-Sasho-, в 11 December 2010 - 03:34 PM, написа:
grigo009, в 11 December 2010 - 09:32 AM, написа:
Сашо почвам да си мисля,че твоите проценти са тотално сбъркани и със сигурност 25-те отсъстват?!
Ти някога в живота си стъпвал ли си в приют бе човек?!Разхождал ли си се по българските улици или се телепортираш от вкъщи до работа и обратно?!
И всъщност ти имаш ли въобще някаква животинка?!...щото лично много се съмнявам...
Принципно няма лошо да има различни позиции и виждания по даден въпрос,но когато Нормалните аргументи и разглеждането от логичната гледна точка свършат...принципно се съветва да се направи пауза,докато не се набавят нови...по възможност.
Ако искаш вярвай,ако искаш не,но в семейството ми има и две прекрасни кучета.
В приют сам стъпвал,само че, не в Б-Я и там приемат за съвсем нормално положението някой,ако намери кученце или по стечение на обстоятелствата не можеда гледа повече своето куче да се обърне към приют.Никой не те пита защо,как,що за идиот си и тем подобни.Би трябвало да го знаеш по-добре и от мен,че никой не обвинява никого за каквото и да било относно кастрации,популации....
Естествено,че се разхождам по българските улици и паркове без да се телепортирам.
Още една гледна точка относно кастрации,популации...и т.н.Още един факт от сбърканите ми 25% :
ДАЛАВЕРА ЗА МИЛИОНИ С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-
My link
Куче – касичка : как се забогатява от бездомните песове –
My link
Сашо...От толкова ровене в интернет-пространството и стремеж да кажеш нещо оригинално,в полза на позицията,която защитаваш...ти се получава една пълна боза в главата човек...
Въобще не си наясно,явно сляпо вярваш ,в това което четеш по нашата супер "компетентна", на "професионално ниво" преса и ...после трEбе да се обяснява...
Аз лично говоря от опит,видяни и изпитани неща(човек на действието съм...повече от половин час пред компютър ми е противопоказHo

)...
Та първо да изясним,в какви условия и кога може да се говори за фактора куче-касичка?!
За кучешка мафия(както я наричат в напредналите страни) може да се притеснява човек,когато...
1.Кучешката свръх-популация е овладяна.
2.По улиците няма кьораво безстопанствено животно(по този начин се затварят устите на гражданите и контролните комисии няма за какво да се захванат)
3.Влагат се много средства,построяват се необходимите приюти...Държавата прави национална програма по въпроса с бездомните.
4.Не на последно място(даже на първо)...когато е създадена тази организация,се привличат по всички възможни начини много,много доброволци и какво се получава...
Държавата плаща месечна издръжка на бройка куче или общо изчислени средства,които са предостатъчни,животинки да бъдат гледани адекватно до евентуално осиновяване,после попълване на бройки и т.н...
ОБАЧЕ в играта влизат Доброволците,които са основен фактор за съществуването на термина куче-касичка...
Т.е...С две думи..
Всички средства ,които идват от държавата в един момент започват да са в повече,защото безвъзме3дните постъпленията от народа в един момент нарастват(естествено след сериозни кaмпании и зарибявания)...и следва парадокса...
Понякога те разиграват и се правят на луди..НЕ дават за осиновяване(предпочитат само дистанционно,по разбираеми причини),защото така ще загубят месечната издръжка на кучо

...а в същото време Доброволците си поемат необходимото по грижите(в някои приюти са в повече от необходимото)..
Та всички щастливи и доволни...
Кучовци добре гледани(защото се извършват контроли)...и милиони евро в джоба на разни организации,служители и т.н... Oт държавата...
Това естествено след безумно много вложени пари и в информационни КАСТРАЦИОННИ кaмпании...и в този момент тези,които искат да крадат почват да се притесняват,че прогресивно може да намалее далаверата...Но за тяхно спокойствие се получава друг феномен...Този с изоставянето в летния период,заради ваканциите(в момента се работи и по този проблем,доста агресивно и усилено

)...
Така всъщност...Народа доволен,щото няма кучета по улиците,гледат се добре по приютите...а всичко останало си е проблем на държавата,да спре и да пребори установените начини и методи за източване държавни средства...
Доста е дълго ,а и НEма сега да ти отварям очите за всички техники...Как се краде най масово,качествено и безнаказано...
Шегувам се...Дано се разбере основното,което искам да кажа...
Та значи от всичко казано до тук...
В Коя графа припозна Българската ситуация и въобще нещо стори ли ти се минимално приближено до нашата действителност?!
Сега ,че може някъде да има някоя кокошKарска кражбичка на некои умрел от глад чиновник е ясно...Но това Не може да бъде проблем и да се нарича ситуация...Куче-касичка...
Щото нали се сещаш,че с гореспоменатите факти,ще се наложи евентуално да се борят нашите внуци???
Да не говорим ,че в Сеславци примерно са толкова незнам и аз какво,че зорлем си гонят и малкото Доброволци и според мен всички в тая държава(нашичката)...са толкова неориентирани,че не е истина...
Но всичко с времето си...
Затова Моля те недей точно на мен да ми говориш за касички и други глупости,щото и псевдо-журналистите явно чули-недочули нещо от по света как функционира...та веднага и ние да се впишем...
С мечките мед,все още ще ни е трудно да хапваме(за успокоение),защото сме на светлинни години назад все още и не сме даже и в първа фаза...
Толкова сме далече все още,защото това, че има няколко процента Камикадзета(Доброволци) в България Не е въпрос на пари ,а на оцеляване за животинки

...а на властта не и е приоритет животинския проблем,докато не бъде натисната отвън...
Идеята на всичко казано до тук е,че парите потичат,когато свръх-популацията е Овладяна...и са изпълнени всички останали точки от гореспоменатото...
Ти как мислиш,колко време ще е необходимо държавицата да достигне тези нива?!
Затова е по добре ние тук по форумите(щото няма информативни курсове)...да спорим и да се заемем отчасти да разясним нещата

...Защо Кастрацията е наложителна,в настоящия момент?!
А иначе погледнато за доброTо на животинки е и Проста логика...
Всички,които в момента полагат грижи за разни животинки пред блока ,в близката градинка и т.н...са хора,които ще продължат да го правят даже още с по леко сърце,ако знаят че въпросните животинки са в нормални условия(приют) за момента...
Абе в цял свят е доказано,че колкото и да нямат пари хората,за една добра кауза или просто да се почувстват по добре...са способни на чудеса...
P.С...Sory на всички,но много бързам и не знам какво ще излезе от препускащите ми мисли по въпроса...
Но ,ако някои успее да разбере,какво се опитах да кажа и направи един кратък и стегнат синтез...
Сашо да пие два валериана и спокойно да изчете всичко,да помисли логично и безпристрастно и мисля ще разбере...
Шегувам се естествено...
За валериана,Не за стегнатия синтез...
Лек ден на всички...
P.с.2.Сашо почти ме е страх вече да те попитам,че пак ше пуснеш нещо,което да предполага километрични дискусии...
Въпреки всичко не ми отговори,като се разхождаш по българските улици и паркове...Щом не се телепортираш,Нещо не ти ли прави впечатление?!Нещо не ти ли е неприятно?!Нещо не те ли жегва под лъжичката?!Абе нещо ненормално не забелязваш ли?!Примерно нещо лаещо и мяукащо?!