото е сам.
Когато съседите започнаха да ни заплашват се свързах с приятели, познати и основно хора, които се занимават с обучение на кучета и съвета, който ми дадоха беше, че ако нещо ще помогна това ще е нашийника. За сега нещата вървят на добре..... стискайте палци напълно да спре да лае.

Публикувано: 23 December 2011 - 11:15 PM

Искам да ви попитам дали е нормално, че моя Лъки има петна под очите от сълзички ? И трябва ли да купя някакви капки или нещо друго за избелване на козинката или по - добре да ида до ветеринарната и да го видят на място, макар че миналия път като ги попитах ми казаха, че било нормално и нямало как да се избели козинката отново :(

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>
Публикувано: 24 December 2011 - 11:19 AM
Темата за течащите очи е коментирана много пъти във форума, пускам линкове към две теми с разнообразна (на места противоречива

Течащи очи
Край на проблемите с петната под очите
От моя скромен опит - при някои кучета очите си текат нон-стоп, явно са предразположени към това и мерките, които могат да се вземат, са от козметичен характер. При други става по определена причина и могат да се вземат мерки.
При моята хубостница конкретно се случва периодично и си има причини - лятото, когато се завира из буренаците започват да текат, едното доста повече от другото, сега зимата пак протекоха, докато сменя козината и хвърчат косъмчета навсякъде. Дължи се явно на раздразване на очите, те стават и видимо зачервени. Може би има някакво влияние и храната, но не мога да установя точно какво й действа така.
Водих я е на изследване в "Син кръст" - прегледаха я, провериха й слъзните канали и не намериха заболяване на очите.
Нещата при нас се оправят, като и капя капки в очите няколко дни - спират да текат и след време оцветеното избледнява и изчезва. Капките ми ги предписа вет-а, сменихме няколко вида, докато "нацелим" тези, които й действат, от други нямаше полза въобще.
Надявам се да съм била полезна.
Весела Коледа на всички!

Публикувано: 04 January 2012 - 08:56 AM
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ ШПИЦОВЕ И ШПИЦКИ И ТЕХНИТЕ СТОПАНИ!!!

Публикувано: 04 January 2012 - 03:36 PM

Публикувано: 06 January 2012 - 12:03 AM
Публикувано: 08 January 2012 - 04:13 AM

Публикувано: 08 January 2012 - 11:08 AM
Поздрави на pepa73 и Дарси - къде се изгубихте?
Линда също сменя козинката - хвърли кожухчето точно преди застудяването и при първия сняг беше почти само по анатомия, развяваше по преспите проскубани потурки.

Сега се окосмява усърдно, надявам се скоро да заприлича на себе си. В такъв период обикновено й вземам Петнил или други витаминчета за косъма, ама този път нищо не й давам допълнително, та ще видим каква козинявка ще изкара.
ultima, за този сайт четох тук във форума преди няколко години, тогава още чиповете се считаха за "екзотика" и малко кучета бяха чипирани. На моята й сложих чип миналата година, но не е регистрирана с него никъде, макар че съм я декларирала и плащам такса в общината от първата й година. Не мисля, че такъв регистър има кой знае какъв смисъл и не съм я регистрирала там. Ако се изгуби, не дай си Боже, някой я намери и иска да я върне - по-лесно ще ме открие по телефонния намер на медальончето, което съм й закачила на каишката.
Във всички случаи такъв регистър не може да замени официалния, който така и не е проработил вече коя година по ред, независимо от всички приказки и обещания. А според мен той е абсолютно необходим и по данните от него се доказва кой е стопанин на кучето, ако се стигне до там де...
Въобще цялата истерия с тия чипове и проверки сега си е поредната PR-кампания за показност - вече се нагледах на такива и ми писна!

Лошо няма да има и доброволно попълнени бази данни за домашни любимци, но се питам кога ще има републикански такъв или поне градски регистър, щом искат от нас да си плащаме таксите за кучетата и да носим отговорност за тях?
Поне аз така си мисля де - изказах се!

Хубав ден на всички и весели разходки с послушни кученца!

Публикувано: 08 January 2012 - 06:27 PM
Единственото, което мога аз да направя е да пожелая на всички никога да не бъдат разделяни по този начин (а и по какъвто и да е начин) с кучовците си! Нека те винаги са около вас и да ви радват много!