"Заедно" или "Поотделно" за Сеславци
Публикувано: 25 November 2010 - 01:38 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 25 November 2010 - 02:26 PM

Само като видиш как говорят за себе си и как се отнасят с хората - веднага ти светва,че нещо никак не е както трябва.
Голямото самочувствие на хората от "Заедно" се дължи на едни 160 000 души, които са се присъединили към тяхната фейсбук страница. Сигурно е нормално, преди това са били обикновени хора, а в един момент хора от цяла Бг почват да пишат на тяхната страница, да ги молят за помощ да публикуват нещо, да окажат съдействие и т.н. Самочувствието им скача, че са нужни и необходими на голям брой хора и си вирват носовете. Взимат се прекалено на сериозно и решават да се регистрират като НПО.Самочувствието продължава да расте. Сега вече са и "партньори" в Сеславци и са направо недосегаеми.
Само дето хората усещат, че нещо смърди яко и "Заедно" започват така лека по-лека да губят доста "привърженици".
Преди има няма 2 месеца бях помолила хората от "Заедно" да публикуват от името на страницата им във фейсбук зов за помощ за едно бебенце в Сеславци. Там стана някаква разправия и въпросната гуспоица Кони Генова ми писа на лични да ми се кара и оплаква, че била получила много лични съобщения от хора, които питат и разпитват за въпросното кученце и искат да помогнат. Цитирам "имам си достатъчно друга работа, мерси, много помогна,няма що, препълниха ме мен със съобщения". Освен явното и нежелание да помогне по някакъв начин и раздразнението й, че я занимават нея за някакви кучета, от едно изречение, което беше написала си личеше ясно, че тя никога не е стъпвала в Сеславци и въобще не е наясно как стоят нещата там като цяло.
А сега вече маха с пръст и си "партнира" и "сътрудничи" с екоравновесие. Каква ирония само

Та, така, в общи линии /не само по мои наблюдения, а на още доста хора/ "Заедно" наистина имат прекалено голямо самочувствие, че са нещо изключително значимо и единствено, без което хората не могат, затова си правят каквото искат, не ги интересува никой и се дърлят като не им изнася нещо или като не им харесва някой. А, да, забравих да спомена, че си имат личностни предпочитания и неприязън към определени хора и отказват да сътрудничат /уж за животните е всичко ама ..../ ако не ги кефиш или с нещо си им жегнал егото

Да са живи и здрави,хората сами си правят изводите

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 25 November 2010 - 02:42 PM
Bие казвате едни и същи неща, т.е. на едно и също мнение сте, а не се разбирате , защото страстите вече са твърде разгорещени.

Явно сте на едно и също мнение: Грахче казва, че животните често са с проблеми. g-tanov казва , че тези два рота са с проблеми. Грахче казва , че хора като нея и останалите "стари кучкари" знаят как да се справят.
g-tanov казва точно същото на човек , които се интересува от ротовете, макар че в действителност предпочита доберман ( т.е. звучи като човек , които харесва подобни кучета , но може би не е наясно какво да очаква, вземайки си животно с проблем) , а именно че кучетата не са за неопитен човек.
И двамата сте на мнение , че животните с проблеми имат нужда от грижа и разбиране, от опитни хора.
точно това е причината танов да посъветва неоптня човек , които харесва породата, да си вземе от развъдник . Защото неопитен човек с проблемно куче може да доведе до трагични последствия.
"...че ако не си имал ротвайлер и нямаш добри познания в дресировката на такива породи, Сеславци е последното място откъдето ти препоръчвам да търсиш ротвайлер. Купи си малък, за да можеш да го обучиш и социализираш правилно. Тези в приюта са с тежки истории и неясно минало, и е опасно да ги взема лаик. Извинявай ако не си такъв, но и аз имам рот, а не можах да се справя с тези от Сеславци.
Грахче :."..Те най-нещастните твари там и ако не бяха хора като мен и останалите стари кучкари тук, които знаят как да се правят с по-проблемните кучета"
Грахче казва , че проблемни животни не носят спестявания , а са разход и искат грижи. Точно това казва и g-tanov на неопитня човек : ако харесва породата , да не се опитва да "пести" като си вземе проблемно куче, а да опита с някое , което не е обременено от предишни безотговорни стопани.
Отделно , че и двамата сте на мнение, че кучетата в никакъв случай не трябва да попадат в ручете на комплексари и биткаджии.
Грахче казва "Повечето от попадналите в Сеславци породисти са кучета с поведенчески проблеми, гледани ужасно, болни, озлобени, използвани за битки."
g-tanov "В изолатора идват хора с нечисти намерения - търсят агресивни кучета за боеве. Натъкнах се на такива"
Т.е и Грахче се опитва да предпази животните , и g_tanov се опитва да ги предпази и затова не иска да попадат при неопитни хора или c лоши цели.
Вие имате много общо и база за сътрудничество. За какво спорите?
Да се опитаме поне там , където сме на едно и също мнение, да сме единни.
Публикувано: 25 November 2010 - 02:49 PM
- какво представлява организацията;
- кои са хората, които я ръководят;
- какви са плановете им относно Сеславци;
- по какъв начин възнамеряват да се отчитат за извършеното от тях - изразходване на даренията и свършена работа
Старничката в ФБ е напълно недостатъчна, за да си отговори външен човек на тези въпроси. Понеже тук в Дог.бг това е темата за Сеславци, моля пишете, или посочете място в мрежата, където може да се получи тази информация.
PS. Ей, хора, захванали сте се с нещо - ами направете си един сайт бе, - да ви видим личицата, да се запознаем... Да четем новини в него...

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 25 November 2010 - 02:51 PM
greeneyed, в 25 November 2010 - 01:47 PM, написа:
Bие казвате едни и същи неща, т.е. на едно и също мнение сте, а не се разбирате , защото страстите вече са твърде разгорещени.

Явно сте на едно и също мнение: Грахче казва, че животните често са с проблеми. g-tanov казва , че тези два рота са с проблеми. Грахче казва , че хора като нея и останалите "стари кучкари" знаят как да се справят.
g-tanov казва точно същото на човек , които се интересува от ротовете, макар че в действителност предпочита доберман ( т.е. звучи като човек , които харесва подобни кучета , но може би не е наясно какво да очаква, вземайки си животно с проблем) , а именно че кучетата не са за неопитен човек.
И двамата сте на мнение , че животните с проблеми имат нужда от грижа и разбиране, от опитни хора.
точно това е причината танов да посъветва неоптня човек , които харесва породата, да си вземе от развъдник . Защото неопитен човек с проблемно куче може да доведе до трагични последствия.
"...че ако не си имал ротвайлер и нямаш добри познания в дресировката на такива породи, Сеславци е последното място откъдето ти препоръчвам да търсиш ротвайлер. Купи си малък, за да можеш да го обучиш и социализираш правилно. Тези в приюта са с тежки истории и неясно минало, и е опасно да ги взема лаик. Извинявай ако не си такъв, но и аз имам рот, а не можах да се справя с тези от Сеславци.
Грахче :."..Те най-нещастните твари там и ако не бяха хора като мен и останалите стари кучкари тук, които знаят как да се правят с по-проблемните кучета"
Грахче казва , че проблемни животни не носят спестявания , а са разход и искат грижи. Точно това казва и g-tanov на неопитня човек : ако харесва породата , да не се опитва да "пести" като си вземе проблемно куче, а да опита с някое , което не е обременено от предишни безотговорни стопани.
Отделно , че и двамата сте на мнение, че кучетата в никакъв случай не трябва да попадат в ручете на комплексари и биткаджии.
Грахче казва "Повечето от попадналите в Сеславци породисти са кучета с поведенчески проблеми, гледани ужасно, болни, озлобени, използвани за битки."
g-tanov "В изолатора идват хора с нечисти намерения - търсят агресивни кучета за боеве. Натъкнах се на такива"
Т.е и Грахче се опитва да предпази животните , и g_tanov се опитва да ги предпази и затова не иска да попадат при неопитни хора или c лоши цели.
Вие имате много общо и база за сътрудничество. За какво спорите?
Да се опитаме поне там , където сме на едно и също мнение, да сме единни.
Безкрайно съм благодарен за този коментар. Това е наиситна интелигентен и достоен за уважение анализ на казаното до тук. Това е и начина за комуникация. Наистина сме малко и каквито и да сме като хора и характери целите ни са общи.
Публикувано: 25 November 2010 - 03:16 PM
Аз, обаче, започнах участието си в темата с конкретен въпрос, който всъщност ме интересува и до сега НЕ получавам никакъв отговор на него. От къде ще получаваме информация за кучетата, които са попаднали в Сеславци, тяхното състояние и друга обща информация?
/трети път/

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 25 November 2010 - 04:04 PM
OFF (Този тип поведение ми напомня една позната, която вземаше заеми и когато станеше време да ги връща си намираше повод да се разсърди и фръцне)

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 25 November 2010 - 04:35 PM
Грахче, в 25 November 2010 - 02:21 PM, написа:
/трети път/
В събота на въртележката. Кофти хумор, но в създалата се ситуация ....

Цитат
greeneyed - За правото на достъп до приюта - за това спорят. За абсурда един да подписва договори от името на цял народ без никой да го е оторизирал да прави това. За това да си вменяваш контролни функции върху някой, с който имаш съвместна дейност. Все правни абсурди.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 25 November 2010 - 04:48 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 November 2010 - 06:58 PM
Най-оптималният начин на работа е чрез сътрудничество и ще мислим варианти в тази насока. Най-доброто за кучетата е Заедно да оказват контрол, направят манипулационна и др.такива инициативи, в сътрудничество с потребителите на дог.бг които даряват, хранят, снимат, задомяват...
Публикувано: 25 November 2010 - 07:33 PM

Публикувано: 26 November 2010 - 03:41 PM