Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#421 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 11 December 2010 - 12:36 AM

Сори пак съм аз, но пропуснах да отбележа, че персонала ми сподели как някои "доблестни" защитници на половата чест на животното си, най-услужливо им подхвърлят кашончета с изживения оргазъм....

ТОВА Е РЕАЛНОСТА.....500 БРОЯ, САМО В БОГРОВ :zz_020:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#422 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 December 2010 - 09:03 AM

да ,Дени..проблемът е че българина е олигофрен,а не че кучетата имат топки :)
но вместо да се работи по българина,се работи с ножа по животните-няма как да съм съгласен..

#423 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 December 2010 - 09:40 AM

navar, ей за това си прав. Кастрацията е решение в условия на олигофрения.
По българина се работи, но ще стане след 100 години.
А дотогава? Кое е по-жестоко се пита в задачата. Ако не се работи с ножа, оставяме на колелетата, глада, болестите, евтаназина и хейтърите да работят без нас. С това пък аз няма как да се съглася.

#424 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 December 2010 - 10:00 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 10 December 2010 - 11:20 PM, написа:

Аз пък с моите 25% мижави факти, си направих труда да обиколя няколко зоо мгазина в Чикаго и, о боже всички животни в тях бяха кастрирани...баси и тъпаците!
Въобще нямам желание, и не искам да споря по темата, просто днес бях в Богров, за да прибера един мноого стар и изхвърлен нещастник, за който добри хора отвориха сърцето си, и знаете ли там имаше още 500 бездомни хайвани...идете и вие, постойте, пъхнете ръка в клетките, за която ръка се борят 30-40 кучовци, за да бъдат погалени от нея...а ако родителите им бяха кастрирани, те нямаше да са там :dh_188:

П.П.Имам и много снимки, може да ви ги кача да им се "порадвате" и вие, мене специално още ми се повръща, от такива дето не са си кастрирали животното, щото да си чеше топките, и плода на чесалото му е там!!!

E-e-e Чикаго,а в Азия където кучешкото месо е деликатес в ресторант ти го сервират не само
кастрирано,а и изпечено."Баси и тапаците"-ама им е хилядолетна традиция!Повръща ли ти се още?
Как ли ги продават в зоомагазините им.Факт и реалност,макар и противно.Ако родителите на азиатците
бяха кастрирани сега нямаше да има кой да консумира кучешко там.

#425 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 10:27 AM

Сашо почвам да си мисля,че твоите проценти са тотално сбъркани и със сигурност 25-те отсъстват?!
Ти някога в живота си стъпвал ли си в приют бе човек?!Разхождал ли си се по българските улици или се телепортираш от вкъщи до работа и обратно?!
И всъщност ти имаш ли въобще някаква животинка?!...щото лично много се съмнявам... :dry:
Принципно няма лошо да има различни позиции и виждания по даден въпрос,но когато Нормалните аргументи и разглеждането от логичната гледна точка свършат...принципно се съветва да се направи пауза,докато не се набавят нови...по възможност.

P.с.Denicc,вчера прочетох,какво си написала там в темата на Дедкото :wub: и си помислих дано и други прочетът внимателно...Eвентуално нещо им просветне,докосне емоционално ,развълнува...и поне за момент забравят своите чисто егоистични човешки подбуди...
Шансът не е много голям,но пък никога не се знае...все пак по Коледа стават чудеса. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#426 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 December 2010 - 01:22 PM

Окей работете върху българите и мен ме оставете намира :)

П.С. Деник всичко се е фокусирало към големите градове в Боргов имало 500 в Сеславци още толкова, но никои не вижда какво е у провинцията. Никой не говори за кучетата там. Верно тука са по малко. Незнам дали е от това, че провициалния селянин има по добър манталитет от шопа или пък заради пропорцията на човешката популация, но факт е, че идиоти има навсякъде следователно и кучета и котки по улиците.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#427 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 02:40 PM

Провинциалният селянин ги дави още в момента, в който се родят. Или веднага ги мята в гората, поне месото им да не става зян.
Аз лично съм потресена от това, което видях в един малък град до Търново - слаби като сенки кучета имаше на всеки 20 м. Беше като във филм на ужасите.
Първото ми куче - изхвърлено като малко (от човек!!!). Второто - и 3те малки - на улицата (пак от човек!!!) След почти половин година познати виждат как същия този изхвърля и майката на оживено кръстовище в града, където едва ли е оживяла, ако някой не я е прибрал веднага, което много ме съмнява. И същият този боклук сега се гласи да си взема бултериер! Та хайде да видим какво е решението като сме нация от олигофрени и никой не иска кучета по улиците. Защото тези, които са отговорни, са нищожен процент на фона на останалите.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#428 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 December 2010 - 02:51 PM

Показване на мнениетоGAG, в 11 December 2010 - 01:45 PM, написа:

Защото тези, които са отговорни, са нищожен процент на фона на останалите.

Окей. Това означава ли, че аз трябва да нося вината на другия? Че някой носи ли на гърба си моите грешки? Всеки сам се спасява! Гледам моите кучета възможно най-добре по способностите си. Даже ги слагам понякога по важност пред моите интереси (не го казвам за реклама), а знам че не трябва. Защото аз ги имам за свое удобсто не за тяхно! Но човек се обвързва, когато полага в нещо обич и старание. Мисля, че всеки кучкар (ама истински) би ме разбрал какво искам да кажа. За това паля от ряз когато някои си изпъкне от някаде си и ми казва, че даже иска да ми налага какво да правя със кучетта си. Нямало контрол. Ми налагайте го да ги има. Вие сте народа, вие сте гласа. Идват избори, възползвайте се. Но е по лестно да се опреде до крайности нали? Защото е по лесно да накараме държавниците да наложат на кучкаря да си кастрира песа. От колкото да ги накараме да създадат база данни, необходим контрол върху нерегламентираното развъждане. Мдаааа, като има лесен път защо да си удряме главите по трудния. Тъй, тъй.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#429 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 03:10 PM

Показване на мнениетоMeto, в 11 December 2010 - 01:56 PM, написа:

От колкото да ги накараме да създадат база данни, необходим контрол върху нерегламентираното развъждане.

С какво тази база данни ще спре горецитирания от мен олигофрен да метне малките кученца на улицата? Кой ще знае, че кучката му е била бременна, че да го пита къде са малките? Кой ще разбере, че баба У. е удавила малките, или ги е пуснала да съзават глутница из селото. Особено там, където хората гледат на кучетата като стока, която поради голямото си предлагане може да се замени веднага с нова и които вместо с кучета, са заети с въпроси около собственото си оцеляване и за които филия хляб за кучето е разкош? Та там и след
1 000 години мисленето няма да се промени.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#430 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 December 2010 - 03:55 PM

Показване на мнениетоGAG, в 11 December 2010 - 02:15 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 11 December 2010 - 01:56 PM, написа:

От колкото да ги накараме да създадат база данни, необходим контрол върху нерегламентираното развъждане.

С какво тази база данни ще спре горецитирания от мен олигофрен да метне малките кученца на улицата? Кой ще знае, че кучката му е била бременна, че да го пита къде са малките? Кой ще разбере, че баба У. е удавила малките, или ги е пуснала да съзават глутница из селото. Особено там, където хората гледат на кучетата като стока, която поради голямото си предлагане може да се замени веднага с нова и които вместо с кучета, са заети с въпроси около собственото си оцеляване и за които филия хляб за кучето е разкош? Та там и след
1 000 години мисленето няма да се промени.

Явно провинцията за която говоря аз няма нищо общо със тази за която говориш ти. Базата данни ще помогне със много работи стига след нея да дойде и контролът, но да сама по себе си с нищо няма да помогне.
User's Signature

#431 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2010 - 04:02 PM

Голямата част от хората в България не възприемат кучетата си като домашни любимци, приятели, членове на семействата им - въобще като живи същества, с които са емоционално обвързани. За тях кучетата са... да ги наречем така "работници", които изпълняват службата си срещу "заплата", т.е. храна и някакви грижи. За много т.нар. стопани, без значение дали по местожителство са селяни или граждани - кучето е "стока". Ако върши работа - получава си коматчето хляб (гранулките). Ако пък не (не пази двора или пък не забавлява детето) - изхвърля се като непотребно. Нежеланото му потомство - също.

Доколко това е народопсихология? Не знам, сигурно да.
Дали Боне Крайненеца оплаква умрялата Сивушка, защото му е жал за нея от любов към животинката или плаче над трупа й от мъка, че не е успяла да изоре нивата му, преди да издъхне? Ами то авторът ясно си го е казал! Та те това е народопсихологията на хора, които вече десетилетия и векове все "оцеляват"...
Сори за офф-а.

По темата за кастрациите - не съм фен на ББ, нито на кметицата Фандъкова, но според новините в пресата преди време бяха предприети няколко акции по регистриране и - забележете! - кастриране на дворни кучета около София, естествено - със съгласието на стопаните им. Не че е справедливо с пари от данъците на софиянци да се кастрират домашни кучета, но все пак, като си помисли човек - по-добре е парите да отидат за това, отколкото да потънат неизвестно къде по всякакви там ... хм, "програми" от типа на тая за преброяване на дивите зайци (за гледалите филма e ясно!)... :md_064:

#432 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 05:29 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 December 2010 - 09:32 AM, написа:

Сашо почвам да си мисля,че твоите проценти са тотално сбъркани и със сигурност 25-те отсъстват?!
Ти някога в живота си стъпвал ли си в приют бе човек?!Разхождал ли си се по българските улици или се телепортираш от вкъщи до работа и обратно?!
И всъщност ти имаш ли въобще някаква животинка?!...щото лично много се съмнявам... :dry:
Принципно няма лошо да има различни позиции и виждания по даден въпрос,но когато Нормалните аргументи и разглеждането от логичната гледна точка свършат...принципно се съветва да се направи пауза,докато не се набавят нови...по възможност.

Ако искаш вярвай,ако искаш не,но в семейството ми има и две прекрасни кучета.
В приют сам стъпвал,само че, не в Б-Я и там приемат за съвсем нормално положението някой,ако намери кученце или по стечение на обстоятелствата не можеда гледа повече своето куче да се обърне към приют.Никой не те пита защо,как,що за идиот си и тем подобни.Би трябвало да го знаеш по-добре и от мен,че никой не обвинява никого за каквото и да било относно кастрации,популации....
Естествено,че се разхождам по българските улици и паркове без да се телепортирам.
Още една гледна точка относно кастрации,популации...и т.н.Още един факт от сбърканите ми 25% :
ДАЛАВЕРА ЗА МИЛИОНИ С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-My link
Куче – касичка : как се забогатява от бездомните песовеMy link

#433 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 06:49 PM

Сашо, сега ще кажат, че не е вярно и че си измисляш.. Това е ясно от както го има проблема. Някой прави "оргазация", правим едно договорче с общината за едни пари, строи едно помещение(наречено приют) и се моли да има бездомници. Затова няма контрол и проблема седи. :dog:

Измиваме си ръцете с хората, които не желаят да кастрират. А защо да правят след като не всички допринасят за тази популация никой не знае.. да ги задължим, да осакатяват животните си и толкова. :ab_041:

Хубавото на цялата работа е, че тази "задължителна кастрация" няма никога да се приеме :ea_103: . :ab_041: Пък това 'куче касичка' един ден ще свърши и тогава ще започне да се решава проблема..

#434 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2010 - 11:34 AM

двоен пост

#435 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2010 - 11:35 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 11 December 2010 - 05:54 PM, написа:

Измиваме си ръцете с хората, които не желаят да кастрират.

Ако ги нямаше, нямаше да има и куче - касичка. Касичка-некасичка, кучетата идват отнякъде?!
Сашо, хайде, ако обичаш, да кажеш коя е тая организация, дето източва общината. Искам да разбера тая работа и да подам сигнал. Не може сума народ тук да излизаме от джобовете заради бездомните нещастници и някой да ни обира. Име на организацията, моля.

#436 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 01:05 PM

Ами идват, защото никой не иска да има контрол. :ab_041: По-лесно е да скопяваме и да чакаме следващата партида. :zz_020: Нали трябва да се изхранваме. :re_037: Сега като се "приеме" задължителното осакатяване ще ударим едно рамо на развъдниците. :ae_085:
Ще принудим съвестните да купят родословен пес за да имат право да му запазят топките(нали само те ще имат право на органи)... не че Несъвестните няма да си купят родословни кучета и пак да плодят.

#437 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 12 December 2010 - 01:13 PM

Показване на мнениетоmil_, в 10 December 2010 - 12:19 PM, написа:

Това са моите изводи, които съм си направила през годините и съвсем не без вътрешна борба.
Хората приемат кучетата за част от своето семейство. Нормално е да проектират своите чувства и емоции върху тях. Затова мисълта за кастрация на куче е болезнена за тях точно както е болезнена мисълта за кастрация на човек.
Но разликите между човек и куче по отношение на нагон и размножаване има и това проектиране не е в услуга на животните. Като оставим съвсем настрана свръхпопулацията:
-Животните не изпитват емоции по отношение на размножаването. Не се чувстват непълноценни задето не са създали поколение, задето противоположният пол не е привлечен от тях и подобни
-Не изпитват удоволствие от сексуалния акт, за кучетата той е болезнен (изключение са само хората и приматите)
-Не изпитват удовлетворение от създаване и грижа за поколението.
Сега да видим как е в природата. В природата няма куче, има вълк. При вълците се размножава само алфа двойката, на останалите женски се потиска еструса. Т.е, те са все едно природно кастрирани. Одомашнявайки вълка, ние сме дали възможност на всеки индивид да се размножава, като сме осигурили ресурс и сме отнели действието на естествения подбор и свързани с него естествени механизми. Никакъв бог тук не се намесва, пък и аз съм атеист и не ми се занимава с бог.
За какво били половите органи и половият нагон? Те не са нужни на самото животно, за да се чувства добре. Нужни са за оцеляването на вида. Размножаването е единствено в услуга на вида, но е във вреда на индивида. То изтощава и подлага на рискове индивида, но природният закон е, че за да оцелее вида, ще се жертва индивида. Примери колкото искаш от всякакви животински видове, някои са много драстични.
Е, при положение, че видът домашно куче не е застрашен от изчезване, а точно обратното - подложен е на жестокост заради свръхпопулация, човек може да поразсъждава над темата: кое е по-добро за неговото собствено куче хей така, опитвайки се да бъде съвсем безпристрастен.
Някои се питат - добре ли му е на кучето да бъде кастрирано?
А дали някой се пита преди да заплоди своята женска дали тя иска да ражда или приема априори - щом се подчинява на нагон, значи иска? Това, че мъжкият ми търчи с език до земята и изцъклен поглед след някоя женска отговор ли е на въпроса иска ли той да прави това? Или просто е принуден от нагона и няма избор... Тези въпроси са излишни, ние не знаем техните отговори, затова не обичам да спекулирам с тях. Но от лични впечатления - виждала съм кастрирани мъжки и хич не показват да им е зле, гледам моя некастриран - ами, не му е много добре, поне по два месеца в годината е като болен.

Изобщо не искам да налагам тези изводи на никого. Подканям просто да се помисли от този ракурс, като се помни едно нещо - кучето не е човек.

:rc_036: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 02:39 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 11 December 2010 - 03:34 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 December 2010 - 09:32 AM, написа:

Ако искаш вярвай,ако искаш не,но в семейството ми има и две прекрасни кучета.
В приют сам стъпвал,само че, не в Б-Я и там приемат за съвсем нормално положението някой,ако намери кученце или по стечение на обстоятелствата не можеда гледа повече своето куче да се обърне към приют.Никой не те пита защо,как,що за идиот си и тем подобни.Би трябвало да го знаеш по-добре и от мен,че никой не обвинява никого за каквото и да било относно кастрации,популации....
Естествено,че се разхождам по българските улици и паркове без да се телепортирам.
Още една гледна точка относно кастрации,популации...и т.н.Още един факт от сбърканите ми 25% :
ДАЛАВЕРА ЗА МИЛИОНИ С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-My link
Куче – касичка : как се забогатява от бездомните песовеMy link

Сашо...От толкова ровене в интернет-пространството и стремеж да кажеш нещо оригинално,в полза на позицията,която защитаваш...ти се получава една пълна боза в главата човек...
Въобще не си наясно,явно сляпо вярваш ,в това което четеш по нашата супер "компетентна", на "професионално ниво" преса и ...после трEбе да се обяснява...
Аз лично говоря от опит,видяни и изпитани неща(човек на действието съм...повече от половин час пред компютър ми е противопоказHo :smile: )...
Та първо да изясним,в какви условия и кога може да се говори за фактора куче-касичка?!
За кучешка мафия(както я наричат в напредналите страни) може да се притеснява човек,когато...
1.Кучешката свръх-популация е овладяна.
2.По улиците няма кьораво безстопанствено животно(по този начин се затварят устите на гражданите и контролните комисии няма за какво да се захванат)
3.Влагат се много средства,построяват се необходимите приюти...Държавата прави национална програма по въпроса с бездомните.
4.Не на последно място(даже на първо)...когато е създадена тази организация,се привличат по всички възможни начини много,много доброволци и какво се получава...
Държавата плаща месечна издръжка на бройка куче или общо изчислени средства,които са предостатъчни,животинки да бъдат гледани адекватно до евентуално осиновяване,после попълване на бройки и т.н...
ОБАЧЕ в играта влизат Доброволците,които са основен фактор за съществуването на термина куче-касичка... :mg_062:
Т.е...С две думи..
Всички средства ,които идват от държавата в един момент започват да са в повече,защото безвъзме3дните постъпленията от народа в един момент нарастват(естествено след сериозни кaмпании и зарибявания)...и следва парадокса...
Понякога те разиграват и се правят на луди..НЕ дават за осиновяване(предпочитат само дистанционно,по разбираеми причини),защото така ще загубят месечната издръжка на кучо :eg_033: ...а в същото време Доброволците си поемат необходимото по грижите(в някои приюти са в повече от необходимото)..
Та всички щастливи и доволни...
Кучовци добре гледани(защото се извършват контроли)...и милиони евро в джоба на разни организации,служители и т.н... Oт държавата...
Това естествено след безумно много вложени пари и в информационни КАСТРАЦИОННИ кaмпании...и в този момент тези,които искат да крадат почват да се притесняват,че прогресивно може да намалее далаверата...Но за тяхно спокойствие се получава друг феномен...Този с изоставянето в летния период,заради ваканциите(в момента се работи и по този проблем,доста агресивно и усилено :md_064: )...
Така всъщност...Народа доволен,щото няма кучета по улиците,гледат се добре по приютите...а всичко останало си е проблем на държавата,да спре и да пребори установените начини и методи за източване държавни средства...

Доста е дълго ,а и НEма сега да ти отварям очите за всички техники...Как се краде най масово,качествено и безнаказано...
Шегувам се...Дано се разбере основното,което искам да кажа... :ae_085:

Та значи от всичко казано до тук...
В Коя графа припозна Българската ситуация и въобще нещо стори ли ти се минимално приближено до нашата действителност?!
Сега ,че може някъде да има някоя кокошKарска кражбичка на некои умрел от глад чиновник е ясно...Но това Не може да бъде проблем и да се нарича ситуация...Куче-касичка... :ea_103:
Щото нали се сещаш,че с гореспоменатите факти,ще се наложи евентуално да се борят нашите внуци???
Да не говорим ,че в Сеславци примерно са толкова незнам и аз какво,че зорлем си гонят и малкото Доброволци и според мен всички в тая държава(нашичката)...са толкова неориентирани,че не е истина...
Но всичко с времето си...
Затова Моля те недей точно на мен да ми говориш за касички и други глупости,щото и псевдо-журналистите явно чули-недочули нещо от по света как функционира...та веднага и ние да се впишем...
С мечките мед,все още ще ни е трудно да хапваме(за успокоение),защото сме на светлинни години назад все още и не сме даже и в първа фаза...

Толкова сме далече все още,защото това, че има няколко процента Камикадзета(Доброволци) в България Не е въпрос на пари ,а на оцеляване за животинки :dh_188: ...а на властта не и е приоритет животинския проблем,докато не бъде натисната отвън... :wb_052:
Идеята на всичко казано до тук е,че парите потичат,когато свръх-популацията е Овладяна...и са изпълнени всички останали точки от гореспоменатото...
Ти как мислиш,колко време ще е необходимо държавицата да достигне тези нива?!
Затова е по добре ние тук по форумите(щото няма информативни курсове)...да спорим и да се заемем отчасти да разясним нещата :eg_033: ...Защо Кастрацията е наложителна,в настоящия момент?! :dry:
А иначе погледнато за доброTо на животинки е и Проста логика...
Всички,които в момента полагат грижи за разни животинки пред блока ,в близката градинка и т.н...са хора,които ще продължат да го правят даже още с по леко сърце,ако знаят че въпросните животинки са в нормални условия(приют) за момента...
Абе в цял свят е доказано,че колкото и да нямат пари хората,за една добра кауза или просто да се почувстват по добре...са способни на чудеса... :ae_085:

P.С...Sory на всички,но много бързам и не знам какво ще излезе от препускащите ми мисли по въпроса...
Но ,ако някои успее да разбере,какво се опитах да кажа и направи един кратък и стегнат синтез...
Сашо да пие два валериана и спокойно да изчете всичко,да помисли логично и безпристрастно и мисля ще разбере...
Шегувам се естествено...
За валериана,Не за стегнатия синтез... :ab_041:
Лек ден на всички... :rc_036:

P.с.2.Сашо почти ме е страх вече да те попитам,че пак ше пуснеш нещо,което да предполага километрични дискусии...
Въпреки всичко не ми отговори,като се разхождаш по българските улици и паркове...Щом не се телепортираш,Нещо не ти ли прави впечатление?!Нещо не ти ли е неприятно?!Нещо не те ли жегва под лъжичката?!Абе нещо ненормално не забелязваш ли?!Примерно нещо лаещо и мяукащо?!
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#439 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 06:35 PM

[quote name='grigo009' date='12 December 2010 - 01:44 PM' timestamp='1292157585' post='891659'
Сашо...От толкова ровене в интернет-пространството и стремеж да кажеш нещо оригинално,в полза на позицията,която защитаваш...ти се получава една пълна боза в главата човек...
Въобще не си наясно,явно сляпо вярваш ,в това което четеш по нашата супер "компетентна", на "професионално ниво" преса и ...после трEбе да се обяснява...
P.с.2.Сашо почти ме е страх вече да те попитам,че пак ше пуснеш нещо,което да предполага километрични дискусии...
Въпреки всичко не ми отговори,като се разхождаш по българските улици и паркове...Щом не се телепортираш,Нещо не ти ли прави впечатление?!Нещо не ти ли е неприятно?!Нещо не те ли жегва под лъжичката?!Абе нещо ненормално не забелязваш ли?!Примерно нещо лаещо и мяукащо?!
[/quote]

Григо,грижи се за твойта боза в главата,а аз ще се грижа за мойта боза.
Ако вярвах сляпо на супер "компетентна", на "професионално ниво" преса,щях да повярвам и на вас.Те си казват мнението,хората.
По българските улици ми прави впечатление,когато мина с кучетата си покрай някоя жил. кооперация/особено около парковете/и пред входа има много паници,легени и пласмасови кофички.Естествено цяла глудница кучета и няколко палета скачат и неистово лаят.Обикновено една "дама"/вероятно осиновителка или "отг.група"/ се показва от балкона и приглася на кучетата,да се махам,да се разкарам от там за да не ги дразня.Е,аз искам само да мина по улицата към парка.Ето това ми е неприятно и ме жегва под лъжичката тази "дама" да слезе долу,ама не иска....От балкона е смела....Това е примера ми за "нещо лаещо".
Н.Москов-24 часа:
"Защо безпризорните кучета будят умиление, а домашните- нетърпимост. Новата столична наредба за домашните любимци е по-лоша от правилника в Софийския затвор. Най-добрият приятел на човека стана най-големият враг на обществения ред.На обществото сякаш се втълпява, че всеки стопанин на куче е лош човек. Псето му също. Затова заслужава намордник и тотално ограничена свобода",а сега и задължителна КАСТРАЦИЯ.
И на Ники Москов му е пълна боза в главата.Да,за вас всички са "некомпетентни,олигофрени,невдяващи идиоти" и т.н.Вие сте най-най.....Смешно е....дами!

#440 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2010 - 06:52 PM

Взе да ми писва от глупости.
НЯМА и няма скоро да има задължителна кастрация.
Темата е ЗА И ПРОТИВ КАСТРАЦИЯТА и не разбирам как се стигна до гадни инсинуации, любимият инструмент на кучемразците. Някой, за да оригиналничи, вреди на любителите на кучета изобщо. Един от многобройните начини да се формира нетърпимост, от която страдаме всички. Някои умници да вземат да се стегнат и да идентифицират правилно "врага" си.

По повод столичната наредба ще ви кажа следното. Имаше искане от Столичен инспекторат за задължителна кастрация. Оплюваните от вас организации не се съгласиха с това. Няма да излъжа ако кажа, че аз лично се възпротивих най-гръмогласно и това беше единственият момент, в който си позволих да повиша тон. Не заради друго, а защото щеше да има тотално обратен ефект. Казах, че коват стопроцентов саботаж. И без това залагат рестрикции, дето ги няма по цял свят, но и мярка нямат. Кастрацията трябва да се поощрява и мотивира изцяло с позитивни средства, но не и да се налага със сила. Предложението не залегна в наредбата.
Намордниците са обществена заявка. Абсолютно непоклатима. Говорете с организациите, представляващи майките на нахапани деца и си изказвайте възмущението към тях, те са автори на заявката. Поне успяхме да освободим от носене на намордник по здравни причини. Така или иначе към момента не съществува механизъм за определяне на едно куче като агресивно и заради това страдат всички накуп. Получихме това, за което сме си постлали. Идея си нямате какви още диви предложения имаше, настръхнала ми е косата - наказания за психически травми, автоматични изземвания и евтаназии, не искам даже да коментирам.
За Столичната наредба има тема. Тази е за и против кастрацията. И някои просто да не забравят, че правейки се на умници, за да блеснат в някакво обикновено обсъждане, подливат вода на себе си и на стопаните на кучета изобщо.
А пък този Москов ако наистина мисли това, което казва, и иска да го промени, да започне от себе си - първо да промени собствения си речник и да изхвърли думата "псета" от него. Писнало ми е от журналистическа помия върху кучетата - "псета, помияри, зверове". Некси в самия му изказ прозира същото безобразно отношение, срещу което уж роптае.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни