Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#301 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2010 - 08:05 PM

По-сложно ще е с женските, Мето - гинекологичен преглед ...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#302 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2010 - 09:58 PM

Показване на мнениетоtigi, в 26 November 2010 - 07:10 PM, написа:

По-сложно ще е с женските, Мето - гинекологичен преглед ...

Верно не бях се замислил за това (нали гледам само мъжкари). Следователно всеки екип трябва да е оборудван и със мобилна клиника. Щото нали в българия е най-лесно да искараш фалшив документ :)

Примерно ако искам мога да впиша моите за кастрирани и да се освободя от такса и то без никакъв зор и със много приемлива сума! :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#303 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 November 2010 - 05:28 PM

Виц ...

В автобуса млада, красива жена с големи хубави очи е притиснала към гърдите си котарак и нежно го гали.

Седналият срещу нея мъж се опитва да я заговори:

- Ех, всичко бих дал да съм на мястото на вашия котарак! Къде го водите?
- На кастрация ...

#304 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 29 November 2010 - 05:40 PM

Ооо- не :ab_041: , това ми напомня за " номерът на китайката " :ab_041:, правили са ми го в разл. варианти .

#305 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 08:36 PM

И от мен два вица:

Добро ли е родословното дърво на вашето куче?
- О, толкова добро, че ако кучето можеше да говори, изобщо нямаше да разговаря с мен или вас!

репортер пита циганче:
- Трябва ли да се скопяват бездомните кучета ?
Отговор:
- Не. Трябва да им се извадят зъбите...
Въпрос:
- Защо?
Отговор:
- Защото досега не ме е гонило куче да ме е*е, а само да ме хапе...

#306 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 30 November 2010 - 08:36 PM

Eh malko se otklonihte ot temata :ab_041:

#307 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 10:37 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 30 November 2010 - 07:41 PM, написа:

Има ли смисъл :wacko: при положение,че има 7месечно домашно пале на съфорумник,което вече е кастрирано.
/поне да беше на годинка/
Та този съфорумник пита дори за диета на кученцето,за да не напълнее....
Диета за едно още малко непораснало пале....!!!! :uc_029:

#308 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 30 November 2010 - 10:52 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 30 November 2010 - 09:42 PM, написа:

Показване на мнениетоdog_lover87, в 30 November 2010 - 07:41 PM, написа:

Има ли смисъл :wacko: при положение,че има 7месечно домашно пале на съфорумник,което вече е кастрирано.
/поне да беше на годинка/
Та този съфорумник пита дори за диета на кученцето,за да не напълнее....
Диета за едно още малко непораснало пале....!!!! :uc_029:

Да,прав си всъщност :ba_025:

#309 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2010 - 10:53 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 30 November 2010 - 07:41 PM, написа:

И от мен два вица:

Добро ли е родословното дърво на вашето куче?
- О, толкова добро, че ако кучето можеше да говори, изобщо нямаше да разговаря с мен или вас!

репортер пита циганче:
- Трябва ли да се скопяват бездомните кучета ?
Отговор:
- Не. Трябва да им се извадят зъбите...
Въпрос:
- Защо?
Отговор:
- Защото досега не ме е гонило куче да ме е*е, а само да ме хапе...

:ab_041:

#310 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2010 - 10:54 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 29 November 2010 - 04:33 PM, написа:

Виц ...

В автобуса млада, красива жена с големи хубави очи е притиснала към гърдите си котарак и нежно го гали.

Седналият срещу нея мъж се опитва да я заговори:

- Ех, всичко бих дал да съм на мястото на вашия котарак! Къде го водите?
- На кастрация ...

:ab_041:

#311 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 11:54 PM

Само за информация....
Вече се кастрира прематурно....Което ще рече от 3 месеца натам :ud_009: ...И за мъжки и за женски...
Установило се било ,че е най добре,защото организма е силен,млад,здрав и понася по добре постоперативните последици :ud_009: ...
Нямало никакъв ефект откъм хормонални и израстващи проблеми... :ud_009:
Абе глупости са да знаете според мене...Не може да бъде... :ea_103: :eg_033:
Та Ние все още спорим за нормалното..
Не искам допълнително да ви обременявам,ама Сашо нали си експерт...Дай малко повече информация...
Моля...Европейска по възможност... :md_064:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#312 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 12:51 AM

Показване на мнениетоgrigo009, в 30 November 2010 - 10:59 PM, написа:

Не искам допълнително да ви обременявам,ама Сашо нали си експерт...Дай малко повече информация...
Моля...Европейска по възможност... :md_064:

Е-е-е Григо,ти си експерта!!! Аз обичам фактите. :ba_025:

Ако някой извърши проучване на литературата за вредни въздействия върху физиологично развитие, свързани с пропуски
полов хормон по време на юношеското развитие в други видове, различни от кучета и котки, един ще намерите много литература
беше подчертано значението на половите хормони за добро физиологично , ендокринни и метаболитни развитие.
Освен това, ако един разглежда научно изследване, което се отчита ползите от началото на кастрация в липсата на странични
ефекти при кучета, ще откриете, че методиката на тези проучвания са разработени в много специфични начини да се уверя, че
резултатите в кастрацията е представен в благоприятна светлина (това не означава, че данните са пристрастни, това просто
означава, че сравнението не осигуряват адекватна интерпретация на дългосрочните ефекти на кастрация).
В светлината на това, че е разбираемо за ветеринарните лекари / животновъдите да настояват
собствениците на кучета да кастрираме техните домашни любимци рано по отношение на общото благо (т.е. намаляване на риска
от случайно развъждане), физиологичнитa стабилност на самото куче трябва да има предимство пред всички останали въпроси.
Като такова, то е мое мнение, въз основа на литературата, че са направили преглед, че за да се намалят рисковете за
физиологичнитa стабилност и т.н., че аз съм на лично мнение, че кучетата трябва да бъде минимум 1 година преди кастрацията.

(Написана от Пам Davol на Wing-In-Wave лабрадори, известен изследовател и Лабрадор генетични експерт)

Ретроспективно проучване на сърдечната тумори при кучета показват, че има 5 пъти по-голям риск от hemangiosarcoma, една
от трите най-често срещаните видове рак при кучета, в анадолско кучки от непокътнати кучки и 2.4 пъти по-голям риск
от hemangiosarcoma в кастрирани кучета в сравнение с незасегнати от мъжки пол. (7) Проучване на 3218 кучета показват,
че кучетата, които са били кастрирани преди една година на възраст, значително по-голяма вероятност от развитие на рак
на костите (8). Отделно проучване показа, че кастрираните кучета са два пъти по-висок риск от развиващите рак на костите.
(9) Въпреки общоприетото мнение, че кастрацията кучета помага за предотвратяване на рак на простатата, най-малко едно
изследване показват, че кастрацията не предоставя полза. (10) Съществуват определени доказателства за наличието на леко
повишен риск от рак на млечните жлези при женските кучета след една термичния цикъл, както и за повишен риск при всяка
последваща топлина. Въпреки че около 30% от млечните жлези са злокачествени тумори, както при хората, когато са
уловени и оперативно отстраняване началото на прогнозата е много добра. (12)
Редица изследвания са показали, че има увеличение в честотата на жените уринарна инконтиненция при кучетата анадолско
рано (13), въпреки че този извод не е универсална.
Разбира се, съществуват доказателства, че яйчниците хормони са от изключително значение за поддържане на генитални тъкан
структурата и съкращения. (14, 15) Кастрацията също се свързва с повишена вероятност от уретрата сфинктер инконтиненция
при мъже (16). Този проблем е неудобство, а не обикновено опасно за живота, но все пак тази, която изисква на кучето да
се медикаментозни за цял живот. А здравето на изследване на няколко хиляди голдън ретривъри показа, че
анадолско или кастрирани кучета са по-склонни да развиват хипотиреоидизъм. (2) Това проучване е в съответствие с
резултатите от друго проучване, при което кастрация и spaying е било определено като най-значимите пола свързания с това
риск фактор за развитие на хипотиреоидизъм (17). Инфекциозните болести са по-често при кучета, които са анадолските или
кастрирани на 24 седмици или по-малко в сравнение с тези, подложени на gonadectomy на повече от 24 седмици. (18) Накрая,
AKC-CHF доклад показа по-висока честота на нежелани реакции към ваксината в кастрирани кучета в сравнение с непокътнати (12).
:db_046:

#313 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 01:21 AM

?! Ама поне да го беше коригирал този превод след гугъл...

Гледам, преди се спореше дали да се кастрира, сега вече темата е кога :smile:
Доколкото съм чела и чувала лекарско мнение, се прави преди първо разгонване при женските. При мъжките - някъде между 6 и 8 месеца. Но 3-4 месеца ми се вижда твърде рано.

#314 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 December 2010 - 10:36 AM

след 15 годишна възраст и за двата пола! Феновете на кастроманията нека да измислят кондоми или хапчета или квот там друго :) за по хуманно решение на проблема :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#315 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 01:51 PM

Юууухуууу... :ab_041:
Хора Моля... Някой да преведе статията,която ще пусна...Гарантирам,че направо ще ви паднат ченетата и ще гледатe тъпо и невярващо поне 5 минути..
Аз просто нямам време за съжаление,че и днес по план трябва да цъкна екстрите на няколко лаещи и мяукащи индивида... :ec_117: :db_046:
Само ще подскажа,че става на въпрос за...кастрация естествено,Но прематурна.
Да си призная дори и Аз малко се втрещих...Говорим за кастриране на 4-6-8- седмици :ud_009: ?!И какви изследвания са правени по отношение растежа,костите и т.н.

Айде Сашо ти знаеш Италиански...преведи я Mоля те...Ако не за друго ,поне за любопитна информация.
Нямам идея защо,ма като пусна на преводач...и тоя смотан Google превежда като арабин,които си поръчва банички.. :dry:
Ако ли не напишете "Sterilizzazione precoce" и предполагам ще си намерите вариант ,дори и на английски.

http://www.clinicave...forum=6&start=0
Лек ден на всички... :rc_036:
User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2010 - 05:39 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 01 December 2010 - 12:56 PM, написа:

Хора Моля... Някой да преведе статията,която ще пусна...Гарантирам,че направо ще ви паднат ченетата и ще гледатe тъпо и невярващо поне 5 минути..
Аз просто нямам време за съжаление,че и днес по план трябва да цъкна екстрите на няколко лаещи и мяукащи индивида... :ec_117: :db_046:
Да си призная дори и Аз малко се втрещих...Говорим за кастриране на 4-6-8- седмици :ud_009: ?!И какви изследвания са правени по отношение растежа,костите и т.н.

Айде Сашо ти знаеш Италиански...преведи я Mоля те...Ако не за друго ,поне за любопитна информация.
Нямам идея защо,ма като пусна на преводач...и тоя смотан Google превежда като арабин,които си поръчва банички.. :dry:
Ако ли не напишете "Sterilizzazione precoce" и предполагам ще си намерите вариант ,дори и на английски.

http://www.clinicave...forum=6&start=0
Лек ден на всички... :rc_036:

В това пише, че кученцето може да бъде "преждевременно стерилизирано" и на 4 седмици...
Но този, който копира/пише препоръчва 6-8 седмици.

Бил изучаван растежа на костите за да се провери дали процеса протича нормално при преждевременно кастрираните и нямало проблем.
За риск при операцията пише, че винаги има риск, но при младите животни организмът е по-силен, излизали по-бързо от упойка, за разлика от старите.
На "защо много малко ветеринари" го практикуват е отговорил, че защото липсва информация за този тип стерилизиране в учебния процес в университета.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#317 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 05:08 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 01 December 2010 - 12:56 PM, написа:

Да си призная дори и Аз малко се втрещих...Говорим за кастриране на 4-6-8- седмици :ud_009: ?!:

Е-е-е,това да кастрираш 4 седмично пале вече е извращение.... :zz_020:
Ето и още една гледна точка-"за и против кастрацията":My link :re_037:

#318 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 05:36 PM

К'во викаш,Що рече :sf_101: ???(Тук има емотикон,които изобразява напрегнато и уголемено ухо,което обаче не чува нищо по същество :rd_139: )..
Дерзайте Братя...
Все някога ще проумеете и зацепите Идеята и някои изказвания...Убедена съм... :sc_123:
Ама до тогава ще си я караме, как си му е редът...
Български реотан...Баaaaвно,ма качествено... :flagbg: :zb_050:
Хайде със здраве... :rc_036:
User's Signature

#319 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 December 2010 - 06:51 PM

То реотана да е български лошо няма. Стига в Италия да не е сглобен :db_046: :af_089:
User's Signature

#320 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 07:10 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 05 December 2010 - 04:41 PM, написа:

К'во викаш,Що рече :sf_101: ???(Тук има емотикон,които изобразява напрегнато и уголемено ухо,което обаче не чува нищо по същество :rd_139: )..
Дерзайте Братя...
Все някога ще проумеете и зацепите Идеята и някои изказвания...Убедена съм... :sc_123:
Ама до тогава ще си я караме, как си му е редът...
Български реотан...Баaaaвно,ма качествено... :flagbg: :zb_050:
Хайде със здраве... :rc_036:

Kакво за "българския реотан"...?Ти с какъв си,"експерте"? :db_046:
Ти,ако искаш кастрирай и туко що новородени палета,а аз съм против
кастрацията на домашни кучета без основателни здравословни причини.
Чат ли си?? :wg_053:
Цитат на г-н Стан Роулинсън които знае много повече от теб и мен: :xg_102:
всички наблюдения показват, психологични и физиологични доказателства,
че влиянието на ранната кастрация изглежда ще има пагубен ефект върху нашите
домашни любимци които не трябва дори да бъдат отделени от майката в тази възраст,
да не говорим за травматичния, и според мен ненужнен шок.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни