Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#10001 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 10 November 2011 - 09:31 PM

Вашите шпицове лаят ли? Шейн нещо се прави на пазач та си полайва от време на време. Лае и когато се прибирам, но мисля че тогава е от радост и това продължава докато не отключа вратата. Лошото е че съседите започнаха да правят проблеми, а ние сме на квартира. Даже заплашвали хазяина, че ще пуснат жалба. Ако може някой да ми даде съвет ще съм му признателна.
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#10002 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2011 - 09:59 PM

Уф, съчувствия от мен, но за съжаление не мога да те утеша, че е случайност - лаят, проклетниците, това им е в природата!

Единственото, което можах да постигна с Линда, е да я науча да млъква по команда "Тихо", така че да се размине само с кратко джафкане, а не с дълги арии за "радост" на съседите. Успявам, макар и не винаги, да я спра и преди да започне джаф-концерта, ако надуши нещо подозрително, но само ако подам командата своевременно.
За щастие моята поне не лае, когато ни няма - не си прави този труд, като знае, че няма на кого да сигнализира, а когато съм там - командвам "Тихо" и така ...
Радостният лай при посрещане и при нас е неизбежен, но й затварям устата, като вляза.

Много е неприятно това със съседите, но не мисля, че им е проблем някой друг "джаф", щом кучето не се оставя да лае с часове, ама хора всякакви...

#10003 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 07:43 PM

Здравейте! И аз имам същия проблем с Чък и то даже доста сериозен понеже той лае постоянно. А пусна ли го навън става още по-зле. Много неприятна ситуация ultima и си мисля, че ще става и по-зле. Поне при Чък е така. Лошото е че сте на квартира и просто е неизбежно да се направи нещо, но да ти кажа честно не виждам какво. И при мен съседите са вдигнали ръце, но много не смеят да се оплакват, защото все пак кучето си е в дома ми. Но при теб ситуацията е по- деликатна. Не знам какво да те посъветвам и мога само да ти пожелая успех.

#10004 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 05:53 PM

Не знам какво ще правим. Като го чуя да лае веднага го коригирам и давам команда да мълчи - това добре ама като съм си вкъщи. Като ме няма най вероятно се джафка докато дразнителя на изчезне от границите на сетивата му. Започнахме да го затваряме във възможно най-изолираната стая и то само и само да не се чува как лае във входа (то пак се чува ама в пъти по-слабо). Причината да започнем първоначално да го изолираме в коридора на апартамента е че е беладжия (а до 6тия си месец бе кротък като агне) и дали от скука или на инат прекопа дивана, изяде ъгълчето на една маса, прегриза няколко кабела и накъса балатума. Голямо диване е станал и май на пук ми прави, защото напоследък съм много заета и нямам много време за него. Надявам се че като премине първата му година ще се кротне и поне бели ще спре да прави.
User's Signature

#10005 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2011 - 09:37 PM

вече сме на последно предупреждение за изгонване (от съседите). кучо живя седмица и нещо в една приятелка за да спадне малко напрежението във входа. стигнахме до това да купим коригиращ лая нашийник :dh_188: -> Dog Trace D-Mute Small . надявам се да помогне, защото изобщо не ми е приятно да причинявам подобно нещо на кучето ми. стискайте палци да се отучи бързо и да запратя това чудо в някой шкаф. :dry:
Качена снимка
User's Signature

#10006 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2011 - 12:14 AM

ultima, стискаме палци и лапи! Супер неприятна история, особено ако съседите са мърморковци, а щом вие сте наематели - сте удобна мишена за заяждане.
Дано кучо бързо "вдене", че лаенето не е ОК за него и съседите мирясат.

Не че е приятно да се търпи досаден кучешки лай, ама и някои хора зациклят на тема "пречи ми" и правят от мухата - слон, като при това всяко "джаф" в квартала се приписва моментално на набедените, без значение кой къде лае...
Дано се оправят нещата при вас! :ae_085:
И пиши тук как е подействал нашийника - ще е полезна информация за всички, и то от "първа ръка".

#10007 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2011 - 11:29 PM

Привет на всички. Наистина много неприятна ситуация. И при мен нещата са така, но поне съм си в къщи. Дано нашийника да свърши работа. Искрено се надявам. Защото при мен нямаше ефект и да ви кажа честно е много неприятно. Но дано да се получат нещата. Хайде успех!

#10008 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2011 - 11:47 PM

pufy ползвали ли сте подобен нашийник?
User's Signature

#10009 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2011 - 08:03 PM

Здравейте! Ползвах в началото но не бях доволна. Според мен си е голям стрес за животното и лично аз съм на мнение, че няма смисъл от нашийника. Не знам както си предцениш, но не мисля, че ще има ефект. Кучето по цял ден само ли стой? Ако да това е основния проблем. Ние гледаме да не оставяме Чък сам и трябва да ти кажа, че нещата доста се промениха. Стана много по- спокоен и тих разбира се. Дано да се справите. Успех!

#10010 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2011 - 11:08 PM

:re_037: Привет!
При вас нашийника може да не е помогнал, защото не сте го ползвали достатъчно. Аз също не съм много щастлива от факта, че трябва да го носи, но явно просто няма как. Когато започнаха проблемите с лаенето опитахме какво ли не само за да спре и стигнах до извода, че колкото повече време прекарвам с него - толкова и по-лигав става. Вече от 5 дни ползваме нашийника (слагам му го само когато няма никой вкъщи) и забелязвам подобрение. Не е спрял да лае, но определено е намалял - преди от момента, в който влизах във входа му чувах кънтящия гласец, а сега чак като започна да си отключвам вратата да изджафка два пъти и млъква. Относно дали седи сам - за съжаление да. Студентка съм ходя на лекции и упражнения, ходя на стаж, а през уикенда излизам вечер. Момичето, с което живея ми е колежка и в университета сме заедно, но през останалото време се разминаваме - ту аз съм вкъщи ту тя. За сметка на това Шейн никога не е истински сам, защото имаме още едно куче (лабрадор), та си правят компания един на друг. Преди да започнем да живеем заедно бях сама с Шейн и той прекарваше страшно много време сам, а това продължи до към 5-6тия му месец и тогава като по-малък плачеше и като излизах. Сега лаенето му е по-скоро като пазене на територията и дома, отколкото защото е сам.
Когато съседите започнаха да ни заплашват се свързах с приятели, познати и основно хора, които се занимават с обучение на кучета и съвета, който ми дадоха беше, че ако нещо ще помогна това ще е нашийника. За сега нещата вървят на добре..... стискайте палци напълно да спре да лае.
User's Signature

#10011 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2011 - 10:52 AM

Много се радвам, че нещата с нареждат. Стискам палци. Успех!!!

#10012 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2011 - 11:15 PM

Здравейте на всички :re_037:

Искам да ви попитам дали е нормално, че моя Лъки има петна под очите от сълзички ? И трябва ли да купя някакви капки или нещо друго за избелване на козинката или по - добре да ида до ветеринарната и да го видят на място, макар че миналия път като ги попитах ми казаха, че било нормално и нямало как да се избели козинката отново :(
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#10013 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2011 - 11:19 AM

Здравей, anelka_!
Темата за течащите очи е коментирана много пъти във форума, пускам линкове към две теми с разнообразна (на места противоречива :md_064:) информация по въпроса - да почетеш и да си избереш какво да приемеш за вярно.
Течащи очи
Край на проблемите с петната под очите

От моя скромен опит - при някои кучета очите си текат нон-стоп, явно са предразположени към това и мерките, които могат да се вземат, са от козметичен характер. При други става по определена причина и могат да се вземат мерки.
При моята хубостница конкретно се случва периодично и си има причини - лятото, когато се завира из буренаците започват да текат, едното доста повече от другото, сега зимата пак протекоха, докато сменя козината и хвърчат косъмчета навсякъде. Дължи се явно на раздразване на очите, те стават и видимо зачервени. Може би има някакво влияние и храната, но не мога да установя точно какво й действа така.
Водих я е на изследване в "Син кръст" - прегледаха я, провериха й слъзните канали и не намериха заболяване на очите.
Нещата при нас се оправят, като и капя капки в очите няколко дни - спират да текат и след време оцветеното избледнява и изчезва. Капките ми ги предписа вет-а, сменихме няколко вида, докато "нацелим" тези, които й действат, от други нямаше полза въобще.
Надявам се да съм била полезна.

Весела Коледа на всички!
:re_037:

#10014 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 07:38 PM

Благодаря много, rimela за хубавия отговор !
Прочетох темите, ще питам и ветеринарния и ще видим какво ще го правим малкия :mg_062:
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#10015 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 08:56 AM

Здравейте и от нас, да споделя моя скормен опит с "течащите очи": една година две беше така както сте описали по-горе и с Дарси, сменяхме капки , мазила и от време на време проблема е пак на дневен ред. Един ден имах прозрение-1-2 капки мин. вода в очичките като видя че има боклук или косъм или въобще щом има сълзичка. И ооо чудо-край с течащите очи. Извода до който стигнах е, че тъй като нашите любимци са все ококорени и си врат носа на всякъде очичките им се пълнят с боклуци, ако не излезе веднага започва да се възпалява. Пройбвайте ако искате и ако помага ще почерпите ;)))

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ ШПИЦОВЕ И ШПИЦКИ И ТЕХНИТЕ СТОПАНИ!!!
User's Signature

Качена снимка

#10016 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 03:36 PM

A как е при вас положението с козината? Дарси има усилено опадане на козината, а май не е му е много времето сега. Почти остана без козина милия. Водих го на вет и каза че ще му даваме витамини, но за сега изчакваме, тъй като имаше разстройство Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#10017 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 12:03 AM

Привет и от мен! Честита нова година на всички сладки пухчовци и техните стопани. Моят Чък няма проблем с козината, даже напротив стана му доста по-гъста и дълга. Явно вашия красавец има наистина някакъв проблем. С какво го къпите и колко често? И при Чък се беше получило така от шампоана с който го къпех. Нещо като кожен дерматит, поне така ми обясни лекаря му. Не знам може и това да е причината при вас. Дано всичко да се оправи. Успех!!!

#10018 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 04:13 AM

скоро попаднах на този сайт BalkaPet.net предполагам някой от вас са знаели за съществуването му. мисля, че идеята е много добра, но до сега не съм чувала някой да го ползва.
User's Signature

#10019 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 11:08 AM

Здравейте всички и от нас с Линда!

Поздрави на pepa73 и Дарси - къде се изгубихте?
Линда също сменя козинката - хвърли кожухчето точно преди застудяването и при първия сняг беше почти само по анатомия, развяваше по преспите проскубани потурки. :ab_041:
Сега се окосмява усърдно, надявам се скоро да заприлича на себе си. В такъв период обикновено й вземам Петнил или други витаминчета за косъма, ама този път нищо не й давам допълнително, та ще видим каква козинявка ще изкара.

ultima, за този сайт четох тук във форума преди няколко години, тогава още чиповете се считаха за "екзотика" и малко кучета бяха чипирани. На моята й сложих чип миналата година, но не е регистрирана с него никъде, макар че съм я декларирала и плащам такса в общината от първата й година. Не мисля, че такъв регистър има кой знае какъв смисъл и не съм я регистрирала там. Ако се изгуби, не дай си Боже, някой я намери и иска да я върне - по-лесно ще ме открие по телефонния намер на медальончето, което съм й закачила на каишката.
Във всички случаи такъв регистър не може да замени официалния, който така и не е проработил вече коя година по ред, независимо от всички приказки и обещания. А според мен той е абсолютно необходим и по данните от него се доказва кой е стопанин на кучето, ако се стигне до там де...
Въобще цялата истерия с тия чипове и проверки сега си е поредната PR-кампания за показност - вече се нагледах на такива и ми писна!:zz_020:
Лошо няма да има и доброволно попълнени бази данни за домашни любимци, но се питам кога ще има републикански такъв или поне градски регистър, щом искат от нас да си плащаме таксите за кучетата и да носим отговорност за тях?
Поне аз така си мисля де - изказах се! :wb_052:

Хубав ден на всички и весели разходки с послушни кученца!:smile:

#10020 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 06:27 PM

rimela в нашата държава освен издънки явно други работи не се случват. Изобщо нещата отнасящи се за регистрация на кучетата куцат много. Като се опитах да регистрирам кучето ми в общината ми казаха че регистрациите вече стават при ветеринарния лекар. Като студент по ветеринарна медицина стажувам в една клиника и познайте - такова животно няма! Изобщо това да извеждаш кучето си с паспорта му и един милион документи, а въпросните хайки дори да нямат устройство в себе си за четене на чипа и е просто пародия. Ако след регистрация в общината ти дава нещо което да закачиш на нашийника на кучето си (примерно някакво пластмасово медальонче със сериен номер) щеше да е много по удобно. А иначе дори и да нямаме официална база данни за чипираните животни, ако просто се популяризираше за БалканПет (примерно) или някакъв подобен сайт и хората знаеха там да регистрират кучетата си и там да въвеждат номера на тези които са открили със сигурност щеше да е по-лесно за всички. Работата е там че никой не ти казва като регистрираш или чипираш животното "ей знаеш ли че има една онлайн база данни където може да регистрираш любимеца си", а и малко хора като Вас и мен са си направил труда да си поръчат медальончета на кучетата си с телефонен номер в случай че животното се загуби. Лошо на тези кучешки адресници е, че могат да се откачат и да паднат или някой олигофрен да махне просто нашийника/нагръдника и телефона е завинаги загубен, докато чип не се вади туко-така. Изобщо в много размисли и страсти мога да потъна щом се отнася до законите в България, но естествено във възможно най-добрия случай е човек да не губи любимеца си.
Единственото, което мога аз да направя е да пожелая на всички никога да не бъдат разделяни по този начин (а и по какъвто и да е начин) с кучовците си! Нека те винаги са около вас и да ви радват много!
User's Signature

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема