Dog.bg Форуми : "Заедно" или "Поотделно" за Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Заедно" или "Поотделно" за Сеславци

#101 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 November 2010 - 01:38 PM

g_tanov, как да няма нападки, как да няма озлобление?! Посочете ми едно нещо, което направихте коректно или без да засегнете нечий труд?! Как си мислите, че може да реагира човек, който е вложил огромни усилия и енергия да постигне нещо и изведнъж, зад гърба му, идва "някой си" и буквално плюе на всичко, което е направил?! Мен може да ме обявите за каквото си искате, но част от тези хора са отдали години от живота си в полза на тези нещастни създания, а вие с един подпис им отнехте възможността да го правят. Просто обезсмислихте труда им! По-лошото е, че както Вие се изразихте, подкрепяте и съветвате когото прецените (което за мен означава, че съветвате и подкрепяте точно тези хора) и не направихте нищо за да ги посъветвате поне да поговорят с другите организации за съвместна работа или поне да не пречат и на тяхната дейност. Как ще контролирате някой, който не иска да бъде член на "Заедно..", а иска просто да отиде когато има възможност в приюта?! Кои са "Заедно..", че да поемат такъв ангажимент и изобщо да си възлагат такива функции при положение, че през цялото време крещят "ние не стопанисваме Сеславци"? Ми то си е правен абсурд. Поне на Вас това трябва да Ви е известно!!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#102 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2010 - 02:26 PM

Понеже обичам да говоря открито, ще вмъкна и аз нещо. На много хора им стана ясно какво представляват "Заедно" :smile: Още преди този проблем тук, по други поводи.
Само като видиш как говорят за себе си и как се отнасят с хората - веднага ти светва,че нещо никак не е както трябва.
Голямото самочувствие на хората от "Заедно" се дължи на едни 160 000 души, които са се присъединили към тяхната фейсбук страница. Сигурно е нормално, преди това са били обикновени хора, а в един момент хора от цяла Бг почват да пишат на тяхната страница, да ги молят за помощ да публикуват нещо, да окажат съдействие и т.н. Самочувствието им скача, че са нужни и необходими на голям брой хора и си вирват носовете. Взимат се прекалено на сериозно и решават да се регистрират като НПО.Самочувствието продължава да расте. Сега вече са и "партньори" в Сеславци и са направо недосегаеми.
Само дето хората усещат, че нещо смърди яко и "Заедно" започват така лека по-лека да губят доста "привърженици".

Преди има няма 2 месеца бях помолила хората от "Заедно" да публикуват от името на страницата им във фейсбук зов за помощ за едно бебенце в Сеславци. Там стана някаква разправия и въпросната гуспоица Кони Генова ми писа на лични да ми се кара и оплаква, че била получила много лични съобщения от хора, които питат и разпитват за въпросното кученце и искат да помогнат. Цитирам "имам си достатъчно друга работа, мерси, много помогна,няма що, препълниха ме мен със съобщения". Освен явното и нежелание да помогне по някакъв начин и раздразнението й, че я занимават нея за някакви кучета, от едно изречение, което беше написала си личеше ясно, че тя никога не е стъпвала в Сеславци и въобще не е наясно как стоят нещата там като цяло.
А сега вече маха с пръст и си "партнира" и "сътрудничи" с екоравновесие. Каква ирония само :smile:

Та, така, в общи линии /не само по мои наблюдения, а на още доста хора/ "Заедно" наистина имат прекалено голямо самочувствие, че са нещо изключително значимо и единствено, без което хората не могат, затова си правят каквото искат, не ги интересува никой и се дърлят като не им изнася нещо или като не им харесва някой. А, да, забравих да спомена, че си имат личностни предпочитания и неприязън към определени хора и отказват да сътрудничат /уж за животните е всичко ама ..../ ако не ги кефиш или с нещо си им жегнал егото :smile:

Да са живи и здрави,хората сами си правят изводите :md_064:
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#103 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 02:42 PM

@ Грахче и @g-tanov

Bие казвате едни и същи неща, т.е. на едно и също мнение сте, а не се разбирате , защото страстите вече са твърде разгорещени. :dh_188:

Явно сте на едно и също мнение: Грахче казва, че животните често са с проблеми. g-tanov казва , че тези два рота са с проблеми. Грахче казва , че хора като нея и останалите "стари кучкари" знаят как да се справят.
g-tanov казва точно същото на човек , които се интересува от ротовете, макар че в действителност предпочита доберман ( т.е. звучи като човек , които харесва подобни кучета , но може би не е наясно какво да очаква, вземайки си животно с проблем) , а именно че кучетата не са за неопитен човек.
И двамата сте на мнение , че животните с проблеми имат нужда от грижа и разбиране, от опитни хора.
точно това е причината танов да посъветва неоптня човек , които харесва породата, да си вземе от развъдник . Защото неопитен човек с проблемно куче може да доведе до трагични последствия.

"...че ако не си имал ротвайлер и нямаш добри познания в дресировката на такива породи, Сеславци е последното място откъдето ти препоръчвам да търсиш ротвайлер. Купи си малък, за да можеш да го обучиш и социализираш правилно. Тези в приюта са с тежки истории и неясно минало, и е опасно да ги взема лаик. Извинявай ако не си такъв, но и аз имам рот, а не можах да се справя с тези от Сеславци.

Грахче :."..Те най-нещастните твари там и ако не бяха хора като мен и останалите стари кучкари тук, които знаят как да се правят с по-проблемните кучета"

Грахче казва , че проблемни животни не носят спестявания , а са разход и искат грижи. Точно това казва и g-tanov на неопитня човек : ако харесва породата , да не се опитва да "пести" като си вземе проблемно куче, а да опита с някое , което не е обременено от предишни безотговорни стопани.

Отделно , че и двамата сте на мнение, че кучетата в никакъв случай не трябва да попадат в ручете на комплексари и биткаджии.
Грахче казва "Повечето от попадналите в Сеславци породисти са кучета с поведенчески проблеми, гледани ужасно, болни, озлобени, използвани за битки."
g-tanov "В изолатора идват хора с нечисти намерения - търсят агресивни кучета за боеве. Натъкнах се на такива"
Т.е и Грахче се опитва да предпази животните , и g_tanov се опитва да ги предпази и затова не иска да попадат при неопитни хора или c лоши цели.

Вие имате много общо и база за сътрудничество. За какво спорите?
Да се опитаме поне там , където сме на едно и също мнение, да сме единни.

#104 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 02:49 PM

Няма да се включвам в споровете за правия и кривия. Искам да помоля хората от "Заедно" да се представят по-подробно
- какво представлява организацията;
- кои са хората, които я ръководят;
- какви са плановете им относно Сеславци;
- по какъв начин възнамеряват да се отчитат за извършеното от тях - изразходване на даренията и свършена работа
Старничката в ФБ е напълно недостатъчна, за да си отговори външен човек на тези въпроси. Понеже тук в Дог.бг това е темата за Сеславци, моля пишете, или посочете място в мрежата, където може да се получи тази информация.

PS. Ей, хора, захванали сте се с нещо - ами направете си един сайт бе, - да ви видим личицата, да се запознаем... Да четем новини в него...
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#105 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 02:51 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 25 November 2010 - 01:47 PM, написа:

@ Грахче и @g-tanov

Bие казвате едни и същи неща, т.е. на едно и също мнение сте, а не се разбирате , защото страстите вече са твърде разгорещени. :dh_188:

Явно сте на едно и също мнение: Грахче казва, че животните често са с проблеми. g-tanov казва , че тези два рота са с проблеми. Грахче казва , че хора като нея и останалите "стари кучкари" знаят как да се справят.
g-tanov казва точно същото на човек , които се интересува от ротовете, макар че в действителност предпочита доберман ( т.е. звучи като човек , които харесва подобни кучета , но може би не е наясно какво да очаква, вземайки си животно с проблем) , а именно че кучетата не са за неопитен човек.
И двамата сте на мнение , че животните с проблеми имат нужда от грижа и разбиране, от опитни хора.
точно това е причината танов да посъветва неоптня човек , които харесва породата, да си вземе от развъдник . Защото неопитен човек с проблемно куче може да доведе до трагични последствия.

"...че ако не си имал ротвайлер и нямаш добри познания в дресировката на такива породи, Сеславци е последното място откъдето ти препоръчвам да търсиш ротвайлер. Купи си малък, за да можеш да го обучиш и социализираш правилно. Тези в приюта са с тежки истории и неясно минало, и е опасно да ги взема лаик. Извинявай ако не си такъв, но и аз имам рот, а не можах да се справя с тези от Сеславци.

Грахче :."..Те най-нещастните твари там и ако не бяха хора като мен и останалите стари кучкари тук, които знаят как да се правят с по-проблемните кучета"

Грахче казва , че проблемни животни не носят спестявания , а са разход и искат грижи. Точно това казва и g-tanov на неопитня човек : ако харесва породата , да не се опитва да "пести" като си вземе проблемно куче, а да опита с някое , което не е обременено от предишни безотговорни стопани.

Отделно , че и двамата сте на мнение, че кучетата в никакъв случай не трябва да попадат в ручете на комплексари и биткаджии.
Грахче казва "Повечето от попадналите в Сеславци породисти са кучета с поведенчески проблеми, гледани ужасно, болни, озлобени, използвани за битки."
g-tanov "В изолатора идват хора с нечисти намерения - търсят агресивни кучета за боеве. Натъкнах се на такива"
Т.е и Грахче се опитва да предпази животните , и g_tanov се опитва да ги предпази и затова не иска да попадат при неопитни хора или c лоши цели.

Вие имате много общо и база за сътрудничество. За какво спорите?
Да се опитаме поне там , където сме на едно и също мнение, да сме единни.

Безкрайно съм благодарен за този коментар. Това е наиситна интелигентен и достоен за уважение анализ на казаното до тук. Това е и начина за комуникация. Наистина сме малко и каквито и да сме като хора и характери целите ни са общи.

#106 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 03:16 PM

не съм особено сигурна, че г-н Танов имаше в предвид това, което услужливо му подсказаха, че е имал ... но тъй като се съгласи охотно ще приема, че по този въпрос нещата са такива няма да го засягам повече.

Аз, обаче, започнах участието си в темата с конкретен въпрос, който всъщност ме интересува и до сега НЕ получавам никакъв отговор на него. От къде ще получаваме информация за кучетата, които са попаднали в Сеславци, тяхното състояние и друга обща информация?

/трети път/
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2010 - 04:04 PM

Грахче, и да питаш - няма кой да ти отговори. "Заедно" предпочетоха да се фръцнат и да спрат да пишат, защото толкова много ясни въпроси искат и ясни отговори, които те нямат, а и нямат база информация с помощта на която да намерят правилните решение. За което жалко.

OFF (Този тип поведение ми напомня една позната, която вземаше заеми и когато станеше време да ги връща си намираше повод да се разсърди и фръцне)
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#108 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 November 2010 - 04:35 PM

Показване на мнениетоГрахче, в 25 November 2010 - 02:21 PM, написа:

Аз, обаче, започнах участието си в темата с конкретен въпрос, който всъщност ме интересува и до сега НЕ получавам никакъв отговор на него. От къде ще получаваме информация за кучетата, които са попаднали в Сеславци, тяхното състояние и друга обща информация?

/трети път/

В събота на въртележката. Кофти хумор, но в създалата се ситуация .... :zz_020:

Цитат

Вие имате много общо и база за сътрудничество. За какво спорите.

greeneyed - За правото на достъп до приюта - за това спорят. За абсурда един да подписва договори от името на цял народ без никой да го е оторизирал да прави това. За това да си вменяваш контролни функции върху някой, с който имаш съвместна дейност. Все правни абсурди.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#109 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 November 2010 - 04:48 PM

Дискусията във ФБ (добавена е и в първия пост на темата).
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#110 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 November 2010 - 06:58 PM

Вчера говорих с Ален Попович, основателят на "Заедно срещу насилието" и този път се получи съвсем нормален диалог между страните. Предложих, естествено най-рационалното, а именно-сътрудничество. На въпроса дали Заедно ни спира достъпа, получих отговор, че те нямат общо с това, а е решение изцяло на Екоравновесие. От известно време, всеки ден в изолатора ходи човек на Заедно, който следи какво се случва. Това, какъв контрол точно оказват, трябва да се уточни в последствие, за което искам да говоря със Здравка Юрукова, като най-запозната. Важното е да се следи какво става в изолатора, дали храната стига до кучетата, процеса на кастрациите, евтаназиите, миенето с маркуч, директно върху кучетата и т.н., а не толкова извън него. Въпроса защо Екоравновесие не ни иска там и на какво основание не допуска доброволци, остава. Хубавото е, че се получава диалог вече.
Най-оптималният начин на работа е чрез сътрудничество и ще мислим варианти в тази насока. Най-доброто за кучетата е Заедно да оказват контрол, направят манипулационна и др.такива инициативи, в сътрудничество с потребителите на дог.бг които даряват, хранят, снимат, задомяват...

#111 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 November 2010 - 07:33 PM

:ba_025: дано да се получи иначе трябва поо законов път да се докаже,че Екоравновесие няма право да спира достъпа на гражданите до кучета.Ако правилно се изразих...разбрахте ме де :smile:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 03:11 PM

Банята в Сеславци.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#113 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 03:13 PM

Доброволци в Сеславци.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#114 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 03:16 PM

Постоянните обитатели на Сеславци.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#115 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 03:18 PM

Това вече не се допуска в Сеславци.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#116 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 03:20 PM

Само неща от този род са позволени в Сеславци.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#117 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 03:24 PM

Поздрави и от мен ;)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#118 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 03:35 PM

Много е лесно да сложите само снимки от хубавите моменти в Сеславци, но кучетата ще бъдат ли хранени така че да не гладуват?И как така на всички нас като свободни граждани ще ни ограничавате посещенията за посещаване на изолатора?
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2010 - 03:41 PM

Всъщност граждани могат да посещават изолатора, когато поискат в рамките на работното време на изолатора. Достъпа се спира през седмицата само за доброволци, които оказват някакъв труд там, а граждани могат да си влизат. Мислим варианти за храненията, още не се знае.

#120 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 03:49 PM

Доброволци трябва да могат да ходят всеки божи ден, така е във всяка цивилизована държава.Кучетата нямат нужда от любов и грижи само в събота.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема